Viděl jsem víc, ale o tomhle se musím zmínit.
Zeitgeist I
"Zeitgeist byl vytvořen se záměrem navést lidi k tomu, aby na svět začali nahlížet více kritickým pohledem a aby se zamysleli nad skutečným významem některých věcí, které jsou dnes širokou veřejností považovány za neotřesitelnou pravdu.
Tvůrce tohoto dokumentu si vzal na paškál Křesťanství, útok na budovy WTC z 11. září 2001 a velké finanční korporace, které se údajně snaží převzít vládu nad světem."
Miluju konspirační filmaře nezávislých dokumentů. Vedle vysokých politiků jedině oni dokážou s tím nejupřímnějším výrazem tvrdit, že říkají pravdu, ale ve skutečnosti lhát s razanzí pojišťovacího agenta. Smutné je, že většina v duchu liberálních lidí jim to žere a ještě si myslí, jak to není objevné.
Že se církve navzájem vykrádají je asi takový objev, jako že v zimě sněží a v létě zase prší. Občas. Že finančníci mají pochybné zájmy a politici čas od času potřebují válku může rovněž šokovat snad jenom šestiletého školáka. Přesto náš nedokonalý svět jakž takž nějak funguje a dokonce máme i takovou svobodu, aby vznikaly bláboly typu Zeitgeistu, což by v případě výhry Třetí říše asi jen tak nešlo.
Nebudu tvrdit, že jsem vševědoucí, i já čerpám ze zdrojů na internetu, ale pokud svět není jedna velká nereálná konspirace, pak je PŘÍLIŠ MNOHO informací obsažených v Zeitgeistu jen snůškou polopravd nebo vyložených lží, které si s trochou snahy a víry v křížové ověření faktů z více zdrojů může každý ověřit sám. A pokud lžou i tvůrci nezávislých dokumentů, kde to jsme? Správně, ve věku, kdy se konspirační teoretici dopouštějí daleko větší demagogie než vlády, na které útočí. A to už je co říct.
Neztrácejte s tímhle ""dokumentem"" čas a svobodnou vůli. Pravdu o světě si můžete zjistit jen vy sami, ne si ji přečíst v novinách nebo poslechnout v Zeitgeistu; správně, úplnou pravdu o světě nikdy zjistit nemůžete.
0%, ale fakt je, že jsem to nesnesl celé. Ono taky kontrolovat si co chvíli vyřečené "fakta" a zjistit, že jsou to často hovadiny, to lze vydržet jen omezenou dobu.