Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Aftermath - Druhý trailer [5.4. 2011]

Aftermath - Druhý trailer [5.4. 2011]

Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ahoj všem mým starým čtenářům, ale i těm, kteří o mé tvorbě slyší poprvé. :)
Je tomu už nějaký pátek co jsem začal svou sérii The Stargate Chronicles, která sklidila docela úspěch. Ovšem s návratem do školy jsem na ní neměl moc času a tak ani nebyla dokončena. Prosím nezoufejte, stále mám pokračování v hlavě, jen zrovna tohle považuji povídku, která si zaslouží trochu víc péče. Pravděpodobně na ní zamakám zase až v létě.
Prozatím jsem se rozhodl rozjet nový projekt, mnohem svižnější a snadnější na čtení. Nebudu se v něm tolik zaobírat vojenskou doktrínou, jako v TSGC, tudíž bude mnohem více přístupný i "širšímu" publiku.
Aftermath, nebo-li Následky budou vycházet nepravidelně a vůbec o čem to bude a kdy vydám první díl, si nechám zatím pro sebe. Abych ale jen nesliboval, jako v případě postapokalyptické 2011, přináším vám rovnou i upoutávku. Enjoy. :)

Seznam jednotlivých dílů:
První trailer
Druhý trailer

První část - 4. srpna
Na horizontu blankytně modrých pozemských oceánů zrovna zapadá slunce. Z jeho posledního záblesku vyrýsuje nápis v jazyce Antiků, který se ale vzápětí změní v nám bližší latinku:
CO KDYBY BYLO VŠECHNO JINAK?
Následuje rychlý střih na vytáčející se hvězdnou bránu, pak na řídící místnost, kde se vše třese. Ozve se známý zvuk, to jak se otevře červí díra. Pochmurné vojenské přítmí projasní jeho modravý nádech a přihlížející vědci teď mohou užasle civět na svůj úspěch. Něco je ale špatně. Někdo zde chybí. Ze stínu za doktorkou Catherine Langfordovou vyjde na světlo povědomý muž v parádním obleku – Robert Kinsey.
„Výborně, doktorko. Vaše vlast vám je velice zavázána.“
Střihem se přesouváme nad jedno z pozemských měst. Promluví tajemný hlas v pozadí:
„Naším osudem, je být zde.“
Dva nám neznámí agenti pronásledují na první pohled nevinného bezdomovce přes široký městský bulvár.
„Je to náš úděl.“
Po chvíli se rozdělí a my dál sledujeme pouze mladšího z nich. Povede se mu zahnat podezřelého až do zapadlé uličky. Než tam ale doběhne, všimne si bílého světla, které z ní vychází. Jakmile poté doběhne na místo, nikdo už tam není. Přitom ulička je to slepá.
„Jaká je vlastně pravda?“
Nyní sledujeme televizní reportáž neznámého média, ve které průmyslník Alec Colson představuje světu stvoření, podobné zaběhlé představě mimozemšťana.
„Tohle je válka.“
Proplétáme se bludištěm červí díry, na jejímž konci nás čeká jasná zář. Nacházíme se ve známé zasedací místnosti SGC. Samantha Carterová, s vlasy přebarvenými do tmavého odstínu hnědé, pozoruje z výšky hvězdnou bránu.
„Nezáleží, jestli uspějete nebo ne.“
Na obrazovce se začne střídat několik rychlých záběrů. Nejdříve na vojáky, krčící se za rozvalinami starého mimozemského města, jak jim nad hlavami prolétají goa´uldské stíhače a bombardéry.
„Vašeho ducha nelze zvážit.“
Poté na mohutnou pyramidu egyptského stylu, nad kterou zapadá narudlé slunce.
„Nelze jej vidět.“
Nyní vidíme jen záda mužů v černém, kteří sledují skupinu čtyř podivných tvorů v nádržích.
„Suďte sami sebe dle toho, jak budete čelit výzvám, které teprve přijdou.“
Z hora vidíme dalšího muže, který kráčí přes lesknoucí se šedivou podlahu, kterou zdobí vládní logo s nápisem po stranách: NATIONAL INSTITUTE OF DEFENSE.
„Vesmír je obrovský a my tak malí.“
Na posledy se podíváme do vesmíru, kde kdesi nad naším Měsícem přeletí goa´uldská loď třídy Ha´tak.
„Je tady jediná věc, kterou můžete mít opravdu pod kontrolou.“
Letíme zpět k Zemi, prolétáme atmosférou.
„Zda jste dobří…“
Blížíme se kamsi k východnímu pobřeží USA. Za chvíli už rozpoznáváme New York.
„… nebo špatní.“
Zastavujeme se teprve před dobře oblečeným mužem, který v ruce svírá nápadný černý kufřík. S přísným, avšak velice charismatickým výrazem ve tváři stojí uprostřed davu kolemjdoucích lidí, kteří jej bez povšimnutí míjejí.
„Nou ani Anquietas.“
Muž jako by se začal rozplývat v záři, která mu vychází z očí a postupně se rozšiřuje na celé tělo.
„My jsme Antikové.“
I nás teď pohltí světlo, které se ale za chvíli rozplyne, stejně jako v něm předtím onen muž a ve vesmírné temnotě se zjevuje předposlední nápis, nebo spíše symbol, znázorňující výchozí bod Země. Ten vzápětí zmizí a nahradí jej proměňující se antický text:
A F T E R M A T H
Naposledy upravil Vanguard dne 05.4.2011 16:22:06, celkově upraveno 11

The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Heh první co mě drklo do očí bylo že se to menuje stejně jako jedna epizoda SGU :D
Jinak trailer dobrý,a sem rád že to nebude tak vojenský jak chronicles,takže se těším :)
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Uvidím. :) Svoj názor napíšem po prečítaní min. jednej časti. :wink:
:thumleft: :thumright:

kopeda Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

vypadá to dobře, velmi dobře :thumleft:
Pokračování SGA v povídce...
STARGATE BATTLEFRONT

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Původně jsem to sem chtěl dát až v pátek, ale nějak mi to prostě nedá. :lol: Tak tady vám naděluji druhý trailer, který obsahuje pár velkých spoilerů. :)

Byl nádherný slunečný den v Colorado Springs. Na příjezdové cestě před městským hřbitovem zaparkovala stříbrná dodávka. Vylezla tmavovlasá žena, oblečená v černém formálním kostýmku, na očích měla černé brýle. V rukou držela kytici bílých růží, které předtím koupila v květinářství Eda Olssona asi půl míle odsud. Ten, kterého dnes jela navštívit, neměl příliš v lásce květiny a už vůbec ne růže. Na to ona ale nedbala, jezdívala sem s nimi vždy v tento den, v to smutné výročí.
Žena prošla kovovou branou a míjela řady hrobů. Šla najisto, vůbec se neohlížela. Nakonec se zastavila u prostě vyhlížejícího náhrobku z bílého kamene a na pečovaný trávník před ním položila růže. Napřímila se a sundala si brýle.
Ještě nějakou chvíli si v mysli četla text na kameni s chladným výrazem, než se Samantha Carterová dala v pláč. Stála na tom místě snad celé hodiny, nakonec ale, když se začalo stmívat, musela zase jít. Muž jejího srdce ale zůstal, stejně jako pokaždé v těch dvanácti letech. Stejně tak slova na jeho náhrobku zůstávala nedotčena:
Jonathan J. O´Neill
20. říjen 1952 – 29. červenec 1999
Manžel – Otec - Hrdina

Mr. Mister Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Hm.... Jsem napnutý jak struna. Jsem zvědav, co se z toho vyklube, ale vypadá to hodně solidně. :yahoo: :) :) :write: :write: :)

The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

To bude příběh z jiné reality?
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tak myslel jsem,
Toto je spoiler!!!:
že přítomností Kinseyho a už tím textem na začátku, to bude víc než jasné. :)

taurian13 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Zatiaľ to vyzerá dobre, už sa teším na prvý diel.
Som zvedavý prečo O´neill zomrel - žeby hneď prvá misia :hmmm: :hmmm:

1011 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Těším se jak na boží slitování :)
Pokud tě štve,že zrušili SGU,hoď si tohle do podpisu.
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU,hoď si tohle do podpisu.

99% lidí si po po přečtení nezadá odkaz
natypolis.myminicity.com

Zpět na Mrtvé povídky