Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Doba ledová 3. Prostě super film. Jen je nereálnej, ale to by zase nebyl tak humornej.
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Americký gangster
Neurazilo, ale nic extra. Na to, jaký to má obsazení a režiséra je to takový příjemný dobový film o tom, jak nějaký černoch během tří let ovládl obchod s drogama a pak to zkrachovalo kvůli konci války ve Vietnamu. Crowe i Washington předvádějí svoje dobré herectví, nicméně scénář jako takový není moc zajímavý a ti dva se až do konce filmu vůbec nepotkají, nijak spolu komunikují.
3/5, průměr
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Watchmen - skvělý film. Vynikající děj zasazen do období studené války. Možná trochu zdlouhavý, ale ani chvilku jsem se nenudil. Skvělé akční scény. Výborné postavy i herci. Byl jsem překvapen, že si tam zahrál Jeffrey Dean Morgan. Rozhodně jeden z nejlepších "komiksových" filmů, ne-li nejlepší. 91%

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs - jako u předchozích dílů jsem se skvěle bavil. Ale dle mého názoru to na jedničku nemá. Každopádně na oddychnutí od reálného světa skvělé. První dva díly jsem viděl jen s dabingem a tak jsem mohl konečně porovnat i původní hlasy. Sid je v originále tedy daleko lepší. 82%

Star trek - tenhle film už jsem viděl před nějakou dobou, ale zhodnotím až teď. Určitě z něho nejsem tak nadšený jako většina lidí. Celý film je skvěle natočen, úžasné efekty, promyšlený děj. Zachary Quinto mi do role Spocka seděl perfektně, ovšem představitel kapitána Kirka, Chris Pine, mi tam moc nesedl. Celkově vlastně filmu nemám co vytknout, ale už to prostě nebyl "ten" Star trek. Ovšem chápu, že záměrem bylo přilákat k ST nové fanoušky a se starou koncepcí by to moc nešlo. I tak to byl ale výborný film. 85%

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Proč-že se tohle stalo?u toho bych něchětl být.
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

The Man from Earth - naprosto fantastický film, při kterém se mi tajil dech od začátku do konce. Člověk by nevěřil, jak film, který se celý odehrává v jedné místnosti, může být brilantní. Těžko popisovat, to chce prostě vidět. 94%

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Public Enemies - Film pro mě dosti rozporuplný, Depp ať hraje kde chce tak, alespoň co se mě týče, ten film táhne. Tady tomu nebylo jinak a ostatní herci mi nepřipadali nějak extrémně výrazní. Akční scény byly zpracovány perfektně, líbil se mi i ten vnitřní rozpor hlavního hrdiny, který vyplul na povrch hlavně když jeho nový parťák střílel na lidi. Ale co nechápu byl tvrďácký postup sehnání přítelkyně. Prostě holce oznámí, že od teď je jeho buchta a od té doby se bezvýhradně milují... Snad jediná výtka, takže takových 9,5/10

Ingloruious Besterds - Tarantinův styl byl vždycky jedinečný a v tomhle snímku tomu není jinak. Pravda trošičku pozměnil konec 2.sv.v., ale to mu nikdo vyčítat nebude :) Opět předvedl směsici brutality, drzosti a tvrdých, případně sprostých vtípků. Geniální dialogy, které trvaly i dvacet minut a během kterých v sále nikdo ani nepípl měly něco do sebe :) Dávám 10/10, protože skvělí herci,vynikající hudba a Tarantino za kamerou nic jiného nezaslouží.

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Osvícení - Kubrick byl magor a tenhle film je geniální. Mrazivý, děsivý, neuvěřitelně děsivý. Obzvlášť po půlnoci. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Twelve Monkeys - Výtečný psychologický sci-fi film. Bruce Willise jsem nikdy moc nemusel, ale zde byl úžasný. Skvělé herecké výkony a hlavně scénář. 92%

TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

K-PAX (Svet podle prota)
Výborný sci-fi/drama film o prepracovaném psychologovi a jeho "mimozemském" pacientovi. Musím pochválit hlavne scénár a kvalitní dialogy, na kterých je film zalozen, protoze divák se nemuze ani chvíli nudit. Nekteré scény jsou fakt kouzelné (napr. ta ve hvezdárne.) Celou atmosféru doplnuje výborný soudtrack, který delá film tajemnejsím a záhadnejsím. Kevin Spacey tu podává výborný herecký výkon a i kdyz Jeff Bridges hraje taky dobre, je to taková Spaceyho "One Man Show" :) A to nezminuji brilantní konec, který nechává na divákove predstavivosti velkou cást záveru. Takze kdo je vlastne prot? :D

Moje hodnocení: 10/10
Film je sice z roku 2001, ale letos jeden z nejlepsích, co jsem videl. :)
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

ja sem si pustil bruna....todle je opravdu nechutny film z meho pohledu....musim varovat
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Lord of earth Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

District 9-skvelej film celkem realistickej protoze stat by se to mohlo ze by sem prileteli mimozemstani ale pristat na zemi s milionem uprchliku jentak bez ohlaseni by asi neudelali kdyby nebyli blby co kdy by sme to povazovali za valecny akt?
i kdyz na sice jen transportni lod by sme si netroufli ale oni nevedej jakou mame technologii takze pro jistotu bych to nedelal. souhlasite?
jinak bych dal tak-90% mam rad scifi :D
Fritol:Co bude ted,Šmajdalfe?
Šmajdalf:Ted? Ted si dáme DELI.

Obrázek

Obrázek

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

mikiquicna píše:
Proč-že se tohle stalo?u toho bych něchětl být.

Celkem úchylnej filmek..musim říct že to byla ale z větší části komoušská propaganda... aby každý kdo nevypadal "průměrně" byl hned za výtržníka a zlořáda.. Film si taky plete některé pojmy bych řekl..zkrátka kdo nebyl průměrnej byl za zločince...otázka zní, proč? :D

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Pink Panther 2-Naprosto super film,ty jeho trapasy jsou fakt vtipný...Nejvíc mě dostalo jak vypadl z okna jako papež

Ice Age 3-skvělej příběh,skvělý veverky,skvělá honička na dinosaurech,+rozkošný mamuťátko

Harry Potter 5-na to se musí dívat v kině,protože skoro nic na obrazovce nevidim jak je to temný
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Night of the Dead - nikdy jsem klasické zombie moc nemusel (příjdou mi takoví... nelogičtí. C'mon, nějaké stvůry mohou žít roky bez potravy a jediné, co jedí, jsou živí lidé? To je jako něco od scénáristů SGA!), ale je třeba uznat, že tanhle supernízkorozpočtová klasika má i dnes něco do sebe. Rozhodně bych to nesrovnával s nějakým Hitchcockem (byť konec Night of the Living Dead je prostě rozkošný), ale nějaký béčkový grindhouse to taky není.

A jelikož jsem přes léto koukal spíše na seriály, jejich stručné shrnutí:
Torchwood - britská variace na Akta-X a spinoff kultovního Doctora Who se mi asi jako jedinému na světě hodně líbí i aniž bych znal cokoliv z Doctora. Zpočátku podivně "farscapovsky"-dekadentně ujetý seriál naštěstí po několika dílech dost potemní (byť bych neřekl "zrealistiští") a i díky výrazné hudbě (nejlepší seriálový OST co jsem slyšel od dob Medvěda McCrearyho) dovede z mála udělat dost emocí. Zvláště kvituju, že celkově je to žánrem vlastně tragedie, minimálně pro drtivou většinu hlavních postav. A minisériová S3 je prostě jedna z nejlepších televizních věcí, které jsem za mnoho posledních let vidět.
4/5 (a CoE 5/5)

Generation Kill - čtyři slova. Válečný seriál. Irák. HBO. To samo o sobě je myslím nejlepší popis. Přítomnost HBO svádí GK popisovat jako "Band of Brothers in Iraq", ale není tomu tak. GK není ani tak o velkolepé akci a tklivých osudech z domova vytržených Američanů rvaných na kusy německou kanonádou v zuřivé spravedlivé válce proti nacismu. GK je ztělesnění kontroverznosti Irácké války z pohledu chlapů, kteří jsou profesionální vojáci - a většinou se armádě upsali, prostě protože mají rádi zbraně. GK je o zbytečných a nejednoznačných útocích na civilní cíle, kterým se občas prostě ve válce nejde vyhnout. GK je o absurdních rozkazech a špatných velitelích na vysokých postech. GK bez sebemenších pochyb nadprůměrně kvalitní (proti)válečné drama, které nepotřebuje pochybně moralizovat a ukazuje věci bez přetvářky. A navíc to má jen 7 dílů. ;-)
Výraznější výtky jenom k tomu, že seriál nepokračuje déle do okupace a k tomu, že si ze začátku budete dost plést postavy.
4/5

Burn Notice - stejně jako titulního bývalého agenta Michaela Westena ani Burn Notice skoro nikdo nezná, ale přesto by byla chyba ho přehlížet. Burn Notice je totiž v éře seriálu o forenzních detektivech, vraždících detektivech a vraždících forenzních detektivech, až překvapivě staromilský a vlastně byste si ho mohli splést s nějakým A-Teamem. Máme tříčlenné univerzální komando, které v Miami dělá dobré skutky a bojuje s mafií, překupníky zbraní, dealery drog a podobně. Díl do díl se dostanou do potyčky a někým velkým a vždy to uzavřou už v tom jednom dílu. Hlavní agent nemá žádné hluboké traumata. Nepláče po večerech nad svým marným životem a nestřílí zajatce. Burn Notice je prakticky rodiný seriál, který by klidně mohl běžet ve 3 odpoledne a vy si ho pustíte k obědu a vůbec nevadí, jestli vám tři díly utekly.
Přesto je ale velmi dobře řemeslně zvládnutý. Seriálem se line velmi tenká kontiuální dějová linka, která díky svojí subtilnosti čas od času umí překvapit, ale celkově není vlastně to hlavní. Westen a co. totiž svoje dobromyslné úkoly neřeší jako Jack Bauer brutální silou, ale chytrostí. Dovedou proti sobě triky a klamem poštvat ty zlé, aby se navzájem zlikvidovali, nebo aby je dostala policie, ale málokdy dojde k nějaké přestřelce. A je velmi příjemné se dívat na seriál aniž byste deset minut od konce tušili, jak sakra postavy tu zápletku vyřeší.
Navíc se to odehrává v Miami a hraje tam vedle sebe Bruce Campbell (!!), Michael Shanks a Tricia Helfel. Ideální letní seriál.
3,5/5

Fringe - seriálové zklamání roku a první věc, pod kterou je podepsaný JJ Abrams a vyloženě mě to irituje. Seriál o agentce FBI a šíleném profesorovi, kteří odhalují mezinárodní spiknutí supermocné korporace. Vypadá to jako spinoff Lostu, má to témata jaké by měl mít spinoff Lostu, soundtrack zní jak by změl ve spinoffu Lostu (strašitelné houslové téma je nachlup totožné!).
Fringe má dost styčných bodů i s Burn Notice, ale narozdíl o něho si Fringe hraje na vysoce sofistikovanou záležitost, u které byste si měli na zeď kreslit grafy a nejlépe se dívat na episody snímek po snímku ve snaze odhalit všechny skrytá sdělení (jako plešatého muže, co se objeví v každé episodě). Jenže tohle tu už přece bylo, když Abrams přišel s Lostem. A Fringe není ani z půlky tak dobrý, jako seriál o ztracených, takže nasrat, Jeffrey Jacobe Abramsi!
V prvé řadě, Fringe má špatné scénáře. Díl co díl je ukrutně schématický. To je i Burn Notice, ale od Fringe čekám trochu více, než "něco dobrého k obědu". Navíc, technoblábolobé řešení Fringe není ani zdaleka tak šokující jako vychcané lišárny v Burn Notice. A když po několika dílech zjistíte tu schématičnost, nadšení upadá. V Lostu byl díl co díl díky flashbacku vlastně jiný žánr. Tady je díl co díl totéž.
Pak tu jsou postavy. Kde Lost přišel s milionem postav, každá s vlastní propracovanou backstory (a flashbackem!), Fringe ukazuje... no vlastně skoro nic. Dočkáme se scén á la Rodinná pouta (vědec v přítmí lampičky něco tklivě říká svému synovi), ale do nějakého dobrého prokraslení postav to má daleko. Jedna z hlavních postav je profesorův syn - vychatralý podvodníček, který zcela nepředvěpodobně pomáhá FBI a vysvětlí to tím, že "ho zajímá, co je v pozadí experimentů".
Celý Fringe vypadá, jako kdyby se Abrams zalekl úspěchu experimentálního Lostu a chtěl natočit něco podobného, ale více pro masy. Takže používá stejné témata (tajemná korporace, divné úkazy, věda umí vše, nikomu nevěřte), ale představuje je s pouhými třemi postavami a furt dokola stejným scénářem, ve kterém se jen mění jména a ústřední mystéria. Akta X aspoň čas od času udělaly neschématický díl (např. ten slavný se světluškama). Dokonce i ten neambiciózní Burn Notice předvede dva tři neschématické díly. Fringe nevystoupí ze schématu ani za zlaté prase.
Cokoliv, co je ve Fringe, jsme už někdy viděli. Nedávno, v dějově lépe zpracovaných seriálech. I Heroes S1 jsou výrazně lepší. Jak chce po Heroes, Lost, X-Files atd. Abrams šokovat lidi věcmi, jako jsou nevysvětlitelné jevy? Šokuje dneska někoho v seriálu, že nějaká postava umí telepatii? Nebo že nějaká chemická sračka vás může divně zabít? Pod povrchem Fringe se skrývá špatně napsaný storyarc, který nedává smysl (a dnes už můžeme se znalostí Alias a Lostu říct, že to není Abramsova vychcanost, jako spíše že to píše za pochodu a nikdy to nebude moc dávat smysl) a neustále kolem sebe rozhazuje "tajemné" výrazy jako "the pattern" nebo "the observer"; catchfrázema, které mají znít cool a drsně, ale to je pro diváky znalé Lostu a Heroes prostě něco, co už dávno znají. Že "the list" zaměníte za "the pattern", to je prostě málo.
Někomu to může ke štěstí stačit, ale konec konců, někomu se líbí i Stargate Atlantis. Pro mě jediný důvod, proč se na Fringe dívat, je fantastický John Noble v roli pošuckého profesora Waltera, který realisticky ale zábavně předvádí superchytrého muže s problémy s pamětí a ujetým chováním. I přes heroickou Noblovu snahu ale teda palec dolů.
2,9/5 (objektivně asi 3/5, ale zkrátka v úrodě seriálů je to průměr hrající si na něco, čím není)
Obrázek

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

nesplatl sis tohle téma s tématem na hodnocení seriálů?
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Major General
Major General

Odpovědět s citací

"A jelikož jsem přes léto koukal spíše na seriály, jejich stručné shrnutí:"

Tenhle topic má takovou větší kinematografickou prestiž, nepromazává se, ani se nepřekrývá (jako u seriálů) s pěti dalšími topicy, proto dokoukané seriály vypisuju i sem (jako jsem udělal už třeba u Shieldu). Pokud to admini považujou za OT, klidně ať to promažou, ale hodnocení televizního seriálu ve filmovém topicu je IMO menší OT, než se ptát, jestli jsem si nespletl forum.
Obrázek

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Caprica Pilot spinoffu BSG dal docela jasně najevo, že tohle bude hodně jiné než Galactica. Film mi připadal co do propracovanosti a efektů spíše jako celovečerní film, který kdyby nebyl založen na ději BSG, by se uživil. Příběh je v rámci scifi o robotech originální, jenom mi přišlo trošku kýčovité nasazení rodiny Adamů do děje. Vzhledem k bohaté background story BSG má seriál na čem stavět, ale už na konci pilotního dílu musí být většině jasné, proč se cyloni vzbouřili :)

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Inglorious Bastards - trošku delší rozjezd, než bejvá u Tarantina zvykem (chvíli to dokonce vypadá, jako normální film), ale jak e to rozjede, je to masakr na druhou :twisted:

Je to poprvé po minimálně třech letech, co jsem z kina odcházel s čirou radostí z fakt dobrýho filmu, můžu jedině doporučit ;)

EDIT: Vlastně to bylo po druhý, co jsem odcházel z kina spokojenej, zapoměl jsem zmínit Brüno.
Naposledy upravil Air Force dne 04.9.2009 09:28:17, celkově upraveno 1
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Už sem to psal výše, ale nemůžu nic než souhlasit, film opravdu perfektní a co se začátku týče, tak jsem byl v pozici "kdy něco bouchne" a ono pořád nic :D

Příspěvek nad sebou necitujeme.

Fixda Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Hm, v Bastardech jsou dobré scény, ale jako celek je to divný.
www.familyguy.cz

www.americandad.familyguy.cz

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Hotel pro psy - jelikož mám ráda komedie a psy, rozhodla jsem se na tenhle film podívat, i když jsem věděla, že tahle kombinace není obvykle právě nejšťastnější. Skutečnost překonala má nejhorší očekávání. Nenašla jsem tam žádnou scénu, kde bych se od srdce zasmála (nebo kde bych se vůbec nějak zasmála), coby pejskař jsem si potom rvala vlasy. Jako to myslej vážně, když se nám snaží namluvit, že pes vydrží celej den po celej život v pohodě zavřenej v baráku, byť sebevětším? Tak to bych jim přála strávit čas s mojí feňulí, která musela bejt doma tři tejdny kvůli zraněný noze. Pak mě dostala další věc: proč proboha nezjišťovali, jestli ti psi náhodou někomu nepatří a prostě se nezaběhli? A proč jim nehledali nové páníky? Pak by mě velice zajímalo, kde na to vzali, protože kvalitně nakrmit psa není rozhodně žádná levná záležitost. A co veterinár? Dál mě doslova vytočili s tím, jak tam útulek pro psy byl vykreslen jako to nehorší místo, kde jsou psi celý den zavření v malých klecích a po dvou dnech utráceni... To už jsem si ťukala na čelo a fakt litovala všechny zaměstnance útulků, kteří pracují často za minimální mzdu právě kvůli své lásce ke zvířatům. Herecké výkony taky nějak neoslnily, tedy lidské. Co se psích týče, tak jsem se bavila, protože bylo nádherně vidět, kde stojí majitel pejska a dává povel. Přehlídka psích ras byla sympatická, ale proboha, může už někdo filmařům vysvětlit, že psi se nezamilovávají tak jako lidi, a že tedy tím pádem love-story mezi královskou pudlicí a čínským naháčem je nesmysl? Z toho, jak si olizovali čumáky, se mi chtělo málem zvracet.
Dál jsem nepochopila ani ty lidské záležitosti, hlavně dvou hlavních hrdinů. Proč nechali ty dva dospělé, kteří o ně evidentně neměli nejmenší zájem, aby je adoptovali? Proč je tam u nich nechali, když k nim chodili na kontroly?
A za poslední: to jsou vážně američani už s prominutím tak dementní, že si vážně myslí, že pes bude radši chodit po běžícím pásu místo procházky v přírodě se svým páníčkem? Že bude šťastnější v psích lázních než kdyby se vycachtal někde v rybníku? A že budou radši ve velké smečce, kde se o ně bude starat pár lidí, než aby měli každý svého člověka, ke kterému budou moci přilnout a o kterého se nebudou muset dělit s tolika kolegy? No prostě děs, děs a hrůza. Přede vás varuji. Pro normálního člověka s alespoň minimem inteligence to bude utrpení. Pro pejskaře pak vražda.
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

BButcher Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jednim ultimativnim slovem : "DISTRICT 9" , (uz to vyslo v R5)
http://www.csfd.cz/film/257869-district-9/
-scifi/akcni, film "jen" za 30mil. , pro me velkym prekvapenim digit. efekty kteryma hrave zamletl pod koberec pi**vinky za 100-200mil co vysli tento nebo minulej rok, tocen dokumentarni kamerou ( kdo koukaji na Battlestar G. nemusim vysvetlovat)

-a z jineho soudku, "Training day"
-akcni, (gangy, drogy, vrazdy, atd.)
(ja vim starsi film, ale pobavi, Denzel W. za nej dostal Oscara)

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Nepohodlný - Hodně zajímavý film, který říká "Afrika nás zajímá jen ve chvíli, pokud na ni vyděláme." Tentokrát nešlo o ropu, ani o nerostné bohatství, ale o léky. Člověk se nemůže zbavit celou dobu dojmu, že by měl proti tomu něco dělat, ale stejně jako hlavní hrdina se cítí bezmocný. Líbila se mi tu Rachel Weisz. Ta mě nepřestává udivovat - působí neuvěřitelně křehce, přesto dokáže zahrát postavu s vnitřním přesvědčením a silou, že bych ji nechtěla naštvat. Ralph Fiennes byl hodně dobrý, ale jako herec mě nikdy moc neoslovoval. Na druhou stranu Bill Nighy si na malém prostoru ukradne pro sebe všechny scény.
Takže asi takhle, nevím, jestli to měl být thriller nebo drama nebo další z řady filmů o Africe. Je hodně působivý a oba manžele (Fiennes a Weisz) spíš působí jako by se ocitli v soukolí, z kterého není úniku a jsou oproti světovému zažitému systému *takhle* malí. Ale moc mi toho z něj v hlavě nezůstalo. Každopádně v tom, aby se člověk zamyslel a podíval se aspoň třeba na adopce na dálku, funguje dokonale.

1984 - Knihu miluju a film v podstatě zachycuje její esenci. Scéna s přesvědčováním, že 2+2 se vždycky nerovná čtyři, pokud to Velký bratr nechce, je hodně silná a John Hurt je výborný, stejně jako Richard Burton. Ten je obzvlášť děsivý, protože dokáže svým hlasem člověka unavit, přesvědčit, i toho, kdo se nechce nechat. Je skoro hodný...i když není.
Každopádně pro fanoušky knihy asi povinnost, ale já si radši znovu přečtu knihu, než pustím film. Pro toho, kdo nechce číst knihu (velká chyba) je film rozhodně dostačující. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Brüno - Borat mě moc nezaujal, ale tohle je naprostá bomba. Dlouho jsem se takhle nezasmál. Scéna kde povídá, že vyměnil málý čený dítě za iPod mě totálně rozsekala
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Fixda Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

1984 je asi nejpřesnější adaptace knihy na filmové plátno, co jsem kdy viděl. Dost podobně sem si to představoval, když jsem četl knihu, jako to bylo ve filmu...
www.familyguy.cz

www.americandad.familyguy.cz

PředchozíDalší

Zpět na Filmy