Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Za všechno můžou Antikové

Za všechno můžou Antikové

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

gip Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Utapau píše:
souhlasím, že ve své podstatě za všechno zlo mohou Antikové, říkám v podstatě! kdyby jenom roztrousili život po galaxii, prosím, ale nechápu, proč tam na planety dávali brány, když měli vesmírné lodě,
jejich jednání je nelogické - na jednu stranu nechtěli zasahovat do vývoje lidí a druhou generaci lidského typu nechali v podstatě na holičkách, na druhou stranu umísťili na zaostalé planety neznámou technologii - pokud zaseli život (nezodpovězenou otázkou je, jak to vlastně dělali? vysadili pár jedinců lidského druhu na obyvatelné planety? byli už povznesení, když tak činili? kde byl stvořen člověk našeho druhu?) tak lidi neměli umísťovat aspoň do blízkosti bran.... pokud by je chtěli studovat, tak snad tajně z vesmíru a maskování s cílem nevzbuzovat pozornost..
někdy mám pocit, že Antikové chtěli v nějaké historické době vládnout druhé generaci lidí..., ale postihl je mezitím mor či povznesení.....

Lidsky druh po galaxii rozseli goladi otroky ze Zeme.

John Glassblower Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

a co lidé z Pegasu ?
Jak se tam dostali bez Goa'uldu

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Vzhledem k tomu, že život v mléčné dráze byl stvořen pomocí Dakarské "zbraně" tak se dá předpokládat, že v Pegasu se to dělo podobně, jen ne ve velkém. Prostě nastartovali a urychlili evoluci. Do Pegasu odletěli před "několika miliony let" což je na urychlený vývoj lidské rasy pěkně z opic relativně málo, ale SG je SG :D Povznesli se až potom co tohle všechno zprasili.
EDIT: Otázka proč tam dávali brány, když měli lodě mě rozseká pokaždé když ji vidím... To se můžeš zeptat proč máme letadla, když můžeme přes moře lodí... On je rozdíl, když cesta trvá XX hodin, nebo tři vteřiny... a Antici se o stvořené "potomky" starali, případně dělali sociální pokusy. Když máš k dispozici bránu je to pohodlnější..

Deykoweec Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak ma napadlo, prečo Antikovia na vyhladenie Wraitov nepoužili Janusové zariadenie Athero. Šak pre nich by nebol problém vyradiť z prevádzky systém brán, aby sa nedali aktivovať a nevybuchovali. Mimochodom Athero mi znie ako grafické rozhranie Visty Aero, a asi aj podobne kvalitne funguje.
-Prijímam Bra'tacov identifikačný kód
Hammond: -Otvorte Iris.
Bránou prejde Jaffská žena
O'neil: -Bra'tac... Ty si si niečno urobil s vlasmi!

david.p41 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Spíš je to z názvu písničky od skupiny Sabaton-Attero Dominatus jinak oni přece nemohly vyhrát s kým by pak lidé bojovaly?
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Deykoweec Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Niekde v antickom slovníku som čítal, že to znamená "zničiť". A s tými ľuďmi... pravda.
-Prijímam Bra'tacov identifikačný kód
Hammond: -Otvorte Iris.
Bránou prejde Jaffská žena
O'neil: -Bra'tac... Ty si si niečno urobil s vlasmi!

Kazma Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

John Glassblower píše:
....Rozseli život po celé galaxii.
ale i nechali mnoho špatného: Replikátory,Wraithy,mnoho jejich nešťastných pokusů,které mohly skončit zničením vesmíru,a Goau'ldy kteří okopírovali jejich technologii a zotročovali celou galaxii.....
:palka:

To, že rozseli život po celé galaxii, budiž, otázka zní, jak to udělali....
Ale to ví jen scénaristi, možná ...
To, že za sebou nechali mnoho špatného, je diskutabilní, protože wraithi i goauldi jsou součástí vesmíru, stejně jako mikuliskem uctívaní antikové, no a k tomu zotročování galaxii, hold přemýšleli megalomansky a jen tak si něco líbit nenechali, nepřípomíná vám to někoho ? :smile:
Když ostatní lidé slepě následují pravdu, pamatuj: NIC NENÍ PRAVDA !!!
Když jsou ostatní omezování dobrými mravy a právními předpisy,
pamatuj: VŠE JE DOVOLENO !!!

Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Já mám ten dojem, že v jednom SG magazínu nebo něčem podobným bylo, že ten život, aspon v MW, vytvořili Dakarským disruptorem. To byla jeho funkce-ta vlna se dá naprogramovat ne jen na rozkládání prvků na základní skložky, ale na přesnej opak, skládání molekul do složitějších organismů. Což je vlastně pravá funkce-Antici nikdy nechtěli aby to bylo použito tak, jak to chtl udělat Anubis, nicméně princip toho zařízení to bohužel umožnoval. Oni si toho vědomi byli, nějaký překlady nápisů na zdech toho chrámu je "použití jen s povolením nejvyšší rady" a "jen za účelem obecného prospěchu všech" a takový řeči.

V Pegasu, jelikož takový zařízení sme nenašli, tak bych tipl že lidi vytvářeli přímo stejně, jak Replikátoři vytvořili kopii našich superhrdinů. Ostatně měli přístup ke stejné technice.

V jedné knížce bylo, jak teraformovali planety, ale ty knihy sou asi non-canon, takže se to asi nepočítá. Bylo to v Exogenesis.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tady rozebíráte to, co jsem vysvětlil v posledním postu (o pět výše)
Attero nepoužili, protože to je po Arše pravdy druhá nejzhovadilejší "ultimate button thingee" kterou kdy v SG stvořili... Nějaký low Ba'al za pomoci pozemského viru vyřadil všechny brány v MW a Antici by to nedokázali? Chmmmm. SG dotoho! :D

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To by mě zajímalo, jak ta Dakara teda oficiálně funguje. Přeskládá DNA na nějaký zamýšleny virus... jako že před vlnou tu máme ekosystém ze stromů, komárů, veverek a pstruhů a po vlně se po zemi válí jenom lidi?
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Taky nemám tušení jak to má fungovat, jak si to představovali :D Ale Carterová to tam přímo říkala... Původně byla použita k znovu zažehnutí života po tom moru, co vyhnal antiky z MW.
Teď, když jsi se tak zeptal mi to docvaklo a Dakara se přesouvá na třetí místo "ultimate button thinghee"

david.p41 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No na základce jsme se učily že všechno živý pochází z koacervátů (teda myslím že se to tak jmenovalo) učitelka říkala že je to prakticky neživý ale umí se to navzájem sežrat nebo něco takovýho tak to třeba vyrábí to.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Já sem to taky moc nepobral, jak je to myšlený. Canon každopádně je, že to zařízení umí syntetizovat složitější prvky ve velkým rozsahu pomocí té vlny. Jak tím stvořili život...jestli udělali jenom aminokyseliny,nebo zárodky stromů a živočichů a ono to vyrůstalo miliony let, včetně lidí... nevim. Není mi jasný jak to pomocí toho dělali, jestli to vůbec dává smysl :-D

S teraformací planet to bylo v té knize, ale ty SG svět moc nebere. Tam bylo, že při kolonizaci Pegasu používali na každé planetě stovky zařízení, každý se ZMP (naši superhrdinové slintali) a ty vytvářeli aerosol, kyslík, do půdy vypouštěly nějaký sračky... říkali tam že průměrně to trvalo tak deset tisíc let, než ta planeta byla obyvatelná, což mi přijde rozumný.
Proto mě přijde logičtější, že tou Dakara vlnou udělali v celé galaxii jenom zárodky na úrovni molekul a aminokyselin, který se samy rozvinuly až za dlouhou dobu.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Antiku Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podle mě za nic nemůžou. A nevměšovat se je jejich pravidlo aby nebily jstejní jako ORI :jako: .No a moje je to oblíbená rasa a když by neroznesli hvězdný brány tak by za 1000000 let by to udělal někdo jiný :)
Stargate Atlantis je Naj !!!

92% teenagerů poslouchá Hip-Hop pokud patříš mezi těch zbylých 8%, hoď si tohle do podpisu.

Příspěvek 16.10.2010 22:52:56
micke Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

S tim šiřenim života je to snadne.V MD vytvřili jen primitivni život, ktery se časem vyvynul, ale když šli do Pegasu, je pravděpodobne, že svou metodu už měli vice propracovanou a byly schopni rozšiřit hned vyspělejši organismy.
Zničte nepřátele a staňte se nejmocnějším goauldem v galaxii. Hrajte http://www.goauld.game.cz/

Příspěvek 24.11.2010 18:04:07
Ronaldus7 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

řekl bych že v Pegasu lidi stvořili taky ve velkém, jen jich Wraithové hodně vyhubili
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU, hoď si tohle do podpisu.

Příspěvek 27.11.2010 08:09:57
micke Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No, ty jejich pravidla jsou na hovno. To že by se vměšovaly by neznamenalo že budou stejni jako Oriove. Oriove vladli lidem, tak že je zastrašovaly a vydavali se za bohy. Antikove by molhy pomohat, vždyt to i zpousta z nich dělala.
Zničte nepřátele a staňte se nejmocnějším goauldem v galaxii. Hrajte http://www.goauld.game.cz/

Příspěvek 28.11.2010 17:15:28
cooon Airman
Airman

Odpovědět s citací

me by zajimalo jak mam chapat to ze jsou lide druhou evoluci antiku...to jako ze jsme se vyvinuli z antiku jo? takze antik---clovek nebo opice---clovek...a to je to vedecko-fantastickej serial

Příspěvek 28.11.2010 17:33:09
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Antici se vyvinuli čert ví z čeho, postavili ten krám na Dakaře a znovu zažehnuli evoluci, ze které vzniklo lidstvo. Naše evoluce byla uměle ovlivněna, aby jsme byli stejní jako oni :)
EDIT: Ofc. je to kravina (ještě když nakopli celou galaxii najednou) protože evoluci ovlivňují i vnější vlivy (čti vesmírné jevy) , tudíž nenaplánovatelná.

Příspěvek 29.11.2010 13:19:24
micke Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Antikove myly stejně tupci. Napřed ytvořej brany a život, ale pak mu odmitnou pomoct, když ma problemy. Zlaty Asgardi, ti alespo pomahali i nam proti goauldum a to s nima ani nama nemaj nic společnyho kromě kamoše O´Neila. :lol:

Předchozí

Zpět na Rasy