Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Postavy Chcete nahradit Teylu nebo Ronona? Kým?

Chcete nahradit Teylu nebo Ronona? Kým?

Charakteristiky všech hlavních i vedlejších postav

Kdo je horší ?

Ronon
58
24%
Teyla
185
76%

Celkem hlasů : 243

Příspěvek 01.9.2006 16:41:02
Wild Wolf Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

To si ani tak nemyslim aj ked mam tu postavu rad podla mna naj nie je a lepsie scenare by mu fakt bodli kde by nebol len nabuseny frajer :?

Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No nevím... Nevyhodil bych nikoho, akorát si myslím, že by teyle měli věnovat víc prostoru než pár vět za díl a Ronon by se měl trochu uklidnit a začít přemýšlet v klidu.Jejich postavy působí dojmem nedodělanosti, měli by jim fakt něco dobrého napsat...

Ještě něco, změní něco tahle anketa??? :?:

Příspěvek 01.9.2006 18:41:55
Ecli Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nedal jsem hlas nikomu Ronon i Teyla jsou supr...

Příspěvek 01.9.2006 18:45:54
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jasně že změní. SGA Projekt čekujou lidi na Nově a pravidelně posílají nápady do Vancouceru. Copak sis nevšiml, že se v seriálu objeví draci? ;-)
Jop, oba jsou supr, ale jen do doby než se kouknes i na jiný seriál než je SGA.

Souhlas s Klenotkou. Teyla má velký potenciál. Ono, je vůdkyní národa, ale od Siege (její poslední větší role) jsme ji nikdy neviděli dělat něco jiného než vařit pro ně polívku. Kdyby například byla vnitřně rozervaná kvůli službě na Atlantis, kdyby musela vést Athosany do boje (vzpomeňte na Kasufa!), kdyby musela řešit nějaký rozpor mezi Athosany a Atlantis ..
A co se týče vztahů, sice jste proti telenovelování, ale podívejte se na Star Treky. Tak párování hlavních postav bez problémů funguje. Tady má člověk pocit, že zdi Atlantisu vyzařují bróm či co.

Co se týče Ronona, to je větší problém. Byl skvělý jako runner, chlápek pronásledovaný Wraithy. Sateda byla taky zničená, moc se toho nevymyslí. Ono se vůbec zdá, že nemají žádný pohon, ti z Atlantisu. Třeba Vala je skvělá, protože přece řeší Adriu, Daniel řešil Shau'ri, Teal'c řešil osvobození a svou rodinu. Na Atlantis neřeší nic, hoví si v obřím prázdném městě a nenapadne třeba evakuovat lidské planety do města, mít nějaký větší plán. Totéž je Rononův problém. On jen někam příjde, zamíří na někoho bouchačkou, pronese drsňáckou hlásku, která zněla směšně už před 10 lety, a pak udělá bullet time. Nevím no. Možná, že právě ta absence cíle by se u něho dala nějak zužitkovat. Vzpomínáte na Marva ze Sin City? Třeba by Ronona začalo štvát, že vlastně žije jen "od mise k misi" ..
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 01.9.2006 19:10:46
Oo Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no,je pravda,že v tom má výhodu SG-1,tam hledají svatý grál,ale SGA mi poslední dobou přijde bez cíle,na Wraithy se vybodli,nevim,proč nevezmou pár Jumperů a nejdou jim zničit pár lodí,třeba i křižníků,nebo alespoň něco vymyslet,tim jejich ukrýváním Atlantis toho moc nenadělají.Asurany potkají až asi za tři díly,co takhle dát postavám,třeba právě Teyle,víc prostoru,nebo třeba díl,jak prozkoumávají zbytek města :?

Příspěvek 01.9.2006 19:52:54
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No nevím, na to bych v SGA zas nesázel ..

Právě, SG-1 má každou skoro sezónu nějaký cíl. Ze začátku si vystačí s tím, že jejich domovina je ohrožena (1. a 2. sezóna SG-1, 1. sezóna SGA), ale časem to ztrácí ten efekt. A v SGA si to asi ještě neuvědomili ..
Obrázek

Příspěvek 01.9.2006 20:02:17
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Nemyslím, že si to neuvědomili. To je možná důvod, proč přišli s Asurany. U SG1 je to něco jiného. Tam jim od 5. série pořád hrozilo, že je zruší a tak v každé sérii vytáhli nepřítele a téměř do konce série (snad kromě Anubise), ho zase zlikvidovali.
Ale tohle je dost :offtopic:

Souhlasím s Raynorem, jak říkal, že by Teyla měla být vidět mezi svými lidmi. Měla by něco řešit, třeba i takovou pitomost jako je nějaká krize v manželství nebo by mohla třeba oddávat nebo cokoliv jiného. Nejvíc mě dostali v Progeny, jak tam v té Shepově vizi pomáhala lidem z města, o svoje vlastní lidi se vůbec nestarala a ještě odešla na Zemi :!: WTF? Má tak obrovský potenciál, až to vážně bolí.
U Ronona by se dal vytěžit aspoň z toho náznaku z Trinity, jak se dověděl, že 300 jeho lidí přežilo. Mohl by je třeba hledat. Mohl by v nějaké epizodě třeba mít svou B linii, kde po nich pátrá. Cokoliv.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 01.9.2006 20:34:06
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Teyla je stehovačka. Vždy když Atlantis něco hrozí příjde s Rononem za Wejrovou a řekne "All remaining Athosians has been removed" a to je zpravidla její největší role v roli vůdkyně Athosanů .. a to jsem si svého času myslel, že Cooper a Wright jsou dobří scénáristi.
Obrázek

Příspěvek 01.9.2006 21:50:20
Wild Wolf Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Skoda ze to co Klenotka napisala sa asi nesplni tak to u mna Ronon iba klesa v oblubenosti :(

Příspěvek 01.9.2006 23:05:31
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tý jo, já asi fakt začnu psát scénáře :laugh: Dneska jsem třikrát někde četla: "Souhlasím s Klenotkou"... :lol:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 01.9.2006 23:20:52
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ja jsem dneska napsal ze dekuji Klenotce za vyborne preklady interview :lol: ale to sme o5 OT

Příspěvek 02.9.2006 00:42:15
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Tý jo, já asi fakt začnu psát scénáře :laugh: Dneska jsem třikrát někde četla: "Souhlasím s Klenotkou"... :lol:

OK OK, už s tebou nikdy nebudu souhlasit ;-)
Obrázek

Příspěvek 02.9.2006 22:21:57
Sopdet Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Kdybych musela - nahradila bych Teylu....je zatim dost nevýrazná - taková....nemastná, neslaná......Ale myslím že kdyby to někdo přeobsadil a vymyslel něco jinýho tak by se ten dotyčný stejně nezavděčil všem - stejně jako když tam dal Teylu.... :roll:
Lennier and Vir will share a beer and watch Adira disappear

Příspěvek 03.9.2006 11:25:06
.:The_Beast:. Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

:) ronona by som nemenil je fakt super :D ...a teyla mne osobne pripadne dost trapná :x .. jou a diely kde nieco riesia s athosianmi fakt neznasam . je to uplny trapas jak ty ludia stale chcu umierat alebo prevadzat nejaky stupidny obrad :x
There is still time......the Ori are forgiving......

Příspěvek 03.9.2006 13:49:51
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

No Ronon super :? Někomu může připadat super, jak se pořád stupidně chová, jak v jednom kuse akorát tahá zbraň. Myslím, že kdyby se u Teyly zaměřili víc na osobní vztahy s jejími lidmi, došli by dál. A u Ronona by taky měli vymyslet něco jiného než jen Satedu, tam jsme se toho o něm sice hodně dověděli, ale v dalších epizodách jsem nezaznamenala v jeho postavě žádný posun kupředu. Chová se pořád stejně.

Příspěvek 03.9.2006 14:10:12
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ehm, ehm, Klenotko, která hlavní postava v SGčku někdy zažila posun? V SG-1 snad jen a pouze Daniel se svým povznesením, a i to bych se zdráhal pojmenovat "charakterovou změnou" .. v SGA to byl jen Ford, a to zase jen protože ho tou změnou odstavili na vedlejší kolej. Já žádnou charakterovou změnu nečekám, bylo by krásné kdyby někdy nějaká byla, ale už to dělají 10 let a za tu dobu si svých horších stránek scénáristi museli všimnout.
Obrázek

Příspěvek 04.9.2006 04:34:29
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nejhorší je Ronon...zvlášť po Satedě. Na Teylu jsem si tak nějak zvykla. Ani jednoho nemusim, ale je fakt, že nemůžu říci, že bych někoho přímo nenáviděla. Ronon tedy občas utrousí nějakou pěknou poznámku nebo čin (ty nože všude po těle byly fakt pěkné), ale vlastně...co tam dělá...oni oba. Tak nějak jsou tam do počtu a ukazujou svá těla. Hmm. Chce to trochu duše to jejich těl.

Raynor: Mno, v SG1 se přeci jen trochu vyvinuli - Daniel nejen povznesením...už to není takový idealista. Řeší teď věci víc logicky. Od odchodu Jacka se taky změnil tím, že prostě ztratil takového přítele, příchodem Valy, resp. jeho reakce na ní jsou taky jiné, než bych řekla, by je měl na počátku, kdyby ji znal...mno, atd :). Jsem se nějak rozepsala :). Teal'c...má nejen vlasy :). Změnil se taky, projevuje teď mnohem více emocí, usmívá se a zdá se mi takovej uvolněnější..ne ten kamenný obličej na počátku. Mno a Sam. Tady ne tak výrazněji, ale taky příjde vtipnější, uvolněnější a to bude tím, že vlastně nemá v teamu nadřízeného. I když líbí se mi předtim i teď :). Mno, a Jack už tam není :?
Ehm...takový "malý" OT :wink:
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 04.9.2006 14:13:22
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Uznám jenom Daniela, protože poté co podruhé uvrhl na Zemi megazáporáky (nejprve Goa'uldy, podruhé Ori) je opravdu z o něco více temnější a Adrii chtěl zastřelit, budiš. Ale jinak, to, že se smějou více není proměna osobnosti ale seriálu. Pod změnou charakteru si představím například to, co předvedl Archer v ENT, tedy, že po útoku na Zemi se z něho stal chlápek ochotný pro záchranu planety zaútočit i na spojeneckou loď nebo mučit zajatce. A to prosím mluvíme o idealizovaném Treku.
Osobně si pod změnou charakteru představuju něco jiného, než že Jack později v porovnání v 1. řadou "zhoumrovatěl" ..

Sateda mě tedy velmi mile překvapila, byla skoro výborná, jen právě škoda, že se po ní Ronon trochu nezměnil. Ale to platí třeba i o Trinity, jeden by čekal, že po ní Rodney bude méně nepříjemný.
Obrázek

Příspěvek 04.9.2006 14:19:10
Stilgar Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

technická pro všecky Ronon H8ry: vemte si Teal'ca ze začátku... taky tam byl jenom na mlácení, pěknejch pár dílů neřekl nic jinýho než "indeed" a dělá podstatně větší hovadiny než Ronon.. (jako pobíhat s 2 P90kama nebo dokonca M4ma je celkem úlet :lol: ) a dovolil by si snáď nekdo proti němu neco namítat?
"Great holy armies shall be gathered and trained to fight all who embrace evil. In the name of the gods, ships shall be built to carry our warriors out amongst the stars and we will spread Origin to all the unbelievers."

Hallowed is the Fixinko.
Hallowed are the SGTT.

Příspěvek 04.9.2006 14:43:28
Major General
Major General

Odpovědět s citací

V době, kdy jsem se na to díval, jsem nic jiného snad až na Voyager neznal. Dneska jsem o něco moudřejší a klady jiných seriálů mi ve Stargate chybějí. A zřejmě by mi chyběly i v 1. řadě, i když tam ještě nešel styl seriálu moc poznat. Dneska nikdo po 10 letech nečeká, že by v Atlantis najednou obrátili o 180 stupňů a opravdu by se například Weir dala dohromady se Sheppardem. A tím nemyslím to, že na sebe mrknou a jednouza řadu se obejmou.
Obrázek

Aiden_Ford Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Anubis22 píše:
V posledních dílech se mi zdá že Ronon je čím dál tím horší. Všechno co vypustí s tlami je blbost a pořád jen někomu vyhrožuje a myslí si že je důležitej. No a Teyla v tom svím trapně modrým oblečku + ten její blbej hlas to je opravdu špatný.

Takže na místo Ronona bych tam třeba vyděl buď nějakýho vojáka ze země nebo možná nějakýho Wraitha - třeba toho z 3x07 ten byl podle mě dost dobrej. Rád bych ho vyděl v týmu. I Ford byl lepší než Ronon.

NO a Teylu bych nahradil kteroukoli ženskou která by byla hezčí a důležitější než ona. ( To budou asi všechny)

A ještě k anketě: To rozhodování mezi nima je hodně težký...

jj Aiden byl nejlepší:P
[img][images/thumbs/Aiden_Ford_032uv7.png]images/thumbs/Aiden_Ford_032uv7.pnghttp://[/img]
[img][images/thumbs/Aiden_Ford_barstargate2az8.gif]images/thumbs/Aiden_Ford_barstargate2az8.gifhttp://[/img]
[img][images/thumbs/Aiden_Ford_atlantisuserbaryr9.jpg]images/thumbs/Aiden_Ford_atlantisuserbaryr9.jpghttp://[/img][img]images/broken_link.gif[/img]

Příspěvek 04.9.2006 15:10:34
projectX Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vrátím se v diskusi k Teyle. Jedinej hnací motor byl seržant Bates, kterej je teď už více než jednu sezónu mimo. Je to škoda, dost to mezi nimi jiskřilo a ten potenciál se mohl využít. Škoda, že to tak zametli pod koberec. Jinak s těma Athosanama je to celkem špatný nápad, protože scénáristi s nimi vždycky vymyslej nějakou pakárnu, takže to bych ani tak nechtěl vidět. U toho Ronona, teď už je to těžší, s ním se nedá tolik dělat, ale aspoň se na něj pěkně dívá :-)
[img][http://www.thescifiworld.net/img/smilies/stargate/panneaux/prior-pancarte02.gif]http://www.thescifiworld.net/img/smilies/stargate/panneaux/prior-pancarte02.gif[/img]

Příspěvek 04.9.2006 15:28:18
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já bych se spíš ještě vrátila k tomu oblečení, co nosí Teyla. Všimněte si, že Vala v SG1 začala nosit uniformu SG týmů, a neběhá tam pořád v tom svém těsném koženém oblečku. Ale Teyla, i když má bundu a kalhoty, pořád nosí tu blůzku, kde jí kouká pupík. Nejen, že z toho bude mít nemocné ledviny :D ale navíc ji nikdy nikdo nebude brát vážně. Rachel si to moc dobře uvědomuje, párkrát to už říkala, ale bohužel není třeba v roli Amandy nebo Michaela, aby si mohla vyskakovat. To by taky mohli nechat její postavu umřít a to by pak oblečení byl její nejmenší problém.

Příspěvek 04.9.2006 15:31:50
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jestli ji něco kouká není moc velký problém, T'Pol se i svlékla, přesto její postava působila miliomkrát uvěřitelněji než Teyla.
Obrázek

Příspěvek 07.9.2006 16:24:19
hadrbabaa Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Sirius píše:
Já bych nahradil asi Teylu, Ronon je fajn. Wraith v týmu by bylo opravdu zajímavé, naskytly by se nové možnosti, ale až moc by to přípomínalo situaci s SG-1 a Teal´cem, kde se vlastně přidal do týmu nepřítel.

to by nebylo až zas tak podobný, do SGC taky nevzali Goa'ulda ale Jaffu.
"Russian women... At 20, they look 40. At 40, they look 60. At 60—don't look."
Yakov Smirnoff

PředchozíDalší

Zpět na Postavy