Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie soutez lodních zbraní

soutez lodních zbraní

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

zbrane lodi

orijsky hlavni kanon
8
8%
asgardsky paprskomet
27
27%
dron
39
39%
anticky paprsek
12
12%
asuranský paprsek
3
3%
anubisova bleskova zbran
7
7%
zbrane hive ship(pocita se i superhive)
5
5%

Celkem hlasů : 101

Příspěvek 16.7.2009 20:45:03
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Já jsem, ale nikdy neřekl, že všechny Aurory maj ZPM... já řekl, že některý... a to je pravda :wink:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 16.7.2009 22:04:10
jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

nechtějte abych se pustil do aurory - ale když už jste o tom začali: je to podle mě děsná loď, která má jedinou výhodu - drony(ty mají jak tu někdo řekl i nevýhody, ale to neřeším). jinak je to podle mě jenom výzkumná loď. se podívejte: hive je velká, má taky dobrou palebnou sílu jako aurora, ale její hlavní úkol je dělat domov wraithům tak to může být i s aurorou.
my máme maličkej křižník tak +-360m dlouhej a v něm nacpanejch technologií, že se všemu vyrovná.
kam tím mířím: aurora je na válku absolutně nevyhovující. proč plýtvat tolika surovinama na obří krabici se slabýma štítama co nevydrží ani 2 nebo 3 wraithské křižníky???
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Příspěvek 16.7.2009 22:14:32
arian Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mě se taky nezdají aurory jako bitevní lodě a taky nebyly. antikové se na válku nechystaly a nebyly na ní připraveni(kdo by si na ně podle nich mohl troufnout) a to byl důvod proč prohrály válku, nehledě na to že byly arogantní a namyšlení.
http://sga-project.com/horizon
-Jelikož jako převor nemusím umět nějak valně psát, tak my Ori nedaly schopnost psát pravopině, proto omluvte mé chyby v příspěvcích

Blahoslaveni budiž Ori

Příspěvek 16.7.2009 22:24:24
jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

souhlas. vždycky asi šli do bitvy s myšlenkou: "Máme nejlepší technologii = vyhrajeme!"
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Příspěvek 17.7.2009 05:59:13
Jake Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

JuRas píše:
Kým překonaní?

Neříkám ve všem, ale v těch věcech co se týče válčení (zbraně, štíty,pohyb) jsou podle mého Asg. před nima a o Noxích toho moc nevíme, ale při pohledu na jejich města myslím, že maj tech min. stejně silnou jak Antikové.

JuRas píše:
Ehm... vše nevěděli (i když říkali, že v té jejich knihovně jsou znalosti celýho vesmíru), ale pořád byli lidský bytosti (později teda vyvinutější), ale pořád nemohli dělat nic s těma svýma znalostma, protože byli omezení svým tělem :P . A ještě s tou poškozenou Aurorou... nejdřív se věci musíš dozvědět či naučit, pak můžeš říkat, že je znáš, tudíž museli objevovat věci, aby je znali...

žádný znalosti celého vesmíru, ale znalosti Antiků a to je velmi podstatný rozdíl. Omezený tělem byly pro povznesení, ale ne proto aby mohli dál studovat a zlepšovat se to už nechtěli, viděli velký posun v poznesení proto je už nic nenutilo vymýšlet nové věci.

Dám ti malý příklad vemu včechny znalosti dnešního lidstva třeba je i vytisknu aby hledání v tom bylo složitější pocestuji časem cca 2000 let tam to předám lidem a jestli mi řekneš, že pak za 2000 let budem na tom jako nyní tak už nemá cenu se vůbec o tom bavit. To samé je s Asg. měli 10 000 let na pochopení naučení a vylepšení věcí od Antiků.

JuRas píše:
Jen by mě zajímalo s těma dronama... (podle toho, co jsme viděli, tak je stejně rychlej jako nějakej beam :lol:), ale určitě nová Aurora má dost a dost zásob dronů a není důvod proč nepostavit další skladiště... a kdyby udělali to, co v Lost City... kde byla obrovská flotila, určitě tam bylo víc lodí než nad Asurou a zničilo je to všechny... proč by tohle pár Auror taky nemohlo udělat? Když bys řídil dráhy těch proudů dronů, aby prolétávali každou lodí jako v Lost City, tak už na další cíle nic nepotřebuješ... Tak jak stříleli nad Asurou bylo na nic, se nedivím, že to štítem neprošlo... a snad každej se tu shodne s tím, že to byla bitva uplně na ho*no...

docela by mě zajímalo, kde jsi viděl to, že je dron stejně rychlej jako ener. střela rád bych se na to kouknul :wink:
Co se asi stalo s dronama V Lost City po bitvě, pokud by přišla druhá vlna útoku byly jsme v ..., To neudělá žádný velitel vystřelit vše co má. To nám udělali jen scénáristi pro kochání očí jinak naprosto netaktické řešení. U Oriona to chápu nemělo cenu si něco nechávat, když bylo jasné, že bude zničen.

JuRas píše:
Nechápu s tím hledáním ZPM na Aurorách... dyť jsem psal, že za 10 000 let bude 1 ZPM 100% vyčerpaný a to uvidíš na monitorech hned u dveří

Jake píše:
Pokud budem mít knihovnu vědomostí tak za par desítek let máme tech Antiků na základě nových zkušeností bude probíhat vývoj dál.

Nechápu tu větu, nedává mi smysl...

To, co máme ve světě SG, tak ta nová tech není naše, ale ukradená či darovaná jinýma rasama, tak daleko bychom bez asg. atd. nikdy nebyli nezapomeň, že tak vyspělí A byli miliony let před náma a nás "založili"

nevím proč by mělo ZPM ztrácet svou energii časem když z ní nebereš šťávu.
Atlantis byla 10 000 se zaplým štítem na dně oceánů, ale Aurory co jsme kdy našly tam prostě jen ležely bez výdajů energie.

S tím vývojem jsem ti to popsal už výše

nevadí, že máme darovanou či ukradenou tech. časem jí pochopíš a za další čas i zdokonalíš.

Jinak souhlasím, že Aurora určitě není bitevní loď, ale průzkumná, pokud by měla být bitevní bude mít určitě na palubě více tech. pro boj.

Příspěvek 17.7.2009 09:29:47
arakan Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

ZPM se nevybiji... pokud z nej necerpas energii - viz bratrstvo 15 - meli ZPM(schovany) pres 10 000 let a bylo nabytý :wink:

Příspěvek 17.7.2009 10:25:41
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

A nebo SG-1 v Moebiu ho jen schovala na pět tisíc let a pak ho v přítomnosti vytáhli a pořád fungovalo... :wink:
Jinak s tou taktikou v Lost City mám stejný názor, ale i když to potom díle změnili, tak když se tam objevila ta flotila, Jaffové měli informace o tom, že je celá. To jen v další řadě, řekli, že nebyla, aby měl Ba'al a vládci soustavy co zabírat a možná taky proto, že jako nejmocnější Goa'uld by měl mít přece jen víc lodí než se dá spočítat na prstech jedný nebo dvou ruk... 8)
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 17.7.2009 10:35:39
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

světla
Jake píše:
docela by mě zajímalo, kde jsi viděl to, že je dron stejně rychlej jako ener. střela

Na jedný stránce sem čet že dron dokáže letět poloviční tychlostí světla :hmmm: :roll:

Co se týče těch auror,nechápu proč za celejch 100 let neinstalovali štíty jako má atlantis.Museli přece vidět že jim W dávaj zatraceně na pr....Zdroj enrgie klidně nemusí být ZPM,stačí jenom nějakej energ. zdroj o velkých rozměrech se stejným výkonem a trvanlivostí jako ZPM(to by neměl být žadnej problém když ZPM je tak prťaví) aby se ten enrg. zdroj nedal jen tak lehce ukrást kdybi se tam přece jen dostali Wraithové.Pak by mohla aurora odolávat stejně jako atlantis v 2x01 a mohli sřílet drony ve velkym a W by museli nasadit opravdovou početní převahu,třeba 1200 úlů ne jenom několik desítek.To by pak dávalo větší smysl než teď

Jestli to je :offtopic: tak SRY :oops:.Nějak sem se prostě rozepsal

Jo a ty ZPM některý svítěj na př. to v lost city nebo v 8x19 a 20 takže nepatrný množství energie musej uvolňovat.Ale vzhledem k tomu že vydržej i několik milionů let tak to je opravdu nepatrný množství energie,takže by to nemělo tolik ovlivnit výdrž při plném zatížení.Stači to ale na jeho zachycení při hledání
Naposledy upravil BigQ@123 dne 17.7.2009 16:16:33, celkově upraveno 1

Příspěvek 17.7.2009 14:50:01
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jenže právě nešlo zachytit, proto cestovali do minulosti, ačkoliv nebylo jistý, jestli si ho Ra nevzal s sebou, a když už tam bylo, tak stejně čekali až na ten objev nějakejch archeologů, kvůli kterýmu pak ale už nemuseli nikam... :)
Jinak co se týče tej síly auror a hivek, tak to podle mě k tématu docela jde, pokud se vlastně měří síla těch lodí a také samozřjemě jejich zbraní, ale to, že by na pár desítek auroro potřebovali až takovou převahu hivek/úlů, se mi zase nezdá.
Typoval bych to tak jedna ku deseti až dvaceti, pokud by teda měla ten zdroj silnej jak ZPM, taky dostatek Dronů a střílela buď hospodárně nebo jedním proudem, pokud by jím projela skrz všechny úly, tak by to asi taky stačilo, jen by pak by problém dostat je zpět, pokud by je nenechali vybouchnout, ale to by asi taky vymakali kdyby chtěli, protože ve vysokým množství je daleko lepší Drony používat jako vrtačku, která zničí všechno, co má před sebou a nutně nemusí vybouchnout, protože si myslím, že v tom "rozsvíceným" stavu vydrží všechno... 8)
Jinak osobně si myslím, že to, co dělá tzv. atlanský štít tak dobrým je jen, to že ho napájí buď jedno nebo tři ZPM, přímo, jak tady někdo psal. Jinak to je podle mě všechno antickej štít, protože není důvod, aby nebyl všude, kde sou nějaký štíty. To, že na Aurorách nebo nějakým Orionu byl slabší znamená, buď menší sílu zdroje nebo to, že je vyčerpanej... :wink:
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 17.7.2009 15:30:54
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Na lodích asi nejde udělat, aby šla energie rovnou ze ZPM či tak do štítů jako na Atlantis, proto je tam tak dobrej...

Menší poznámečka ty hňupe... v Lost City jsme všechny drony nevyčerpali... jen to ZPM a proto jsme hledali další, drony tam vždycky byly a pořád jsou... tak se podívej na další díly, kde sháněj energii pro křeslo, aby mohli pálit...

Nemyslíte si, že je trochu rozdíl, když ZPM leží někde v hlině zahrabaný a když napájí loď, která udržuje stázový komory či nějaký systémy... to se asi časem vybije, ne?

Asg. vykradli antickou databázi a pak to vydávali za svoje... a neměli 10 000 let ale mnohem mnohem dýl... zbraně? Který... ten beam? To je vykradená nějaká antická tech. beztak, protože tímhle směrem nikdy asg. nešli... štíty? Bez ZPM nevydrží ani pár střel z Hataku (to i jumper vydrží víc - viz It's Good to be king). Pohyb? Antici maj nejrychlejší hyperpohon ze všech a bez antickýho ZPM by náš stál taky za hovno...

Jasně tam říkali, že v té knihovně jsou znalosti celýho vesmíru... říkali to třeba v The Quest Part II...

Dám ti malý příklad vemu včechny znalosti dnešního lidstva třeba je i vytisknu aby hledání v tom bylo složitější pocestuji časem cca 2000 let tam to předám lidem a jestli mi řekneš, že pak za 2000 let budem na tom jako nyní tak už nemá cenu se vůbec o tom bavit.

Nvm, co to má za smysl... jen to, jak jsem psal, že asg. a jiní (třeba i my) jsme prostě ty znalosti A jen vykradli a přizpůsobili svým požadavkům a teď to všici vydávaj za svoje (viz G) takže původní myšlenka je pořád stejná... Nikdo je nepřekonal, jen vzal jejich znalosti a řekl, že je to jeho...

Ten beam či tak neletí zas nějak extra rychle... i v Undending tomu dokázali uhnout :wink:

Aurora je jejich bitevní loď... je proti Hive 100% silnější 1 vs 1, ale oni byli idioti a posílali jednu či tak proti obrovské přesile a to nevydrží žádná loď...

jirka16: Kde jsi vzal, že A nevydrží proti 2 až 3 W křižníkům? Pokud se podíváš dobře, tak Daedalus to nedá ani proti jednomu :lol:

Příspěvek 17.7.2009 16:48:25
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

JuRas píše:
v Lost City jsme všechny drony nevyčerpali... jen to ZPM a proto jsme hledali další,

ZPM sme vyčerpali až když sme otevřeli červí díru do pegasu
JuRas píše:
Jasně tam říkali, že v té knihovně jsou znalosti celýho vesmíru... říkali to třeba v The Quest Part II...

Daniel jasně řek,když odpovídal Vale,že to má všechny znalosti antiků,dokonce víc než lidský mozek dokáže pojmout.Nevim co to je za blbost "znalosti celího vemíru"co pak vesmír myslí,má mozek????Možná se v něm mužou ukládat nějakym podivnym způsobem znalosti všech civizací,které žijou v tomhle vemíru a ten kdo se povznese pak má k nim přístup,ale že by vesmír měl všechny možný znalosti to mí příde jako blbost

Příspěvek 17.7.2009 18:14:47
arakan Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

vesmír je nekonečný... ani povznesení neví vše...

Příspěvek 17.7.2009 18:15:34
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tam ale pořád říkaj, že Povznesení ví všechno :lol:

Příspěvek 17.7.2009 20:02:49
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Problém je v tom, že JuRasovi, se odporovat nedá, protože těch diru tu skutečně pár je a tak se ani nedivím, že mohli nakecat blbosti jako znalosti celýho vesmíru, protože se tak někdy říká i tomu známýmu... :wink: Navíc si pořád stojí za svým a nikdo mu tady zatím nic nevymluvil, takže podle mě jsou další pře s ním zbytečné, i když není to jen on a já v tom prostě nevidím smysl... 8)
Ale stejně si nedám a rejpnu si, protože Aurory prostě nejsou válečný lodě, důvody dost jasné tu už pár lidí řeklo a já zvýrazním ten o zbraních, když měli potom antikové i za svého života takové znalosti, myslíš, že by na VÁLEČNOU loď dali jen jednu zbraň? Vem si naše vozidla a lodě, který maj jen jednu zbraň? Jestli nevíš, napovím ti, třeba průzkumné nebo transportní, ale žádná útočná. Je to velmi nelogické, při technologické vyspělosti antiků, takže tím toto téma končím (pro sebe)... :)
Jinak v lost city nevíme, jestli vyčerpali všechny Drony, protože s tím potom už nikdy nestříleli, ačkoliv by bylo potom nelogické převážet křeslo do A51, takže tam nějaký přece jen byly (i když scénáristé by dokázali něco takového udělat jen pro zajímavost :lol:), ačkoliv to nešlo zjistit z úvah, které projevovali v dílech po té (pokud se nemyslí o pár řad potom)... :wink:
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 17.7.2009 20:14:24
Jake Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

JuRas píše:
Na lodích asi nejde udělat, aby šla energie rovnou ze ZPM či tak do štítů jako na Atlantis, proto je tam tak dobrej...

Menší poznámečka ty hňupe... v Lost City jsme všechny drony nevyčerpali... jen to ZPM a proto jsme hledali další, drony tam vždycky byly a pořád jsou... tak se podívej na další díly, kde sháněj energii pro křeslo, aby mohli pálit...

Nemyslíte si, že je trochu rozdíl, když ZPM leží někde v hlině zahrabaný a když napájí loď, která udržuje stázový komory či nějaký systémy... to se asi časem vybije, ne?

Asg. vykradli antickou databázi a pak to vydávali za svoje... a neměli 10 000 let ale mnohem mnohem dýl... zbraně? Který... ten beam? To je vykradená nějaká antická tech. beztak, protože tímhle směrem nikdy asg. nešli... štíty? Bez ZPM nevydrží ani pár střel z Hataku (to i jumper vydrží víc - viz It's Good to be king). Pohyb? Antici maj nejrychlejší hyperpohon ze všech a bez antickýho ZPM by náš stál taky za hovno...

Dám ti malý příklad vemu včechny znalosti dnešního lidstva třeba je i vytisknu aby hledání v tom bylo složitější pocestuji časem cca 2000 let tam to předám lidem a jestli mi řekneš, že pak za 2000 let budem na tom jako nyní tak už nemá cenu se vůbec o tom bavit.

Nvm, co to má za smysl... jen to, jak jsem psal, že asg. a jiní (třeba i my) jsme prostě ty znalosti A jen vykradli a přizpůsobili svým požadavkům a teď to všici vydávaj za svoje (viz G) takže původní myšlenka je pořád stejná... Nikdo je nepřekonal, jen vzal jejich znalosti a řekl, že je to jeho...

Ten beam či tak neletí zas nějak extra rychle... i v Undending tomu dokázali uhnout :wink:

Aurora je jejich bitevní loď... je proti Hive 100% silnější 1 vs 1, ale oni byli idioti a posílali jednu či tak proti obrovské přesile a to nevydrží žádná loď...

jirka16: Kde jsi vzal, že A nevydrží proti 2 až 3 W křižníkům? Pokud se podíváš dobře, tak Daedalus to nedá ani proti jednomu :lol:

Atlantis má řešený štíty úplně jinak má několik genrátorů velkých jak půl paneláku viz ten díl kdy na ně šla ta bouře a musely odpojit zemnící sloupy pro dodání energie z blesků. to na loď nedáš protože namáš místo jako v celém městě.

Nevidím důvod tady nadávat svědčí to o tvojí inteligenci :scratchanym:

3ZPM udrželi obrovský štít pod náporem vody 10 000 let Aurora co si sedí v doku toho moc neveme :wink:

má to ten smysl, že pokud budem mít před 2000 lety dnešní znalosti tak dnes budem dál než jsme teď to samé platí o Anticích pokud mohu studovat už něco vymyšleného časem to pochopím a za další čas ještě zdokonalým.

pokud to je jejich bitevní loď tak to se moc nevycajchnovali :D

v epizodě kdy objevily triu tak kapitánka povídala, že je přepadly 4 křižníky a poškodily natolik, že museli utéct zpět k Atlantis, ale odchod na zemi už proběhl tak se vydali na cestu rychlostí skoro světla.

Nevím kolik toho máš zkouknutého z Atlantis, ale pokud celé tak plácáš pěkné nesmysli Daedalus je už vybaven Asg. beamama a dává si Hivky k snídani :evil:

PředchozíDalší

Zpět na Technologie