Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Fight Club
Prima, Fincher odškrtnut jedním z nejdůležitějších filmů 90. let. Postmoderní témata a zpracování, které dokazují jak velký génius Fincher (a Palahniuk, autor předlohy) je, přesto mi až tak úplně nesedl "překvapivý" twist ending (který jsem, pravda, měl vyspoilovaný dloho dopředu) s jeho "šokujícím" rozuzlením.
Takže kvůli tomu rozkolu s uvěřitelnou story (a chápu, že ne každý story musí nutně být uvěřitelná) o bod pod absolutkou.
9/10
Ale o schopnostech režiséra jednoznačně svědčí, že jsem po filmu měl chuť jít někomu rozbít pusu a nechat si při tom natlouct. Podobné ovlivněné pocity jsem naposledy měl po Hotel Rwanda a Into the Wild. Tlesk, tlesk.

A čím navázat na film o násilí?
A Clockwork Orange
Miluju Kubricka, ale tenhle film je prostě mimo mě. Asi mám hold raději satiru na politiku nebo šíleného Jacka Nicolsona než bezúčelné násilí. Témata zmíněná ve filmu mohly být překvapivé v 60. letech (byť je film z 1971, šedesátky tam jsou hluboce evidentní), ale dneska už neříkají nic nového ani nereflektují současný svět. Navíc, podobně jak v případě Casablancy byl tenhle film už tolikrát citován a parodován, že ničím nemůže překvapit.
Nicméně knížka může být zajímavá.
6/10
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Inception
Právě jsem se vrátil z kina, tak si to musím ještě trochu přebrat, ale v hodnocení mám jasno :)
9/10
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Věčný svit neposkvrněné mysli
˙ěɯɹoɟ íšdǝlɾǝu ʌ ʎɹpuoƃ ˙ʇědɹʇ oɥoʇ n ǝʇǝpnqǝu ɐ ǝɔʌíp ʇıʇsnd ǝʇǝžůɯ éɹǝʇʞ 'ůɯlıɟ z uǝpǝɾ ˙ěuɹáǝuılǝu éuěʌáɹdʎʌ ıɟıɔs éʞɔıʇuɐɯoɹ íɔíɾɐʞıuʎʌ 'nʇsǝɹ ǝlɥnɯoʇ ı lɐɹqop ǝs ɯǝsɾ ěučǝuoʞ
10/10

Mimochodem, pro případ, že by tyhle příspěvky vlastně někdo četl, před několika měsíci vyšla dokonalá hra podobně si hrající s nelineárním vyprávěním jménem Spectre. Je to freeware, připomíná to právě cosi mezi Věčným svitem, Forrestem Gumpem a Benjaminem Buttonem. Zadejte kdyžtak do googlu 'Spectre freeware' a mělo by vám ji to najít (třetí link je přímo moje recenze).
(v ideálním případě by se to někomu mohlo líbit stejně jako mě a mohli bysme spolu pohnout na české lokalizaci, kterou mám v šuplíku)
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Věčný svit neposkvrněné mysli jsem viděla, a ačkolivmám hodně ráda Carreyho jako dramatického herce (vedle Truman Show doporučuju ještě Majestic) a Kate je vlastně má nej herečka, tak se mě to až tak nedotklo. Nevím proč. Možná jsem nebyla ve správném rozpoležení, když jsem na to koukala.

Stranger than fiction (česky Horší už to nebude - člověk musí někdy "obdivovat" lidi, co vymýšlejí českým filmům názvy)
Hodně zajímavý a povedený film. Prvních pár minut mě ovládlo čiré nadšení z použití různých grafických doplňků k popsání počtu pohybů štětcem a podobně, a kdybych nevěděla, o co jde, asi bych byla stejně zmatená jako hlavní hrdina. Ten se opravdu pohybuje filmem jako někdo, koho jen sledujeme, jako postavu, jejíž život někdo tvoří. Will Ferrell je jeden z mála komiků, které mám problém brát vážně ve vážnějších polohách. Tenhle problém s Jimem Carreym nebo Stevem Carrellem nemám, Ferrellovi by tu ale možná trochu víc projevu neškodilo. Na druhou stranu si říkám, že přesně takhle měl působit on, i ten film - uťáplý úředník, žijící jen pro svá čísla, objeví vitální živel v podobě skvělé Maggie Gyllenhaal, a to změní jeho život - a on vedle ní působí pořád stejně, jen mu dodá chuť do života.
Kdyby Ferrell netočil poslední dobou takový balast a dělal víc takových filmů jako tenhle, možná by ho lidi zase začali brát vážně.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Killers 2010 - 70%
" IMMORTALITY "

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Inception- Naprosto neuvěřitelný, brutální a šílený zážitek. Z kina jsem odcházel s hlavou plnou děje a snažil jsem se to vyřešit. Tenhle scénář dával dohromady pořádný blázen :D
12/10 :shock:

EDIT: Abych použil větu jednoho z přispěvatelů na csfd... "Scénáristi Avataru, Prince z Persie, Souboje titánů atd., nechcete si teď vpálit kulku do hlavy?

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Inception 10/10

hergot, to bylo parádní. Nejlepší film tohodle roku a jeden z nejlepších, který jsem kdy viděl. Takhle nějak si přestavuju super příběh, perfektní postavy, atd. Hudba a vizuální efekty na výborný úrovní (převracení města, mrakodrapy padající do moře, souboje v nulový gravitaci). Prostě bomba.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Gitler kaput 2008 - vynikajici ruska parodie na 2.sv - 75%
" IMMORTALITY "

bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tygr a sníh/Tigre e la neve, La ,2005

Moc pěkný a mnohdy i vtipní italský filmík o netradičním chlapíkovy, který moc miluje jednu ženu za kterou se vydá až do Iráku, kde jí dosti složitě zachraňuje život.
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

The Plan
Abych pravdu řekl, tak jsem se na to po Razoru moc netěšil. Tak jsem si ho s brácho pustil a čekal o čem to vlastně bude. Film měl i slabší místa ale celkově mě velmi překvapil. Cavil hláškoval o stošest atd. Sicejsme se dozvěděli že Plán skoro žádnej nebyl, ale dojem na filmu to nekazilo. Asi se mnou nebudete souhlasit, ale já dávám 9/10 v ohledu BSG a 8/10 v ohledu filmů. :yes:
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak to já mám na Plan opačný názor. Tvůrci nám toho hodně naslibovali, pozadí útoku na kolonie, historii o Cylonech, Final Five atd. a nakonec se z toho stal spíše takový průřez dvěma sériemi očima Cavila, doplněné o staré záběry. Ale zde musím uznat, že Dean Stockwell tady odvádí opravdu perfektní výkon a na konci ten jeho projev ohledně té supernovy je naprosto úžasný.
Obrázek

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Musím souhlasit s předešlými příspěvky ohledně Inception, v Palace Cinemas ohromný zážitek, (nechápu, proč jako název se to překládá "Počátek", ale ve filmu v titulcích je to "vnuknutí" :?:

Ale naprosto bombastický film, kdy jsem v jednu chvíli totálně nechápal, protože sen ve snu a v tom ještě sen, absolutně jsem byl mimo :D :D . Líbilo se mi, že to byl takový námět, že logické chyby a nereálnosti v těch přestřelkách a podobně šly v pohodě zamaskovat tím: je to sen...

Samozřejmě konec, který ke konci :D asi každý tušil a proto potom celé kino vybuchlo smíchem :D :D

Škoda jen, že ve výdělcích se to zatím drží na 320. místě :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

to je bohužel dnešní moda, skvělé filmy jsou na tom s příjmy hrozně, ale blbosti typu Avatar mají rekordní tržby.
Obrázek

Major
Major

Odpovědět s citací

Protože na Avatar se může dívat každej a dívá se na to dobře :D nemusíš totiž přemýšlet!!

Ale tak... je to v kinech teprve chvíli, já si myslím, že toho Temnýho rytíře to překoná ;)
Obrázek

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Dark Knight měl k dispozici pořádnou reklamní masáž. O Inception jsem neslyšel až do dne před promítáním... bohužel.
EDIT: Death at funeral: Není to britský originál, ale americký remake a i když měl pár zvláštních míst, velice pobavil :)

Major
Major

Odpovědět s citací

To je fakt... Ale já myslím, že se to rozkřikne, kinosály vyprodaný opět jako před půl rokem na Avatara...

A ten OST je dokonalej ;)
Obrázek

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

OST mi teď hraje ve spolupráci s OST Starcraft II a Vivaldim :D
A rozkřikne se to určitě... Já už donutil tři kamarády, ať si na to zajdou x)

Major
Major

Odpovědět s citací

Tak to já nikoho nenutil, protože ti co to chcou vidět na to jdou, zbytek si počká nebo na to kašlou...

Já už od rána poslouchám jenom OST k Inception :D
Obrázek

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ano, ano, Inception je naprostá paráda. Jak jsem přišel z kina domů, hned jsem si to chtěl pustit znovu. Než ale unikne něco koukatelnějšího než kinoripy, budu si asi muset stáhnout aspoň ten soundtrack. :)
Christopher Nolan a Hans Zimmer, to je smrtící kombinace. :D
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Major
Major

Odpovědět s citací

Bohužel ta nejlepší verze a vlastně ta, která hraje u trailerů je od Zack Hemsey - Mind Heist a na OST vůbec není :(

EDIT:

[img][./images/thumbs/20100729_0932045011679_1280421124img_1280421243.jpg]http://inceptionmovie.warnerbros.com/enterthedream/userimages/20100729_0932045011679_1280421124img.jpg[/img]

Tohle je Pan "Extractor" :D
Obrázek

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To je ten pan z Shieldu?

(nechápu, proč jako název se to překládá "Počátek", ale ve filmu v titulcích je to "vnuknutí"

Protoze cesky nazev vznikl v dobe, kdy nikdo nevedel, o cem film bude a logicky tedy neexistovaly ani titulky. V tech potom "vnuknuti" asi dava vetsi smysl nez "pocatek"...

Abych nebyl OT:
Crash
Paul Haggis (pokud se nemylim, uz nejsem nejmladsi) dal dokupy komplikovany film na tema rasismu, ve kterem iransky muz nenavidi mexicana a negri nenavidi negry a podobne. Je to epesne natoceno, a scenar vypada jako by byl podle nejake predlohy, co neni. Takze palec nahoru.
9/10 (protoze nektere veci mi prisly uz prepalene, ale rezie supr a tema taky)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Major
Major

Odpovědět s citací

Ano, je to on :D :D

Tak proč kua překládaj film, když neví o čem je... To jsou dementi, pak z toho vznikají takový paskvily a srance...
Obrázek

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Já nevím co řešíš... on název nějak snižuje kvalitu filmu? Kdyby to byl třeba jediný nesmyslný český název filmu tak neřeknu, ale ona aspoň polovina českých názvů amerických filmů je nesmyslných(vtipně blbých apod), ale to už nikomu nevadí.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Major
Major

Odpovědět s citací

Jako Počátek mi to zní hold blbě... Protože s počátkem to nemá nic společného (ani s tou knížkou od Ori :D )
Obrázek

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jo, oproti Dva rychle dva zběsile je Počátek docela v pohodě :-)
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Filmy