Chápu tě, ale chtěl jsem nějak naznačit, že SG hold nezvládá více postav zaráz... V BSG je mnohem víc aktivních pilotů... pokud není 2 člená hlídka, tak bývaly dost často záběry i na další piloty...
Ale on je právě rozdíl mezi komandem a squadrou pilotů na letadlové lodi. Pro komando musíš znát jména/charaktery všech, pro piloty (z nichž eště hromada zemře) ne.
To nesouvisí s tím, že scénáristi SG jsou lamy, to se takhle dělá všude. Over There je taky myslím HC military, ale jaké tam máš počty v castu? 4 vojáky + 2 řidiče, kteří tam skoro nejsou (+ teda jednoho doma, ale toho měli stejně vystřihnout). A Over There není závislý na tom, že se komando vrátí na základnu a řeší něco s dalšíma postavama (generálem, doktorem, sidekick vědcem, presidentem).
Takový Band of Brothers je už zase o frontové jednotce - a upřímně, jakkoliv ten seriál (miniserii) miluju, tak tam není vůbec dobře udělaná ta přehlednost mezi postavama. Deset lidí z deseti se při prvním sledování BoB bude ztrácet ve jménech a kdo to vlastně umřel a kdo ne. Viděl jsem ten seriál desetkrát a teprve dneska si jsem jakž takž jistý, kdo jak skončil.