Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Vrámci sebemrskačského dne jsme si na koleji dali Den špatného filmu. Nejde ani tak o mučednický výkon, protože cílem byly "filmy tak špatné, až je to zábava." Původně jsme k tomu došlo sledováním klipů z The Room (http://www.csfd.cz/film/270365-room-the) na YouTube...
Obrázek
Ale nakonec se na The Room vůbec nedostalo!

The Secret
Tohle prý změní vás život!
Obrázek
"Dokument Australanky Rhondy Byrne nám shrnuje všechny teorie posledních 70 let v oblasti osobního rozvoje a pozitivního myšlení. Celý se zakládá na zkušenostech účinkujících psychologů a "učitelů úspěchu", kteří se osobně před natáčením neznali a každý z nich působil samostatně. (...) Za zmínku stojí také to,že o čem se zde hovoří nyní podporuje i část vědců. Kvantoví fyzikové tvrdí, že Velkému třesku, který stvořil Vesmír, a všemu ostatnímu co se na světě děje pravděpodobně předchází myšlenky." V prologu se dozvíme, že ve filmu se dozvíme tajemství, které znali už stačí Babyloňané a znají ho nejúspěšnější lidé světa. Tajemství, které může změnit váš život...
!!!SPOILER ALERT!!! !!!SPOILER ALERT!!! !!!SPOILER ALERT!!!
Tajemství zní: buďte optimisti, mějte se rádi a nějak to půjde.
Tak, a už se na film dívat nemusíte. Protože tahle snůška brainwashingu nudí každým coulem. Neustále se dokola opakuje totéž, podobně jako v jiných "dokumentech" (třeba Zeitgeistu) se opavují lži či polopravdy, nicméně bohužel ne v takové míře, aby to bylo automaticky zábavné - když tedy například jakýsi citovaný kvantový fyzik řekne, že "poslední poznatky v kvantové fyzice směřují k tomu, že hmota nemůže fungovat bez myšlenky", skutečný kvantový fyzik-spolubydlící obočí zvedal až kamsi k zátylku hlavy velmi hlasitě nesouhlasíc s výrokem na obrazovce. Nešokovalo by mě, kdyby mnoho jiných "důkazů" byly hovadiny.
Největší perly budou asi na YouTube (nemám sílu si to čekovat), nicméně svým poselstvím je Secret relativně neškodný. Je to, pravda, zlatý grál manažerů, ale nejde o film, který by by jako třeba Zeitgeist potají naváděl k vraždě třeba amerického prezidenta.
Teoreticky by šlo argumentovat, že v žánru skrytě sektářských pseudodokumentů je to cool počin, protože Triumf vůle je přece taky oceňován. Jelikož jsem ale po dokoukání Secret zůstal dále ležet na gauči, efekt to mělo pramalý.
2/10, protože nuda od začátku do konce. Film mě nepřesvědčil, jeho kinematografické prvky nejsou amatérské, ale v ničem nevybočují a na konci jsem tu hodinu a půl času chtěl zpět. Na druhou stranu, je třeba mít ještě vespod místo pro jiný pseudodokument Co my jen víme.

Postal
[img][./images/thumbs/zackwardgirls_1295655969.jpg]http://www.iconsoffright.com/news/zackwardgirls.jpg[/img]
"Městečko Paradise - na první pohled normální místo, kde žijí spokojení, pracující, milující lidé - zkrátka splněný americký sen. Postal Dude (Zack Ward) však na svojí kůži začíná pociťovat, že s americkým snem to jde v Paradise z kopce - prvně ho nevezmou do práce, posléze ho obviní z několikanásobného ublížení na zdraví a nakonec se do toho připlete kult D.O.O.M. jeho strýce Dejva a Taliban s Usámou bin Ládinem v čele..."
Ano, je to Uwe Boll. O Postalu se mluví jako o jeho opus magnum, protože se na něho kvůli jeho maniakálnosti dá prý i dívat. Není to pravda.
Vůbec by mi nevadilo, kdyby syžet Postalu nedával smysl a šlo jen o anarchistický sled ujetostí a nechutností (viz. další film), ALE filmový Postal znovu dokazuje, že Uwe prostě neumí režírovat, za kameru staví diletanty a soundtrack více méně ignoruje. Ani zdaleka přitom nevyužívá námět ze hry, kde se prostě objevovaly daleko naturalističtější obrazy od močení na lidi po napichování koťat na zbraně jako tlumiče. Celé se to sice snaží zaobalit do hávu ironie, jenže jeho ironie je tak obvious a bezzubá, že třeba (v potenciální naturalističnosti podobnému) South Parku nesahá ani po podrážky.
3/10, protože ZŘÍDKAKDY se tam něco zajímavého mihne; třeba přestřelka, kdy to schytají malé děti. Pokud ale u filmu plného střílení a nechutností usínáte, není to dobrá známka.

Freddy Got Fingered
Obrázek
"Osmadvacetiletý Gordon, který by rád pracoval v animovaném filmu, odjede z rodného Oregonu do Hollywoodu. Tam ho však zdvořile vyprovodí, takže mladý muž se musí vrátit domů. Gordonova otce (Rip Torn) to jen ujistí v přesvědčení, že jeho syn je k ničemu. Gord se však zakouká do půvabné lékařky Betty z nemocnice, která je momentálně upoutaná na vozík, protože si zlomila nohu. Když pak Gordonova rodina navštíví psychiatra, mladík doktorce zalže, že otec obtěžuje jeho mladšího bratra Fredyho, aniž by se zmínil, že Fredymu je pětadvacet. Tak vypukne boj mezi otcem, který chce, aby si Gord konečně našel práci a začal žít jako ostatní, a synem, který touží naplnit své sny."
Vítěz Zlaté maliny. Vítěz nulového hodnocení od Roberta Eberta. Údajně nejhorší komedie všech dob!
A já mu s gustem dávám 8/10, i když se za to trochu stydím.
Pointa je, že Freddy Got Fingered se podobně jako South Park či Borat ptá, kde leží hranice humoru.
ABSOLUTNĚ VŠECHNO je v tomhle filmu zvrácené, maniakální a zcela anarchistické. Kultovní perlou je scéna, v níž hlavní (anti)hrdina u silnice najde mrtvého jelena, a ve snaze "vcítit se do jeho kůže" ho rozřízne (což je doprovázeno detailními záběry) a následně si na sebe navleče jeho kůži a pobíhá po okolí hrajíc si na jelení monstrum.
Důležité ale je, že ABSOLUTNĚ VŠECHNY tyhle scény jsou zároveň profesionálně natočené, odehrané a napsané a nechybí jim nadsázka. Není to amatérský film. Mohlo by se zdát, že tahle filmová konstrozita je zločin proti lidskosti (á la Klub sráčů), jenže já se zkrátka bavil stejným WTF způsobem, jakým se bavím u South Parku nebo Extreme Rice (viz. http://www.youtube.com/watch?v=Sf8cM7f6P2I). Skutečně není příliš rozdíl mezi dnes už vcelku přijímaným South Parkem a FGF - kromě faktu, že jedno je animované a druhé je hrané; a je zajímavé, co tahle forma zvládne udělat s divákovou recepcí.
FGF bohužel chybí nějaký satirický přesah South Parku, přesto je jeho šílený přístup SVĚŽÍ a NEOTŘELÝ - garantuje totiž, že v ABSOLUTNĚ ŽÁDNÉ scéně nemůžete tušit, jak vlastně dopadne a co se v ní bude dít. A to je něco, co se dnes v komediích vlastně vůbec nevidí. Nejistota a neustálé překvapování dalšími ujetostmi je osvobozující hračičkový prvek - a ačkoliv je tu nezbytnou složkou fekální humor (který nechyběl ani v Prcičkách), neomezuje se film NAŠTĚSTÍ pouze na přehlídku tělesných pochodů a ČASTO příjde se zcela maniakálními dialogy a herectvím, které jednoho nutí se ptát "Proč se to tam děje?!", ale zároveň se u toho bavit. Ne nadarmo mi nejlepší scény přišly právě ty dialogové.
[img][./images/thumbs/freddy_got_fingered_12_fingers_him_1295657984.jpg]http://www.replikultes.net/medias/uploads/films/vas_te_faire_foutre_freddy/freddy_got_fingered_12_fingers_him.jpg[/img]
FGF není filmařsky špatný (střih, kamera, herectví, hudba) jako třeba The Room a jeho "jediným" proviněním koncencí je jeho dekadence - o kterou se ale snažil stejnou měrou, jako se třeba Avatar snažil o nové pojetí 3D prostoru a je to jeho nejsilnější stránka - a jestli vám maniakálnosti vadí je už pouze subjektivní problém - protože humor zkrátka je subjektivní.
Přeci jen, i ten Triumf vůle je oceňován jako dobrý film. Nebo jsem zkrátka zvrhlík. Je to naprostý opak Charlieho Barleta, oné inteligentní teenagerské komedie, ale přesto jsem si to užíval podobně...

Cesta bojovníka
Obrázek
OK, na konec se proti mé vůli pustil "takový pěkný žánrový film na odreágování", přičemž ve skutečnosti šlo o nejhorší počin dne.
"Amerika šest století před první Kolumbovou cestou. Na klidné pobřeží přijíždějí vikingští nájezdníci a bezohledně plení, zabíjejí a zotročují. Stejně náhle jak se objeví, tak také zmizí, a zůstane po nich jen malý, nebojácný chlapec. Toho se ujme jeden z indiánských kmenů a daruje mu domov, lásku, lovecké schopnosti a jméno Duch. O patnáct let později se temní seveřané vracejí a ohrožují hrdinův kmen. S pomocí indiánského šamana se mladý hrdina vydává na ostrý souboj s přesilou, který na dobro určí budoucnost těch, kteří ho mezi sebe přijali."
A protože jsem vyčerpaný, pomůžu si citátem z ČSFD, se kterým beze všeho souhlasím.
"Pozitiva končí u námětu, který je docela fajn ( ale jen tak mimochodem ukradený literárnímu klasiku J. F. Cooperovi). Zbytek je mixem retardované bezradnosti jak scénáristy (půl strany hlavní osa, cca 10 replik hlavního hrdiny a hrstka příšerných dialogů), tak režiséra, který by si měl nechat vysvětlit, že není temnota jako temnota a odkolorovaný filtr, společně s chaotickým střihem a neustále hrozivě dunící hudbou nejsou zrovna in. Pathfinderovi chybí charisma (Karl Urban je znuděný, ne drsný), nadhled (mramoru se zde nasere opravdu hodně) a hlavně koule. V celé této šarádě zaujmou možná tak úvodní titulky a atmosféricky relativně dobře zvládnutý prolog. V současnosti zřejmě nejhorší vysokorozpočtový blockbuster, který lze v distribuci najít."
Jinými slovy:
Film, který je tak nudný, že si je třeba vymýšlet vlastní repliky, aby člověk neusnul. Skoro vůbec se tu totiž nemluví a tak nemáte k postavám ŽÁDNÝ vztah, popř. je vůbec nerozeznáte mezi sebou.
Syžet, jenž je agresivně nelogický a například předpokládá, že Vikingové nevědí, že nemají v plné zbroji chodit na tenký led.
Kamera, která v akčních scénách roztřeseně ukazuje velké detaily obličejů, takže není jasné, kdo kde stojí a jak se vlastně perou. Díky tomu nefunguje ani poslední spása žánrových béček, tedy akce samotná.
A v neposlední řadě OTŘESNÉ digitální triky.
1/10 - dokonce i 10000 BC je proti tomuhle výrazně lepší alespoň velkolepostí, hudbou a kamerou.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Lukec píše:
Kosinski se tímto filmem podle mě zapsal hned vedle elity jako je George Lucas nebo James Cameron

Teda dát vedle sebe jména Cameron a Lucas je imho barbarství, protože Avatar nesahá SW ani po rukojeť světelného meče. A pokud si myslel Titanic, tak ten bych se sci-fi neporovnával. Ale je to tvůj nároz neberu ho, jen reaguji... :)

Jinak za mě Tron Legacy, pecka co se týče CGI, co se týče příběhu, už to tak silný není, no originál je prostě lepší, co si budeme povídat... Ale jo je to parádní filmek na odreagování... 13/20
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

MarkJacob: A třeba Terminátor, Terminátor 2, Vetřelci ti nic neřikaj, když je teda Cameron takovej lůzr a má dle tebe jedinej dobrej film Titanic?... :roll:

Jistě, po těhlech filmech a Avatarovi si stejně nezaslouží sdílet stejnou řádku s Lucasem... :lol: Všiml sis že se je Lukec ve svym příspěvku nesnažil porovnávat, že ano?
Obrázek

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Trona 2 jsem neviděl, ale mě zase příjde barbarství u snímku vyloženě centrovaného na audiovizuál odsuzovat přímočarý děj. A pominu, že děj prvního Trona je neuvěřitelně jednoduchý.

Mimoto bych vážně neřekl, že Avatar je dějově horší než libovolný jeden díl Star Wars. Témata tam jsou dost podobné, syžet je také nepříliš komplikovaný u obou.

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ehh! To jako myslíš vážně? :shock: Avatara považuju za jednu z největších vykrádaček sci-fi jakou znám, kdežto Star Wars nic takové není. Ano děj je v podstatě jen boj dobra se zlem, ale doplňují ho vedlejší dějové linie. Star Wars je 100x lepší než Star Trek a 1000x lepší než Avatar.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Twombly: No Terminátor, Terminátor 2, Vetřelci To jsou sice všechno pěkné filmy, ale na to aby si mohli na SW alespoň sáhnout by to nesměly být ty "super naturbený akčňáky"...

NewAsgard souhlasím s tebou... :)

Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

MarkJackob:
Obrázek

Víc k tomu nebudu dodávat, pointa byla, že Lukec tu nic takovýho neřešil ale když někdo neumí číst tak je to těžký.
Obrázek

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

NewAsgard píše:
Ehh! To jako myslíš vážně? :shock: Avatara považuju za jednu z největších vykrádaček sci-fi jakou znám, kdežto Star Wars nic takové není. Ano děj je v podstatě jen boj dobra se zlem, ale doplňují ho vedlejší dějové linie. Star Wars je 100x lepší než Star Trek a 1000x lepší než Avatar.

Už jen samotné tvrzení "filmA je 100x lepší než filmB a 1000x lepší než filmC", přičemž A, B i C jsou obecně uznávané tituly a ne něco od Eda Wooda, ukazuje na hluboké nepochopejí diskuze a celého mého příspěvku.

Zaprvé, vůbec nepíšu o nějakých svých osobních preferencích á la "X je megakvazilionkrát lepší než ta sračka Y" (a jen pro srovnání, SW E4, ST: Wrath of Khan a Avatar jsou v hodnocení na IMDB od sebe vzdálené maximálně o 11%; svět nějak nesouhlasí s tím, že by něco z toho nutně měla být sračka). Jde mi o pouhé srovnání dvou konkrétních filmů.

Zadruhé, v čem konkrétně Avatar vykrádá audiovizuálem Star Wars nebo jiné dílo? Než mi zase napíšeš, že děj je vykrádačka, opakuju co jsem napsal výše - u snímku vyloženě centrovaného na vizuál je nesmysl odsuzovat přímočarý děj. Každý film se může dokonale koncentrovat jen na jeden aspekt, proto v komplikovaných naracích typu Memento není dechberoucí vizuál a šílené CGI efekty, stejně jako v romantické komedii Snídaně u Tiffanyho nenajdeš sociální kritiku. Ten (film) umí to, ten zase tohle.

Zatřetí, evidentně toho o Star Wars moc nevíš, protože jeho tématické "inspirační zdroje" jsou velmi bohaté. Říct, že Avatar vykrádá kde co (a to jako co? Pocahontas?) a implikovat tak, že Star Wars tak nečinily (mluvím o filmech, ne dalších padesáti tisících románech z EU) je hodně absurdní.

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jasně, že to byla jen nadsázka, ale prostě mám Star Wars mnohem radši, než ty ostatní filmy. :wink:

A napsal jsem snad, žes napsal, že "X je megakvazilionkrát lepší než ta sračka Y". 11% je navíc docela dost.

Trošku si protiřečíš: Nejdřív napíšeš, že je Avatar dějově na stejné úrovni jako Star Wars a najednou ti jde o audiovizuál? Avatar není vykrádačka? Tak jak to že se v Matrixu objevilo přenášení vědomí, někam jinam. Jak to že zde vyhráli Modrásci, kteří neměli absolutně žádnou šanci vyhrát jako ve Star Wars Rebelové. Jak to že je Pandora, tak podobná Kashyyyku a dalším Sci-fi džunglím. Mám pokračovat? :sleepy:

Stará trilogie toho moc vykrádat nemohla. Leda tak nová, ale to jsme zase jinde. Možná leda tak Star Trek, ale v čem? Nejsou tady Fejzry, štíty jen okrajově a jsou tu světelné meče. :oops:

A opravdu stále nechápu, v čem je Star Wars tak jednoduché jako Avatar?

Jo a vůbec jsem neřekl, že jsou B a C sračky, když máš to slovo tak rád.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

NewAsgard: Přenášení vědomí se poprvé použilo už v Doctorovi Who a prakticky celý koncept Matrixu a aji slovo samotné :wink: Tak když tak Matrix vykrádá Doctora Who a Avatar taky :wink: A 11 procent není moc. Při "vašem" hodnocení filmů tady 1-10 to je 0,11 :wink:
Jaktože vyhráli indiáni, když neměli žádnou šanci proti bilím osadníkům v Pocahontas. Když tak jak SW tak A vykradli tohle. :wink:
Protože je na světě jenom pár schopných CGI studií? :wink: Navíc všechny jungle vypadají stejně. Možná tak z SW vzal ty létající šutry.
Klidně pokračuj :wink:

EDIT: Navíc SW IV se proslavil hlavně svojim audiovizuálem :wink: Třeba jedna epizoda That's '70s Show je právě téhle epizodě věnovaná a většinou mluví o tom jak to skvěle vypadá, ale moc ne o příběhu :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

NewAsgard píše:
Tak jasně, že to byla jen nadsázka, ale prostě mám Star Wars mnohem radši, než ty ostatní filmy. :wink:

A napsal jsem snad, žes napsal, že "X je megakvazilionkrát lepší než ta sračka Y". 11% je navíc docela dost.

Trošku si protiřečíš: Nejdřív napíšeš, že je Avatar dějově na stejné úrovni jako Star Wars a najednou ti jde o audiovizuál? Avatar není vykrádačka? Tak jak to že se v Matrixu objevilo přenášení vědomí, někam jinam. Jak to že zde vyhráli Modrásci, kteří neměli absolutně žádnou šanci vyhrát jako ve Star Wars Rebelové. Jak to že je Pandora, tak podobná Kashyyyku a dalším Sci-fi džunglím. Mám pokračovat? :sleepy:

Stará trilogie toho moc vykrádat nemohla. Leda tak nová, ale to jsme zase jinde. Možná leda tak Star Trek, ale v čem? Nejsou tady Fejzry, štíty jen okrajově a jsou tu světelné meče. :oops:

A opravdu stále nechápu, v čem je Star Wars tak jednoduché jako Avatar?

Jo a vůbec jsem neřekl, že jsou B a C sračky, když máš to slovo tak rád.

Nadsázka je fajn a osobní preference jsou svaté, ale je rozdíl říct "A mám raději než B" a "A je o 1000% lepší než B". Jedno je subjektivní výrok, druhý je kvaziobjektivní výrok (a nezáleží na tom, že kritika není objektivní).

11% je moc pokud jde o bankovní úrok, ne pokud vyjadřuje hodnocení jednoho filmu 77% a druhého filmu 88%. Rozhodně nejde o poměr tisíců k jedné; a možná jsi nenapsal "sračka", ale za co jiného Avatara a Star Trek tedy označuješ, když jsou stonásobně horší než Star Wars?

Avatar JE na dějové úrovni stejně komplikovaný jako první SW film, proto oceňuju přínos audiovizuální. Přenášení vědomí se objevilo už snad v románech od Dicka někdy v 60. letech, stejně jako v původním Star Treku, prokrista. Jde o to, jak je tady ten motiv implementován, ne že je tu nějaký jistý motiv implementován (Tron taky není totéž co Matrix, přitom mají podobné téma, víme?). Tedy že přenesení vědomí v Avataru rozehraje trochu jiné motivy než přenesení vědomí v Matrixu (enviromentální vs. anarchistické).

No že by Rebelové měli nějakou echt šanci vyhrát s jednou flotilou proti mnohonásobně silnějšímu Impériu je samo o sobě dost divné, ale to je je celkem jedno, protože souboj v Avatarovi zase probíhal na mnohem menším území a především, pokud jsem se správně díval, tak modrásci nevyhráli a zachránilo je až deus ex machina v podobě místní gaii. Opět sedící do pohádkového laděni celého filmu.

Stará trilogie samozřejmě vykrádala, viz. inspirace naivními seriály 30. let Flash Gordon a Buck Rogers, inspirace japonskou mytologií a Kurosawovou The Hidden Fortress, inspirace Tolkienovým koherentním světem Pána prstenů atd. Nešlo o originální dílo, jako mnohé fantasy scifi si to vypůjčilo elementy odleckud a trochu jinak je poskládalo do příběhu dobra proti zlu, v němž je mladý muž vystaven ténatám zla a nakonec se přidá k dobru. Což je vlastně syžet i Avataru.

Lucasovi patří dík, že to natočil a spojil a byl průkopník, Cameronovi o něco menší zásluha za průlom ve 3D (který po něm zatím nikdo nezopakoval). A subjektivně se mi série SW líbí víc než Avatar (dám si ji znovu raději než Avatara), nicméně rozhodně jsem v imaxu hltal Avatara mnohem více než novou trilogii SW, u které jsem si užíval maximálně toho, co více ze světa SW uvidíme (jako armádu jediů nebo útok na jedi temple), světa dobře načrtnutého starou trilogií.

Nejde mi o to vás nějak přesvědčovat, že si máte Avatara nějak zamilovat, když vám na něm vadí nějaká konkrétní věc. Jenom mi příjde opravdu hodně divné říct, že Avatar je dějově jednoduchý nebo vykrádající, a srovnat ho zrovna se Star Wars.
Ale pravda, bylo by pěkné, kdyby se na audiovizuálních snímcích oceňovala audiovizualita a na dějových snímcích oceňoval děj, ne naopak.

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zlaté Globy (2011)
Formální stránka zvládnutá na jedničku, jako u drtvivé většiny zámořských akcí. Moderátor odvedl chválihodnou práci - pozúrážel půlku přítomných i nepřítomných herců. Ceny v jednotlivých kategoriích byly uděleny podle předpokladů. Za zmínku stojí Natalie Portman (Black Swan), Jim Parsons (Teorie Velkého třesku), cena za celoživotní dílo pro Roberta de Nira, vítězství The Social Network v hlavních kategoriích a dle mého názoru, poněkud překvapivě velký přísun cen pro televizní muzikál Glee.
Hodnocení: 7/10

Deník Bridget Jonesové (2001)
Překvapivě kvalitní romantická komedie. Směsice vtipných momentů i trapných scén v čele se skvělou Renée Zellweger, která je jednoduše k sežrání.
Hodnocení: 7/10

Interview s upírem (1994)
Po zhlednutí tohoto snímku jsem s hrůzou zjistil, jak je vůbec možné, že existují omezenci a diletanti, kteří se domnívají, že Brad Pitt a Tom Cruise neumí hrát. Oba dva již neščetněkrát prokázali své nesporné herecké kvality. Ve snímku ze začátku 90. let si jako několik století staří upíři střihli jedny ze svých nejlepších rolí. Dokonalý zážitek ze sledování podtrhuje bezchybná Kirsten Dunst, v roli dvanáctileté dívky, již tíží duše s vahou celého století. Temná, pohlcující a pulzující atmosféra dodává retrospektivnímu stylu vyprávění punz sugestivnosti. A když se k tomu přidájí Antonio Banderas ve své nejlepší, leč relativně malé roli, filosofické úváhy na téma nesmrtelnosti a skvělé dobové kostýmy, nezbývá mi nic jiného než konstatovat, že se jedná o jeden z nejlepších filmů, jaký jsem v poslední době viděl.
Hodnocení: 9/10

Francouzská spojka (1971)
Klasická old-school kriminálka ze 70. let. Gene Hackman a Roy Scheider vyrážejí do boje proti mezinárodním překupníkům drog ...
Hodnocení: 6/10

Zlo mezi námi (2003)
Hlavní hrdina je kvůli svým násilným sklonům vyloučen ze školy a následně poslán svou apatickou matkou a tyranským nevlastním otcem do internátní školy. Silný příběh o tom, zda je lepší plout s proudem nebo proti němu. Existuje něco jako morální integrita? Ve světě, který se dělí na tyto dvě skupiny lidí, bezpochyby ano.
Hodnocení: 9/10
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Mark Jackob: Jak psal Twombly já je neporovnávám to ani nejde. Omlouvám se pokud to tak vyznělo. Jen tvrdím, že Joseph Kosinski je možná další Lucas nebo
Cameron pokud bude pokračovat tak jak se rozjel. Máš je zvlášť na řákdu, aby tě zas nenapadlo, že je srovnávám.

Btw. tom co je lepší jestli Star Wars nebo Star Trek už tu je film tak se mrkněte na Fanboys a neřešte to. Podle mě Star Treku ublížilo, že různý seriály a filmy dostali do rukou různí režiséři, ale díky tomu je tu jistá stylová rozmanitost, která taky neškodí. Tohle je vše subjektivní a každej si musí utvořit názor sám.
Obrázek

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Life of Brian: Epic, vtipný, nejsou tam prakticky nudný scény, dokonale relaxující filmek. Tenhle film musí být dobrý, protože na něm není v podstatě co zkazit. Jednoduchá idea i téma. Prostě klasika jak má být... :)
Always Look on the Bright Side of Life

15/20

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ray: Takže jsi skoro viděl The Room?
To nestačí. :D Vydržet se dívat na celou hodinu a půl, to je teprve challenge.
Každopádně je to ale něco, co musí vidět úplně každý, říkám já. :D
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

PředchozíDalší

Zpět na Filmy