Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Viděl jsem víc, ale o tomhle se musím zmínit.

Zeitgeist I
"Zeitgeist byl vytvořen se záměrem navést lidi k tomu, aby na svět začali nahlížet více kritickým pohledem a aby se zamysleli nad skutečným významem některých věcí, které jsou dnes širokou veřejností považovány za neotřesitelnou pravdu.

Tvůrce tohoto dokumentu si vzal na paškál Křesťanství, útok na budovy WTC z 11. září 2001 a velké finanční korporace, které se údajně snaží převzít vládu nad světem.
"
Miluju konspirační filmaře nezávislých dokumentů. Vedle vysokých politiků jedině oni dokážou s tím nejupřímnějším výrazem tvrdit, že říkají pravdu, ale ve skutečnosti lhát s razanzí pojišťovacího agenta. Smutné je, že většina v duchu liberálních lidí jim to žere a ještě si myslí, jak to není objevné.

Že se církve navzájem vykrádají je asi takový objev, jako že v zimě sněží a v létě zase prší. Občas. Že finančníci mají pochybné zájmy a politici čas od času potřebují válku může rovněž šokovat snad jenom šestiletého školáka. Přesto náš nedokonalý svět jakž takž nějak funguje a dokonce máme i takovou svobodu, aby vznikaly bláboly typu Zeitgeistu, což by v případě výhry Třetí říše asi jen tak nešlo.
Nebudu tvrdit, že jsem vševědoucí, i já čerpám ze zdrojů na internetu, ale pokud svět není jedna velká nereálná konspirace, pak je PŘÍLIŠ MNOHO informací obsažených v Zeitgeistu jen snůškou polopravd nebo vyložených lží, které si s trochou snahy a víry v křížové ověření faktů z více zdrojů může každý ověřit sám. A pokud lžou i tvůrci nezávislých dokumentů, kde to jsme? Správně, ve věku, kdy se konspirační teoretici dopouštějí daleko větší demagogie než vlády, na které útočí. A to už je co říct.
Neztrácejte s tímhle ""dokumentem"" čas a svobodnou vůli. Pravdu o světě si můžete zjistit jen vy sami, ne si ji přečíst v novinách nebo poslechnout v Zeitgeistu; správně, úplnou pravdu o světě nikdy zjistit nemůžete.

0%, ale fakt je, že jsem to nesnesl celé. Ono taky kontrolovat si co chvíli vyřečené "fakta" a zjistit, že jsou to často hovadiny, to lze vydržet jen omezenou dobu.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Supervoják SS (Doomtrooper)
Po filmu Most druhej nejhorší pokus o druho-válečnej film. Partička 6-ti letejch dětí by ty vojáky zahrála líp, kostýmy za pět, exteriéry vypadaj spíš jak ze součastnejch Milovic (paneláky, elektrifikovaná železnice etc.), Němci jezdili v T-34 a hlavní nepřítel byl jakejsi mutant udělanej na kompu (kvalita animace asi jako v Ant-Z, ve hranym filmu to působilo fakt zajímavě :-D)
1/10 za to, že jsem měl celej film čemu se vysmívat :-D

Slzy slunce (Tears of the Sun)
Klasický béčko s Brůsem. Perličkou tohoto filmu budiž, že hrdina měl na kvéru namontovanej kolimátor čelem vzad :-D
Za válečnej film bych to nepovažoval, kdo se ale chce podívat na nějakoui tu akční řež, tak tohle docela ujde (i když bych doporučil spíš Ramba čtverku nebo Expendables).
6/10

Restrepo
Armadillo

Dvojce dokumentů o jednotkách koalice v Afghánistánu. První má razítko National Geographic a je o emerický jednotce, druhý je práce nevim koho a je o dánský jednotce. Oba jsou podobný a přece každej je jinej (aneb když dva dělají totéž, není to totéž).
10/10 pro oba, žádnej militarista by si to neměl nechat ujít :-)

Dr. Divnoláska a hrozně dlouhej název (Dr. Strangelove a hrozně dlouhej název)
Kubrickovo dílo a satira na studenou válku.
8/10

Terror Firmer
Prejže nezávislý umění... kdo má fetiš na nechutnej humor, nechť si užije.
-9756/10 ale ono to asi moc objektivně hodnotit nepůjde :-D

Wing Commander
Námořní bitvy cca 70. let minulýho století ve vesmírnym space opera kabátku. Film podle mýho gusta, vojenská technika holt už dneska nevypadá tak nasraně, jako kdysi :-D
8/10

Ong-bak
Příběh z typicky čínskýho céčka v thajskym bitkofilmu :-D
No je to kravina, ale pro ty bitky stojí za to se na to podívat. Neviděl jsem žádnej emerickej film (a vlastně asi žádnej film), ve kterym by vypadali boje aspoň ze čtvrtiny tak dobře.
7/10

Země nikoho (Ničija zemlja)
Film o těžkostech šmoulů v bosně a o nesmyslnosti války. No tyhle hipízákoviny mě moc netahnou, ale tohle se mi překvapivě líbilo.
7/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Black Swan - tomu se říká psycho. :D Není to taková síla jako Requiem za sen v tom smyslu, že to celou dobu nejede na tak velké vlně deprese, ale i tak je to síla. Tady nejde o závislost, ale obsesi, a to takovou, která hraničí se šílenstvím. Znám Aronofskyho, a tak jsem si říkala, že to jsou všechno jen přeludy, ale beztak mě ten konec překvapil. Parádně to v posledních minutách vygradovalo (gradace je něco, co Aronofsky umí perfektně) a za zvuků Labutího jezera to mělo obzvlášť sílu. Ještě jsem neviděla Wrestlera, ale zatím se Black Swan řadí za Fontánu v pořadí mých nej Aronofskyho filmů. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Cool hand Luke (1967)- Bylo při nejmenším zvláštní, vidět Paula Newmana tak mladého, ale chlapec prostě umí hrát... Perfektní film z vězeňského prostředí a sestřih úsměvů na konci filmu je naprosto dokonalý.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Už ani nevím, co jsem tu psal naposledy před Zeitgeistem... tak jenom heslovitě.

Lovec jelenů
Vietnamská válka a její vliv na psychiku. Velmi povedené a přitom nepříliš známé. Robert de Niro. Ruská ruleta. Kaťuša.
9/10

Rain-Man
Film, který zpopularizoval autismus. Dustin Hoffman. Retard. Lidsky teplé.
7/10

The Town
Heat bez koulí. Ben Affleck umí režírovat, ale s tímhle scénářem by zázrak nevykouzlil ani Mann. Vypadá to jako průměrný dál Shieldu.
5/10

Hodiny
Tři příběhy v různých dobách, přesto spolu souvisí. Super herečky. Philip Glass. Depresivnější než život. BOMBA!
10/10

Žiletky
Český underground. Totalita byla peklo. Amatérismus. Psychologizace. WTF.
?/10

Black Swan
Labutí jezero na druhou. Vytříbené, chladné, na dřeň. Masturbující Pormanová.
9/10

The Social Network
Občan Kane na druhou. Zuckberg je hajzl. I z průměrné zrady jde udělat dramatickou story. Přeceňované.
8/10

Dobří holubi se vracejí
Alkoholická léčebna za totality. jak jim tohle prošlo v roce 1985 nechápu. Protirežimní. Český Přelet nad kukaččím hnízdem. BOMBA!
10/10

Soukromá vychřice
Maloměšťáci se nudí navzájem. Nová vlna. Místy absurdní komedie, perfektní závěr. Báječný...
8/10

Ikarův pád
Vláčil. Alkohol je zlo a ničí osobnost. Určitě nějaké metafyzické přesahy.
8/10

Immortal Beloved
Ludwig dodávka Beethoven byl magor, ale jinak super. Skutečně vše odkázal osobě pojmenované v jeho závěti jako "nehynoucí láska". A tenhle film je ideální kompozice jeho života.
9/10

Expandables
"He likes running in jungle."
"He wants to be the president!"
"She wan't my type anyway."
7/10 za starochy

Narnia: Plavba Jitřního poutníka

Levné, barevně teplé, Aslan to zase nepravděpodobně zachrání.
5/10 za AD&D feeling

Stardust
Postmoderní pohádka o padné hvězdě a Hloupém Honzovi? Proč mi nikdo neřekl, že je to taková BOMBA!?
9/10 za vláčnější finále

Fantastický Pan Lišák
Postmodernější pohádka od Wese Anderson. George Clooney mluví antropomorfního lišáka. Je třeba říkat více?
8/10 za poněkud nelogický (ale kurefsky poutavý) děj

Zase někdy...

sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

[img][./images/thumbs/tron-legacy-wallpaper-poster_1294325810.jpg]http://simplywallpaper.net/pictures/2010/12/16/Tron-Legacy-Wallpaper-Poster.jpg[/img]

:!: 100% Nemám co dodat :D :!:

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Monsters
[img][./images/thumbs/monsterspo_1294366709.jpg]http://img.scenereleases.info/images/monsterspo.jpg[/img]
"Uplynulo šest let, kdy NASA objevila mimozemský život v naší sluneční soustavě. Sonda, která přinesla tento revoluční objev, se vrací na Zemi se vzorkem neznámé formy života k podrobnému zkoumání. Při vstupu do atmosféry ovšem sonda havaruje nad Mexickým zálivem a dojde k úniku této neznámé formy života, která se velmi rychle adaptuje na zemské podmínky. Na Mexiko je ihned uvalena karanténa."

Zní to cool, co? Tak to zase vypusťte z hlavy, protože to filmu slouží jenom jako pozadí k pomalé cestě dvou postav skrz oblas, kde žádnou megaakci ani megabitku nevidí a spíše se pomalu sbližují mezi sebou (i když, pravda, i to sblížení je trochu odbyté a strhávám za to tři body). Přesto doporučuju geekům jako další možnou variaci scifi a jako ukázku, že pekelně atmosférický flák lze natočit i za 15 000 dolarů (i s postprodukcí a triky za 400 000 TOHLE stojí zhruba jako díl SG a Mallozzi by jako producent měl spáchat sebevraždu).

Tak nevím, asi jsem opravdu artový divák. Protože zatímco se recenze na Moviezone a ohlasy na CSFD nemůžou přetrhnout v hodnoceních "sračka", já jsem si tenhle ambientní hodinu a půl trvající cestopis vysloveně užíval. Civilní pojetí monstrfilmu, ve kterém hlavní postavy nejen že nezachraňují svět (to ani v Cloverfieldu, že), ale dokonce ani nevidí nic moc zajímavého (!!) a maximálně jsou někde v dáli ruiny a támhle zase spadlé letadlo. PŘESTO je tohle pomalé pojetí svěžím oživením a skrze svou civilnost jsem neměl problém se do postav vžít mnohem víc než při sledování nějaké Godzilly nebo Cloverfieldu. Vlastně je to svým pojetím podobné Válce světů, ale kvůli prachům tady nějaké davové scény nebo "shodou okolností" viděný útok armády nečekejte (a budete třeba příjemně překvapeni...). Dokonce i v takové megapomalosti jako je Moon (se kterým to má dost podobný soundtrack) se toho dělo více a právě absence většího děje je důvodem, proč je Monsters filmem buď "love it" nebo "hate it". Nic mezitím skutečně není.

Asi bych nebyl úplně nadšen, kdyby se podobné ultralevné civilní příběhy s epickou monstrózní válkou točily furt, ale jednou za čas rozhodně neuškodí jiný náhled na invazi než z Oválné pracovny nebo Pentagonu. Dokonce bych řekl, že to, co mnozí vyčítali pseudodokumentárnímu Cloverfieldu nebo Válce světů, totiž že se to tváří pomalu jako záznam reality a přitom hrdinové totálně nepravděpodobně přežívají pozorujíc gigantické masakry, nálety a detonace, je tady zcela eliminováno - a je to IMO ku prospěchu zážitku. Nějaké štkání typu "je to scifi a k tomu NUTNĚ patří akce, žejono" může u podobného mixu říct jen hlupák. Zvláště když máme v historii filmu něco jako Stalkera nebo Vesmírnou odyseu...

Prý neúmyslně to hází přesahy na americké zahraniční výboje, imigraci i globální oteplování a to je další zásadní věc, co oceňuju. I když pokud se scénář doopravdy nesnažil dělat paralelu na Irák, uprchlíky a změnu klimatu, je to hodně husarský kousek, jak film nakonec působí.

http://www.csfd.cz/film/275265-monsters/ ale pozor, píšou tam idioti.

Něco jako Cloverfield + Into the Wild + Válka světů + minimalismus = 7/10

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Never Let Me Go
Aneb prý další přehlížené loňské scifi.
Obrázek
"V blízké budoucnosti pracuje jednatřicetiletá Britka Kathy H. jako pečovatelka o dárce orgánů. Její práce je těžká, vyčerpávající a depresivní, neboť většina lidí, s kterými v sanatoriu přijde do styku, po nějaké době umírá. Když se mezi pacienty a umírajícími začnou objevovat i její bývalí spolužáci a známí, ponoří se Kathy do nostalgických vzpomínek na své dětství, na své dva nejlepší přátele Ruth a Tommyho, ale především na své neobvyklé dospívání na záhadami opředené internátní škole Hailsham. Kathy se probírá vzpomínkami na zvláštní posedlost školy uměním, na učitele štítící se svých žáků, na podivné poznámky o poslání dětí i na šok, který Kathy pocítila, když jí toto poslání bylo vyjeveno. Nyní již Kathy nemá co ztratit, neb kruh jejího života se právě uzavírá."
Zní to hrozně tajemně. Ve skutečnosti je to The Island o předem zdoprovolněných "dárcích" orgánů, ale jako kdyby ho nerežíroval Michael Bay nýbrž třeba Joe Wright.

Někde se možná dočtete, že Never Let Me Go je prý mnohem chytřejší než The Island. Houby s voctem! Je, pravda, mnohem více psychologizující a zaměřený na subtilně podanou romantickou linku s trojúhelníkem. Ale logika fungování světa, kde je významná část populace určena na porážku (a všichni to vědí!) tu není VŮBEC řešena a je to IMO ku VELIKÉMU neprospěchu celého díla.

Skoro vůbec se neřeší etika dárcovství.
Skoro vůbec se neřeší inteligence dárců.
Zcela vůbec se neřeší, že nechávat dárce volně chodit po světě je na hlavu postavené. Kdybych věděl, že mám jít na porážku, odpálím první panelák co najdu. Nebo aspoň začnu jen tak pro radost zabíjet normální lidi. Takhle vzniká terorismus.
A co je nejpodstatnější, nikdy se ani neřešilo, že by dárci byli nějak kondicionováni k tomu umřít za vlast. Odevzdanost osudu, prý vlastní knižní předloze, tady působí kvůli nulovému podepření dějem zcela rušivě.

Jistě, Never Let Me Go se zaměřuje na něco jiného než Vzpoura na Planeté opic, a nabízí parádní vizuály, hudbu, herecké výkony (dokonce i Keira mi přišla fajn) a depresivní sociální podtexty, ale navzdory niternému prokreslení psychických pohybů dárců je nekonzistence toho světa ku škodě. Představte si Casablancu s jejím famózním příběhem lásky na pozadí války - a teď si představte, že namísto WW2 by v pozadí bojovali plyšáci proti mlokům a i ten francouzský důstojník by byl mlok. Nemyslíte, že by to působilo rušivě a ta lovestory by vlastně kvůli tomu tak dobře jako v originále nefungovala? Nejde o to, že je nutně třeba knihu překopat, ale zcela by stačilo ji vdechnout trochu jinou rovinu; ostatně nejlepší filmové adaptace knih jsou takové, které alespoň něco k původnímu textu přidají.

Never Let Me Go měl na to skrze rozkreslená podobné témata nastavovat zrcadlo lecčemu, ale takhle působí jenom jako velmi osobní příběh tří lidí s mlýnku dějin. Příběh, který by vlastně fungoval poměrně dobře i pokud by se vůbec žádné dárcovství orgánů neřešilo. Máme tu frustrovanou Cathy, pološílenou Keiru a obě se rvou o Tommyho; vůbec by motivem jejich činů nemusela být snaha o odklad smrti, ale třeba prostě láska nebo snaha emigrovat společně do USA; to by ale Never Let Me Go nesměl být scifi.

"Geniálnost knihy byla hlavně ve schopnosti autora vcítit čtenáře do každé z postav, vše Vám přišlo naprosto přirozené, právě ta přirozenost a to, jak jsou postavy smířené se svým osudem je na knize možná to nejemotivnější a zároveň nejděsivější" tvdí někdo na ČSFD. Možná takový dojem dává kniha, film ale bohužel nikoliv. A když se navíc co chvíli ptáte sami sebe, proč se ti (od běžných lidí EVIDENTNĚ nijak odlišní) dárci vlastně nevzbouří, když je vyhlídka na smrt tak sere, takto realisticky/dramaticky natočený film nikdy nemůže fungovat jako úplný celek.

Poměrně pěkná osobní linka, ale nedostatečá prokreslenost postav (ve srování s dojmy z knihy) a kvůli nelogičnosti celého pojetí alternativího světa jenom 5/10

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

[img][./images/thumbs/127-hours-review_1294581066.jpg]http://cdn.screenrant.com/wp-content/uploads/127-Hours-Review.jpg[/img]

Film podle skutečné události, kdy horolezec nikomu neřekne kam jde a potom uvízne v úzké průrvě, kde mu těžký kámen spadne na ruku. Několik dní se snaží dostat pryč s málo věcma, co má s sebou, až na konec...

Hodně dobrý film a výborný výkon hlávního hrdiny v podání Jamese Franca. Ty jeho halucinace a "sehraný" scénky do kamery neměly chybu :D

[img][./images/thumbs/buried_banner_ryan_reynolds_1294581069.jpg]http://www.shockya.com/news/wp-content/uploads/buried_banner_ryan_reynolds.jpg[/img]

Podobně "deprimující" dílo o jednom zoufalém člověku, nyní však pohřbeném zaživa v rakvi se zapalovačem, baterkou, mobilem, placaticí, propiskou a papírem... Kupodivu jsem se u tohoto filmu také nenudil, napětí bylo po celou dobu cítit a věta na konci filmu mě totálně dostala...
Nedoporučuju se na to dívat ve dne, jelikož by nebylo na TV nic vidět :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

FAQ About Time Travel (Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase)
Britská nerdí komedie ... co dodat? Snad jen hraje tam Roy z IT Crowd :-)
8/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nanjing! Nanjing!
[img][./images/thumbs/nanjing-nanjing-04_1295193793.jpg]http://www.chinasmack.com/wp-content/uploads/2009/04/nanjing-nanjing-04.jpg[/img]
"12. listopadu 1937 je Šanghaj dobyta a japonská armáda postupuje k hlavnímu městu Nanking. Město je dobyto za méně než týden a japonští vojáci v prvních dnech zabijí několik tisíc vojáků. Jsou tu ale tací, kteří se vůbec nebojí smrti a tak se jí postaví čelem. Je to voják Lu Jianxiong (Ye Liu), malý chlapec Xiaodo a jeho otec Zhao. Chlapec a otec žijí díky šťastné souhře náhod a musí sledovat utrpení, které japonská okupace způsobuje. Je vytvořena bezpečnostní zóna pro ženy a děti, která je pod vedením cizinců. Hlavními osobami jsou nacista Rabe (John Paisley), jeho tajemník Tang (Wei Fan), slečna Jiang (Yuanyuan Gao) a několik Američanů. Ti všichni se snaží zmírnit dopad války na čínské ženy a děti."
AKA Schindlerův seznam v Číně. Nanjing je momentálně z nějakého důvodu nesmírně populární téma (Christian "I'm fuckin' serious!" Bale si zahraje v dalším čínském filmu na to téma) a Nanjing! Nanjing! je ve své naturalističnosti ideálním znázorněním masakru. Nemám nejmenší tušení, je-li to dějově věrné realitě (prý moc ne), nicméně je to poměrně dost sugestivní navzdrory (nebo možná právě kvůli) klišoidním figurkým v hlavních rolích. Stojí za hřích, pokud se vám líbí podobná témata; rozhodně si ale připravte žalůdek na leccos.
8/10 za to, že je to ale stylově až příliš podobné právě Schindlerově seznamu. Rovněž považuju za chybu, že o důvodech masakru se vlastně nic nedozvíme, zobrazované násilí tak sice diváka irituje svou samozřejmostí, ale je pouhým symptomem nějakých příčin, o kterých film k velké smůle neinformuje.

Bratři (americká verze)
Obrázek
"Příběhem rodiny, kterou čeká tragédie, bolest a ostrý souboj dvou bratrů. Starší z bratrů Sam (Tobey Maguire), je sestřelen při misi v Afgánistánu. Jeho okouzlující žena (Natalie Portman) najde oporu v manželově bratrovi (Jake Gyllenhaal). Nečekané idyle udělá konec návrat Sama, který sice přežil, ale změnil se k nepoznání... Z kliďase a slušňáka udělalo mučení v zajetí, agresivního uzavřeného podivína, trpícího záchvaty paranoie a děsícího vlastní děti. Bratrský střet je nevyhnutelný."
Bratři mají dobrý námět i herecké výkony (zvláště Tony MacGyver překvapil), ale všimněte si, že píšu dobré a né úžasné. I s tím by bylo fajn, kdyby režie nebyla vyloženě průměrná (jediné zajímavější scény jsou "incident v zajetí" a večeře přípomínající "Shut up cunt" večeři v Dexterovi S3), scénář syžet místy opravdu špatný a celkově tomu nechyběly koule.
Bratři jsou stejný případ jako The Town. V zásadě hodně přípomínají jiný kvalitní starý film (Town připomínal Heat, Bratři zase Lovce jelenů), ale narozdíl od předlohy mu bohužel chybí fatalistická drsnost vizuálu i děje. Chybí skutečně brutální záběry stříkající krve, chybí skutečný psychoteror, chybí skutečně něco, co člověka zvedle ze židle. Soundtrack se k životu probouzí velmi zřídka, kamera je velmi nezajímavá a obecně tu zkrátka chybí skutečně impresivní zpracování. Promarněná příležitost.
Nadprůměrný námět a místy povedené, bohužel ale místy vyloženě podprůměrné. Doporučuju spíše zajímáte-li se o válečná drama o rodinách. Nicméně furt je to lepší než rodinné scény v Over There...
5/10, ale CSFD si myslí, že je to skoro na 80%. Asi protože neviděli Lovce jelenů.

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Black Beauty - v krátkosti je to příběh koně Beautyho z doby viktoriánské anglie. Ač to zní jako námět děsivě (ač předloha Anne Sewellové děsivá rozhodně není), tenhle film nemůžu hodnotit jinak než kladně. Na prvním místě tu musím vyzdvihnout hudbu, která scény nádherně podtrhovala. Stejně tak se mi líbilo poměrně realisticky stvárněné prostředí, i když i tady byly celkem kiksy - např. klisna Ginger měla být používána jako lovecký kůň a v následující scéně běhá parkurové závody. To mi fakt hlava nebrala... Dál mi (asi jako v každém podobném filmu) vadilo polidšťování zvířat. I tak mě ale film dokázal vtáhnou do děje. Navíc je tam názorně vidět, jak snadno se dá zničit i vynikající zvíře. Celkem 8/10
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Inceprion - epické. Dlouho sem se do toho neměl, protože jsem tomu nevěřil, ale nakonec jsem se k tomu dostal. A musím říct: nádhera. Příběh, námět, postavy všechno super a akce prostě super.
10/10
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Obrázek

Tropa De Elite
Film vyprávějící příběh důstojníka elitní zásahové jednotky BOPE brazilské vojenské policie působící v Rio de Janeiru. Hlavním tématem je jeho hledání náhrady na svojí pozici, aby se mohl konečně věnovat svojí rodině. Film prolíná několik pohledů - onoho důstojníka, Kapitána Nascimento a dvou uchazečů BOPE, kteří jsou vybráni jako jeho náhrada. Jeden je mladý a "akční" policajt, co touží potírat zločin silou. Druhý je chudý černoch, který zastává názor, že policista je skoro to samé, co právník a krom práce u policie chodí na práva na univerzitu. Který z nich bude správnou volbou na funkci Kapitána BOPE?

Ve filmu je líčena korupce v brazilské policii, boje ve favelách (chudinské čtvrti Ria), brutální zátahy BOPE proti dealerům drog i jejich spolupracovníkům, vnímání brazilské policie jako utlačovatelů prostých lidí (z pohledu studentů kouřících trávu) a další věci co jsou v jižní americe na "denním pořádku"

Za mě dávám 8/10
Obrázek

Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tron Legacy: Na tohle mám jen jednu odpověd "Biodigital Jazz" Správný použití 3D technologie. Na tomhle filmu je jedinou chybou slabější příběh, ale to vynahrazuje perfektní souhra hudby od Daft Punk a 3D Efektů v Imaxu je to bomba po, které bude zvonit uších ještě tejden. Joseph Kosinski se tímto filmem podle mě zapsal hned vedle elity jako je George Lucas nebo James Cameron 10/10

Megamind: Nekonvenční a překvapující animovanej film. Skvělá animace posunující možnosti tohoto žánru. Hudba je trefa do černého. 9.5/10

Twilight saga New Moon: Nejhorší film co jsem měl kdy tu smůlu shlídnout. Tenhle film pro mě drží jediný nej a tím je to, že je nejvíc nadhodnoceným filmem historie jen díky nadrženejm náctiletejm puberťačkám. Totální škoda filmové pásky. 0/10

Skyline: Po traileru jsem od tohoto filmu očekával hodně pak přišla ta facka když jsem se dostal k filmu. Čím dýl jsem se na ten film díval tím horší byl a totální hřebík do rakve byl výbuch atomovky v bezprostřední blískosti hlavních postav. Když tak blízko k vám vybuchne atomová bomba tak už se nemusíte starat o mimozemšťany, ale měli by jste se radši dobře dívat už to nikdy neuvidíte. Slabé herecké výkony. Na druhou stranu měl tento film pár hezkých momentů. 5/10
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Filmy