Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Aliance 4 ras

Aliance 4 ras

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Příspěvek 13.12.2005 00:12:02
Erny Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Hele, co myslíte, proč se rozpadla aliance 4 ras? A kaj zmizeli Furlingové? Tahle aliance musela mít nějakého nepčítele...Já byc hto tipoval na ORI....teda aspon nez se antikové povznesli....však to bylo v nějakém díle, že ten virus na antiky nastražili ORI...

Příspěvek 13.12.2005 06:49:58
Pavel Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

pokud vym a já vym tak to nebilo v žádném díle to sem sem nikam psal já ale je to konec konců jedno

Příspěvek 13.12.2005 10:53:13
Erny Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, me se zda, ze se o tom v nejakém díle zmínili. Pamatuješ na ten díl, v 9.serii, kdy prisli na tu planetu. kde vladla Vala, když v ní byl Goau´ld. Tam se zmínili, že takto (teda tim záhadným virem ) se snažili ORI vyhubit Antiky.

Příspěvek 13.12.2005 15:44:47
Eset Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já myslela, že Aliance čtyř ras bojovala s Goa'uldy, alespoň Daniel něco podobného říkal v The Fifth race

Příspěvek 13.12.2005 16:04:33
Pavel Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

že antici trpěli něčím podobným

Příspěvek 13.12.2005 16:42:20
PHOENiX Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Eset píše:
Já myslela, že Aliance čtyř ras bojovala s Goa'uldy, alespoň Daniel něco podobného říkal v The Fifth race

No nevím, že by Aliance namakanejch čtyř ras měla problémy s Goaldama, nevím, nevím.

Příspěvek 13.12.2005 17:34:44
Eset Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No, pokud vím, tak Asgardi po ty tisíce let, ještě než začali mít problémy s Replikátory, mohli taky s Goa'uldy zatočit, ale neudělali to, tak v tom přeci musel být nějaký háček.
A pokud jsem to pochopila správně, ta aliance sloužila hlavně k výměně vědomostí

Příspěvek 13.12.2005 17:38:13
Airman
Airman

Odpovědět s citací

sama si říkala že aliance bojovala s goualdy....a určitě Asgardi měli i jiný nepřátele než goualdy a replikátory, navíc replikátoři byli relativně nový nepřátelé.

Příspěvek 13.12.2005 17:50:05
Eset Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ano, bojovali s Goa'uldy a zárověň si vyměňovali své vědomosti, alespoň to tak tvrdili v tom seriálu.
Oni tam ale o té alianci řekli dost málo, takže se klidně můžu mýlit.
A s těmi Goa'uldy jsem myslela, že bojovali jen tak povrchně, protože Noxové ti asi těžko bojovali, Asgardi to měli daleko o Furlizích nic nevíme a Antiky jsem neviděla, že by si brali z Pegasu nějaké válečné lodě.

Příspěvek 13.12.2005 18:00:37
Airman
Airman

Odpovědět s citací

na tom něco bude....sám Thor říkal že není hrdej na to jak Asgardi nechali Goaldy získat tak velkou moc, ale přecejenom kdyby Goaldi byli jedinej problém Asgardů tak by je nenechali získat takovou sílu, a i kdyby, tak by si asi s nima věděli rady, ale válka s replikátorama je určitě dost oslabila. Co se týče Goualdů a zbylejch třech rasách to máš asi pravdu.

Příspěvek 13.12.2005 18:19:36
Eset Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jo, asi byli Asgardi oslabení od Replikátorů. Tady je,ale nejasných několik věcí.
Například, jak dlouho Asgardi s replikátory válčili? A kdy vznikla ta Aliance?

Příspěvek 13.12.2005 18:21:43
Anubiss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

A kdy nás zotročili goauldi? Zhruba před 5000 lety, teda 5000let po konci antiků. Válka s replikátory trvala tisíc let. Anubis se vrátil zpět mezi lidi taky před 1 tisícem let. Furlingové, nevím, no a noxové jsou zde dnes stále.

Příspěvek 13.12.2005 18:27:29
Eset Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Goa'uldi nás zotročili před pěti tisíci lety? Já myslela, že před pěti tisíci lety bylo až to povstání. To nás zotročili a pak hned bylo povstání? To se mi nějak nezdá

Příspěvek 13.12.2005 19:09:39
Anubiss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tak +- pár set let ;)
Já myslím že jo. Daniel jak o tom vykládá tak vykládá docela v rychlém časovém sledu (ve filmu).

Příspěvek 13.12.2005 19:14:31
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Oni to tam dost mění. Ty časové souslednosti myslím. Takže nikdy nevíš.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.12.2005 19:34:38
Shorty

Odpovědět s citací

Jak ja to zatim sleduju, tak zatim casove tam nesedi vubec ic, co doted rekli :lol:

Příspěvek 15.12.2005 15:24:05
Pavel Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no takže pár časových údajů:

antici z atlantidy odečly cca před 10 000 lety
antici odletěli z naší galaxie s atlantidou před několika milióny let vis 1x1 hned na začátkud na začátku
tak to je vše co v současnosti vim

Příspěvek 15.12.2005 17:47:36
Shorty

Odpovědět s citací

Ja vim, ale kdyz si vezmes vsechny informace o anticich, alianci a dalsich vecech zminenych v serialu a i ve filmu, tak to vubec casove ani rozumove nesedi :lol: ale takove prkotiny prece nemuzeme resit, ze? :lol:

Příspěvek 15.12.2005 18:25:03
Pavel Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

neví proč se ta aliance rozpadla? (komplet)
a taky kdo sou to ty furingové (nebo jak) a případně v kterym díle o nich byla ňáká ta zmínka? já sem nic nenašel až na the fift ...(prostě pátá rasa díl v kterým měl o´nill hlavu poprvé v té antické "databázi" nebo jak chcete

Příspěvek 15.12.2005 18:46:44
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

No, J.Malozzi pořád říká, že o Furlinzích zatím žádné informace nedají. Jen ten portál, kterým O´neill s Meybornem prošli v šesté sezóně byl furlingský, to vím jistě.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 15.12.2005 18:49:35
Pavel Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

hmm tak díkys

tak by mě zajímalo jak moc byli vyspělý když udělaly něco tak složitýho (kátrová na to nep¡išla)

Příspěvek 15.12.2005 18:55:03
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Asi podobně jako Antikové.Jen nevíme, jak vypadali, ani jak vymřeli.
Jestli teda vymřeli. Třeba si je autoři schovávají do zálohy, a vytasí se s nimi na konci SG1 (který je doufám blízko, v nejlepším přestat, a tohle není ten případ)

Příspěvek 15.12.2005 19:09:10
Anubis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě by zajímalo proč asgardi toho o anticích ví tak málo.. když spolu byli v alianci.. V 8x1-2 thor říkal že jednou zkoumali tu jejich knihovnu vědomostí a celou věčnost, proč antici nevzali nějakého asgarda do té hlavocucačky a bylo by.. Snad mají dost vyvinutý mozek na to ne? By mě zajímalo co za rasu udělalo Reese(make- Replikators)

Příspěvek 15.12.2005 19:18:56
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jestli sem dobře pochopil tvoji otázku(která rasa stvořila replikátory)...tak byl to jeden típek co byl hodně chytrej a postavil si robota(lidskýho), androida jestli chceš. pak ten chytrej pán umřel a jeho kámoši taky, zůstala sama androidka a ta si jako kámoše vyrobila replikátory

jestli se nemýlim, jestli jo tak mě někdo opravte, popř. doplňte.

Příspěvek 15.12.2005 19:23:49
Shorty

Odpovědět s citací

Ona si ty replikatory vyrobila driv, nez ostatni lidi na te planete umreli...protoze ji zavrhli, tak si vyrobila hracky. Ty pak naucila se replikovat a branit. Postupem casu se zacali vymykat kontrole a vyhubili vsechny lidi na te planete...

Další

Zpět na Rasy