Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Battlestar Galactica a Caprica BSG celkové hodnocení

BSG celkové hodnocení

Cyloni byli vytvořeni člověkem, stroje které měli pomoci lidem se vzbouřili...

Jak hodnotíte BSG?

10/10
84
64%
9/10
24
18%
8/10
4
3%
7/10
7
5%
6/10
4
3%
5/10
2
2%
4/10
1
1%
3/10
3
2%
2/10
0
Žádná hlasování
1/10
0
Žádná hlasování
0/10
3
2%

Celkem hlasů : 132

Příspěvek 20.4.2009 20:34:38
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Seriál originální, ale pro mě bude Star Trek furt o kus lepší...
U hodnocení jsem přemýšlel mezi 5, 6 a 7/10, ale nakonec zvítězila 7ka, protože přeci jen je to nadprůměrnej seriál. Měl velký klady, ale pár velkejch much. Ty bych zmínil (všechno ostatní by se dalo říct, že se mi líbilo):

1) Výplňový epizody. V podání BSG byly výplňový epizody nudný a bez děje. Epizody typu Scar nebo Black Market byly výsměchem pojmu epizoda, protože u epizody se předpokládá děj. Oproti těmhle dvoum (a pár dalších bylo na tom podobně) je i ta nejhorší Teylovská epizoda oscarovým trhákem.

2) Nekonzistentnost děje. Tohle souvisí s bodem jedna a trpěla tím hlavně druhá a třetí sezóna. Kdyby se děj těhdle dvou sezón odehrál na pěti místech, nikdo by nic nepoznal. Obecně mi v BSG chyběl pocit, že navenek se děj posunuje dál. V průběhu S2 a S3 jsem to málem vzdal a jen nutkání vědět, kdo je další cylon, mě nutilo dívat se dál. Pokud bych to srovnal s Voyagerem - tam jsem měl pocit, že se furt loď blíží k domovu. V BSG to vypadalo, že sedí na místě a trucujou.

3) Baltar. Až do chvíle, kdy popadl v 4x20 pušku, mě vyloženě lez krkem. Byl otravnej a jeho halucinace ještě víc. Hůř k tomu, že ty jeho vidiny nikdo nevysvětlil (anděly mu fakt nebaštim) a v S4 byl se svým křesťanským monoteismem k zabití.

4) Psychotičnost postav. Stagnace postav je jedna věc, ale BSG to dohnala do opačného extrému. Sry, ale nadávání si/mlácení se/střílení se na potkání fakt nemusim. Navíc jsem u postav nepostřeh nějaký stabilní charakter. Tyhle postavy měnily vzorce chování jak ponožky. Jedinej, u kterýho jsem si byl celkem jsitej, že vim, jak se v jaký situaci zahová byl starej Adama. Ostatní byli nestabilní. Kdyby vzpouru v S4 vedl místo Gaety třeba Lee nebo Helo, ani bych se nad tím nepozastavil.

5) Flashbacky. Většinou maj něco dovysvětlit (třeba Razor), ale nepochopiltelný ukázky mladšího Tighe nebo Lee s nějakou ženskou jsou na *****.

6) Technologie. Civilizace, která vyvine nadsvětelný pohon a generátory gravitace, snad už musí být daleko za kabelovýma telefonama, raketama a amputacema.

7) Nedomyšlenost. Star treku lidi vyčítaj, že všichni mluví anglicky. Jenže tam se alespoň vymluvili na komunikátory a každý kultuře dali unikátní vzhled techniky. V BSG mi podobnost, ne stejnost kultury a techniky na koloniích s tou naší přišla jako pěst na oko (patetické ostřižení rohů papírů bylo k smíchu, když stejně fotky na nástěnce byly pěkně hranatý). A ona shodnost jmen kolonií se souhvězdími a řečtí bohové mi přišli zpočátku zajímavé, ale staré řecko určitě nebylo před 150k lety. Taky jsme se nedozvěděli důležitost Héry, když nakonec všechno obstarala Kara (asi zamínka scénáristů proč nechat galakticu letět za cylony), kdo vlastně byla Kara, co se stalo se sedmým cylonem a pod... někdo má záhady sice rád, ale já je radši nakonec odhalené. Lostovké nevysvětlování fakt nemusim.

8) Už jen hesla bez komentářů: Nová Caprica. Věřící roboti. Admirál "jdu jen přes mrtvoly" Cainová. Prozrazení částí děje po znělce.

No a přeci jen tři scény, který se mi vryly do paměti v pozitivním slova smyslu:

1) Scéna u piána "that's the song"
2) Galaktica padá atmosférou a těsně před zemí skočí
3) Kara zadává souřadnice na poslední skok Galacticy
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 20.4.2009 20:52:59
Fixda Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mirra:
1) Podle mě právě tyhle výplňové epizody dotvářely atmosféru a ukázaly, jak to tam fungovalo (a nebyly všechny stejné jako Teyla epizody)

2) Beznaděj, v tom bylo taky to kouzlo, že se jim nedaří. Ne jak ov některých jiných seriálech, kde jde všechno, nikdo neumře...

3) Baltar byl nedořešenej.

4) Já bych se nad tím teda pozastavil :)

7) Všechno se už stalo a stane se znovu, v tom bych viděl vysvětlení těch podobností. Jinak souhlas, s nevysvětlením Kary mě taky štvou.
www.familyguy.cz

www.americandad.familyguy.cz

Příspěvek 20.4.2009 21:27:08
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Teď budu částečně možná off topic, ale jenom kvůli obhajobě galacticy..

VOYAGER: Dvě série a seriál jsem smazal, protože to byla velká škoda místa na disku... Jejich směrnice flotily a musíme se chovat hezky ke všem ostatním, to bylo tak utopické, až jsem z toho chtěl plakat... Postavy se mají rády, chápu ten záměr, že se divák měl zamyslet nad dnešní civilizací. Věčně moralizující kpt. Janewayová mi lezla na nervy už ve třetí epizodě první série, dokázaly to spravit jenom "zkažený" Paris a naivní Harry Kim... Jediné co mě mrzí, že jsem se nedopracoval k 7th a jejímu latexovýmu oblečku.

K BSG, to že se tam lidi nenáviděli, je celkem pochopitelný, asi bych taky nenáviděl / miloval lidi, který kolem mě jsou po dobu 3 let v neznámém vesmíru a ještě vědět že jsou to jediný lidi ve vesmíru... Ono, divim se, že Lee byl až tolik STÁLÁ postava, protože já pracovat pod svym otcem, tak to vyřešim jako Dualla...už ve II. sezóně...

Jinak Black Market nebyla nejlepší, ale aspoň ukázali, to co se tam zákonitě muselo objevit.. Lepší než kdyby to jenom zmínili stylem "jo a mimochodem se tu objevil i černej trh"...

Ale nebudeme se samozřejmě hádat :)

Příspěvek 20.4.2009 22:13:50
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mirra:
2) Jenže Voyager věděl kam letí Galactica ne.
3) No mě se Blatar líbil, ale jak tak čtu různý příspěvky, tak koukám že sem asi jedinej. :)
4) Tak to vůbec, postavy byly náhodou hodně dobře vymezený. Leeho nebo Hela si teda vůbec nedokážu představit, že by tu vzpouru na konci vedli.
6) To bylo dáno především strachem z Cylonů a stářím Galactici.
7) Význam Héry jsme se dozvěděli - byla to "pramáti Eva".
Obrázek

Příspěvek 20.4.2009 23:20:55
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Co se týče Héry, nešlo jenom o to, že by to byla pramáti Eva, ale i o to, že lidi a cylony spojovala, kdyby nebylo Héry, její existence, kterou si tam všichni uvědomovali, tak baseship by při první příležitosti skočila pryč od flotily...aspoň takhle jsem si to vysvětlil.

A Baltara jsem k smrti nenáviděl, když byl proces za Novou Capricu, modlil jsem se aby ho popravili, i když mi bylo jasný, že se tak nestane... taky jsem pak jaksepatří vyváděl... :) Samozřejmě to byl jasný záměr, stvořit postavu, která má snad ty nejhorší lidské vlastnosti... i když se nakonec našel....

A to že Baltarovy a Capricy halušky jsou "andělé" či něco s podobným významem už je snad jasný ne?

Příspěvek 21.4.2009 08:00:16
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ralen: Nejsi jedinej. Já Baltara úplně žeru. :D Skoro bych řekl, že to je moje nejoblíbenější postava. Na jeho scény se vždycky hrozně těším. On s těma svejma vidinama... je to takový tajemný. :D
A hlavně: herec je Brit. Další plus.
Vždycky rád poslouchám jejich angličtinu.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 21.4.2009 13:44:55
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já sem sice zatím dokoukal jenom první tři řady a něco ze čtvrtý plus Razor, a i když se mi BSG celkově líbí, musím s Mirrou souhlasit v několika bodech a to hlavně ty vyplňovačky. Tady jsou snad ty nejnudnější co sem v jakýmkoli seriálu viděl, v druhé polovině třetí řady to byl extrém, tam sem u těch dílů usínal, což bylo po nášupové první půlce hrozný zklamání.

Jinak Baltar je ok postava, krásná bezcharakterní svina :) kdo mě naprosto nehorázně štve je Kara, to je snad jediná ženská, kterou kdybych znal ve skutečnosti tak bych se musel držet abych jí nevrazil, ta holka by potřebovala nehorázně nafackovat a srovnat...

Celkově je BSG hodně dobrej seriál, než sem se začal dívat četl sem hodně pozitivních komentářů a spoustu lidí jej považuje za to nejlepší, no i když je dobrej a rád se podívám, u mě to na špici nestačí.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 23.4.2009 01:56:03
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Celkově hodnotím rozhodně pozitivně.

Nejvíce jsem si oblíbila Billa a Lauru. Bill jako silný vůdce s morálním kodexem, i když ne vše je čisté. Laura jako opět silná osobnost, která se s morálkou zas tak moc nemazlí, když jde do tuhého, s velkým odhodláním, co se týče přežití kolonistů. A vzájemně měli moc pěknou interakci (tím myslím od samého počátku do konce).

Nejvíc jsem nesnášela Baltara. První dvě série to byla taková zdravá nesnášenlivost - neměla jsem ho ráda jako postavu, ale bez něj by to bylo hrozně ochuzené. Bohužel poté jsem ho neměla ráda ani jako jiskru, co přidávala příběhu. Hrozně mě štval svou povahou, svým pámbíčkářením, jak furt někde někoho...resp. nějakou...víte co...

Postavy - nemohu jim upřít, že by nebyly komplikované. Na druhou stranu, krom prvních dvou výše jmenovaných nemohu říci, že by mě nějak extrémně dostali. Tedy celkově. Taky k tomu přispívá temnější nádech a to, že nemám moc ráda, jak na sebe furt někdo štěká.

Pamatuju, že Minisérie mě totálně dostala. Jako vážně, velmi silný zážitek :). První a druhá série se mi hodně líbily (až na vyjímky). Pak už to nebylo tak úplně ono - počátkem "o rok později" - po této větě jsem se cítila, jakoby mi sebrali lízátko :?. Ale i tak nemohu říci, že by děj byl špatný, protože byl velmi dobrý. Zvláště nějaké morálně rozporuplné epizody se mi líbily. Ale konec se mi moc nelíbil - Bůh, zánik civilizace Kolonistů a něco osobního (Laura a tím pádem i Bill).

Nesnášim kameru...já vím, že to spoustu z vás považuje za umění, ale já ty kameramanovy epileptický záchvaty nesnášela...

Atmosféra - na mě imo příliš temná. Ne vždy, ale celkově. Chápu, že si těžko mohli někde prozpěvovat nad radostmi života, ale někde je to zoufalství, beznaděj, nesnášenlivost apod. až moc. I když občas, to se musí nechat, z toho byly velmi pěkné scény.

Hudba - sláva bubnům ! :D

Galactica se rozhodně zapsala jako část mého života. Ne tak velká, ale dost velká na to, abych ji považovala za víc než jen seriál. Zanechala ve mě rozhodně silný pocit, nad kterým nemohu jen tak mávnout rukou. Je to víc, než jen x hodin nějakých dílů, je to svět, který si uloupil část místa v mojí hlavě a zabydlel se tam :). Rozhodně neoznačím Galacticu za můj nej seriál, to ani v nejmenším, ale to, že to byla několikaroční zajímavá cesta, to určitě nepopřu ;-).

A číselné hodnocení...mno, nevim, 7,5? (kdyby byl závěr jiný, tak by to bylo lepší). Asi tak...pche, číslovat je to dost těžký, nevim, jak by se to mohlo změnit časem :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 29.4.2009 17:24:21
sheppard91 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

mas pravdu Cylons Pet kukol som wiac dielov a uz jee to trochu lepsie ale stale je Stargate lepsieeee :bravo: :bravo:

Příspěvek 06.7.2009 20:02:14
Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Škoda že tu neni 11.
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Příspěvek 13.7.2009 08:15:12
sheppard91 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

bolo predcasne rozhodnutie... galactica dorazila na paradeen a stretli tie lamy v raketoplane... no koko...ina uz ani 1 diel nexcem widiet
McKay: Spusíme autodestrukci města...
Jack: Cože?!
McKay: Jo, tohle měl být plán B.
Jack: Tohle je spíš plán F protože jsme f hajzlu.
#######################################
[img]apophisfleet[/img]

Příspěvek 13.7.2009 08:53:11
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

hele, když už jsme u těch nedořešeností. Četli jste někdo i podcast k 4x19 a 4x20, kde měl ron toho dost vysvětlit? Já jsem ho na bsg.cz nikde neviděl přeložený
Obrázek

Příspěvek 13.7.2009 16:39:22
pařan Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No, nejspíš ho ještě nikdo nepřeložil, prý je toho hodně, přes dvě hodiny audia.
Obrázek
Nová textová hra s tématikou stargate. Stargate Alternative stories
stargate-hra.ic.cz

Obrázek

Příspěvek 14.7.2009 07:42:59
Deus Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dvě a půl hodiny. Tomy se trochu zasekl, ale tvrdí, že ho jednou dopřeloží... :)
''You Will Know the Truth'' - Battlestar Galactica: The Final Episodes

[img][images/thumbs/Deus_468x60vz9.gif]images/thumbs/Deus_468x60vz9.gifhttp://[/img]

Příspěvek 14.7.2009 08:35:55
Fixda Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

To je pěkně nevděčná práce...
www.familyguy.cz

www.americandad.familyguy.cz

PředchozíDalší

Zpět na Battlestar Galactica a Caprica