Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG Ancients: Relativity temporis 32. kapitola - Drunken children

SG Ancients: Relativity temporis 32. kapitola - Drunken children

BFU Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Priebeh vyloďovania na planétu mi pripomína úvodnú scénu s filmu "Zachráňte vojaka Ryana" - dobrá inšpirácia

Ondra Daške Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Mě to vyloďování připomělo ST Clone Wars, myslím ten seriál, a potom ještě Hvězdnou Pěchotu :)

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

No z každého co jste vyjmenovali to mělo něco.
Ze zachraňte vojína Ryana to mělo ta palbu těch kulometů a masakr vojáků ještě uvnitř.
Z Hvězdné pěchoty částečně ta cesta těch transportérů ale hlavně ten vnitřek samotných výsadkovích lodí.
A ze StarWars Clone Wars to připomínalo hlavně tu cestu samotnou, a AA která kosí jeden transportér za druhým.

Strýček Forďa Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Well, nejblíže z vás je asi Daidal, i když, Sestupy transportérů, jsou inspirovány výsadkáři z dnu D. Připevňovací systém je ze Star trek 2009... Jinak ano, jsou tam zakomponovány prvky z hvězdné pěchoty (Ale z knihy) a Zachraňte vojína Raina. Ze Starwars tam není nic, protože bojové taktiky clonů jsou úplně nanic a krytí nepoužívají žádné a jejich přesnost také není suprová. Pokud bych to měl rozpitvávat dále, tak krytí za tanky je převzaté z Filmu Fury a Parlénské brnění je sestaveno na základě Jango Fetta. (takže tam vlastně něco ze SW je :) )
Feeling borded, call me Fredy idrc...

Odpovědět s citací

No vidíš, takže tam opravdu něco je :D

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Lidičky neradostná zpráva. Sice mi právě skončilo zkouškové období, nicméně se stala nemilá věc a to ten, že odešel harddisk u mého Laptopu. Poslal jsem ho do servisu a doufám, že bude pouze poškozená elektronika u napojení na desku. Z tohoto důvodu, bude dočasně suspendován SGART, neboť na disku byly uloženy nově dopsaných 8 kapitol a psát je znovu vážně chuť nemám. Proto toto vlákno dočasně zamykám a otevřu ho až budu vědět, zdali zachrání data. Pokud ne, tak hold ty kapitoly napíši znovu...

Love to Hate bude vycházet na dále podle mého rozpisu-nerozpisu :D....

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem přece jenom vyhrabal na Flash disku jeden polozapomenutý díl... Omlouvám se, že trochu nezapadá. Časově se odehrává, při první válce s Antickou říší...

Stargate Ancients: Relativity temporis

15. Kapitola

3 AA

Parlénská Flotila

„Takže jo nováčci, seřaďte se do formace a zkusíme si cvičný nálet!“
Komandér FARC zacvičoval skupinu nováčků na Plugnatorech. Nováčci letěli v šípové formaci, přímo do pásu asteroidů; tři instruktoři, ECO, FARC a RAY, letěli na křídlech a dávali jim instrukce.
Flotila, zde byla na rutinní misi; obrana orbity strategicky významné planety.
„Dobře. PAC, ORTA… Napadněte cíl. Standardní dvoučetný útok.“ Rozkázal FARC.
Byli vzdáleni několik světelných minut, když v tom zaznamenali Hyperprostorové okna. „Senzorový kontakt! 26 nepřátelských stíhačů tři světelné sekundy od bažantů!“ ohlásil navigátor, na můstku vlajkové lodi. „Admirál kývl. „Vypusťte pohotovostní stíhače!“ Z bočních magnetických praků vystartovala letka stíhačů a zamířila k nepříteli.
„Vidíme je! Bažanti, leťte k flotile!“ Rozkázal FARC. „Pane, mi to zvládneme!“ Protestoval jeden z bažantů. „Dnes ne! Jejich dvakrát tolik… Pohotovostní letka to převezme. Vypadněte!“ Letka nováčků se otočila a zamířila k flotile.
„Pane, letka je moc pomalá, nepřátelská formace je sestřelí, než se stačí dostat k pohotovostní letce!“ ohlásil svůj objev důstojník. Slyšel to nejen admirál, ale i FARC ve vysílačce.
„Otáčím! Bojový směr 1651616 na 1168164! Palebný kontakt s nepřítelem za 10 vteřin!“ Oznámil FARC a naráz s RAYem otočili své stroje vzad a letěli čelem k nepříteli. „ECO, pokračujte a chraňte bažanty za každou cenu!“
„Co to FARC dělá?!“ Podivil se Admirál. „Chce na ně zaútočit a získat čas bažantům.“ Konstatoval první důstojník.
„Až budeš na dostřel, vypal všechny drony co máš a vlétni přímo do formace! Jedině tak máme šanci!“ Rozkázal FARC.
Jakmile se dostali na dostřel, vypálili drony a vmísili se do formace. Plán vyšel, rozehnali formaci a dokonale je zmátli. Nepřátelé padali jako mouchy. Nicméně se po chvíli vzpamatovali a zavěsili se za oba Plugnatory. Najednou RAYe zasáhla naprosto náhodná střela, kterou nemohl předvídat. Plugnator okamžitě explodoval. „RAY!“ Zakřičel velitel.
Na holografické obrazovce na můstku, zablikal zelený diagram s RAYovým označením a zmizel.
„Pane, pilot dva byl sestřelen…“ Pronesl potichu navigátor.
Z návalu vzteku však FARCa vytrhla salva projektilů, která zasáhla jeho stíhačku. Rozeznělo se několik alarmů. „Sakra! Koupil jsem to, vysadily senzory na pravoboku, ale zvládnu to!“
Najednou se ozval nový alarm. Alarm zaměřené střely. „Do háje! Ty zmetci po mně pálí rakety! Zkusím jí vymanévrovat!“ FARC začal prudce točit doprava a stlačil plyn na podlahu.
Nepředstavitelné přetížení působilo na jeho tělo, nicméně statečně odolával a dále točil. Poškozená stíhačka to však nezvládla. Odešly boční Trustery a loď přestala točit. FARC pohotově stočil na druhou stranu, nicméně bylo pozdě. Jediné na co se zmohl, byl výkřik, než ho raketa zasáhla.
Statečná oběť dvou pilotů však nebyla dostatečná, nepřítel je stále dostihne dříve, než pohotovostní stíhači přiletí.
A ECO si toho byl vědom. „Bažanti, pokračujte v letu k pohotovostním stíhačkám. Já je zdržím! PACu, máš velení!“ S tím otočil svojí stíhačku a zamířil proti nepříteli. „Sakra ECO! Co to děláš?! Už jsme přišli o dva piloty, nechceme přijít i o tebe!“ Zakřičel Admirál. „Stíhači je dostihnou dříve, než se dostanou do bezpečí a je jen jediná možnost jak je zpomalit.“
Po vzoru zesnulých spolubojovníků, zamířil čelně na nepřítele, a když byl na dostřel vypálil všechny drony a vmísil se do formace.
Na holoobrazovce bylo vidět jen, divoce poskakující, zelený diagram, který likvidoval jednu červenou tečku za druhou.
Podařilo se mu sestřelit už více jak sedm stíhaček. Nicméně manévry, které předváděl, aby se vyhnul střelám, byly nesmírně složité a psychicky i fyzicky náročné. Bylo jen otázkou času, kdy udělá chybu.
A chybu po dvou a půl minutě udělal. Příliš pozdě stočil stíhačku do podvratného výkrutu a dostal přímý zásah. Kumulativní střely zásahly trup od špičky až po ocas. Naneštěstí zasáhly i kokpit. Po skle se roztřískla krev, jak střela prošla do ECOva břicha. „Ahh!“ Vykřikl a Složil se na přední ovládací panel. Plugnator udělal několik výkrutů a z trysek se začal valit kouř a syčící palivo.
„ECO?! ECO?! Jsi v pořádku?!“ Snažila se kontaktovat MAG, z pohotovostní letky, ECa. „Koupil jsem to! Koupil jsem to do břicha!“ Zasténal. Měl co dělat, aby se udržel při vědomí. Letka mezitím minula bažanty a mířila proti nepříteli. Jakmile se dostala na dostřel, ihned se zapojila do boje.
Na počty, teď byly síly téměř vyrovnáni, ale Parlénští piloti byli mnohem zkušenější a začali nepřátelskou letku postupně likvidovat. Jediný cil MAGina zájmu, byl ECO. „ECO, jak je na tom tvůj naváděcí systém?“ ECO zamžoural očima a pohlédl na hlavní obrazovku. Byla nefunkční a uprostřed ní zela díra po projektilu. „…Mimo provoz…“ Zasténal.
„Dobře poletím vedle tvého křídla, srovnáš se podle mě, ano?“ „…Rozumím…“ MAG srovnala kurs s jeho dobitým Plugnatorem a naváděla ho k hangáru mateřské lodi. „…Jsem unavený… Na chvíli si odpočinu…“ Pronesl slabě.
„Ne… notak… neusínej!“ Zděsila se. „MAG, velení. Připravte hangár na nouzové přistání!“ Technici začali horečně vyklízet dráhu a připravovat záchytná lana a pole. „Ah…. Nedokážu…. Udržet úhel….“ Hlesl a marně se pral s kniplem, nalétával trochu našikmo.
„Pokus se to stabilizovat!“ Vyhrkla MAG. „Nejde to…“ MAG se zhluboka nadechla. Bylo to šílené, ale neměla jinou možnost. „Šprajcnu si tě o křídlo, nad dráhou tě uvolním, ok?“ „dobře…“ Vysunula na křídlu příchytné háky, které se používaly při dokování a pomalu se přiblížila ke křídlu ECOva Plugnatoru. Ozvalo se hlasité zaskřípání a oba ucítili silné trhnutí. Nicméně, háky se zachytili a ECO se vyrovnal. „Jestli tohle přežijeme, tak mi dlužíš drink…“ Prohlásila MAG, a když byly těsně nad dráhou, uvolnila ho.
První dosednutí dopadlo dobře, nicméně při odrazu od dráhy se jedna lyžina zpříčila o výstupek. Celý Plugnator se stočil na bok a začal válet sudy. Zastavil se až o zadní stěnu hangáru, kde okamžitě začal hořet. MAG mezitím dosedla. Když to uviděla, s křikem se rozeběhla k místu havárie. Jeden z vojáků ji zachytil. Marně se mu snažila vyprostit….

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

:hmmm: koukám jak se na tom pracuje.
Tato povídka by též mohla být v rozepsaných. :wink:
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Postupně se roztřídí všechny povídky :-)

EDIT: Presunuté do rozpísaných poviedok. Pracujeme aj na ostatných príbehoch... Aiwendill
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Odpovědět s citací

Zajímavé

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dragon: Postupně se roztřídí všechny povídky
to chápu, ale proč přidělávat si práci, když to může rovnou začít ve správné sekci?
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ahoj, tak jsem konečně udělal to, co jsem pár z vás, slíbil. Udělal jsem si čas a SGART, kompletně překopal.

Změnilo se datování, které je nyní vedeno, pomocí stěžejního data (Bitva o Axanar). Data před Axanarem, jsou označována AA (Ante Axanar; před Axanarem) naopak, data po axanaru, jsou označována jako PA (past Axanar; po Axanaru).

Dále se změnilo trošku grafické zpracování nadpisů atd., také ori, křižníky prošli renovací.

Také jste si mohli všimnout, že ve výsledku zmizeli 2 kapitoly. Je to to proto, že jsem vyňal, ze všech kapitol, ostatní časové přímky a nechal, jen tu primární. Ty ostatní budou přidány do příběhu, jako součást primární linie, až se k nim dopracuje. Proto doporučuji přečíst, celé znova, někde se trošku měnil kontext atd... Bude teď i mnohem jednoduší na pochopení, když neběží víc časů najednou...

Jinak další kapitolu mám určitě brzo v plánu, nicméně jsem po těžkém úrazu hlavy, při kterém jsem ztratil část paměti. (zda-li trvale, to se ještě neví) Nejedná se o rozsáhlou amnézii, nicméně, jsem zapomněl, veškeré povídky, které jsem napsal a také, jak měli skončit... Trošku mi pomáhají mé předešlé poznámky, které jsem si psal, ale většinu svých příběhů, teď čtu jako poprvé... Určitě si s tím nějak poradím, ale nějaký čas teď nemůžu zaručit, že budou kapitoly pravidelně vycházet. Ale neházím flintu do žita, dám se trochu do kupy a klidně ty povídky vymyslím znova... Když už jsem je vymyslel jednou, dokážu to zas...

andoriel Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

Co to děláš, padat na hlavičku? :( Hlavně, ať se správně srovná a vrátí se všechno, co potřebuješ.
A teď můžeš říkat, že jsi praštěnej :twisted:
Tak to abych se pustila do četby.

:sunny:

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Praštěnej vskutku jsem... :) Ale to jsem byl už dříve. ;)

Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Ach jo... uz je to oficialni... uz ma papiry na hlavu... :scared:

Doufam, ze to nebude na skodu povidkam.byly celkem ctive... :scratchanym:
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky