Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Václavovy krátké povídky

Václavovy krátké povídky

D.Dušek

Odpovědět s citací

Nejde o to, že by Wraithi neměli Hyperpohon na to, aby se dostali do Milky Way, ale odkud vzali souřadnice, kam mají doletět... vzpomínáš na SGA? Byl to věčnej problém ;-)

Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Nooo, to dořešíme jindy :D
Hele lidi myslíte si že bych měl přejít k něčemu jako je vyprávění na několik(Set) dílů?
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

To záleží jenom na tobě... Mají výhodu v tom, že si můžeš dovolit tahat do příběhu neznámé rasy, protože máš místo na jejich vysvětlení. Na druhou stranu si budeš muset dávat pozor na návaznost, aby se tvým postavám neměnily zničeho nic vztahy, nebo jejich psychika. Dále taky potřebuješ příběh, který ti na pokračování vydrží a nesmíme zapomenout na čas... ( Je to neuvěřitelný požírač času) Pokud chceš pravidelně vydávat (Tzn tak co týden - čtrnáct dní) musíš počítat se zabitými hodinami nad wordem :)

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No přemýšlel jsem pro začátek nad povídkou z 10 díly šlo by to?
Obrázek
Albert Einstein

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Musíš se stále ptát? Tím se akorát shazuješ! Prostě piš co chceš a neptej se ostatních! V tomhle si musíš poradit sám! :evil:

EDIT: a k povídce. Netajím se tím, že jsem na zdejší poměry docela náročný čtenář FF a tvé povídky považuju... no řekněme, že za neuspokojivé. Je tu určitě vidět velké zlepšení, určitě pokračuj, ale snaž se omezit opakování slov, nelogické zvraty, více roztahuj text, vžij se do té bitvy a nepopisuj jí jen jako suchou omáčku okolo ještě suššího příběhu. Určitě bys měl zapracovat i na časech. Neustále přelétáváš z minulého do přítomného.
Toť mé výtky vůči tvému psaní. Příští díl si možná přečtu a jsem docela zvědavý, co zase vyplodíš. ;-)

stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No... je dobře, že je znát určitý pokrok, ale stejně se mi ten děj zdá poněkud nepřehledný... zkus to opravdu víc rozvinout, podrobněji popsat, co se tam vlastně dělo.
Věta
Chvíli poté se ještě něco dělo, ale loď konečně vstoupila do hyperprostoru.

není věta, která by se hodila do povídky.

Jsem rád, žes začal používat přímou řeč, ale pořád to ještě není úplně dialog - prostě jen rozkazy, výkřiky.

A pořád to ještě chce rozšířit slovní zásobu nebo prostě zlepšit cit pro použití slov.

Třeba "Z lodi unikala atmosféra" se mi zdá divné, protože význam toho slova je doslova "vzdušný obal", tudíž atmosféru má jen planeta.

Stejně tak "Lodě se zformovali" - jednak je to hrozná hrubka (na to, jak je text krátký, tak korekce D.Duška opravdu není stoprocentní) a jednak bych radši použil spojení "utvořily formaci". Tak to cítím.

Jinak samozřejmě pokračuj. A opravdu se není třeba ptát, co máš dělat, to přece záleží jen na tobě.

A poslední věc: Čteš? Protože ke zlepšení není třeba jen psát ale i číst.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

První díl na cestě, jenom čekám až se D.Dušek dostane svobodu a bude korekce :D

Edit: Dan Dušek už je na svobodě.
Naposledy upravil Vašek-Daygles dne 18.7.2010 12:42:53, celkově upraveno 1
Obrázek
Albert Einstein

D.Dušek

Odpovědět s citací

jaj, koukám, že tam zase do té jedné povídky vlétla ta Korekce :D už ale vím čím to je - je to podpis v pdfku a při kopírování se nakopíruje mezi text :evil:

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Přemýšlím že začnu psát sci-fi z BSG světa
Obrázek
Albert Einstein

D.Dušek

Odpovědět s citací

Přemýšlet můžeš... ale nejprve musíš dokončit GAW.

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

NEboj :D
Obrázek
Albert Einstein

Předchozí

Zpět na Mrtvé povídky