podle mě všechno co je plazmovýho rázu tak projde jakýmakoliv štítama bez problémů. I dron má plazmové deflektory. A asgardský plazmomety byly taky děsně účinný. Orijský lodě maj zase ten svůj paprsek, který střílí čistý proud energie, který štíty vybije zatímco asg. plazmomety se skrze ně přímo prořežou.
Jo a třeba asuranskej paprsek, nebo anubisova superzbraň - obě taky střílí proud energie.
Ještě jedno by mě zajímalo: Jaká zbraň by mohla zničit ZPM upgradovanou hivku(žádná atomovka zevnitř a tak prostě normální zbraň jež by byla schopná projít trupem.)
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah
jo az na shepyho..ale shepy proletel pouze diki tomu ze jak rikal rodney..lod nemela jeste plne zapojene zpm a trup jeste nevzrostl na uplnou velikost a regenerace take ne..
co máte všichni s tim "Je to napájený ZPMkem => je to nejlepší a zničí to všechno" já se původně ptal jen na to jaká zbraň by mohla prorazit trup tý hivky! zbraň! je mi jedno jak je napájená prostě zbraň. když máte anticky křeslo napájený naquadahovým generátorem tak jsou drony stejně účinný jako kdyby to bylo napájený ZPMkem!
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah
když chceš zbraň tak ten antickej satelit!!! A stěma zpmkama máme to že je to nejsilnější zdroj energie takže ta zbraň která ho má tak je nejsilnější třeba ten antickej satelit ten jeho paprsek je tak silnej jakej má zdroj energie takže kdyby měl ty 2 zpm tak by ten trup prorazil
No, 6 goaldských očí by asi mělo šanci, kdyď se to nesnažilo něco prorazit, prostě to ty blesky napálily do lodě, párkrát to tam problesklo a výbuch, tam to ignorovalo pancíř i štíty. A pak Orijský křižník, už to vidím, chvíly to tam vybuchuje a pak to prorazí a obrovská exploze, kdyby ne na první zásah, tak určitě na další
Mark65: Zbraně vždycky jsou silný tak jak je postavíš. Napájení je samozřejmost aby ti fungovaly a ZPM má vliv jen tím že zbraň má energii. Nemůžeš třeba do asgardských plazmometů pustit na plný kule všechnu energii ze ZPM a myslet si, že ti to tu zbraň posílí pač by ti to nezvládnul kondenzátor nebo by ti shořely obvody.
Teď mě napadlo: Orijský lodě mají extrémně výkonnej zdroj. A taky nepustěj úplně všechno do zbraní - jediný v čem mají výhodu, že kondenzátor se rychle dobíjí a střílí masivní proud energie - ale jen tolik kolik uchová kondenzátor. ten se pak musí znovu nabít a když zbraň zas vystřelí je to zase stejná dávka energie.
Vždycky někdo říká: "Nabíjejí zbraně..." co myslíš, že nabíjej? Kdyby to pustili rovnou do zbraně tak by vlastně hned začala střílet a nemuseli by nic nabíjet.
A ten paprsek toho satelitu je úplně stejně silnej ten má taky kondenzátor(rodney:"jestli nemáte NABITO tak je právě čas") jediná možnost kdy by to ZPMko mohlo dle mě ovlivnit tak to bys musel dávat energii přímo do zbraně jako antikové u projektu Arcturus - síla paprsku stejná jen by se nemusel nabíjet a bylo by to jako ten asuranskej laser co střílel nepřetržitě.
no tu hive lod ty určitě porazila anubisova lod s očima protože ty paprsky nebyli určený proto aby překonali štíty nebo prorazili trup ale vyhledávali energetický zdroj nepřátelský lodi a poté ho přetízili a ten vybuchl takže by to přetížilo zpm co měli jako zdroj energie a to by vybuchlo takže by to bylo to samý jako když tam odpálili atomovku samozřejmě za předpokladu že by anubisově lodi vydrželi šítíty aby mohla zatim vypálit
joo byla na to konstruovana a je mozne ze by mela stejny efekt jako atomovka ve stredu hivy,mozna by mohla pretizit energeticke rozvody a na chvili odpojit zpm od nejake urcite casti lodi ale ZPM by rozhodne nepretizila a hivy jsou bionicke takze nevime jestli ty to zase az tak fungovalo..navic pri plnem vyuziti zpm na superhive okamzitou regeneraci tak je dost mozne ze by to ty energeticke rozvody rovnou opravilo..kdo vi..snad jen scenaristi(a myslim ze ani ti ne