Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x05 - Light

1x05 - Light

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.10.2009 14:54:11
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Abych Tuvimu zcela nekřivdil - taky bych čekal nějaký poslední sex (ten tam teda byl) nebo sebevraždu před smrtí - jenže to by se zase IMO příli podobalo beznaději BSG 4-11. V zájmu toho, že postavy přežijí začátek seriálu jsem ochotný jim nesmrt někoho odpustit. A nějaké pokusy dostat se na palubu raketoplánu i po losování přece byly - Greer je umlčel, přičemž (i díky hudbě) jsem se dostal na tu nihilistickou vlnu a docela jsem chápal, že postavy jsou prostě příliš v prdeli na to, aby poslední okamžiky života něco zkoušely. Ono ani na palubě raketoplánu to nevypadalo na nějakou výhru - a taky posádka na Ikaru asi nejsou psychicky labilní jedinci, kteří při ohrožení života (pro které byli trénováni a vybráni) začali jednat jako blázni. Light byla perfektní no win situace.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 24.10.2009 15:22:21
themefisto Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tuvy píše:
Tenthius: Takže ty bys jen tak seděl, vesele hrál karty a když bys najednou neumřel, tak bys najednou byl hystericky napjatý, že ti vyvolení vylosovaní (které bys ve skutečnosti před chvílí ještě nenáviděl, protože ti zabrali místo na lodi která má přežít) vás nemůžou dohonit a když by se jim to najednou (díky technobubnující muzice a obletu "obyvatelné" planety - lze předpokládat poloměr přes 5000km během necelé minuty asi) podařilo, s klidem by sis sedl po těžkém dnu v kantýně, cpal do sebe šedivou kaši a choval se jako nic že...

nikdo nemůže vědět jak by se zachoval ..... ale upřímě si myslim ,že kdybych byl v podobný situaci ,asi bych reagoval podobně (a to včetně těch karet :-) )...

Příspěvek 24.10.2009 16:31:33
pepapol Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podle mě skvělá epizoda! Přestože mi alespoň zčásti bylo jasné, jak to dopadne, přesto jsem se velice dobře bavil. A k té akci: taky mám rád efektní bitky (a doufám, že i jich se v SGU dočkáme) a SG-1 s SGA se mi do teď moc líbí ale tady jednoduše bylo nutné přijít s něčím trošku jiným. Takhle se to pár lidem nelíbí ale kdyby to byl zase ten samý styl, tak by seriál velmi rychle skončil bez jakéhokoli nového nápadu (a myslím, že rating mluví za vše). Prostě doufám, že SGU přinese ideální mix příběhově propojených epizod, kde řeší problémy lodi a akce. Např. posledních 10 dílů BSG je u mě dojelo přesně z opačného důvodu než SGA. Až na naprosté vyjímky byly všechny jen a pouze kecací a narozdíl od SGU tam už ani nebyla zapojená samotná loď. Konec BSG byl pro mě naprosto příšerný a neuspokojující. Naprosto zkažený dojem z prvních dvou skvělých sezón. Snad se z toho scénáristi SGU poučí a neujedou na těch věcech, které pokazily předchozí stargate seriály a battlestar galacticu.

Příspěvek 24.10.2009 17:18:06
Xaron Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak táto epka sa mi zatial pacila zo vsetkych najviac. Bolo sice uz uplne jasne od konca minulej, ze to Destiny preleti a nacerpa tam energiu(ved serial neni ani v polke:o)
Hned z uvodu shipp ako kraaava to je potesenie pre moju dusu, aj ked mi trochu bolo luto Eliho,no priznam si ze s Chloe dokopy si ho neviem predstavit :D

Co sa tyka nalady na lodi, po odlete raketoplanu bola velmi realisticka, neverim ze normalny inteligentny ludia zacali pobehovat a robit kraviny a snazit sa o nemozne, ja bych si siel kludne zaparit par partiiiek kariet or precitat knihu :wink:

Obletenie planety netrvalo minutu, ale serialoveho casu to trvat muselo, alebo mali natocit cely diel o prelete? to by sa tu niektorim potom asi viac pacilo. Co hladaju taketo ako by somto pomenoval: "realne nezmysly"v seriali!! :wink:

P.S: Atlantis bolo mesto, a to znamena ze nebolo prisposobene ani zostrojene nato aby malo prelietavat hviezdami! Ani s 3 ZPM ani s 10timi a howk :wink:
"Sine amore, nihil est vita.."
Obrázek
I'm not just a Timelord. I'm the last of the Timelords!

Příspěvek 24.10.2009 17:30:16
Nogard Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Naprosto geniální díl. Perfektní ukázka jak natočit díl u kterého víte že to všichni přežijou ale i tak jste napjatí až do konce.
A TA HUDBA!! Obzvlášť jak Destini prolétá sluncem a nabírá energii jsem skoro brečel :D .
Viděli jste Klik - život na dálkové odvládání? Ještě řekněte, že by jste nechtěli mít takový ovládač a přeskakovat svůj život mezi jednotlivými sezonami. :):)

Příspěvek 24.10.2009 17:34:10
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díl se mi opravdu líbil, jak po příběhový, tak i po technický stránce....konečně jsou vidět i manévrovací trysky!!! :yahoo:

Příspěvek 24.10.2009 17:36:33
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

díl super...parádní průlet destiny hvězdou...toto sem opravdu nečekal...to že načeerpá energii ze sunce ano ale to že se do ní přímo naboří...vůbec epizodě dávám 10/10...trochu mi vadil ten výstup toho lbečka ale Greer ho ukázkově sundal a to hned na první ránu...paráda

Příspěvek 24.10.2009 17:39:16
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

a taky víme proč Greer seděl v cele :lol: :lol:
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 17:48:41
Major General
Major General

Odpovědět s citací

A taky se ukázalo, že Wray je lesbička (což teda asi většina lidí, co čte info, ví), popř. má dceru (ale na tomu ta scéna IMO neodpovídala). Opravdu se mi líbí, jak zvládnou vedlejší postavy vykreslit pomocí krátké scény o pár větách. Znak vypravěčského umu.
Naposledy upravil Raynor dne 24.10.2009 17:49:25, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 17:49:21
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

jsem jedinej komu ten raketoplán připadal jako loď klonů v SW?

PS:pokud už to někdo řekl,omlouvám se,nechtělo se mi číst ty 4 stránky tohodle
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 17:52:20
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

super epizoda, hodne se mi libilo to ponorovani do hvezdy, pekne graficky udelano.
a taky jsem se musel usmat pri pohledu na manevrovaci trysky ala viper z bsg :D

Příspěvek 24.10.2009 17:56:19
Togorot Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díl byl výborný dávám 9/10. Vypadá to že Eli nemá u Chloe žádnou šanci. Hudba byla exelentní i ten rozhovor Rushe s Younge. Je taky někomu divné že si sebou vžycky vezmou karty (tady kde se evakuují při útoku a v BSG kde se má s lodě stát muzeum)?

Příspěvek 24.10.2009 17:58:30
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

v BSG byla na Galactice ještě posádka, takže by je vzali sebou při vyklizení. A v SGU tam s přece pár věcí vzali, karty jsou přece jedna z nejzákladnějších pomůcek k přežití v rozvrzalé antické plechovce :rflmao:
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 17:58:42
vejfuk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vynikajici dil! I kdyz se celou dobu nic nedeje, tak se v podstate toho deje hodne. I kdyz byl prulet hvezdou pruhledny, byl naprosto skvele natoceny.
Cele to vypadalo naprosto realne a dilema loterie byla naprosto skvela.
A jak se nakonci ukazalo ze Rush to celou dobu vedel.? Nadhera. Ale stejne si myslis ze to nevedel, viz ta scena kdy mu to doslo a bezel od kokpitu

Jinak Tuvy je naprosty decko a tim svym postem ve kterym psal jak by chtel aby to vypadalo se naprosto odepsal, je mu tak max. 15-16 let, vic ne. A tim ze napsal ze mu 16 neni to jenom potvrzuje.

O'neill rozstrili emzaky a Destiny tajne ridi povzneseny Antik, jezisi kriste, tohle muze vazne vymyslet jen teenager...
Naposledy upravil vejfuk dne 24.10.2009 18:01:23, celkově upraveno 1

Příspěvek 24.10.2009 18:00:24
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Arekol píše:
super epizoda, hodne se mi libilo to ponorovani do hvezdy, pekne graficky udelano.
a taky jsem se musel usmat pri pohledu na manevrovaci trysky ala viper z bsg :D

manévrovací trysky nejsou žádnej patent z BSG (kromě toho tam byli použit vzduch, jako u dnešních raketoplánů, zatímco v SGU to zjevně byly raketový trysky)...spíš je konečně zařadili i do SG - další plus větší realističnosti.

Příspěvek 24.10.2009 18:00:58
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Loosere nenavážej se do teenagerů ;-). Sry za OT
Viděli jste Klik - život na dálkové odvládání? Ještě řekněte, že by jste nechtěli mít takový ovládač a přeskakovat svůj život mezi jednotlivými sezonami. :):)

Příspěvek 24.10.2009 18:08:26
Anděl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

A taky se ukázalo, že Wray je lesbička (což teda asi většina lidí, co čte info, ví), popř. má dceru (ale na tomu ta scéna IMO neodpovídala).

Já myslím, že má dceru. Nejsem si jistý, ale byla o tom zmínka v SG-1, v tom díle s těmi ohavnými brouky (nemám rád hmyz :wink:).

Pro mě 7/10, v pohodě díl u kterého jsem se bavil, ale nic převratného. Moc krásné efekty. Například to jak letěli nad sluncem. Hudbu musím zase vychválit. Prostě tak jak v SG-1 a SGA byla naprosto nevýrazná tady podtrhuje atmosféru děje. Mílostou scénu bych taky oželel... :wink:

Příspěvek 24.10.2009 18:10:02
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Looser - a looser is a loser who can't spell "loser".
Zdroj. urbandictionary.com

V díle s brouky ale nehrála tahle herečka, to byla jiná asiatka.
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 18:13:46
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nogard: To že je nekdo teenager memusí znamenat že je tupý jake ten Tuvy.

Příspěvek 24.10.2009 18:20:41
Anděl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Raynor: Jojo, matně si vzpomínám...

Co se týče bojových situací... DÍKY BOHU, že v SGU zatím nebyly a doufám, že dlouho nebudou!! Protože, po SG bojích se mě vždycky zhostí neskutečná deprese...

Příspěvek 24.10.2009 18:21:41
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Togorot:To jsem taky myslel tim, aby se nenavážel do teenagerů.
Mimochodem, nebudu to opravovat, ale uznávam že jsem loser a pořád píšu looser i když vim, že je to špatně. Prostě to píšu už automaticky. :D Co se dá dělat. Myslim, že s češtinou jsem na tom ještě hůř.

Příspěvek 24.10.2009 18:32:31
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tahle epizoda mi přisla docela zajímavá ale opět se nezajímali co vlastně loď umí. Až na štíty.
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 24.10.2009 18:35:23
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nogard: Ale je potíž že to to podle mě nebral tak že teenager je urážka ale že on má do vyspělosti daleko víš stačí jen trochu myslet.

Příspěvek 24.10.2009 18:42:13
vejfuk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ano, presne tak jsem to myslel.

Příspěvek 24.10.2009 18:42:32
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Wow, tak tohle byla opravdu famózní epizoda. Rozhodně a bez váhání mohu konstatovat, že tenhle díl byl ABSOLUTNĚ nejlepší. Skvělá hudba, super efekty, PERFEKTNÍ ATMOSFÉRA. Opravdu tady nad tím mohu zatleskat protože to se nedá říct jinak než ABSOLUTNĚ PERFEKTNÍ. Mimo jiné zde vidíme že Rush možná nebude až takový "bad guy" jak původně mě vyznívál, nicméně na konci dílu přišlo ze strany Younga zajiavé dilema. A Chloe je jak vidět pěkná mrška.

10/10
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách