Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky StarGate: Intervention - 12.1.2021 - FINÁLE

StarGate: Intervention - 12.1.2021 - FINÁLE

Sice je to prozatím teprve půlka 1. série...ale za optání člověk nic nedá :) CO JE PODLE VÁS LEPŠÍ

StarGate: Enemies
5
10%
StarGate: Intervention
23
48%
StarGate: I + E Shodně :D (na přání)
20
42%

Celkem hlasů : 48

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

jojo, ŠÍLENÝ NEZAPAMATOVATELNÝ ČÍSLO má pravdu :D, Storm mě přivedl na myšlenku nic a zároveň vše říkajících názvů epizod...:D čili to může jen vést k jinému ději :D

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

190060543: No, právě, to je další možnost :D A stejně Daedy napsal SGA 1x01 - a to už je jasný, co tam zřejmě bude....

Daedalos304: No jo, storm, ten vždycky všechno vyřeší :D je to genius
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo

190060543 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Poslední dobou tu jsou samé chytáky, hádanky a člověk je pak zmatený :(

PS: ŠÍLENÝ NEZAPAMATOVATELNÝ ČÍSLO je zapamatovatelný. Jednoduchá kombinace :D
!!DEMACIA!!

Major General
Major General

Odpovědět s citací

kasparova: to byla jen nápověda, kde ten název (nebo to spojení) bylo řečeno :)

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

190060543 píše:
Poslední dobou tu jsou samé chytáky, hádanky a člověk je pak zmatený :(

Mě to taky ze začátku všechno zmátlo, ale chce na to vzít logiku. Pak si dáš dohromady zbytek :D

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Daedalos304 píše:
kasparova: to byla jen nápověda, kde ten název (nebo to spojení) bylo řečeno :)

Takže to nakonec teda vůbec nemusí mít něco společného s těmi velkými zelenými mužíčky ? :shock: :scratchanym:
!!DEMACIA!!

Kramlík Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jsem rád, že aspoň jeden den v týdnu, minimálně rok, budu moct vypnout a přečíst si další skvělý díl od tebe. :) Snad si spolu někdy napíšem, zdáš se jako fajn chlapík. :) Pod pojmem "pastviny" první věc co jsem si představil bylo vesmírná pastvina, takže nějaká kruto přísná vesmírná bitva. Po pár sekundách mi došlo co jsi tím opravdu myslel a tím jsou wraitíci. :)
Jestli má někdo zájem si přečíst mou povídku, tak tady je:
Stargate Defence
Atrins Calendar - Ve stádiu vývoje. :P

Major General
Major General

Odpovědět s citací

ŠÍLENÝ NEZAPAMATOVATELNÝ ČÍSLO: nakonec ani ne...:D jak říká Strom...není nad pořádnej tajemnej, či matoucí název dílu :D

kramlík: milý chlapík jsem (i když tu teď samochválou něco strašně smrdí :D) a rozhodně mě tvé poklony těší a přivádí do rozpaků...jsem červený až na prdeli :D
Naposledy upravil Daedalos304 dne 06.8.2013 20:55:25, celkově upraveno 1

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

A ten název se ti vážně povedl :rflmao:

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

kasparova655365 píše:
Mě to taky ze začátku všechno zmátlo, ale chce na to vzít logiku. Pak si dáš dohromady zbytek :D

http://www.youtube.com/watch?v=JsPzMYre5oE Není logika jako logika :D
Někdy je to těžký :cry:

Edit: Daedalos304: Já věděl, že ta teorie s nedostatkem potravy na Zemi má něco do sebe :D Určitě jsem uhodl oč půjde :yeah:
!!DEMACIA!!

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Daedalos304 píše:
Jsem červený až na prdeli :D
Nejlepší hláška, co jsem kdy viděl. :D
Stargate Defence

Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak tos určitě ještě neslyšel, že jsem narvanej jak regál :D ta je o něco lepší :)

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No, radši už nic nepíši, bo by se to zvrhlo ve spam. :D Ale jinak, tahle je lepší. ;D V kolik zítra můžeme čekat další díl ? :)
Stargate Defence

Major General
Major General

Odpovědět s citací

jojo, je to jednoduché k němu sklouznout...(i když za spam se dají považovat až poslední dva příspěvky, které neměly nic společného s povídkou)...

a zítra?...mno možná už před obědem...ale ještě nejsem pevně rozhodnut...

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Daedalos304 píše:
a zítra?...mno možná už před obědem...ale ještě nejsem pevně rozhodnut...

Před obědem by to bylo fajn. Po obědě se budu rochnit v bazénu a opalovat se, tudíž nebude moc prostoru na čtení :oops:
!!DEMACIA!!

Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak jo, jak jsem slíbil, dávám to ještě před obědem...(rovnou vám přeji dobrou chuť k tomu denšnímu obědu a zároveň i příjemné počtení, což jak doufám bude)

dnešní díl je opět jen částí (2/3) čili konec 12. dílu příští týden (a pak bych vám doporučoval to přečíst naráz, páč je naprosto jasné, že za ten týden zapomenete hodně věcí...)

a jelikož jste určitě nedočkaví, tak už jen poděkuju klukům (Jakop, Patas, Strom, Ronnie, Dragon)

12. Díl (Totální zkáza - Total destruction) PART II

Mléčná Dráha, Země, Detroit, 10. Října 2009, Několik minut po teroristických útocích
Od silných explozí v hlavních a dalších velkých městech všech států programu Hvězdné brány uběhlo jen několik minut a už se obrazovky všech seriózních, ale i bulvárních stanic plnily informacemi o explozích v centrech měst.
„Omlouváme se všem divákům za náhlé přerušení vysílaného programu. Před malou chvílí v centrech Washingtonu, New Yorku, Philadelphie, Bostonu, Los Angeles, Toronta, Montrealu, Londýna, Manchesteru, Moskvy, Petrohradu, Paříže, Marseille, Pekingu a Šanghaje explodovaly nastražené nálože, které dle nepotvrzených informací nastražila islámská teroristická skupina Al-Káida. Podle prvotních součtů mají exploze na svědomí více než sedm milionů obětí a dalších pět milionů je zraněných nebo nezvěstných. Mnoho těl se momentálně nachází pod troskami budov, které se nacházely v bezprostřední blízkosti exploze. Záchranné týmy již byly zmobilizovány a nyní netrpělivě čekáme na vyjádření Bílého domu, které bude mít určitě více informací, proč se Al-Káida po tolika letech znovu ozvala. Pro CNN Karie Wiltich,“ ukončila vstup do programu reportérka, která jen stěží zakrývala zděšení a smutek.
Vždyť i ona sama již mohla být mrtvá, kdyby si teroristé vybrali ke svému útoku i centrum Detroitu.
„Chci veškeré informace o bin Ládinovi, kde se asi skrývá a proč zaútočil zrovna dnes,“ hovořila reportérka do telefonu, když dostala za úkol připravit reportáž o Al-Káidě.

Wyoming
Tutéž reportáž CNN sledoval na své ploché LCD televizi i Jeff, poloprofesionální astronom, který před devíti měsíci spolu se svým kamarádem Paulem objevil na stabilní orbitě Země pozemské 304ky, k nimž se po krátké chvíli připojily i Ha’taky potvrzující tušení o mimozemském životě mimo naši sluneční soustavu. Oba dva, dnes lehce zarostlí muži stejně jako každý druhý den seděli u svého teleskopu, kterým sledovali totéž místo jako dříve. A opět zaznamenali, již po několikáté, Hammonda na své pravidelné hlídací misi, která se dnes trochu zvrtla. Exploze jej málem roztrhala, což měl Jeff dokonale nahrané. Každičký detail v pořádné kvalitě.
„Já ti říkám, ta exploze té naší lodě určitě souvisí s teroristickými útoky,“ rozumoval Jeff, zatímco Paul tiše přikyvoval a pozoroval Karie Wiltich, jejíž výstřih jej doslova paralyzoval.
„Slyšíš mě Paule?“
„Ty vole, přestaň jí čumět na kozy a poslouchej,“ udeřil jej Jeff lehkým pohlavkem do zátylku.
„Jau,“ syknul Paul a ohnal se rukou po Jeffovi.
„Poslouchej mě, dneska to všechno zveřejníme, máme řádnou šanci, že se to dostane do novin, aniž by to vláda stopila,“ rozhodl Jeff a vyrazil Paulovi dech.
„M-myslíš to vážně? Dnes?“ nevěděl, co na to říct, i když s tím v hloubi duše souhlasil.
„Jo, kde máš to číslo na CNN?“
„V mobilu,“ vytáhnul Paul přístroj a přes dotykový displej se dostal do kontaktů, kde pod přezdívkou Prcinka, našel číslo.
„Prcinka? Ty seš fakt ztracenej případ,“ zakroutil Jeff hlavou a vzal si telefon, z nějž zavolal na CNN.
„Prosím vyčkejte chvíli, naši operátoři momentálně nemají čas. Za zdržení se omlouváme a pro zpříjemnění čekání vám nyní pustíme hudbu.“
V reproduktoru se ozval pomalý táhlý tón, který Jeffovi opravdu vykouzlil úsměv na rtech. V nejlepším hudba skončila a ve sluchátku se ozval hrubý hlas muže, kterému však oproti prvotnímu dojmu nebylo šedesát, nýbrž třicet dva let.
„Matt Fischer, operátor CNN, co pro vás mohu udělat?“
„D-dobrý den, jmenuji se Jeff a před malou chvílí jsem v televizi uviděl reportáž vaší televize o explozích v centrech měst,“ začal velice pomalu, aniž by dával operátorovi tušit, co se bude dít.
„Je mi líto, ale nemohu vám sdělovat žádné detaily,“ předpokládal, kam Jeff míří.
„Ne, ne, ne, vy mě nechápete, já nevolám kvůli detailům, které byste mi mohli prozradit, ale kvůli detailům, které mohu sdělit já vám,“ zaujal operátora, který byl sice zvyklý na velké množství takovýchto nabídek, ale v Jeffově hlase uslyšel něco, co jej přesvědčilo, že možná půjde o něco velkého.
„Právě teď na vaši internetovou adresu posílám velké množství dat a fotek, které jsem pořídil během celého roku svým teleskopem na oběžné dráze Země,“ na chvíli přestal a sledoval Paula, jak započal posílání obrázků.
Sluchátko bylo chvíli tiché a až po necelých pěti minutách se konečně ozval hlas operátora, který přenos dat pečlivě sledoval.
„Co to je?“ nechápal, co by měl na fotografiích vidět.
„To, jsou vesmírné lodě amerického letectva. Teda aspoň předpokládám, že jsou naše,“ trošku zafuněl do sluchátka při vyluzování neurčitého zvuku.
„Je vám jasné, že takové fotky se dají vytvořit například ve photoshopu, a jiných tomu podobných programech?“ diskreditoval informace, které právě obdržel.
„Je mi jasné, že tomu nevěříte, ale můžete to projet rozpoznávacím softwarem, který vám potvrdí, že ty fotografie jsou pravé, navíc v levém dolním rohu jsou veškeré informace o pozorované oblasti. Úhel náklonu, hvězdná deklinace a další potřebné údaje,“ přesvědčoval o pravdivosti operátora, který mu pomalu začal i přes svůj skepticismus věřit.
„Dejme tomu, že jsou ty fotografie pravdivé, co po nás chcete, abychom s nimi udělali?“
„Naložte s nimi dle vašeho uznání, ale předpokládám, že je zveřejníte a dáte lidem odpovědi na otázky, zdali jsme ve vesmíru sami, což jsem právě dokázal, že nejsme,“ přešel ke konci hovoru.
„Jen pro informaci, jsem Jeff Hutchinson z Wyomingu, fotku případně pošlu později,“ ukončil spojení s obrovským zadostiučiněním, že konečně ukončil otázku tak starou, jako lidstvo samo.

Orbita
Na orbitě se kromě těžce poškozeného a naprosto nehybného Hammonda pohybovalo zhruba padesát 302jek, které pozemské továrny dokázaly po útoku wraithského superúlu za necelý rok vyprodukovat. Jejich velitel, plukovník Telford dozajista nezapomněl na své poslední velení na základně Ikarus, když jeho letky nedokázaly zadržet transporty plné pozemních sil. Tomu se chtěl dnes vyhnout a byl ochoten pro to udělat cokoliv.
„Tak jo, za pár vteřin je tady máme, dneska chci vidět špičkovou práci, nesmíme jejich transportům dovolit dostat se na Zem,“ klidným, vlídným hlasem motivoval své spolubojovníky k výkonu, který by vstoupil do dějin.
Nemohli sice vážněji ohrozit Ha’taky, na ně ale byla připravena Atlantida v křesle s McKayem, který si na podobný kousek troufl poprvé. Nyní ale nastal čas bojů a všichni netrpělivě čekali na příchozí lodě, které se objevily dle očekávání na stabilní orbitě Země.
„Nestřílet,“ vykřikl Telford, když se přímo před ním objevil pravý hangár Odyssey, která jej málem smetla.
Podobná situace potkala i další členy letky, kteří však měli dost času na úhybné manévry, které naštěstí neskončily katastrofou.
„Co se tu kruci děje? Myslel, jsem, že to měli být Luciáni,“ nevěřícně pokládal spíše řečnickou otázku.
V Pentagonu a i na Atlantidě se všem ulevilo, když se před 302jkami objevila čtveřice pozemských bitevníků.
„Spoj…“ přerušilo Jacka bílé světlo, v němž se objevila čtveřice velitelů pozemských křižníků třídy Daedalos.
„Já myslel, že tohle by zde nemělo fungovat?“ hodil očkem po Walterovi, který ihned přispěchal s vysvětlením.
„Pane, před měsícem došlo k úpravě rušiček tak, aby při vyslání určitě frekvence došlo k propuštění hmoty,“ polohlasně vysvětlil Walter a přivítal zasalutováním všechny příchozí plukovníky.
„Už si vzpomínám,“ usmál se O’Neill a stejně jako Walter přivítal Davidsona, Ellise, Caldwella a Jia.
„Vy jste nám dali, pánové.“
„Omlouváme se, ale došlo k neočekávané situaci,“ chopil se slova Caldwell.
„Když jste nás kontaktoval, ihned jsme zprávu přeposlali do záložní řídící místnosti. Bomby byly na místě, o němž jste mluvil, ale neměli jsme tušení, jak bombu v tak krátkém okamžiku deaktivovat, aniž bychom způsobili samovolnou explozi,“ na chvíli se odmlčel, načež se slova ujal plukovník Ji.
„Než jsme se vůbec stihli kolektivně shodnout, nálože zmizely z lodě. Bohužel byly napojeny na subprostorový vysílač a anténu, díky níž chtěl, ať už to byl kdokoliv bomby odpálit,“ dostal se k části, která dávala víc otázek než odpovědí.
„Jak mohly bomby jen tak zm…“ došlo Walterovi, že to byla práce někoho mnohem chytřejšího a hlavně rychlejšího.
„Asgardé,“ usmál se a poskytl odpověď na jednu z otázek.
„Ano, Asgardé se díky spojení mezi našimi loděmi mohly mnohem rychleji rozhodnout a s tím i mnohem rychleji jednat, což nám dozajista zachránilo život, ujal se Caldwell opět slova, čemuž všichni velitelé přitakávali.
„Medaile jim dáme později, teď mi ale vysvětlete, proč jste vstoupili do hyperprostoru?“ zajímala Jacka hlavně tato část, která mu díky stresu zkrátila život o několik drahocenných měsíců.
„Za to můžeme svým způsobem my,“ poškrábal se na temeni hlavy a nechal Ellise dovysvětlit situaci.
„Po tvrdých bojích nad Hebridanem byl Daedalos nejvíce poškozen a jeho štíty byly i přes poměrně dlouhou cestu v hyperprostoru velice slabé. Asgardé nedokázali odhadnout sílu explozí a proto rozhodli, že bude lepší skočit do hyperprostoru, což se nám paradoxně lehce vymstilo,…“ zapojil se Jack do monologu.
„Jistě, jistě…Asgardé nepočítali s tak rychlou explozí a při vstupu vás zasáhly rázové vlny, které vás poslaly o několik světlených let dál, než jste původně chtěli,“ vzpomněl si na příhodu s explozí slunce, při níž zlikvidovali spolu s původní SG-1 i obrovskou část Apophisovi flotily.
„Asi tak nějak,“ přitakal Davidson, poukazujíc, že byla bomba připojena na subprostorový vysílač a anténu, jíž se při transportu taktéž museli chtě nechtě zbavit, což vysvětlovalo absenci jakéhokoliv spojení nebo subprostorového vysílání pozice.
„Každopádně jsme velice rádi, že jste z hyperprostoru vyskočili vy a ne flotila Luciánské Aliance, poslal velitele zpět na loď, s tím, že se za půl hodiny sejdou kvůli situaci na Zemi a hlavně Hebridanu, v zasedací místnosti 225C.

Mléčná Dráha, Hebridan, 10. Října 2009
Zatímco orbita zcela bezpochyby po zničení základny ovládající satelity patřila aschenské konfederaci, hlavní město připadlo Zemi a o zbylá rozsáhlá území se vedl litý boj, do něhož díky zbídačené obraně brány vstoupila třetí strana v podobě Aschenů. Ti dokonale zaskočili přeživší po orbitálním útoku a neměli takovou práci s jejich usmrcením, případně zajetím. Pozemskému velení v čele s mobilním přívěsem se to pochopitelně nelíbilo, a proto alespoň na chvíli upustili od dobývání dalšího území v bezprostřední blízkosti hlavního města a převeleli několik jednotek k bráně, která byla stále otevřená a každou vteřinou na Hebridan proudil další a další Aschen. Průběh bitev se začal stále více komplikovat, neboť Země se svým spojencem, jaffským Bratrstvem, musela dělit své síly na více front a více úkolů, což bylo více než složité. Hlavní část bojovala stále v hlavním městě, které i když z většinové části patřilo pozemským, případně jaffským jednotkám, protože je neustále napadaly posily Hebriďanů, které se stahovaly z celého Hebridanu, i když byl jejich přesun do značné míry limitován. A to díky Sun-Tzu, které před svým odletem stihlo naprosto zdecimovat leteckou obranu, která nyní nečítala ani jeden stroj. Proto nebyl nápor na udržení města tak enormní a velení si v rámci možností mohlo dovolit spustit druhou část operace, kvůli níž tu byli.
„Jak jsou na tom oddíly tři, čtyři a pět?“ prohodil generál k jednomu z operátorů, který monitoroval veškerou komunikaci.
„Všechny oddíly jsou vzdáleny jen několik minut chůze od táborů,“ přitiskl ruku na sluchátko, které se na chvíli přepnulo, aby přijímalo konkrétní navolenou frekvenci.
„Výborně, a co 302jky?“
„Za dvě minuty budou na dostřel,“ překontroloval jiný operátor senzory.
„A brána?“
„Dva stíhači hlásí několik desítek Aschenů a další stále přicházejí, žádají o povolení střílet,“ otočil se operátor na generála, který s hrnkem kávy začal usilovně přemýšlet.
„Povolení uděleno.“
Operátor předal zprávu na 302jky, které udělaly blízký přelet nad bránou, kousek opodál otočku a svými miniguny zaměřily své cíle. Desítky žlutých střel pročísly oblast nad bránou a s dunivým dopadem rozrazily první linie Aschenů, kteří svými zbraněmi mířili na obě 302jky. Ty do bezprostřední blízkosti brány vyslaly po jedné raketě, které s ohlušující ránou explodovali, a zabily minimálně padesátku mužů. Vedlejším účinkem bylo svržení brány, která se ve vydolovaných dírách nemohla udržet a překulila se dopředu, čímž svým způsobem vyřešila problém s Ascheny. Bohužel tak pozemské jednotky přišly o zásobovací linii, která byla v těchto dnech více než důležitá.
„Pane, stíhači hlásí, že se jim podařilo zarazit přísun nových aschenských jednotek,“ nedokončil celou zprávu, operátor, který netušil, jak to generálovi říct.
„Výborně, ti chlapci u mě mají pivo,“ rozradostnil se generál, kterému tak ubyla jedna starost.
„Ale nechtíc při útoku shodili bránu, takže je teď nemožné posílat sem nějaké zásoby,“ vystřelil to ze sebe čekaje velice rychlou generálovu explozi.
Ten místo toho, jen usrkl kávu a se zaťatými rty a pěstmi se uklidnil.
„Až jednotky vyčistí okolí brány, pošlete tam inženýry, aby nám ji zase postavili a informovali Zemi o stavu, který se nám tu trochu komplikuje,“ již ledově klidným hlasem přikázal operátorovi, který informace přerozdělil a předal dál.

POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Helekde by 302 vzali miniguny já bych to nazval dvojice kanonů řekl bych ale to je jedno ale jak si nás mohl nechat v domění že je flotila zníčená :evil: :D :D ale jinak je to povedené a zachránil jsi 800 lidí v podstatě pokud jsou 304 stejné vtvé povdícke i v seriálu.Jinak radostná chvíle pro zemi 3 klenoty jsou v pořádku lehce poškozený Daedalos a nepoužitelný hammond to neni špatné.

endysek Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

pěkný díl už se těším na další díl

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Myslím že to všichni a teď mi to došlo on tímto odkryje kus hvězdné brány a letecvo nebude mít na výběr a řekne ten zbytek snad se pletu protože znát příběh dopředu pak není překvapení.

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

:D :D Lodičky jsou v pořádku a všichni žijí, juchůůůů :rflmao:

Captain
Captain

Odpovědět s citací

To neni jisté Daedalos dostal zásahy a tudíž neni jisté že nejou raněni nebo mrtví.

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

kasparova655365 píše:

Jsi zlá! Člověk příjde na foru, vidí že tu Daedalos dal nový díl, klikne na poslední příspěvěk a hned zná závěr dílů, protože ho tu někdo napíše :cry:
!!DEMACIA!!

Captain
Captain

Odpovědět s citací

OMG tak to nečti a měl jsi se vrátit nahoru a přečíst napřed díl amimochdem mezi ty všechny asi nebereš těch 7 milionů co ? :D :D

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

190060543 píše:
kasparova655365 píše:

Jsi zlá! Člověk příjde na foru, vidí že tu Daedalos dal nový díl, klikne na poslední příspěvěk a hned zná závěr dílů, protože ho tu někdo napíše :cry:

Já a zlá?? Nikdy... Jen jsem zvědavá a šťastná... Jak psal daedalos, nejdříve čti povídku a pak komentáře :D

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak a ozvu se i já ;)

Musím říci, že už si pomalu začínám zvykat na délku dílů. Má to i svá plus, takže s tímto problém nemám, ačkoliv si dokážu představit, že někdo by mít mohl.

Na můj vkus se tam tentokrát objevilo více gramatických chyb, a to docela zásadních, tedy ve shodě přísudku s podmětem. Mám tedy pocit, že korektorská práce byla v minulém díle odvedena lépe.

A abych taky přidal pozitivní kritiku, tak se mně líbilo využití několika odbornějších výrazů, kterých není nikdy dost. Dodávají povídkám mnohem větší úroveň, takže není na škodu si dát nějaký čas na obeznámení se s jistým výrazivem, které není tak obvyklé, a pak ho použít v povídce :) Celkově to bylo po jazykové stránce povedené. I scénka s pozorovateli a hovorem do CNN se mně zamlouvala.

A pokud jde o obsah dílu, celkem jsi mě šokoval. Opravdu jsem nečekal, že to pozemské loďstvo přežije, takže účel byl částečně splněn. Na druhou stranu je mi to trošku líto, protože vím, že si nepotrpíš na happy endy, takže bych očekával spíše tu "Totální zkázu" než tuhle zázračnou záchranu.

K situaci na Hebridanu se není třeba moc vyjadřovat. Tam jsme se moc neposunuli a doufám, že to v příští "Zkáze" napravíš. Paradoxně na této frontě pozemšťanům fandím víc, a jelikož se Zemi zkáza vyhnula, pokud opomenu těch pár malicherných explozí (:D), tak nějak předpoklám, že na Hebridanu to skončí bledě, i když bych přivítal nějaký hlubší průzkum jejich planety a možná i nějaké ty nové vědomosti. Sice jsem si vědom, že tento způsob získávání technologií jsi na začátku odsoudil, ale přece jen je to jedna z mnoha částí SG děl, takže očekávám i toto. Ať už touto, či zcela úplně jinou cestou.

Komentář sice naplnil svou standardní délku, ale moc fakt se v něm ani nenachází. V tomto díle se totiž nedá o moc věcech zmiňovat. Částečně také chybí moje obvyklá prognóza do dalších dílů, jelikož chybí dramatický konec ;) Co by to ale bylo za SPeeDyho kritiku, kdyby tato část chyběla, takže budu teoretizovat i tentokrát a jako podklad použiji názvy dílů, protože nic jiného mně prakticky nezbývá. Vidím tam "Posily", tedy téměř nic nevyjadrřující název. Může jíť ať už o posily pozemské - k Zemi či Hebridanu, nebo o posily nepřátel - stejně tak k Zemi nebo Hebridanu. Spíše bych čekal ty nepřátelské k Hebridanu, jelikož k Zemi už nemá co přiletět (:D), a tedy již ten předpokládáný fatální konec hebridanské mise. "Operace Plaz"...to ve mně vzbuzuje domnění, že bude uspořádán hon na Bin Ládina :D Hlavní roli bude hrát ten náš trošku zapomenutý ostřelovač, o němž jsme naposledy slyšeli na aschenské planetě. Což mně připomíná jeho misi na samém úvodu povídky, jejíž konec už si sakra vůbec nepamatuju. Není už ten Bin Ládin dávno mrtvý? ;)

Když si tak povzpomínám, tak do sebe ty útržky začínají pomalu zapadat. Je ale těžké si je takhle po několika měsících obnovovat. Jedině přečtením celé série naráz, pro nás aktivní čtenáře tedy celou znova :D

A jelikož jsem se odklonil od původního nápadu, tak se ještě podělím o teorii, vztahující se k názvu dalšího dílu, a tedy "Všemocný otec". Proč mně to připomíná zrovna toho zatraceného Bin Ládina? :D Mohl by to také být Ba'al, o kterém už tuším byla někdy dávno zmínka, vyloučen nemusí být ani nějaký povznesený, variant je mnoho, ale spíše sázím na vousáče s turbanem :)

Do dalších tipů a odhadů se už pouštět nebudu. I tak jsem ten koment natáhl o 100% a jsem zvědav, kdo bude ochoten to kromě Daedala, a jestli i vůbec on, číst :P Po ukončení dalšího dílu se zase do teoretizování pustím, ale nebudu tolik předbíhat, potřebuji taky nějaké další indície :)

Takže hodně zdaru, pro tento koment je to ode mě vše ;)

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky