Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Wanted: Věř tomu nebo ne, ale on ten film není natočený tak, aby s líbil idem jaky jsi ty. Mě to třeba přišlo super. A když vezmeš v potaz, že tohle dílko bylo natočno za 33 dní, tak výsledek je parádní.

Okrsek 13: Ultimatum 81%

Možná, že stejné akrobatické triky už byly v prvním dílu, ale i tak mě to hodně pobavilo. Napětí se rovněž drželo na slušné úrovni. Nebránil bych se trojce, ale spíš by to chtělo jiné místo a okolnosti.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

U Okrsku 13 - Ultimatum mě štvalo, že na mlácení byl jen ten policajt a na ty akrobatické kousky ten místní týpek (omlouvám se, ale úplně mi vypadly jejich jména :( )

Ivory: jak to myslíš, že to není dělané pro lidi jako já? :D Já nepotřebuji film plný bitek, litrů krve... ale tohle mi přišlo až moc nudné, protože on tam vlastně nic nedělal, nikde se nic nedělo, akorát se vyboural v autě a probudil se novej, to je super :roll:
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wanted: Moon je spíše film dost o přemýšlení a zároveň soucítění s tím člověkem. Mě třeba dost vzalo, když jsem se dozvěděl co s ním vlastně provedli. Mě se ten film po intelektuální stránce hodně líbil.
Toto je spoiler!!!:
Zkus si vzít, že by ses dozvěděl, že jsi jenom klon a všichni, které máš rád žijí s tvým pravým já a ty jsi jen výtvor z laboratoře a nikdy už svou rodinu neuvidíš, protože to vlastně ani není tvoje rodina.

EDIT: Jak jsem to přirovnával k The Man from Earth, tak podle mě, komu se líbil TMfE, tak se mu bude líbit i Moon.

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Daedalus.cz: Díky za tip. :D Co nejdřív se na to podívám, když to zní tak zajímavě. Teď jsem ale ještě dost roztřesenej z konce Dextera. Dneska už to asi nerozdejchám. :cry:
( :offtopic: )
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Major
Major

Odpovědět s citací

Taky ses po tom konci zhroutils? Kamaráda to vzalo docela hodně :D :D

daedalus.cz: vím o čem ten film je, viděl jsem ho, ale nebylo nad čím přemýšlet...
Toto je spoiler!!!:
borec sám na základně, když umře nebo se mu něco stane, je nahrazen dalším klonem, myslí furt na svou rodinu, jak se s ní za nějakou chvíli uvidí a vlastně se s ní nikdy neuvidí... to i v SG1 byly smysluplnější a napínavější a chytlavější zápletky :roll:

Jestli u něho si musel dost přemýšlet, tak nechci vědět, co se s tvou hlavou děje při sledování BSG či 5. řady LOSTů, kdy se neustále vracejí, posouvají v čase a co já vím, tam jsem se občas zamotal i já :D
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ty jsi mě ale vůbec nepochopil. Myslel jsem přemýšlet o životě toho člověka, o tom, co s ním bude dál a jak by jsi se zachoval na jeho místě. Že byly v SG smysluplnější epizody? Ale no tak, to je oproti tomu jedna velká komedie.

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Wanted: Tady jde o trochu jiné přemýšlení. To, že se ztrácíš v ději je úplně jiný problém. Tyhle filmy tě nepřehltí informacemi, spíš ti dají hodně prostoru pro představivost a člověk přemýšlí celou dobu nad něčím, co třeba vzešlo z jedné věty filmu. Takhle nějak mi to připadá.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Major
Major

Odpovědět s citací

OK, ale i tak... co mi je po nějakým klonu, stejně tam bude další a další a další a nic s tím neudělá... měl rodinu a ten pravý s nima žil... tenhle se s tím hold musí smířit... být tam já a tohle zjistit tak si vyjdu na procházku bez skafandru :D

Přišlo mi, že všechno by šlo vmáčknout do délky normálního 1 dílu seriálu... potom by to možná bylo zajímavý... ale asi má každý jiný styl... já preferuju to domýšlení u filmu typu Avatar nebo Poslední samuraj, co s nima bude, kéž bych tam byl taky atd. :)
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak to já právě o tom. Tebe to nechává klidným a nudí tě to, někoho to nadchne. Každý má jiný vkus.

Major
Major

Odpovědět s citací

I hodnocení csfd svědčí o tom, že asi nejsem jediný... z původních myslím 96% to spadlo na 78% :D to je, ale hodně velký propad...

Ale chtěl jsem tím říct, že kdyby tam alespoň něco dělal, nevím něco typu Já legenda, tak už by to mohlo být zajímavější... i Desmond v poklopu v LOSTech dělal zábavnější věci a byl tam sám... takhle tam hodinu a půl je jen sestříhaný ty nejnudnější věci, co snad může dělat... je na měsíci a on jako by byl zavřenej v místnosti 2 x 2m bez možnosti se pohnout :roll:
Obrázek

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Wanted: Hodnocení na csfd už drahnou dobu neberu vážně. Je hodně dobrých filmů i seriálů, které jsou podhodnoceny a naopak.

all: Těm z vás, komu se Moon líbil, zvláště pak herecký výkon Sama Rockwella, ho můžete podpořit v této petici:
http://www.thepetitionsite.com/petition/957845687

Ovšem nebude to mít lehké, proč, to si můžete přečíst tady:
http://www.firstshowing.net/2010/01/01/why-wont-sony-classics-support-an-oscar-campaign-for-moon/
Obrázek

Major
Major

Odpovědět s citací

Já mám na csfd stejný názor, jen jsem poukazoval, jak velký propad to zažilo...

Právě jsem dokoukal podruhé Gamera... Už aby byla podobná hra :D
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

78% se ti zdá málo? To naopak svědčí o velké kvalitě filmu. Přečti si komentáře, vesměs je jich většina velmi pozitivních. Já tě ale nebudu přesvědčovat o kvalitě tohohle snímku, myslím, že o tom svědčí komentáře a hodnocení na internetu. Třeba tebou oslavované SGU má na CSFD ještě o 5% méně.

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Když už byli jednou načnutý...Hanebný parchanti

Perfektně jsem se bavil a největší kameňák pro mě byl když Landa na začátku prohlásil "můžu si také zakouřit" a vytáhnul ten vejfuk nebo jak to nazvat..fajfku z Zugspitze :D U toho jsem se málem pomočil... Hugo Stiglitz a reklama dobré... ale Hitlerův amok nad "Židem Baribalem" :D :D :D Rovněž musím říci, že mě ten film překvapil..nečekal jsem od něj tolik... Každopádně Pulp fiction mám stejně mnohem radši... Pořád vidím, jak jsem se na ten film díval z bráchou potají před rodičema, protože máma by mi v 11 letech rozhodně nedovolila na to koukat :D a ačkoliv jsem nepochopil zpřeházené kapitoly, líbilo se mi to kvůli vysoké frekvenci sprostých slov..

Major
Major

Odpovědět s citací

Ten film v Panchartech byl taky dobrej... koukat se hodinu na to, jak z okna střílí, záběry furt stejný :D :D

daedalus.cz: SGU neoslavuji nijak výrazně, jen jsem na straně těch lidí, kterým se to líbí :) . Jak jsem četl komentář na csfd: tohle není česko-slovenská seriálová databáze, ale česko-slovenská filmová databáze :wink: . Když už se tu oháníš skvělými 78% srovnej to s 87% Hanebných Panchartů nebo 92% Avatara :D :D hold tenhle film (alespoň u mě) nasadil laťku hooodně vysoko...
Ale chtěl jsem naznačit pouze ten propad, na začátku to hodnotili max lidi jako vy, kterým se to líbí, ale jakmile se to dostalo do té širší skupiny lidí, tak to kleslo :D
Obrázek

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Srovnáváte % na ČSFD u úplně jiných filmů, co si budem povídat Avatar se prostě více či méně líbí každému. Jednoduchý příběh, happy end, prostě film pro masy. Moon je taky hodně dobrej film, ale rozhodně není pro každého, jak už se projevilo v této diskuzi.

"Hodnocení na csfd už drahnou dobu neberu vážně. Je hodně dobrých filmů i seriálů, které jsou podhodnoceny a naopak."

A není to spíš v tom, že každému se líbí něco jiného? Kdyby se ti dejme tomu, líbily jen filmy co mají nad 70% na ČSFD a pod 70% by se ti nelíbilo nic, tak to by bylo hodně smutný. Něco se někomu líbí a něco ne, znám lidi, kteří milujou Kameňák a z TOP 20 na ČSFD se jim líbí pár filmů a taky kvůli tomu hned neshazují celý systém ČSFD. Prostě je to aritmetický průměr hodnocení filmů.

Edit. a co se týče Panchartů a jejich vysokého hodnocení, to je ok, mě se ten film hodně líbil, ale podle mě mu spoustu lidí nasolila 5* i když se jim to moc nelíbilo, ale aby dělali jak to všechno strašně moc pochopili a byli za borce

Major
Major

Odpovědět s citací

Na csfd by měli právě hodnotit objektivně a né podle toho, že se líbí tady v tom tyhle věci a tady v tom zase tohle... jestli to tak není, tak to už je bohužel smutná stránka :D . U Avatara mi nešlo o happy end nebo příběh... ale spíš o to prostředí :wink:

Moon mi připadal jako nudná verze Já legenda... taky je tam sám, místo robota má psa a bylo to o dost zábavnější, když tam byl sám... Navíc... v Moonu tam měli přiletět nějací zabijáci... to tam ani nemuseli zmiňovat, protože on si z toho nedělal žádnou hlavu...
Obrázek

Odpovědět s citací

Jak si vůbec přišel na srovnání Já, legenda a Moon?
Legenda je blockbuster pro masy s jedním z nejznámějších herců na světě, odehrává se v prázdném New Yorku, což je atraktivní věc číslo dvě a ten krásnej pes, kterýho měl... prostě film na nalákání co nejvíce lidí do kin a taky ten rozpočet je neporovnatelnej. Navíc je to akčňárna s hororovými prvky, Moon je spíš takový psycho.
Rozdílná výprava - rozpočet, jiná liga herců, úplně jiný žánr.
A filmů, kde se někdo někde ocitne sám je spoustu, jestli to srovnáváš jenom z tohoto pohledu, tak :wall:

Někde v tomhle topicu si psal, že nepotřebuješ akci a výbuchy, nevím nevím...

Edit. "Na csfd by měli právě hodnotit objektivně a né podle toho, že se líbí tady v tom tyhle věci a tady v tom zase tohle... jestli to tak není, tak to už je bohužel smutná stránka"

Nechápu

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

csfd moc vážně neberu, když má film hodně málo procent, většinou to považuju taky za shit... ale když se podíváte na nejlepší film podle csfd... Vykoupení z věznice Shawshank wtf :?: dobrej film možná, ale nejlepší? Kmotr1 je jistě tam kde je oprávněně, ale dvojka :?: ta se veze setrvačností s jedničkou a měla by být dle mého opravdu dolejc...

Krom toho, když má jeden film 92,4 a další 92,1 to není moc porovnatelný, navíc ani nevím jak csfd do průměru započítává celkový počet hodnotících.. je rozdíl když film hodnotí 1.000 nebo 10.000 lidí :)

Alteran Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No tak posledene filmy: Felon/Zlocinec ..95%super film
Obrázek

a Hanebný parchanti ..96% oba filmy doporucujem..

Major
Major

Odpovědět s citací

gmakov: já srovnával ten kus filmu, kde byl sám... a on si to "užíval", v Moonu dělal naprostý ho*no, kdyby tam dali 10 scén jak je na wc nebo ve sprše :D, tak je to zajímavější než to, co tam dělal, furt fňukal nad fotkou své rodiny :roll: . Já legenda byl první film, který mě napadl, kde je někdo sám a nebrečí hodinu a půl nad tím, že je tam sám :P . Nevím proč vytahuješ to s těma výbuchama... akční scény jsem ani v Já legenda nezmiňoval...

gmakov píše:
A není to spíš v tom, že každému se líbí něco jiného? Kdyby se ti dejme tomu, líbily jen filmy co mají nad 70% na ČSFD a pod 70% by se ti nelíbilo nic, tak to by bylo hodně smutný. Něco se někomu líbí a něco ne, znám lidi, kteří milujou Kameňák a z TOP 20 na ČSFD se jim líbí pár filmů a taky kvůli tomu hned neshazují celý systém ČSFD. Prostě je to aritmetický průměr hodnocení filmů.

Na to jsem psal, že na stránkách tohohle typu by ti lidi měli hodnotit objektivně a né podle toho, co se jim líbí...

gravidus: ještě řekni, že se ti Vykoupení nelíbí? Co by si dal ty na první místo? :D
Obrázek

Odpovědět s citací

A v Legendě si vůbec na svoji rodinu ani nevpoměl viď. Jako sorry, ale kdybych se já dozvěděl, že jsem klon, celý můj život jsem vlastně neprožil a že se nevrátím za svou manželkou a děckem a za pár dní umřu, tak by mě to asi taky solidně rozhodilo.
Já už fakt nevím jak ti to napsat, ale v Legendě prostě musel najít ten lék a večer se bránit. A rozhodně tam večer sám nebyl. A ještě něco, v Moonu nebrečel nad tím, že je tam sám. OMG viděl si to vůbec?
Akční scény jsou hodně důležitý, většině lidí se ten film hned bude líbit víc, když tam někdo střílí a něco tam lítá na rozdíl od Moonu, který se prakticky odehrává v pár místnostech.

"Na to jsem psal, že na stránkách tohohle typu by ti lidi měli hodnotit objektivně a né podle toho, co se jim líbí..."

Ne, já nebudu hodnotit film podle toho jak se mi líbí, ale tak, abych nikoho neurazil... WTF

gravidus: Tobě se Shawshank nelíbí, ale většině lidí jo, co se dá dělat, mě se taky nelíbí vysoké postavení Earth, ale, že bych kvůli tomu shazoval celý systém...

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak vám pánové děkuju za spoilery k Moonu. Abyste věděli, Dil z Crying Game je ve skutečnosti chlap! :x

Hodnocení na ČSFD není idiot proof a už vůbec nemá být objektivní (je-li vůbec něčí hodnocení objektivní), jednoduše protože hodnotit může každý (narozdíl od psaní příspěvků). ČSFD může být vodítkem k dobrým/špatným filmům, ale není to nějaký hodnotící bůh.
Naposledy upravil Ray dne 02.1.2010 18:44:27, celkově upraveno 1
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Sin City - kupodivu jsem se k této komiskové adaptaci dostal až teď. Velké překvapení pro mě bylo obsazení, takovou kupu dobrých herců jsem nečekal. 86%

A Perfect Getaway - David Twohy ukázal, že umí točit i jiné než sci-fi filmy. Až na pár momentů to docela odsýpalo, takže jsem se nenudil. Hlavní pointu jsem sice začal tušit už dříve, než byla odhalena, ale vůbec mi to nevadilo. 80%

Extract - nová komedie od Mika Judge, režiséra Malérů pana Šikuly. Čekal jsem víc humoru, momentů, kdy jsem se zasmál moc nebylo, dost vtipů tak nějak vyšumnělo. Ani nevím proč, ale strašně mi tam vadil Ben Affleck, ten se podlě mě do role zkouřeného barmana vůbec nehodí. 73%

Ray: Jo, to je problém diskuzního fóra. Já, když vidím něco o filmu, na který se chystám podívat, rychle přejedu dál. První trailer na Moon jsem viděl asi tak před rokem a už ten byl dost spoilerový.
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wanted píše:
gravidus: ještě řekni, že se ti Vykoupení nelíbí? Co by si dal ty na první místo? :D

Když se podívám na žebříček raději bych na prvním místě viděl Forresta, Schindlerův seznam..ale asi nejradši Kmotra... a o Vykoupení nemůžu říct že by se mi nelíbil...prostě je to film nic víc...a o to jde :)

PředchozíDalší

Zpět na Filmy