Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Oba filmy jsou parádní, ale prostě v Batman Begins je dost nepřehledná akce, takovej, jak to říct, zmatenej střih. TDK už je dokonalý :D

A na Batman Begins se koukni, úplně ti pak nedojde, co je to za záporáka v úvodu TDK v garážích. :wink:

Jinak Heatha ještě uvidíme a to v Imaginarium dr. Parnasse od Gilliama 21.1.2010 je CZ premiéra, radši jsem kontroloval na ČSFD.

Jo a podíval jsem se na ten Strach a hnus v Las Vegas a takovou chuť přetáčet film, nebo ho rovnou vypnout jsem měl naposled u Stmívání.

Jinak viděli jste tyhle články?
http://www.moviezone.cz/clanek/16236-mz-nej-30-nejdulezitejsich-filmu-dekady---cast-1/

http://www.moviezone.cz/clanek/16240-mz-nej-30-nejdulezitejsich-filmu-dekady---cast-2/

Pochlubte se, kolik filmů jste neviděli. Já se teda stydím, protože jsem neviděl Tygr a drak, jinak ale vše.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No v tomhle se s gmakovem neshodneme, mě překomplikovaný příjde právě TDK. Ale tak IMO je zase nejlepším akčním filmem posledních mnoha let Wanted, žejo... :-D

Já nevím, tyhle žebříčky každého jenom otravují. Posbírat to objektivně dost dobře (prošel jsem jména, nechybí tam třeba z trikového hlediska důležití 300 nebo Button? Neměli by tam být třeba i Piráti?), zvláště když se to řadí od nejlepších po méně dobré. Vždyť revoluci na plátně tu máme snad rok co rok. Kdysi se to psalo u Toy Story, Final Fantasy (2001; taky tam není), Potomků, 300, Buttona a dnes u Avatara. Za dva roky tu bude další atd. A pokud by to byl žebříček obecně důležitých filmů, tak by tam třeba to Stmívání být muselo, protože ten úspěch co se mu podařil... Ale co už, já jen nemám rád žebříčky :-)
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak mně se z Nolanových filmů líbí nejvíc Dokonalý trik a ten tam není (i když je to v tom žebříčku víceméně vysvětleno - taky nemám ale ráda žebříčky). TDK se mi až tak nelíbil, a BB jsem viděla jen kousek - na můj vkus tam bylo moc Bala a Katie Holmes :smile: Dokonalý trik je ale zkrátka takový film, který je příkladem toho, jak se má dělat film - příběh, herci, všechno je tu dokonale vybalancováno, nic není navíc, a i když je pro mě Bale trochu jako nehty na tabuli, tak v tomhle filmu byli všichni herci do jednoho skvělí a ústřední dvojice byla jednou z nejlepších, jaké jsem ve filmu viděla. A přiznejme si, kdyby to Ledger nepřehnal s těmi léky, tak by TDK rozhodně takový úspěch neměl. Tedy, určitě ne po finanční stránce. O tom se sice můžeme dohadovat, ale smrt vždycky zvýší prodej - smutný fakt. :(
Ale jinak k Nolanovým filmům výhrady nemám, jen se u toho TDK trochu víc rozjel. :D Je ale pravda, že jsem to viděla jen jednou, takže asi nebudu úplně objektivní.

Jinak co jsem naposledy viděla, byl horor Orphan - rozhodně příjemné překvapení mezi všemi tuctovými horory. Tady netekly potoky krve, ale stavělo to na atmosféře, což mám velmi ráda. A dětští herci, bez výjimky, opravdu skvělí. Nevím, o kterém filmu se tohle dá říct.

http://www.csfd.cz/film/237089-sirota-orphan/
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo a dal jsem si nedávno Readera, alias Předčítače. Mám psát o ději? Nemá asi význam, že. Navzdory tomu, že všichni v tom filmu hrají perfektně a je to takový teplý lidský příběh s holocaustem, tak mi to poselství za filmem přišlo neuvěřitelně triviální a vlastně úplně nedramaticky dovedené do konce. Opět - první půlka kdy se to všechno rozjíždí a Kate souloží jako o život mi přišla fajn, v druhé půlce se máme asi děsit toho, že ta sympatická (i když...) paní byla dozorkyně koncentráku, to na mě už vůbec nefungovalo. A proč se film jmenuje Reader a co byla ta potenciální klíčová stopa u soudu mi došlo skoro až na konci.
6/10

Klenotka: Memento jsi viděla? :-)

gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jooo Wanted je nehorázně dobrý :yes: a to Stmívání by tam asi mělo bejt taky :yes:

Jinak já jsem si dal na Vánoce jednu z posledních starších hororových klasik, co jsem ještě neviděl a to Hellraisera - bylo to extrémně nechutný, něco ve stylu Bad taste nebo Braindead, herci byli docela příšerní, ale zápletka celkem ušla a posledních 20 minut mělo dokonce atmosféru, takže kdo chce pořádný gore horor v 80s stylu, dobrá volba. 6,5/10

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Ray: Memento jsem viděla, ale už dost dávno. Ještě na skákající VHSce :lol: Ten styl vyprávění mi seděl, a myslím, že tenkrát to bylo dost nové a neobvyklé. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tedy, jak zpracovat naprosto odlišně jeden námět o spořádaném člověkovi, kterého nevěra manželky přivede na dno společnosti? Batalion je zajímavý nejen jako showcase odlišných režijních stylů, ale i odlišných filmových dob.

Batalion (1937) - super! Naprosto jedinečný v kontextu dobové domácí tvorby, u které 50% byl Burian a 40% jeho kopie a 8% jiné komedie a snad jediným trochu temnějším dílem byla Bílá nemoc. Několikrát mě zamrazilo, ale je to dost dlouhý a plné zábavných vsuvek a hlášek "rozmanitých existencí". Dá se zkouknout legálně na YouTube.
8/10

Batalion (1927) - super, ale zcela jiným způsobem! Němý Batalion je o dost temnější a v obecně o dost expresivnější - skoro úplně mu třeba chybí expozice. Taky postrádá "laskavý humor", který v mluveném remaku obstarávají známé tváře á la Pešek. Mnohem depresivnější, filmově o dost působivější. Vedle Erotikonu další dílo srovnatelné se světovou tvorbou. Dá se sehnat na Warforu.
9/10

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

2012
Aniž bych se nějak dlouze rozepisoval, musím říct, že se mi tenhle snímek celkem líbil. Graficky výborně zpracované, herci průměrní, příběh otřepaný. Ten americký patriotismus mě tam místy opravdu štval. Na pohled celkem povedený film, ale, že bych ho musel vidět podruhé, to zrovna ne.
7,5/10

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak grafika totální bomba. Nejkrásnější efekty, co jsem kdy viděl. Příroda jako živá, oheň a kouř ... a navíc ve 3D. A to v žádnym odfláknutym, jako Ice Age 3, ale v opravdickym pořádně nadupanym. Skoro bych na to zašel znova kvůli tomu. Doma nebude mít cenu na to koukat :cry:
Na druhou stranu ale příběh je zplácaninou několika jinejch filmů, modráci jsou zplácaninou skoro všeho, co kdy bílej člověk utlačoval (chvíli muslimové, chvíli vietnamci, chvíli indiáni...). Hrozný hipízáci :D
Fantazie při tvorbě zvířat se taky moc nedostavilo a kdyby modrolidi nevypadali jako modrolidi, ale třeba jako šestichapadelní krakatice, asi by si hero odpustil tam oklátit alienku (a všeobecně k alienům získat náklonost) a příběh by kapátko zkolaboval.
Je to dokonale udělanej film, ale je to prostě jen další film. Slyšel jsem o tom, že začíná nová éra filmu a pod.... žádná revoluce se ale nekonala.
8/10 (Převážně za efekty. Vidět to v IMAXu, třeba bych dal 9/10 :smile: )

Beetlejuice
Tak trošku kontrast ... ehm.
Myšlenka v každý vteřině filmu a formelínový efekty z roku 1988, kulisy a kostýmy skoro jak z divadla ... ale to všechno dotváří dokonale úchylnou atmosféru pro samotnej film.
10/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Tam právě byl ten průlom kvůli těm efektům o tom ten film je a na tom staví... příběh atd. je tam druhořadý, proto není ani až super čuper...

Zvířata se mi líbila... konečně žádný vymyšlený alien s 8 chapadli (jak si psal), ale zvířata, která vypadají skoro jako naše, akorát trochu "upravená" (např. ty koně)...

Ještě řekni, že bys Neytiri měnil za nějakou chobotnici? :D :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ta revoluce u Avatara je spíše způsobem natáčení než že by šlo o nové pojetí vyprávění nebo grafiky.

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Air Force: pokud hledáš originální mimozemšťany, tak zkus Battle for Terra, zápletka trochu podobná jako u Avatara ale trochu horší grafika (ale svym způsobem originální), mě se to rozhodně líbilo.
Obrázek

Major
Major

Odpovědět s citací

Co jsem si přečetl na csfd o tom filmu, tak se to jeví jako Avatar... jenže ten je o mnoho let starší :D :D
Obrázek

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No to není úplně pravda, u Avatara se snad před rokem ještě nevěděla zápletka. Svádí to Battle for Terra přirovnat k vykrádačce Avatara, ale IMO to je blbost. Není to film od Asylum :-)

Major
Major

Odpovědět s citací

Když ten film dělal přes 5let, tak mi řekni, že před 3 rokama ještě nevěděl, co tam bude, hlavně jak to teda už točil :D :D

No já tím chtěl podotknout, že když to vypadá stejně (zápletkou), tak je zbytečný to stahovat, když se můžu podívat na krásně graficky vypadající Avatar :D (navíc má Avatar na csfd furt o 20% víc než to :D )

No ty jo, já přehlídl, že je to animovaný... tak to už vůbec teda... :D :D
Obrázek

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Battle For Terra znám, zápletka mi přišla o kapku lepší, než u Avatara (nešlo o prachy, ale o život. Hned to má víc grády :-) Ale jinak je to děs.

2Wanted: No proti gustu... ale osobně mi modrá technařka nepřijde o moc přitažlivější.
Proč by život na jiný planetě měl bejt byť jen vzdáleně podobnej tomu našemu? A kytky a stromy tam vypadali originálně, tak proč ne i zvířata? Přikreslit koňovi dvě nohy a oživit dinosaura ... to mi přijde dost bídný na jinak vymykanej film.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tohle je blbost řešit, stejnak všichni víme, že Avatar je vykrádačka z Pocahontas a Pocahontas je zas vykrádačka... až by jsem se dostali k příběhům co si vyprávěli neandrtálci u ohně. :stupid:

Wanted píše:
No já tím chtěl podotknout, že když to vypadá stejně (zápletkou), tak je zbytečný to stahovat, když se můžu podívat na krásně graficky vypadající Avatar :D (navíc má Avatar na csfd furt o 20% víc než to :D

Chceš mis snad říct, že když sem viděl Pocathontas, tak by už dívat se na Avatara nemělo žádnej smysl :stupid: wtf :roll:
Obrázek

Major
Major

Odpovědět s citací

Technařka? :evil: :D

Když máš takový problémy s tím, že to tam vypadá ty zvířata skoro jako u nás (ty koně měly tuším jen 4 nohy), tak se nemůžeš dívat ani na žádný jiný sci-fi seriál/film hraný, protože od SG přes nevím co to vypadá furt stejně, i v SW, akorát byli jinak namalovaní, jinak oblíklí nebo přilepený chlupy či vlasy - Wookie :D :D

Mně se to naopak líbilo, že se to tak neliší, když už ti Na'avi nevypadali zase tak odlišně od nás... byl to tam celý jeden styl...

Ralen: Já teda Pocahontas neviděl, ale pochybuju, že tam je bitva mezi domorodci a vrtulníky (nebo co to bylo) střílející rakety, kulky a na druhou stranu šípy :D :D . Kde se prohání na koních, lítají na čem si lítacím :D . Krásně to tam vše v noci svítí... Pocahontas bylo o nějakých zas*aných indiánech... ne o šmoulech :D . A bylo tam psané: krásné grafické zpracování... to Pocahontas taky rozhodně nemá :D
Obrázek

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Když ten film dělal přes 5let, tak mi řekni, že před 3 rokama ještě nevěděl, co tam bude, hlavně jak to teda už točil :D :D

On to věděl, ale nevědělo to okolí. Pokud si správně pamatuju, první detaily zápletky Avatara se objevily ani ne před rokem a to až po traileru na Battle for Terra. Můj osobní tip, o čem bude velkolepý Cameronů Avatar byl, že to dějově bude něco jako Halo, spíše než jako Pocahontas (a hra Albion, když už jsme u toho).

Major
Major

Odpovědět s citací

On to měl namyšlený spoustu let zpátky a to je hlavní, protože to je JEHO film...
Obrázek

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No ale řešíme to snad v souvislosti s Battle for Terra, ne?

pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

až na to že avatara troufne každý HD dokument, jako je Planet Earth a v příběhu ho troufne 99,9% filmů, vpostavách 100% (ano, avatar není podle mého film)

btw. žádná harmonie kmenů s přírodou neexistuje, to je jen naše hloupá psychologická projekce.....

a každý film, který prvoplánově kritzuje naši civilizaci považuji za zradu a scénaristu/režiséra bych okamžitě věsil :palka:

(kmeny mezi sebou pernamentně válčí, vraždy uvnitř přírodních kmenů jsou 10× častější než v Brooklynu, lidi umírají mladí

nebo se kmen rozroste a začne ničit přírodu kolem sebe, viz amazonie 0 -1500 n.l. odlesňovaná jako prase)
Obrázek

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wanted: Nepochopils, pouze sem chtěl poukázat na naprostou nesmyslnost tvýho argumentu.
Obrázek

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Film je i homevideo z vánoc, pako. Že Avatar neodpovídá tvojí soukromé definici "filmu", z toho si opravdu na prdel nikdo nesedne :lol:

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Obrázek

Invictus 84%

Clint Eastwood nezklamal, tohle sportovní drama mě nejenom pobavilo, ale ke konci pěkně rozbušilo srdce. Matta Damona moc neznám, protože jeho sérii agenta bez minulosti jsem dosud neviděl (jednou snad), ale zde ušel.

Příští rok přijde Clint Eastwood s dalším filmem, Hereafter. Natáčení již začalo a opět v něm bude hrát Matt Damon.
Naposledy upravil Ivory dne 28.12.2009 16:46:53, celkově upraveno 1
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

PředchozíDalší

Zpět na Filmy