Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x05 - Cloverdale

2x05 - Cloverdale

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 28.10.2010 11:56:57
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Pokud Caprica končí SGU má na trojku šanci.
:idea:

Příspěvek 28.10.2010 12:08:22
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak mně se epizoda docela líbila, i scény na Zemi, když to srovnám s těmi z první poloviny první série SGU, tak nemůžu říct, že jsem se nudil. Eli opět všechno točící na kameru, Young jako Scottův otec, Brodyho bar, Rush jako oddávající... :D
Ten nápad, jak na konci vytáčel tu bránu pořád dokola se mi líbil, a to že to bylo moc rychlé - nikdo neříká, že to bylo v "reálném" čase, vypadá to jako sestříhané pouze na záběry samotného otevírání červí díry, takže v tom bych problém neviděl.
A taky si vzpomněli na Eliho KINO vznášedlo, tím mě potěšili. :mrgreen:
Druhá série se rozjela fakt dobře, škoda té nízké sledovanosti, ale to je podle mě prostě tou ne moc povedenou 1. půlkou S01, kdy se na to většina diváků přestala dívat a teď už se na to dívat nezačnou... :?
Good night, Destiny!

Příspěvek 28.10.2010 12:14:45
sangaj Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No ja uz R.C videl jako kneze ve filmu turnaj zabijaku :-D
Rodney:Radši umřu jako hrdina než jako jídlo

Kane: "Do you ever give up?"
Jackson: "Not until I'm dead. And sometimes not even then."
(Kane: "Vzdáte se někdy?"
Jacson: "Ne, dokud jsem naživu. A někdy ani potom ne.")

Pomsta je pokrm, který nejlépe chutná za studena (klingonská moudrost)

Příspěvek 28.10.2010 18:02:47
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tahle epka nic moc, kdyby aspoň postavy v tý iluzorní linii dokázaly bej stejně sebeironický jako Eli tak by to možná ještě šlo... ale zakončení se mi celkem líbilo.
Obrázek

Příspěvek 28.10.2010 19:44:19
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Nápad docela dobrej ale přišlo mi že je až moc vyplňovací. Dle mého názoru by se měla objevit nějaká výrazná dějová linie. Příjde mi že, cestu domu odložili, Luciáni furt držkujou ale nic se nedělá, Rush o můstku jen tak něco neřekne a to že se nám ztratil jedinej možnej a rozumnej nástupce Younga je taky moc netrápí.

Jinak oceňuju ten nápad s těma emzákama :) sice mi to připomnělo Beztvářné z Warcraftů ale nevadí :) Taky se mi líbil Greerův nápad že se tam zakopou. Ale napadlo mě, proč ty kytky nepřišli z druhé strany ?

Příspěvek 28.10.2010 20:01:56
The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

z jaký? měly to opevněný všude okolo,až na díru kde byla brána,a ta byla každou chvíli aktivovaná,když ne,byl tam chlapík s plamenometem...
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Příspěvek 28.10.2010 20:11:56
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

To opevnění bylo 360° ? Tak ok, mě přišlo že je sotva 180° když to Chloe obešla.

Příspěvek 28.10.2010 21:09:32
The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

neobešla,mezi bránou a koncem byla vynechaná malá část...
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Příspěvek 28.10.2010 21:21:01
Coder Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Z původních velkých obav se vyklubala skvělá epizoda se zajímavým příběhem. Už se těším na Trial and Error a hlavně na to, co se stane se Scottem :-)
Hvězdná Brána CZ - Vše o fenoménu Stargate
[img][http://hvezdnabrana.cz/wp-content/uploads/banner2.png]http://hvezdnabrana.cz[/img]
Obrázek

Příspěvek 28.10.2010 21:44:50
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

A my ostatní se ještě k tomu těšíme na sledovanost další epizody, neb došlo na lámání chleba (a 1,1 M nemusí stačit, že?), protože jinak >>> Capricááá <<< .
:hmmm:

Příspěvek 28.10.2010 22:10:35
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jenže tím, že SyFylis zrušil Capricu spíš potvrdil, že SGU nechá.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 28.10.2010 22:35:17
LakyStar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Škoda tej Capricy. Bol to dobrý seriál, ale keď jeho zrušenie znamená 3. sezónu pre SGU, tak nech.

Příspěvek 28.10.2010 22:40:39
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Snad máte pravdu a díky tomu daj s03jku. Jinak to bude smutné.
:cry:

Příspěvek 29.10.2010 11:47:09
sci-fiDome Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevim proc lidi, kterym se vetsina dilu SGU nelibi povazuji konec SGU za neco smutneho. Na jednu stranu si porad stezujete na kazdej dil nuda/malo akce/ linie na Zemi, ale na druhou stranu kdyz se mluvi o konci SGU a o tom ze nebude 3. serii tak napisete ze je to smutne a vadi vam to....proc?

Me osobne SGU vubec nechytlo, dal jsem tomu jeste sanci, koukal jsem na prvni 4 dily 2. sezony a proste me to nepresvedcilo (stejne jako vetsinu lidi, soude dle sledovanosti). Takze me vubec nevadi, ze nebude 3. serii...

Necht krvacejici zvire umre! ...

Příspěvek 29.10.2010 13:31:41
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak za prvé čeština je i s diakritikou, aby bylo jasno. Výmluva typu, já mám US klávesnici se zamítá! Hezky se naučit používat i horní řadu kláves.
:D
Mě se sice nelíbí na SGU všechno, ale schválně si sestříhej to co se povedlo a zjistíš, že toho seriálu bude škoda. To, že ti moulové tam nacpali tolik z telenovely je jejich a teď už i náš problém. Prostě se typu SGA zalekli až moc, a pak jim došlo, že nemají nato točit až tak propracovaný seriál, aby se podobal filmu. Pěkně v klidu měla jet SG sci-fi linie jako nyní s občasným pohledem do soukromí, ale místo Destiny se pořád šťourat v něčích problémech byla chyba. U tv nikoho nezajímá se furt koukat na osobní problémy posádky a to je ta nuda.
:idea:

Příspěvek 29.10.2010 13:48:56
ivimila Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tenhle díl? 80% scénář na béčkový seriál, 20% scifi. Rozhodně patří mezi nejhorší díly SG.

Nepochopil jsem proč se masožravky neprovrtali pod umělou zeď.
Jak je možný, že dokázali vyskládat tak rychle kontejnery na sebe a kde je sakra vzali? Nechali tam takový množství a ani se o tom nezmínili :lol: (reálnost situace)
Fialová ruka Scotta po vyléčení "opadala"? :lol:

Greer ještě nikdy nezklamal 8)

Příspěvek 29.10.2010 22:44:00
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Povedlo se hodne veci, ale pokud byla ve stredu moznost stahnout novy dil a dnes je patek vecer a ja ho jeste porad nemam na disku - tak je proste neco spatne.

Prvni serii jsem tak nejak pretrpel s tim ze "je to prece stargate", ale to byl dojezd. Takova nejaka fanouskovska setrvacnost a loajalita ke znacce SG. Skusil jsem druhou sezonu a jak ty rikas, jsou tam pekne momenty, ale jejich tam malo a jsou mnohem kvalitnejsi serialy u kterych muzu ztracet svuj cas :)

jen skoda, ze se to nepovedlo ..(opet soudim podle sledovanosti poradu ..).

Příspěvek 30.10.2010 17:26:03
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

už ani nevím co si o tom mám myslet.... SG u mě ztrácí a začínám to brát jako C čkovej seriál v mojí tabulce.... no ale tak byla sranda s Greerem..... Chloe a Scott tyvole horší to bejt nemohlo, nebylo vysvětleno proč na tu planetu šli, co tam dělali a začlo to až u konce kdy už byl Scott skoro mrtvej.......... Ta ruka jak najednou opadla nakonci....dobrá morda, tak na relax u opice, kdy u toho nemusím přemýšlet dobré no.... nudnější je snad jen dexter :lol:
ObrázekObrázek

Příspěvek 30.10.2010 17:41:20
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Co je na tom k nepochopení.. jako už několikrát v sgu či sga, sg1 šli prostě bránou pro průzkum at už kvůli zásobám či se jen protáhnout a holt místo přičichnutí k květině ho kousla, asi smrděl.......... plus příště se konečně bude řešit LA.....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 30.10.2010 18:02:21
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

De o to, že oni se snažili postavit díl na postavách, jenomže je až moc lidí, kteří k těm postavám nemají žádnej vztah, nebojí se o ně nebo jim nefandí a proto to nefungovalo.
Scott prakticky nemá žádnou osobnost, navíc já jim nikdy nežral to, jak na něho všechny ty baby letí (což je vlastně základ tý postavy). Co sem takhle slyšel názory holek, tak Scotta vůbec nežerou, abych citoval "nemá charizma" a vypadá "moc chlapecky". Daleko víc je u holek populárnější třeba Rush.

No a oni se tedka snaží poskládat díl se vztahama, jenže ty vztahy co tam udělaj nedávají smysl, viz příklad se Scottem - a takhle bych mohl pokračovat u většíny postav. Kromě Rushe tam není jediná charizmatická a zajimavá postava, která by držela pozornost. Výsledek je, že když udělaj díl o postavách, tak to neuvěřitelně nudí.

Jo, další díl má "prej" být dobrej. Ono je ale blbý trpět dva díly proto, abych se dočkal jednoho dobrýho.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 30.10.2010 18:59:33
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Balial píše:
Jo, další díl má "prej" být dobrej. Ono je ale blbý trpět dva díly proto, abych se dočkal jednoho dobrýho.

to bylo za deset bludistaku

Příspěvek 30.10.2010 22:30:00
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

koko9 píše:
nudnější je snad jen dexter :lol:

:?:

Tohle byl historicky nejhorší díl SG, kde se paradoxně zatím asi nejvíc používala brána (v rámci SGU) - resp. nejvíc byla vidět. Bylo to tak tragický, že jsem psychicky již skoro vytěsnil většinu dílu, a tudíž si můžu stěžovat už jenom na ošklivou barvu horizontu událostí.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 31.10.2010 19:03:51
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No já nevím proč...Dexter je jeden z nejlepších seriálů současnosti, je to IMBA, ale mě to prostě po třech dílech ještě vůbec nechytlo.... Nemám potřebu ani chuť jít na další díl, asi sem divnej ale v Dexterovi mne nezaujala kromě Dextera jediná osoba....na dva díly sem se díval dva dny to je konec.... Připadá mi to jako "Jé ty si zlej člověk, zabijem tě abys už dál nedělal problémy a já potřebuju někoho nutně zabít" pořád dokola.... Jó na Dextera nepřijdou...ty vraždy co on dělá policajti vůbec neřeší nebo co...... Ale to už jsem OFFtopic..

K sgu ale nemám moc co dodat..možná že to nebylo tak nudný no, ale díl nic moc....to zakončení bylo takový divný, na co čekali, až zahřmí? :lol:
ObrázekObrázek

Příspěvek 31.10.2010 19:08:12
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

koko9: Dej tomu ještě pár dílů čas. Mě to taky ze začátku moc nebavilo, teď to žeru. Navíc až se rozeběhne pořádně hlavní příběh 1. série, tak tě to chytne.

Příspěvek 31.10.2010 19:27:38
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No právě...nevidím v tom žádný děj ale bohužel už mám stáhlé 3 série takže se na to budu muset kouknout :rflmao:
ObrázekObrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách