Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Portál 1x07 - Ztracení bratři (part II.)

Portál 1x07 - Ztracení bratři (part II.)

Příspěvek 27.5.2009 06:57:27
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Neboj, popis obraných prvků a zbraní bude hned v dalším díle. :)
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 05.6.2009 10:57:08
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

tady je malá ukázka z dalšího dílu :)
Toto je spoiler!!!:
„Uhni ostře doleva. Robertsi kolik jich za sebou máme?“ Zeptal se mladý pilot, major Jevgenij Nikolajevič Aripov, svého copilota sedícího za ním.
„Asi 10, zbytek letí směrem k povrchu“ Dostal odpověď.
„Sakra, volám celou letku, všichni rychle zpět k Zemi, musíme je všechny dostat!“Rozkázal.Náhle se celý letoun otřásl.
„Zasáhli nás! Ztrácíme energii v obou motorech!“ Hlásil copilot, nadporučík. Roberts, majorovi.K letounu se právě přibližovalo několik stíhaček a chystali se na jeho zničení.
:bye:

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 21.7.2009 10:54:30
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak konečně další část 2. dílu, ale s hodně velkým spožděním. :(

Portál 1x02 – Magellan
Part II

„Uhni ostře doleva. Robertsi kolik jich za sebou máme?“ Zeptal se mladý pilot, major Jevgenij Nikolajevič Aripov, svého copilota sedícího za ním.
„Asi 10, zbytek letí směrem k povrchu“ Dostal odpověď.
„Sakra, volám celou letku, všichni rychle zpět k Zemi, musíme je všechny dostat!“Rozkázal.Náhle se celý letoun otřásl.
„Zasáhli nás! Ztrácíme energii v obou motorech!“ Hlásil copilot, nadporučík. Roberts, majorovi.K letounu se právě přibližovalo několik stíhaček a chystali se na jeho zničení.

„Pane, promiňte že vás ruším, ale už dorazila.Je v hangáru 2.“ Kapitána Aripova vytrhl ze vzpomínání hlas jeho prvního důstojníka pluk. Jeremiho Changa, vycházející z interkomu. Kapitán právě seděl u stolu ve své kajutě a vzpomínal na den kdy on i mnoho jiných zažilo nejhorší den svého života, na den, kdy bylo zmařeno tolik životů jako na frontách druhé světové války. Ten den znamenal přelom ve vztazích Země a kolonií a zbylo po něm spoustu zášti mezi pozemšťany a kolonisty. Ale ikdyž tehdy došlo k velké tragédii kapitán Aripov, dnes ve věku 73 let, tehdy projevil velkou odvahu a velitelské schopnosti a díky tomu ve svých 21 letech získal nejvyšší vyznamenání flotili a stal se tak jeho nejmladším nositelem a navíc byl vzápětí i povýšen na podplukovníka. Tehdy mu to ovšem bylo jedno ztratil téměř celou svou rodinu a mnoho přátel. A to jen díky fanatikům, kteří se nezastavili před ničím a použili ty barbarské atomové bomby z 20. a 21. století. Od toho dne měl kapitán velkou nedůvěru až nenávist ke kolonistům.
„Už jsem na cestě.“ Odpověděl kapitán plukovníkovi a odešel z kajuty. Cestou do hangáru 2 přemýšlel, jestli už není na velení už moc starý, navíc na tak důležité lodi jako je Magellan. Z těchto úvah ho ale vyrušil major Alexander Fedorov, hlavní inženýr Magellana. Zrovna šel kapitánovi říct, že loď bude včas připravena k odletu.
„Dobře, co mezihvězdný pohon?“ zeptal se ho kapitán.
„Bude připraven podle plánu, zbývá jen dodat navigační systém.“
„V pořádku, pokračujte.“ Poděkoval majorovi.
Major Fedorov zasalutoval a odešel a kapitán pokračoval k hangáru 2. Za několik minut tam dorazil. Ihned poznal Katie Larsenovou dceru jeho dobrého přítele Hanse Larsena, kterému slíbil, že na ní dá pozor, jak hovoří se dvěma dalšími spolucestujícími. Vydal se směrm k ní aby ji pozdravil.
„Ahoj Katie.“ Pozdravil ji.
„Kapitáne Aripove! Ráda vás vidím.Už je to dlouho, co jsme spolu naposledy mluvili.“ Oplatila Katie kapitánovy pozdrav a objala ho.
„To je. Vítám tě na Magellanu, jako jsi měla cestu?“
„Dobrou, akorát mi trochu vadilo to čekání na odlet. Nabrali jsme zpoždění kvůli odletu průzkumné výpravy na Arrakis.“
„To dobře znám. Portály jsou v posledních letech hrozně přetížené, ale mělo by dojít ke zlepšení, pokud tento projekt uspěje.“
V tom si kapitán všiml i dalších dvou mužů doprovázejících Katie.
„ No vidíš málem bych zapoměl na tvůj doprovod, pánové jsem kapitán Aripov a vítám vás na Magellanu..“ Pozdravil je s přátelským úsměvem.
„ Nadporučík Filip Nikl, zástupce hlavního inženýra.“ Představil se nadpor. Nikl a zasalutoval Kapitánovi.
Ten mu to oplatil a otočil se na Thomase.
„Major Thomas Redong, velitel průzkumných jednotek.“
Kapt. Aripov rychle změnil výraz ve tváři z úsměvu na mírně naštvaný až výhružný pohled, jakmile uslyšel Thomasovo jméno.
„ Á major Redong můj 2.zástupce pokud se nemýlím?“
„Ano pane.“Odpověděl Thomas.
„No vítejte na palubě.“ Řekl kapt. Aripov s velkým odporem v hlase.
„Děkuji pane, jsem rád že tu mohu být.“
„To jste asi sám, kdo vás tu rád vidí, majore.“ Řekl si kapitán tiše pro sebe a otočil se zpět ke Katie.
„Můžeš teď jít do své kajuty, později se za tebou zastavím. Musíš mi pak vyprávět co je nového na Zemi, už jsem tam dlouho nebyl.“ Usmál se na Katie a přikázal jednomu členu posádky ať ji zavede do její kajuty.
Poté co Katie odešla vrátil se kapitán zpět k Thomasovi a nadpor. Niklovi.
„Nadporučíku, můžete jít a vy majore se za hodinu hlaste v mé pracovně.“ Přikázal jim.
„Rozkaz.“ Odpověděli Thomas s Filipem.

Poté co si Thomas vybalil a převlékl se do uniformy, vydal se podle rozkazu za kapitánem. Uniformy Flotili spojených soustav jsou vyráběné z polosyntetického materiálu s velkou odolností vúči změnám teploty, mechanickému opotřebení, vlhkosti a dokonce svému nositeli poskytují uričitou malou ochranu proti radiaci. Uniformy se barevně liší podle toho, zdali je nosí posádka lodi nebo posádka stanice. Na lodích jsou tmavěmodré, bez jakéhokoliv zapínání, na stanicích se nosí uniformy buď tmavěšedé nebo černé barvy. Navíc se každá uniforma ještě liší barevným pruhem na rukávech, který značí zařazení jejího nositele. Velící důstojníci (kapitán, 1. a 2. zástupce) mají pruh světle červený, průzkumné jednotky ho mají v barvě khaki, technici, údržbáři a posádka strojovny nosí oranžovou, bezpečnost má bílou a výsadkáři a pěchotní jednotky mají světle zelenou. Pro civilní a vědecký personál jsou vyhrazeny speciální uniformy stříbrošedé barvy. Zdravotníci mají uniformy žlutobílé.

Thomas měl jako 2. zástupce kapitána a velitel průzkumných jednotek na rukávech pruhy dva, jeden červený, druhý khaki. K tomu měl na ramenou připnuty výložky majora, na levém límci měl znak průzkumníků a na pravém také výložku značící jeho hodnost. Všechny tyto insignie byly z pozlaceného kovu.

Ve chvíli kdy dorazil do kapitánovy pracovny, kapitán si zrovna procházel osobní složky posádky.
„Hlásím se podle vašeho rozkazu, pane.“ Řekl Thomas a zasalutoval.
„Posaďte se majore.“ Vybídl ho kapt. Aripov.
Thomas se posadil na židli před kapitánovým stolem a byl mírně nervózní. Co mi tak asi kapt. Aripov chce? Myslel si.
Kapitán Thomase pozval do své pracovny, aby ho informoval o nadcházející misi Magellana. Jedná se o testovací let, který má prověřit funkčnost, výkonost a výdrž fotomotorů. Zároveň při té příležitosti přivezou zásoby a personál na vědeckou stanici v soustavě Tau Ceti. Velení flotili tuto misi tají z důvodu narůstajícího ohrožení ze strany terroistických skupin snažících se o odtržení kolonií od OUS. Nedávno tyto skupiny provedli několik sabotáží na nových lodích flotili, v jejichž důsledku byly dvě lodě zničeny a 5 vážně poškozeno a všchny tyto incidenty stály život více než 500 lidí. Proto flotila začala přísně utajovat informace o nových třídách lodí.

Magellanova mise má začít zítra. v 19:00 UST a Thomasovým úkolem během ní je trénink průzkumných týmů v terénu, zatímco Magellan bude provádět testy, zahrnující 2 hodinový let maximální rychlostí, zkoušku manévrovatelnosti lodi průletem polem asteroidů a na závěr přistání na jednom ze dvou měsíců Terry Ceti, čtvrté palnetě ve víše zmíněné soustavě.

Když se briefing již chýlil ke konci, kapitán znovu připomněl Thomasovi důležitost utjení této mise.
„Nikdo mimo posádku a prověřeného personálu Proximi 1 nesmí o této misi nic vědět! Jakékoliv porušení mlčenlivosti bude mnou považováno za zradu a podle toho s viníkem naložím, je vám to jasné majore?“ Varoval kapitán Thomase.
„Ano, pane.“
„Dobře, doufám že mě nezklamete. Koneckonců měl by jste z první ruky vědět jak jsou za velezradu přísné tresty.“
„Nevím o čem to mluvíte, pane.“
„Mluvím o vašem dědečkovi, který zradil svou přísahu, skládanou každým členem flotili, a přidal se spolu s vaším otcem k těm bojovníkům za svobodu koliníí, jak si říkali, a zapříčinil tak smrt desítek milonů lidí!!! Říkám vám na rovinu majore, že pokud někdy neuposlechnete rozkaz nebo se postavíte proti mě zajistím aby jste už nikdy nesloužil na jakékoliv lodi i civilní!“ Pohrozil Thomasivi kapitán velmi rozčíleným hlasem.
Thomas se samozřejmě snažil bránit a snažil se ospravedlnit činy svých předků, ale to kapitána ještě víc rozčílilo a ten hned Thomase vyhodil ze své pracovny.

tak dofám že se vám moje povídka zatím líbí a snad další díly budou napsané rychleji. :)

Jinak plánuji ještě vydávat samostatně takovou "encyklopedii" s popisem technologií v mé povídce.
Naposledy upravil Jackson D. dne 11.8.2010 08:37:28, celkově upraveno 1

Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Má vůbec cenu pokračovat? Zdá se mi, že tu povídku teď vůbec nikdo nečte :( :cry:

Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

tak konečně sem to dočetl..a až na pár pravopisnejch chyb to je hodně slušný...takže rozhodně pokračuj a nevzdávej to :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Earman:Děkuji za povzbuzení :)

Jinak ještě plánuju vydávat takovej technickej magazín s popisem technologií, lodí, ras, atd.

JannBaill Airman
Airman

Odpovědět s citací

Na povídku jsem narazil dneska a jedním dechem musím dodat, že je skvělá :bravo:. Určitě pokračuj :)

A ke gramatickým chybám, pokud by jsi chtěl korektora, tak bych se hlásil :). Nejsem sice žádný odborník, ale nejhorší chyby opravit zvládám

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Povídku jsem si teď v jednom tahu přečet a je nádherná.

Těším se na pokračování.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak se mi konečně podařilo dopsat další část, teď jen provedu korekturu a zítra dopoledne ji uveřejním. Zatím tu mám pro vás malou ochutnávku.
Toto je spoiler!!!:
Obsluha portálu se v tu dobu marně snažila portál uzavřít. Náhle do kontrolní místnosti vešel Haru Komato s batohem na zádech a namířil zbraň na velitele osluhy. Ten, stejně jako zbytek lidí v místnosti, byl celou situací naprosto zaskočen.
„Řekni jim ať odstoupí od těch panelů!“ Přikázal Haru veliteli.
Ten ho poslechl a přikázal technikům v místnosti přerušit činost a odstoupit od kontrolních panelů. Před okny místnosti právě proleťel velkou rychlostí Magellan a vstoupil do portálu. Haru se usmál nad úspěchem své mise, kdž ho najednou zezadu praštil do hlavy jeden z techniků. Haru spadl na podlahu a následně se snažil namáhavě zvednout. Jenže to už na něj skočili další technici a znehybnili ho. Přesto se mu podařilo aktivovat bombu, kterou měl v batohu právě pro takovýhle případ. Následná exploze zničila celou kontrolní místnost a vážně poškodila celou stanici

Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem dopsal další díl, užjite si ho.

Part III

Soustava Proxima Centauri,vesmírné loděnice Proxima3, 3.2.2212
Magellan se celý den připravoval na nadcházející misi. Probíhalo nakládání presonálu a zásob pro vědeckou stanici na Tau Ceti a Magellanův hlavní reaktor se připravoval na spuštění. Thomas strávil den seznamováním se svými podřízenými a informoval je o detailech mise. Po briefingu se vydal do své kajuty a po cestě přemýšlel o tom co mu včera řekl kapt. Aripov. Ano je pravda že Thomasovi předci chtěli menší závislost kolonií na Zemi a neváhali za své přesvědení i bojovat, ale rozhodně to nebyli teroristé. Thomas kapitána na jednu stranu chápal, přece jen přišel o skoro všechny příbuzné při jaderném útoku na Zemi během 2. koloniální války, vedeném skupinou radikálů, kteří se nezastavili předničím, ale nikdo z Thomasovi rodiny k nim nepatřil. Přesněji v to Thomas doufal, ale v hloubi duše měl podezření, že starší bratr jeho otce, strýc, kterého nikdy Thomas nepoznal, s nimi tajně sympatizoval či dokonce spolupracoval. Zemřel v poslední fázi 2. války a Thomasův otec se nikdy o něm moc nezmiňoval. Přes to všechno ale Thomas vstoupil jako 17-ti letý na akademii a o 6 let později ji uspěšně absolvoval a postupně se vypracoval během 7 let z poručíka na majora. Znal sice několik svých stejně starých spolužáků z akademie kteří se dostali až na plukovníka či dokonce kapitána, ale přesto byl se svým postavením spokojený. Tuto hodnost si získal díky bezchybnému plnění rozkazů a rozhodnosti ve složitých situacích.

Thomas při cestě do kajuty míjel také oštřovnu, kterou vede 29-ti letá černovlasá doktorka Franceska Genoviová (čteno dženóviová), původem z Itálie. Ta si Thomase všimla a hned si ho zavolala, protože ještě neprošel vstupní zdravotní prohlídkou a také mu kvůli tomu hned vynadala.

Ošetřovna Magellana se sestává z několika místností. Vstupní místnost slouží zároveň jako operační sál, aby bylo možné zraňené ihned operovat. Z této místnosti vedou 2 krátké chodby, jedna vlevo, druhá vpravo . Levá chodba vede k lůžkům pacientů a do karanténí místnosti, pravá vede do pracovny lékaře a do sesterny.Ve vstupní místnosti se zároveň nachází velkých několik lékařských skenerů (podobají se skenerům na Atlantis), schopných podat okamžitě kompletní informace o pacientově stavu. Po obvodu místnosti jsou výklenky s léky, bakteriálními a virovými kulturami, lékařskými přístroji, operačními nástroji a také vzorky buňek všech členů posádky, sloužící k rychlému naklonování a následné náhradě poškozených orgánů (vyjma mozku).

Soustava Proxima centauri, stanice Proxima 1, 3.2.2212, 13:36 UST
Rayesův agent právě nastoupil do služby v řídícím středisku portálu a ihned se pustil do plnění svého tajného smrtonosného poslání. V okamžiku kdy se nikdo nedíval, připojil datový krystal k počítači a nahrál virus. Ten se okamžitě začal dekomprimovat a šířit do systému.

Vesmírné loděnice Proxima 3, 3.2.2212, 18:20 UST

Magellan byl již téměř připraven k odletu. Probíhalo nakládání posledních zásob pro výzkumnou stanici a kontrola všech systémů. Thomas se právě nacházel ve své kajutě a chystal se k nástupu do služby, když tu náhle zapípal tón ozamující píchozí hovor. Thomas usedl ke kovovému 1 m vysokému stolku a aktivoval průhlednou obrazovku, umístěnou na něm, a stisknutím několika kláves přijal hovor. Na obrazovce se objevila tvář jeho přítele Haru Komata.
„Haru, rád tě vidím, jak se ti líbí na novém místě?“ Zeptal se ho.
„Já tě taky rád vidím Thomasi a rád bych si s tebou popvídal, ale musím ti říct něco důležitého.“ Řekl Haru a tvářil se velice vážně.
„Tak povídej, co se děje?“
„Já nevím jak ti to říci. Musíš pochopit, že co jsem udělal se nakonec ukáže jako správné.“ Řekl velmi smutně.
„Co se děje, co jsi udělal.“ Řekl Thomas s obavami v hlase.
„Já, já…“
„Major Redong ať se urychleně dostaví na můstek.“ Přerušil z interkomu rozhovor Thomase a Harua hlas nadporučíka George Kellera.
„Hned tam budu.“ odpověděl Thomas.
„Tak co se děje Haru?“
„Já jsem členem CLA.“ Odpověděl mu konečně na otázku Haru.
„CLA?! To snad ne! Jak, jak je to možné?“ Tázal se ho nevěřícně Thomas.
„ Na tom teď nezáleží. Volal jsem ti proto abych tě varoval jako přítel přítele. Thomasi musíš ihned opustit Magellana, jinak zemřeš!“ Naléhal Haru na Thomase.
„Co, co jsi udělal?“
„Sabotoval jsem portál, jakmile do něj Magellan vletí, tak bude zničen!.“
Thomas nemohl uvěřit, že jeho nejlepší přítel, je členem terroristické organizace a navíc chce zabít více než 1200 lidí, kteří se zrovna nacházejí na palubě Magellana. Přesto neztratil rozvahu a přešel k interkomu rozhodnut vše nahlásit kapitánovy.
„Co to děláš Thomasi?“ Ptal se ho Haru.
„Jestli se snažíš spojit s můstkem, tak se ti to nepovede. Ten virus se totiž rozšířil i do hlavního počítače Magellana a umožnil mi tak přístup ke všem jeho systémům, včetně vnitří komunikace, kterou jsem právě vyřadil. Věděl jsem že asi takhle zareaguješ.“ Vysvětlil Haru Thomasovi situaci.
Thomas se tedy pokusil na můstek dojít, ale Haru zablokoval i dveře jeho kajuty.
„Proč tohle děláš?“ Ptal se ho rozčíleně Thomas.
„OUS a Flotila jen vykořisťují kolonie! Vše co je v koloniích vyrobeno, je hned dopravováno na Zemi, případně použito na stavbu lodí flotili, koloniím nezůstane nic!“ Vysvětlil mu Haru důvody svého jednání.
„Haru ty víš že to není pravda.“ Oponoval mu Thomas.
„Je to pravda! Thomasi moc tě prosím opusť Magellana. Pokud mi teď tady slíbíš jako přítel příteli, že opustíš Magellana a nikomu neřekneš co jsem ti řekl, tak tě pustím.“ Prosil Haru naléhavě svého přítele.
„Ne to neudělám, to by byla zrada!“
„V tom případě sbohem Thomasi, je mi to líto.“ Rozločil se Haru a ukončil spojení.
Thomas byl celý bez sebe. Musel se ihned dostat na můstek, ale nevěděl jak.

Na můstku bylo mezití rušno, všichni připravovali loď k odletu.
„Všechny systémy připraveny, hlavní reaktor je zapojen.“ Hlásil ze strojovny major Fedorov kapitánovi.
„Díky majore.“ Odpověděl mu kapitán a vydal rozkaz ať se celá posádka dostaví na svá místa.
Po chvíli hlásil první důstojník pluk. Cheng že jsou téměř všichni na místech,chybí jen major Redong .
„Nadpor. Kellere, zavolejte prosím ještě jednou majora Redonga na můstek.“ Rozkázal kapitán.
„Ehmm pane? Mám tu malý problém, nemohu se s majorem spojit, vypadá to že selhal vnitřní komunikace v kajutách posádky. Zbylé systémy fungují normálně.“ Hlásil po chvíli poručík Keller kapitánovi.
„Cože! Ihned zjistěte důvod toho výpadku.“ Vydal rozkaz kapitán a zároveň přikázal plukovníkovníkovi Chengovi, aby nařídil ostraze majora aby majora co nejdříve nalezla. Poté přikázal odpojit kotvící mechanizmus a opustit dok, prtože byl tlačen časem. Bylo bezpodmínečně nutné aby Magellan uskutečnil tuto testovací misi podle plánu, jinak by se celý projekt mohl zdržet o celé týdny, možná i měsíce.

Po odpojení kotvícího mechanismu se spustili pomocné iontové motory lodi a ta se asi 100 kilometrovou rychostí rozletěla směrem ven z doku.
„Jsme z doku venku, kapitáne.“ Hlásil pilot nižší major Joseph McBrien.
„Výborně. Zadejte kurz k portálu, rychlost ½.“ Přikázal mu kapitán.
Magellan se vydal směrem k portálu vztříct svému osudu.

Thomasovi se mezitím podařilo dostat z kajuty, díky příruční laserové pistoli, kterou mají všichni vyšší důstojníci. Hned se rozběhl, chodbou osiúhelníkového průřezu, směrem k můstku a doufal že se tam dostane včas.

Magellan se mezitím přiblížil k portálu a dostal povolení k odletu z odletového bodu 1 jakmile dojde k otevření červí díry. Obsluha protálu začala zadávat souřadnice na Tau Ceti, když tu náhle počítač v řídící místnosti nahlásil chybu v zadávací sekvenci.
„Co se děje?“ Ptal se velitel obsluhy jednoho z techniků.
„Nevím pane, počítač hlásí neznámou chbu v zadávací sekvenci. Pokouším se jí ukončit, ale nejde to!“ Dostal odpověď.
„Spojte se s Magellanem ať neodlétají.“ Přikázal velitel.
„Nelze to pane, komunikační systémy právě vypadli na celé stanici.“ Hlásil jiný technik.
Mezitím se portál již aktivoval a otevřela se červí díra. Kapitán Aripov rozkázal vstoupit do červí díry rychlostí 0.8. V tom na můstek vběhl udýchaný Thomas a naléhavě zakřičel na pilota.
„Ne! Stůjte!“
Pilot naštěstí ještě nestihl zadat příkaz do své ovládací konzole.
„Major Redongu, co to má znamenat a kde jste sakra byl?!“ Tázal se ho překvapeně kapitán.
„Na tom teď nezáleží! Za žádnou cenu nesmíte vstoupit do portálu, byl SABOTOVÁN!“ Odpověděl mu na to Thomas.
„Sabotován? O čem to kčertu mluvíte majore?“ Ptal se ho nechápavě kapitán.
Thomas se už nadechoval, aby vše kapitánovi vysvětlil, když tu náhle sebou celá loď trhla a velkou rychlostí se rozletěla do červí díry.

Obsluha portálu se v tu dobu marně snažila portál uzavřít. Náhle do kontrolní místnosti vešel Haru Komato s batohem na zádech a namířil zbraň na velitele osluhy. Ten, stejně jako zbytek lidí v místnosti, byl celou situací naprosto zaskočen.
„Řekni jim ať odstoupí od těch panelů!“ Přikázal Haru veliteli.
Ten ho poslechl a přikázal technikům v místnosti přerušit činost a odstoupit od kontrolních panelů. Před okny místnosti právě proleťel velkou rychlostí Magellan a vstoupil do portálu. Haru se usmál nad úspěchem své mise, kdž ho najednou zezadu praštil do hlavy jeden z techniků. Haru spadl na podlahu a následně se snažil namáhavě zvednout. Jenže to už na něj skočili další technici a znehybnili ho. Přesto se mu podařilo aktivovat bombu, kterou měl v batohu právě pro takovýhle případ. Následná exploze zničila celou kontrolní místnost a vážně poškodila celou stanici.

Zatím na Magellanu se posádka snažila znovu získat kontrolu nad lodí.
„Pane, vstuopili jsme do červí díry, naše současná rychlost je 0,711.“ Hlásil pilot kapitánovi.
„Musíme se co nejrychleji dostat na druhou stranu, kapitáne.“ Upozornil ho Thomas.
„To je mi jasné majore! Pilote pokuste se zvýšit rychlost.“
Pilot rychle zadal příkaz do konzole, ale nic se nestalo.
„Nejde to pane, úplně jsme ztratili kontrolu nad lodí!“ Ohlásil pilot kapitánovi.
Do toho hlásil poručík Karinov:
„Kapitáne už jseme měli vystoupit z červí díry!“
„Cože? Jste si jistý ?“Zeptal se ho kapitán.
„Ano pane, při této rychlosti by jsme se měli vynořit z červí díry za 24 sekudn od vstupu do ní, ale letíme už déle než minutu.“
Magellan se řítil červí dírou a její konec byl nedohlednu.
„Musíme něco udělat, pane.“ Naléhl na kapitána pluk. Cheng, když v tom najednou poručík Karinov ohlásil, že senzory zaznamenaly konec červí díry. Toho Magellan dosáhl asi za 18 vteřin.

Neznámá soustava, 3.2.2212, 19:07
Magellan se velkou rychlostí vyřítil z ústí červí díry, které se nacházelo uvnitř portálu. Ten se ovšem vzhledově lišil od portálů používaných lidmi.
„Pane podařilo se mi získat kontrolu nad brzdnými motory.“ Hlásil pilot.
„Okamžitě je aktivujte!“ Rozkázal kapitán.
Zatímco se Magellan řítil prostorem, zatáhly se kryty brzdných motorů, umístěných po stranách lodi, motory se aktivovaly a loď začala prudce zpomalovat.
„Hášení o stavu lodi.“ Vykřikl kapitán hned jak loď zastavila.
„Hlavní motory jsou vypnuté, reaktor v pořádku, umělá gravitace a tlumiče také stejně jako podpora života. Je narušená vnitřní komunikace, hlavní počítač je nepřístupný, nemůžeme zapojit štíty ani zbraně.“ Hlásil poručík Karinov.
„Majore Zangu, máte údaje o naší poloze?“ Zeptal se kapitán navigačního důstojníka.
„ Je mi líto pane nemohu určit kde jsme bez přítupu k centrálnímu počítači.“ Dostalo se mu odpovědi.
Kapitán aktivoval komunikátor na boku svého křesla a spojil se se strojovnou.
„Majore Fedorove, ztratili jsme přístup k hlavnímu počítači, takže nejsme schopni určit naší polohu a přišli jsme o štíty a zbraně ať se na to vaši technici soustředí.“
„Jistě pane, hned začneme.“
„Plukovníku Chengu, majore Redongu, přijďte do mé pracovny.“ Přikázal jim kapitán.
„Ano, pane.“ Odpověděli oba a opustili můstek společně s kapitánem.
Magellan mezitím plul prázdnotou v nezámé soustavě.

Pokračování příště…….

Tak to byla závěrečná část 2. dílu, 3. díl se budu sanžit napsat co nejdřív. Jinak doufám že se vám povídka líbí. :wink:
Naposledy upravil Jackson D. dne 11.8.2010 08:38:24, celkově upraveno 1

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tohle je opravdu povídka s velkým P, snad jen by to chtělo zapracovat na dialozích, ale jinak opravdu dobrá práce. :ok:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Jackson D. Pěkný díl, mě se líbíl. Zajímá mě, kdepak se asi objevili a jak je možné, že jsou někde ve vesmíru portály jiného typu, než které používá Země, já myslel, že je vymesleli na Zemi.

Vanguard Co máš proti dialogům??? Já myslím, že v nich není nic špatně.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

jakop:
Samozřejmě že je vymysleli na Zemi, ale to neznamená, že na ně mají lidi monopol
Toto je spoiler!!!:
klidně je mohli vymyslet i jiné rasy. třeba ve star treku, taky všichni používají warp, který většinou taky sami vymysleli.

jinak děkuji všem za kladné hodnocení. :) :ok:

Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak po delší době další díl. Opět jsem ho raději rozdělil na více částí. Tady je první, doufám že se vám bude líbit. :)

Portál 1x03 – Navždy ztraceni
Part I

Neznámá soustava, strojovna Magellana,3.2.2212, 19:10UST
Ve strojovně panoval čilí ruch. Všichni se již 3 minuty snažili neúspěšně zpřístupnit hlavní počítač a zprovoznit štíty a zbraně.
„Wintersne, pokuste se obejít hlavní počítač a přesměrovat ovládání štítů přímo sem. Hansenová, Grötichu odpojte všechny primární systémy od hlavího počítače, budeme ho muset restartovat.“ Tyto a mnoho jiných rozkazů musel ve spěchu vydávat major Fedorov, zatímco se snažil zprovoznit zbraně a získat alespoň přístup k navigačním datům.

Mezitím informoval Thomas kapiátna v jeho pracovně o sabotáži, kterou provedl jeho přítel Haru Komato.
„No majore, ten váš „přítel“ nám dost zavařil. Nevíme kde jsme, nefungují nám zbraně ani štíty a hlavní počítač je stále nepřístupný. Budeme rádi, když se nám podaří dostat se zpátky.“
„Já vím, pane. A moc mě to mrzí, kdybych se jen doastal na můstek o minutu dřív, nemuselo se nic z toho stát.“ Omlouval se Thomas kapitánovi.
„Nedávejte si to za vinu majore, evidentně se ten vir dostal i do hlavního počítače Magellana, nikdo s tím nemohl nic udělat. Hlavně se teď musíme dostat zpátky. Nějaké návrhy?“ Zeptal se kapitán Thomase a pluk. Chenga.
Odpověděl mu pluk. Cheng: „Vzhledem k tomu, že nemůžeme určit naší polohu a nemáme funkční obrané systémy, navrhuji aktivovat portál v této soustavě a poslat skrz něj nouzový signál.“
„Ale to by jsme museli mít přístup k navigačním datům pro portál v našem počítači!“ Oponoval mu Thomas.
„To není potřeba majore. Portály přece v sobě mají nahraný navigační software. Stáhneme z portálu navigační data a zadáme souřadnice na Proximu.“ Vysvětli všem svůj plán pluk. Cheng.
„Se vší úctou pane, myslím že to nebude fungovat, nevíme přece ani jestli ty data půjdou stáhnout.“ Nesouhlasil s ním Thomas.
„Máte snad jiný nápad majore?“ Zeptal se ho kapitán.
„Nemám, pane.“
„V tom případě budeme postupovat podle návrhu plukovníka Chenga. Stáhneme navigační data z portálu a pokusíme se skrz něj navázat spojení s Proximou. Plukovníku, majore, vraťte se na můstek a ohlašte se mi až budeme mít ty data.“ Přikázal jim kapitán.
Thomas s pluk. Chengem se zvedli ze židlí a vydali se na můstek, když v tom se z interkomu ozval hlas majora Fedorova.
„Pane, mám pro vás dobré zprávy, podařilo se nám zpřístupnit hlavní počítač a štíty a zbraňové systémy začínají pomalu nabíhat.“
„Výborně majore. Dále mne informujte, budu na můstku.“ Pochválil ho kapitán. A připojil se k pluk. Chengovi a Thomasovi.

Neznámá soustava, můstek Magellana,3.2.2212, 19:40UST
Na můstku bylo rušno, část jeho osazenstva byla na svých místech, část přebíhala od jednoho stanoviště k jinému, všichni dělali co mohli, aby získali zpět kontrolu nad lodí a zjistili kde se nacházejí. Thomas se rozhlédl po můstku hned jak na něj dorazil spolu s kpitánem Aripovem a pluk. Chengem. Doposud neměl moc času aby si můstek detailněji prohlédl. Celá místnost měla půdorys protáhlého osmiúhelníku o rozměrech 20m na délku, 15m na šířku a je 3m vysoká. Můstek má 5 vstupů, 4 se nacházejí na menších stranách osmiúhelníku, 5. se nachází v zadní části můstku přímo za kapitánovým křeslem, které je přibližně uprostřed můstku. Tímto vstupem přišel i Thomas s ostatními. Nalevo od něj asi 3m daleko se nachází taktické a zbraňové stanoviště s holografickou taktickou obrazovkou a vedle něj senzorové stanoviště. Napravo se nachází navigace a komunikační systémy. V přední části můstku se nachází 3 ovládací konzole pro piloty a před nimi výhledové okno. V případě bojové pohotovosti se přes něj, stejně jako přes ostatní okna na lodi, brzdné motory a hangáry, spustí ochrané pancéřování.

Kapitán se hned po příchodu na můstek usadil do svého křesla, které je na vyvýšeném místě nad podlahou můstku. Po stranách je uzavřeno zábradlím, na kterém jsou umístěny konzole zpřístupňující kapitánovi téměř všechny lodní systémy. Thomas s plukovníkem Chengem se posadili na svá místa nacházející se vedle toho kapitánova. I tato sedadla jsou vybavena konzolemi umožňujícími kontrolu nad lodními systémy.
„Majore Zangu, major Fedorov mě informoval, že již máme kontrolu nad hlavním počítačem, podařilo se vám díky tomu určit naší polohu?“ Zeptal se kapitán navigačního důstojníka.
„Ne pane. Sice již fungují standartní astrografické senzory, ale nemáme dost dat, aby bylo možné provést porovnání s navigačními mapami.“ Odpověděl mu.
„Jakto?“ Divil se kapitán.
„Tahle soustava je obkopená nějakou temnou mlhovinou, která zakrývá výhled jak na galaktické jádro tak i na další navigační body (kulové hvězdokupy, galaxie;poznámka autora).“Dostalo se mu vysvětlení.
„A co použít gravitační senzory a navigační senzory pro pohon červí díry?“ Zeptal se Thomas.
„Standartní gravitační senzory mají jen omezený dosah a ty pro červí díru pracují jen s navigačním systémem, který měl být nainstalován až za 3 týdny.“ Odpověděl mu major Zang. V ten moment majoru Zangovi přistoupil jeho pobočník naporučík Richard Moore s velmi vážným výrazem v obličeji.
„Pane, podařilo se mi na základě času stráveného v červí díře a naší rychlosti, přibližně určit vzdálenost, kterou jsme urazili.“ Informoval ho.
„A co jste zjistil, nadporučíku?“ Zeptal se ho kapitán.
„No pane, myslím že tomu nebudete věřit.“ Řekl nadpor. Moor a tvářil se ještě vážněji.
„Notak ven s tím.“ Naléhal na něj kapitán.
„Jak už jsem řekl, na základě cestovního času a naší rychlosti, jsem vypočítal přibližně naší vzdálenost od Proximi. A vyšlo mi, že jsme se dostali přes 5000 světelných let daleko!“
Všichni na můstku nevěřícně pohlédli na na nadporučíka.
„Jste si jistý, nadopručíku?. Řekl s nedůvěrou v hlase kapitán.
„Ano pane, jsem si naprosto jistý. Sám jsem ty výpočty 3x kontroloval.“
„Ale, jakto že je v téhle soustavě portál?“ Zeptal se Thomas.
„To by mě taky zajímalo, majore.“ Řekl kapitán.
„Pilote, leťte blíž k tomu portálu.“
„Ano, pane.“
„Poručíku Karinove, proskenujte detailně ten portál a pak zahajte senzorový průzkum celé soustavy, chci o ní vědět co nejvíce informací.“ Přikázal kapián senzorovému důstojníkovi.

O chvíli později ohlásil poručík Karinov výsledky skenování portálu.
„Ten portál je vyroben z neznámých slitin, senzory je nemohou podrobně analyzovat, ale vypadá to že mají vyší tepelnou a mechanickou odolnost než nám známé materiály. Jinak je vnitřní konstrukce toho portálu trochu podobná nám známím portálům, odlišnosti jsou hlavně v provedení samotných součástek a některé nejsou senzory schopné důkladně analyzovat. Ten portál je zřejmě napájen jakýmsi kompaktním zdrojem energie, pravděpodobně nějakým druhem pokročilého fůzního reaktoru nebo antihmotového reaktoru. Pane mám-li být upřímný, nemyslím si že ten portál postavili lidé.“
„V tom s vámi souhlasím poručíku.“ Řekl zamyšleně kapitán.
„Nadporučíku Kellere, pokuste se navázat spojení s tím portálem a zkuste do něj zadat souřadnice Proximi.“ Přikázal mu kapitán.
„Ano, pane.“
„Pane, podařilo se mi navázat spojení s portálem, ale mám probém se zadáním souřadnic, portál je nechce přijmout.“ Hlásil po chvíli naporučík kapitánovi.
„Sakra. Co teď budeme dělat?“ Reagoval na to Thomas.
„Mohli bychom zkusit, můj návrh a stáhnout navigační data z portálu.“ Navrhl pluk. Cheng kapitánovi.
„To by šlo ovšem jen za předpokladu že tam nějaká data jsou. Ale nadruhou stranu nejspíš nemáme jinou možnost. Dobrá tedy, zkusíme to. Naporučíku spojte se znovu s portálem a zkuste najít a stáhnout ta data.“ Rozkázal kapitán.
„Pane, mám tu velký nárůst energie v portálu. Senzory zachytili příchozí červí díru.“ Hlásil poručík Karinov kapitánovi.
„Cože? Odkud je ta červí díra?“ Zeptal se ho kapitán.
„Nevím pane, výchozí místo není možné určit.“ Odpověděl mu.
„Pane navrhuji spustit šíty, připravit zbraně a vzdálit se od portálu nevíme co sem tou červní dírou může přijít.“ Radil pluk. Cheng kapitánovi.
„Souhlasím s vámi plukovníku. Majore McBriene vzdalte se 1M km od portálu. Nadporučíku Bentone, spusťte štíty a nabijte útočné lasery, plasmová děla a aktivujte ADS.“ Vydal kapitán příslušné rozkazy.
Mezitím se již v portálu vytvořilo ústí červí díry.
„Poručíku Karinove, převeďte všechny údaje senzorů na Taktický hologram.“ Přikázal kapitán a otočil se ve svém křesle k taktické obrazovce.
Na můstku vzrůstalo napětí. Náhle se na taktickém hologramu objevil blikající bod.
Naposledy upravil Jackson D. dne 11.8.2010 08:41:29, celkově upraveno 1

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Pěkný díl, už se těším na pokračování děje až se dozvím "kdo a s jakými umysli přišel na návštěvu".

Jen tak mimochodem, kdy plánuješ další díl??
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky