MASAKR!
Řekněme, že takovouhle paseku jsem opravdu nečekal. Zdecimování flotily, ničení měst, na řadu dle mého přijdou i vojenské základny, letiště, ropné plošiny, dopravní uzly, komunikace. Ve zkratce a jednoduše by se to dalo nazvat porážkou Země?

Moc totiž nevěřím tomu, že se z toho Země nějak vylíže. Většinou nemají ve vzyku přijít s něčím zázračným a extrémně mocným, a jelikož jsou bez jediného nástroje, který jim sloužil k obraně, tak je to prakticky finíto

i když kecy ohledně ekonomie a podobnýho jsou strašně nezáživný
--Nemyslím si. Podání celkového obrazu o dění ve tvém povídkovém světě je celkem důležité. A ať už jde o ekonomiku, politiku nebo sociální stav. Nejde jen o tu holou SG realitu s přidávky erotiky (hlavně té

), ale také se tam může a musí zapojit něco víc

A možná mě trošku mrzí, že jsi se více nerozepsal při explozích ve městech. Docela jsi to odbyl
A s tím souvisí další věc, a to ta, že by mě celkem zajímalo, jak vysvětlíš, že to záporňákům všechno tak vyšlo, jak dostali na Zemi svého agenta a jaktože lidé nic z toho neodhalili. Přeci jen v té dnešní době už existuje dost hraček, které takové bomby odhalují, a jestliže byly umístěny v důležitých centrech, jak ty říkáš, tak tam jsou rozhodně kamerové systémy a již zmíněné bezpečností systémy. Evoluce společnosti musela jít s hvězdnou bránu nahoru, i když to třeba v povídce není často zmiňováno.
A ohledně Hebridanu. Moc jsem nepochopil, proč se tam pletou Aschenové. Ti s tím mají něco společného? Vůbec mně tam nepasují, ale nejspíš jsem na ně už zapomněl

Netuším sice, jak si lidé poradí s jejich lodí, asi pomocí stíhaček, ale mám takové tušení, že se ta planeta stane jejich novým útočistěm, protože ze Země teď je a bude horká zóna

Na druhou stranu většinou dochází po tak dlouhém utlačování velký boom, výstavba nové flotilya a obnova planety. Hádám, že máš v plánu Zemi zmasakrovat, abys ji pak mohl zmodernizovat (tedy, abych to uvedl na pravou míru...nehádám, ale doufám

)
Ale jinak souhlas s tím, že dnešní díl se povedlo. Byl tedy opravdu krapet kratší

Ale vynahradil to razntní postup v ději. Jen tedy přemýšlím, jak tento komentář píši, kdo by mohl přijít Zemi na pomoc. Noooo...nikdo mě nenapadá. Leda tak ti lidé z dolů s jejich raketoplány

Jsem vážně zvědav. Vyvíjí se to velmi zajímavě!