Ahoj, všichni! Dlouho jsme se neviděli, prázdniny byly náročné, ale jsme zase tady a pro rozjezd si dáme něco malého.
V SGC se čas od času objeví nějaký ten mimozemský bojovník, parazit nebo virus, ale v pozadí se vyskytují taky jiné, mnohem prozaičtější problémy – například omezení rozpočtu. Znáte to? Teď se to všude hodně praktikuje. A důsledky? Méně peněz – méně práce – menší plat. V práci by mělo být dobrodružně rušno a doma relaxačně klidno, ale v napjatých dobách to bývá naopak. Jako u nás...
Daniel: „Zas mi neproplatili přesčasy. Měl bych si najít nějaký melouch, nebo přijdu na mizinu… Moje žena utratí fůru peněz za svěcenou vodu a metrové dříví.“
Jack: „To nic není. Počkej, až k tomu přibudou jednorázové plínky, to jsou teprv pálky.“

Daniel: „Tobě se to kecá, když máš příplatek za vedení. Ještě mi poraď, kdy mám dělat vedlejšák, když po večerech musím pomáhat vyřezávat kolíky?“
Jack: „Zkus vynechat knihovnu. A když už budeš v tom vyřezávání, udělej mi pár vařeček. Včera jsem zlomil poslední, když jsem vařil holce kaši.“

„Miláčku, mám ti vyprávět, jak jsem se dneska napracoval?“

„Až potom. Napřed ukaž výplatu, protože já nemám co na sebe! A neříkej, že to je dobře!“

„Dobře, tak si to budu jenom myslet. A na tu výplatu taky můžeš jenom myslet. Budeme si muset najít nějakou brigádu.“
Kate se opravdu snažila...
„Kupte si večerník! Nejnovější zprávy! Rozporcovala manžela zaživa! Mimozemšťani znovu v obilí! Rozporcovaný manžel zaživa v obilí! Sakra, jak může někdo psát takový blbosti! Víte co, radši si to nekupujte...“

„Sakra, ti lidi utekli bez placení! Jako servírka asi taky stojím za prd. Panebože, už aby padla, nebo padnu já...“

„Zkusím aspoň ulovit něco k jídlu.“

„Už můžete vstát, tu pušku jsme jí vzali.“
…ale nestačilo to.
„Danieli, musela jsem prodat křížek. Měl bys vážně něco podniknout, nebo budu odhánět upíry výpisem z našeho přečerpaného konta.“
A tak Danielovi nezbylo, než si opravdu najít melouch.
„Zlatý kolíky! Jo, maminka mi říkala, ať se nežením…“

„Ale vzato kolem a kolem, je lepší být ženatý, než mrtvý. Já to musím vědět nejlíp.“