A aby toho bylo více, dám sem anketu - jaký je váš názor na dr. Elizabeth Weir?
Já osobně tedy mám tuto postavu velice rád a hlasuji pro první možnost

Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa |
Toto je spoiler!!!: |
Elisabeth bude umírat po útoku Asuranů na Atlantis, a tak dojde k aktivování nanobotů, které měla v sobě. Následně pak zůstane na Asuru. Za pár dílů bude postavena umělá Elisabeth, která, mám pocit, bude zabita (už si to nějak nepamatuju), zároveň bude řečeno, že pravá Elisabeth byla zabita replikátory. Nicméně po útoku na Asurus se dozvíme, že přežila a spolu s ní další skupina Replikátorů, kterou ona vede. V páté sérii se pak dozvíme, že to je skupina Replikárotů pokoušejících se povznést a ona je tomu učila. Nakonec jeden z nich přišel s tím, že Replikátoři se jako stroje nemůžou povznést cestou, jakou se povznášejí lidi, ale musí na to technicky. Nicméně to nevyjde až tak podle jejich představ a oni zůstanou uvězněni nekde v subprostoru či kde ve formě energie a hledají způsob, jak se dostat zase zpátky. Přijdou na Atlantis, kde si chtějí vyrobit nová těla, což je jim nakonec dovoleno, ale po jistých komplikacích je rozhodnuto, že Replikátoři budou z Atlantis přemístěni na jinou planetu, ale na úplném konci epizody se dozvíme, že je vlastně poslali bránou do vesmíru. Takže bych hádala, že Elisabeth v replikátorském těle teď dělá družici nějaké planetě. |