Ok vrhl jsem se na tvojí povídku… tento příspěvek je psán průběžně ve Wordu…
Pokud se nepletu, tak jsi ještě nedokončil jinou svojí povídku a už začínáš další větší?, ok chápu že tamta nebyla nejlepší a chceš na ní zapomenout, ale takto se to nedělá…
Největší loď třídy Daedalus…. Fajn, ale je ti jasné že všechny lodě dané třídy jsou stejné? (nebo velmi podobné) to je jako sériová výroba televizí… taky když jede výroba televize XY s tou a tou úhlopříčkou a parametry, tak ti nevyjede najednou 5x větší…
Děj velmi strohý. Předtím jsem četl komentáře a myslím že to není povídka jak je tady zvykem, ale ani scénář… nic proti ale je to guláš… každopádně někomu se to může líbit či vyhovovat, ale mě ne.
… po dalším čtením dodávám že děj není jen strohý, ale i divný (možná je to tím že mi tahle forma psaní nesedí)
John si na čelo dá i druhou ruku a přejede si vlasy tam a zpátky.
John (pro sebe):"Ježiši, ta tu ještě chyběla."
takhle by se kapitán chovat neměl, navíc dle předchozího děje se jedná o důležitého člena lodě, takže by měl mít i kapitán jisté informace o posádce… neříkám že MUSÍ znát každého, ale osazenstvo můstku by měl znát… (klidně ať si pro sebe říká co chce, ale nesmí to dát najevo, alespoň ne takto… může dát samozřejmě najevo svůj nesouhlas s její přítomností)
navíc by na takovou trasu měl vybrat posádku lodě (zbraně, motory, důstojníci…) sám kapitán, protože je důležité aby si všichni rozuměli… to co naznačuješ je jako by vrchní velitelství dalo na jednu loď Stalina s Hitlerem a očekávali maximální spolupráci a hladký chod…
Další děj potvrzuje to co jsem psal o Stalinovi s Hitlerem… navíc to jak jí to dává najevo je jaksi… nevhodné?
John:"Tak tedy vzhůru k Andromedě! Zapnout inerciální tlumiče! Podsvětelné motory naplno a dostaňte nás na orbitu."
vzpomněl jsem si na jeden film z B5… tam taky Sheriden nějak zapomněl na ovládání kotevních svorek, jenže ten to vyřešil tím že je ustřílel. Ano můžeš namítat není připevněná, vrata doků jsou otevřena už do předu a podobně, tak já namítnu že nezavřeli, nezkontrolovali, veškeré průchody.
Ptáš se proč? Moc to pitváš, takže já musím taky… stačilo by předletová kontrola, vše ok, vemte nás na orbit, (bodově…například)
Země se odtud zdála malá.
čistě teoreticky Zemi vidět nejde, neboť loď z ní právě odstartovala…by se musela otočit (píšeš furt o čelním skle)
počítání vstupu do HP je dle mě minimálně nevhodně použito.
Kontrola motorů HP? Moment… to je..ano dá se to okecat (nějak) ale já bych hledal chybku jinde… asi bych začal navigací a hlavně vystoupením z HP a popřípadě návrat na zemi nahlásit vážnou závadu.
Kurz dává pilot!! Ve strojovně to snad otočit nelze, minimálně ne tak snadno
Možná to máš promyšlené, ale:
1) jak se ten had dostal na Zem a následně na palubu ?
2) jak dokázal ovládnout loď
3) loď vyslaná do jiné galaxie a bez ostrahy? (kdybych to nechal dojít takhle daleko, tak zburcuji i to poslední nemluvně (kdyby tam bylo), hlavně ať je loď pod kontrolou)
4) nejmocnější goa’uld… hmm jako oni byli arogantní, namyšlení a já nevím co, ale že by tak? (to není výtka jako taková, spíše zamyšlení)
Dál už nic vypisovat nebudu
závěř:námět dle prologu dobrý, další děj(„námětem“) šokující, ale dobrý (spíše několika epizodní zápletka (i s debilitou hlavních postav))
zpracování hluboce podprůměrné (zde to může být tím že mi nesedí ta forma) ale oproti tvým předchozím pokusům miliónové zlepšení
Děj jako takový slabý, mohlo to být o mnoho lepší a to i touto formou, z postav jsi udělal totální blbce a z goa’ulda boha a pomalu i bez nadsázky. Ano ovládl tělo vědce (mimochodem jak? To Země dala na galaktickou nástěnku něco o svých plánech?), ale zas vše se dá obejít (citace: „Anulovali anulované naším anulování,“)
Jestli budeš pokračovat, tak se snaž víc, a pokud ne tak sem už nelez, dokud to nebudeš myslet vážně!!! Jako to si neber nějak zle, ale nikdo nemá rád nedokončené věci… i ta nejhorší povídka (dle mě) měla snad po roce od posledního příspěvku dotaz ohledně pokračování, takže i naprostej hnus, propadák a já nevím co má svého čtenáře….
Btw: neber si to osobně a jako agresi…