Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie soutez lodních zbraní

soutez lodních zbraní

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

zbrane lodi

orijsky hlavni kanon
8
8%
asgardsky paprskomet
27
27%
dron
39
39%
anticky paprsek
12
12%
asuranský paprsek
3
3%
anubisova bleskova zbran
7
7%
zbrane hive ship(pocita se i superhive)
5
5%

Celkem hlasů : 101

Příspěvek 09.6.2009 21:14:50
looserman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

jaka lodni zbran je podle vas nejsilnejsi?
Naposledy upravil looserman dne 13.6.2009 13:18:04, celkově upraveno 2
NAZDAR!

Příspěvek 10.6.2009 05:34:00
Many Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Rozhodně asgardský plazmový paprsek nebo drony.
Zelenka: What did you touch?
Scientist: Nothing.
Zelenka: Ježiši, já s těma hercema nemůžu dělat.

Příspěvek 10.6.2009 06:05:08
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Definetly Asgardský paprsek :) už kvůli tomu že to tak chtěli scénáristi :(
Ale drony ve větším počtu by byli lepší

Btw. K anketě.... Paprsek ori a paprsek antiků bych možná ani nesrovnával páč u těch antiků šlo asi jen o vylepšenou verzi na satelitu a viděli jsme ho jen v jednom dílu

Příspěvek 10.6.2009 08:26:18
artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Asgardskej není lepší jak Oriskej...teda jak se to veme...
myslím, že je rychlejší..ale slabší...
Ori paprsek když vystřelí tak je to taká masa energie...

mno a ten antickej...když vezmeme ten z toho satelitu...podle toho jak to přepůlilo tu Hive a kolik energie tam ještě "zbylo" bych řekl, že na 1-2rány by to sundalo i Oriskej křižník......ale spíš na tu jednu neboť ten paprsek působí dlouho na jedno místo a to už štít prolomí když je paprsek silnej...

Příspěvek 10.6.2009 09:18:03
pilarius Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

A kde jsou ty prskátka Wraithů? Mají bezkonkurenčně nejlepší zvuky :D . "pchíju pchíju pchíjů" :P
Jinak podle mě jsou jednoznačně nejlepší drony.
Obrázek
Kritiku přijímám pouze tehdy, je-li podána slušně. Snažím se k vám chovat přívětivě, tak se ke mně prosím chovejte také tak.

Příspěvek 10.6.2009 09:23:45
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Jedině Drony... když je ovládá schopný člověk, k tomu pomazaný požehnáním od scénáristů, tak je to nejsmrtelnější zbraň :lol:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 10.6.2009 10:08:22
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Asi záleží na významu slova "nejsilnější".

Pokud to budou "smart" zbraně, tak mám dva kandidáty:

Drony jsou velice efektivní, protože mají schopnot projít (alespoň většinou) štítem a napadat přímo kritický části lodí.

Možná ještě trochu efektivnější jsou projektily z replikátorů. Taky procházej štítama, ale místo aby loď zničily, tak zabijou posádku a napadnou řídící systémy lodi ... ta se tak zařadí do flotily útočníka.
Celej proces ale trvá poněkud dlouho a pokud napadená loď opětuje palbu vlastníma výkonejma zbraněma, může vyhrát bitvu dřív, než dojde k jejímu ovládnutí.

Pokud jde o brut force zbraně, vítěz je jasnej.
Jediná zbraň, kterou jsme v SG viděli jednou ranou rozmlátit planetu na štěrk, případně jednou ranou zničit celu flotilu byla instalovaná na Anubisově osobní lodi.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 10.6.2009 11:07:06
Jack_Daniels Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

dle mého je nej asgardský paprsek, na sílu je asi lepší ten antický, ale ten se dlouho nabíjí a prostě nejni mobilní dle mého je nej ten asgardský, má o něco menší sílu jak ten antický (ale antikové ty paprsky měly jen na satelitu a celej ten satelit byl vlastně zbran což se nedá namontovat na lod kdyby byl asgardský paprskomet taky tak obrovský jeho síla by byla stejná né-li větší. asgardské paprsky ty strilí jeden paprsek za druhym
takže dle mého jsou bezkompromisu nej asgardské

Příspěvek 10.6.2009 12:23:17
artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

pravda...ta anubisova "hi-tech" vecicka byla hafo good

Příspěvek 10.6.2009 15:08:07
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Je pravda že kadence a síla zbraní hive ship je taky jedna z nejlepších.

Příspěvek 10.6.2009 15:45:01
deasiel Airman
Airman

Odpovědět s citací

jednoznačně drony jinak proniknou skoro každym štítem a když je jich dost zničí jakoukoliv flotilu ale zase ty anubisový bleskomety byly taky hustý podle mě by neodolala ani ori ship

Příspěvek 11.6.2009 18:39:32
looserman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tak vsichni tu mluvite o anubisove zbrani tak tady ju mate.
muzete zmenit hlas. :D :D
NAZDAR!

Příspěvek 11.6.2009 21:50:33
Camel Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak rozhodně zbraň co měl anubis na tej svojí lodi, co pamatuju, zvládalo to bez problému několik lodí najednou (vim, byly to "jen" hataky), takže kadence asi slušná, nicméně nelze porovnat sílu s asgardským paprskem, takže kdo ví, jinak satelit byl sice silný, ale zase pomalý, což je mi v bitvě k ničemu, tudíž bych volil arzenál dle strategie a situace. Drony se daj použít jen za přepokladu, že nějaký ten čas bez větších škod loď vydrží.
Obrázek
I'm never same like others!

Příspěvek 11.6.2009 22:30:02
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No tak ten antickej paprsek byl pomalej, protože byl napájenej motodou "na prase", předpokládám, že původní konstrukce počítala víc, než s jednim výstřelem... (taky předpokládám, že původně měl i satelit štíty).

Anubisozbraň s asgardskym paprskem se srovnat dá. Asgardskejch paprsků bylo potřeba několikero na zničení lodi, Anubis zničil jednou ranou planetu...

Btw chybí mi v SG nějakej obranej systém na lodích. Já bych na každou instaloval ještě dělo, který by do prostoru mezi bojujícíma stranama střílelo papundeklový krabice, nebo nábytek z Ikey, nebo prostě něco velkýho a bezcenýho o co by se mohli explozivní střely zasekávat, zatimco průbojný (mezi ty počítám ori/ asgard/ antik paprsek a drony) by procházeli skrz ... to by mohlo udělat trošku bordel :-D
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 12.6.2009 11:25:50
Camel Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Navíc paprsek je k ničemu, když ti loď ten satelit (např.) obletí, to ta anubisova super zbraň se pak nedá srovnávat, když má největší sílu, kadenci i rozsah...ale nepamatuji si, jak je to s mířením, to mi přišlo že je to prostě střel a znič, parpsek alespoň můžeš namířit na přesný místo, ale zase je energeticky náročnej, to je taky další věc. Těžko říct co "žere" víc, jestli anubisovo super zbraň(pro co je velký přepoklad) nebo třeba ten satelit, ani už nevim, čím to ten anubis napájel...asi naquadriovej reaktor, ale nezdá se mi že by byl zas až tak výkonnej, tak se skoro zdá, že to nebude ani tak energeticky náročný...
Obrázek
I'm never same like others!

Další

Zpět na Technologie