Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 19.3.2011 23:53:35
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Vyšel dotisk Zaklínače, s brožovanou vazbou, zatím tedy jen první dvě povídkové knihy Poslední přání a Meč osudu, zbytek by měl letos následovat.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 25.3.2011 17:35:12
Amper Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Teď mám v Kindlu mimojiné Veronika se rozhodla zemřít (autor Paulo Coelho) a je to teda pecka. Patří to mezi to nejsilnější co jsem kdy četl. Určitě pak zkusím i dále doporučeného Alchymistu.

Tak trochu to mám umocněno tím, že znám jednu Veroniku, která je přesným opakem té knižní.
We'll never be done.

Příspěvek 10.4.2011 15:34:39
Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Hrabě Monte Cristo - k téhle skvělé knize (nebo spíš knihám) jsem se dostala teprve nedávno a musím říct, že se rázem stala jednou z mých nejoblíbenějších (na rozdíl třeba od Tří mušketýrů, které jsem snad ani nedočetla). Musím říct, že byl občas trochu problém vyznat se v poměrně spletitém ději jak mezi postavami, tak (hlavně v první knize) co se týče politické situace. Přesto mě kniha vtáhla do děje a celou dobu jsem fandila Dantésovi (snad jen absolutnímu idiotovi by nedošlo, že Monte Cristo je on, i když to až do úplného závěru není nikde zmíněno), stejně jako abbé Busoni, lord Wilmour a další jeho alias. Kniha mě potěšila i závěrem. Jen jedno mě štve - když mohl Dumas napsat Tři mušketýry po deseti, dvaceti, třiceti, já nevím kolika letech, proč sakra nemohl napsat pokračování i téhle knihy? Přeci jen je to jeho druhý nejznámější román. Přiznám, že na filmovým zpracováním se obloukem vyhnu, dovedu si představit, co by s dějem, poměrně složitým a spletitým pro dnešního čtenáře/diváka, udělali, jen aby se zavděčili lidem. Přiznám, knihy mám od babičky (vydání z 60. let), ale přesto ve skvělém stavu i s původním papírovým přebalem, byť na okrajích už trochu otrhaných.
Taky mě štve, že když jsem chtěla na googlu najít nějaké recenze na tuhle knížku a informace o ní, neustále mě to odkazovalo jen na filmy, byť jsem do hledání jasně napsala kniha, a ještě se mě ptal "měli jste na mysli Hrabě Monte Christo?" Grrr! Zajímalo by mě, který idiot přišel první s tím Christem... Naštěstí (nebo spíš naneštěstí) jsem v tomhle krásném počasí díky komplikované zlomenině nohy uvázaná doma, takže mám na čtení času dost... btw už ji čtu podruhý...
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Příspěvek 10.4.2011 16:39:21
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Monte Cristo je jedna z mých nej knih, takže souhlasím. Akorát se to musí číst naráz, protože děj je komplikovaný a postav hodně a číst jednotlivé kapitoly po týdnu dost dobře nejde :)
Neviděla jsem snad jediné věrné filmové zpracování - někde zůstane s Mercedes, jinde pro jistotu Haydée úplně vyškrtnou. Nedávno natočili minisérii Francouzi, s Gerardem Depardieu, ale to taky končí jinak než v knize, což je škoda, protože je to poměrně věrná adaptace. Ani by mi nevadilo, že vyškrtávají z filmu těch třicet postav, které v knize jsou, ale ve filmu být nemusí, ale že kazí celé vyznění knih jiným koncem, to mi dost vadí.
A pokračování mám dojem existuje, Závěť hraběte Monte Cristo nebo nějak tak, ale nejsem si jistá, kdo je autorem.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 10.4.2011 22:00:53
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem začal číst Harryho Dresdena od Jima Butchera.... velmi napínavý příběh, mystery a magie v modrní době, tehdy ještě sci-fi udělal 1 serii jako seriál, jenž byla velmi slušná, ted po přečtení se držela okrajově ale stále slušně.... Harry mi připomíná Spika z Buffy kdyby byl čaroděj místo upír, nádhera, plus JAmes Marsters mluví audioknihy....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 22.4.2011 13:08:36
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak konečně jsem se dokopala pustit se do nějaké té SW knížky, které se mi tady válí nepřečtené už nějakou dobu. Vybrala jsem si Oddanost od Timothyho Zahna, což je záruka kvality. příběh se odehrává někde mezi Novou nadějí a Impériem vrací úder. Hlavními hrdiny jsou jak jinak naši staří známí z filmů (Luke, Leia, Han, Chewie), skupinka zběhnuvších stormtrooperu a mnou nesnášená Mara *Mary Sue* Jade.
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 24.4.2011 11:24:04
General
General

Odpovědět s citací

Miluju Maru Jade. Co je na ní tak "Mary Sue"? :scratch: Mně teda přijde jako dost netypická postava. I když je fakt, že jsem na ni narazila jen v...7 knihách?

Já jsem začala číst Pevné pouto. Film jsem ještě neviděla, a asi se na něj po dočtení ani nepodívám, protože bych si zkazila dobrou knihu :-)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.4.2011 17:57:01
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já ji nesnáším už od Dědice Impéria. Nemůžu si pomoct, ale mě příjde až moc dokonalá. A taky v Thrawnově trilogii to bylo "Mara sem, Mara tam...".
To samé teď v té Oddanosti. Zatím neudělala jedinou chybu, všechny zrubala na jednu hromadu aniž by se zapotila a taky si myslí, že je lepší než Darth Vader.
Zahn ji prostě moc protěžuje.

Toto je spoiler!!!:
I tu smrtelnou nemoc ze začátku New Jedi Order oproti všem ostatním nakaženým přežila :roll: .

Hmmm, ale třeba naprosto miluju Thrawna, který je dalo by se říct takovým Zahnovým Gary Stue :lol: Ten ovšem udělal jednu chybu...

Další takovou EU postavou, ze které jsem skoro lezla oo zdi byla Danni Quee z první knížky NJO. Ta je tuplovaná mařena a to mi nikdo nevymluví :palka:
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 26.4.2011 15:03:54
General
General

Odpovědět s citací

Tak já to zase tak načteno nemám. Knihy tu mám, ale zatím jsem četla jen Zahnovu trilogii a sem tam nějaké další a už to, že si nemůžu vzpomenout na názvy znamená, že to ve mně bohužel moc nezanechalo. :( Ale jak Luke požádal Maru o ruku, to si pamatuju :D
Ale pokud vím, tak Zahnova trilogie není kánon, nebo je? Uvedl tam nejen Maru, ale taky Jainu a Jacena, a s těmi se pak pracuje i v New Jedi Order, který už ale je kánon...nebo není? :smile: Mám v tom zmatek. :D Každopádně mohli její postavu úplně změnit.

Příspěvek 03.5.2011 18:19:02
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Momentálně čtu Heatová a vlna žáru od Richarda Castle. Zatím to ale vypadá jako neodvysílaný díl Castla, jenom s jinými postavami :D
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 03.5.2011 20:12:37
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

1. To vážně někdo napsal?
2.Který kretén to tak přejmenoval? :D

Příspěvek 03.5.2011 21:44:32
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

1. Někdo očividně ano, ale neví se kdo. V Americe už vyšlo i Naked Heat a brzo bude i Heat Rises.
2. Pan Ondřej Doseděl. Boužel při jiném překladu by se ztratil ten dvojsmysl. ( Já se na ten název radši nedívám :D)
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 30.6.2011 17:48:33
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ok, vím, že jdu s křížkem po funuse, ale Mara Jade ?
Jeden z nejlepších a nejpropracovanějších charakterů z Expanded Universe. Pestřejším životním příběhem se můžu pochlubit snad jen Anakin Skywalker/Darth Vader. Je vidět, že si s ní dal Zahn velkou práci. Jestli se nemýlím, tak je Mara jeho nejoblíbenější postavou.

Abych nebyl úplně mimo topic, tak nyní čtu životopis Johna Adamse. To byl druhý americký prezident.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 01.7.2011 09:20:10
soldier Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Dnes jsem dočetl F-4 Phantom II vs MiG-17/19 Válka ve Vietnamu. Dost dobrá knížka jsou tam statistiky atd. prostě všechno.

Příspěvek 01.7.2011 09:48:27
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Starfist ....... je velmi zajimava serie o marinacich, scifi, space marines, psana valecnymi veterany, skvelej pribeh, vypracovane postavy a univers jenz se podoba nasenu az k zblazneni>>>

First to Fight (Starfist #1)
by David Sherman, Dan Cragg

Two armed forces veterans and authors teamed up to create this action-packed military SF adventure of Marines on a deadly interstellar mission. In a hellish alien desert 75 light-years from Earth, an eight-man squad of Marines faces 2,000 bloodthirsty savages with state-of-the-art weapons in their hands and murder on their minds. Original.
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

PředchozíDalší

Zpět na Literatura