Tak jsem dopsal další díl, užjite si ho.
Part III
Soustava Proxima Centauri,vesmírné loděnice Proxima3, 3.2.2212
Magellan se celý den připravoval na nadcházející misi. Probíhalo nakládání presonálu a zásob pro vědeckou stanici na Tau Ceti a Magellanův hlavní reaktor se připravoval na spuštění. Thomas strávil den seznamováním se svými podřízenými a informoval je o detailech mise. Po briefingu se vydal do své kajuty a po cestě přemýšlel o tom co mu včera řekl kapt. Aripov. Ano je pravda že Thomasovi předci chtěli menší závislost kolonií na Zemi a neváhali za své přesvědení i bojovat, ale rozhodně to nebyli teroristé. Thomas kapitána na jednu stranu chápal, přece jen přišel o skoro všechny příbuzné při jaderném útoku na Zemi během 2. koloniální války, vedeném skupinou radikálů, kteří se nezastavili předničím, ale nikdo z Thomasovi rodiny k nim nepatřil. Přesněji v to Thomas doufal, ale v hloubi duše měl podezření, že starší bratr jeho otce, strýc, kterého nikdy Thomas nepoznal, s nimi tajně sympatizoval či dokonce spolupracoval. Zemřel v poslední fázi 2. války a Thomasův otec se nikdy o něm moc nezmiňoval. Přes to všechno ale Thomas vstoupil jako 17-ti letý na akademii a o 6 let později ji uspěšně absolvoval a postupně se vypracoval během 7 let z poručíka na majora. Znal sice několik svých stejně starých spolužáků z akademie kteří se dostali až na plukovníka či dokonce kapitána, ale přesto byl se svým postavením spokojený. Tuto hodnost si získal díky bezchybnému plnění rozkazů a rozhodnosti ve složitých situacích.
Thomas při cestě do kajuty míjel také oštřovnu, kterou vede 29-ti letá černovlasá doktorka Franceska Genoviová (čteno dženóviová), původem z Itálie. Ta si Thomase všimla a hned si ho zavolala, protože ještě neprošel vstupní zdravotní prohlídkou a také mu kvůli tomu hned vynadala.
Ošetřovna Magellana se sestává z několika místností. Vstupní místnost slouží zároveň jako operační sál, aby bylo možné zraňené ihned operovat. Z této místnosti vedou 2 krátké chodby, jedna vlevo, druhá vpravo . Levá chodba vede k lůžkům pacientů a do karanténí místnosti, pravá vede do pracovny lékaře a do sesterny.Ve vstupní místnosti se zároveň nachází velkých několik lékařských skenerů (podobají se skenerům na Atlantis), schopných podat okamžitě kompletní informace o pacientově stavu. Po obvodu místnosti jsou výklenky s léky, bakteriálními a virovými kulturami, lékařskými přístroji, operačními nástroji a také vzorky buňek všech členů posádky, sloužící k rychlému naklonování a následné náhradě poškozených orgánů (vyjma mozku).
Soustava Proxima centauri, stanice Proxima 1, 3.2.2212, 13:36 UST
Rayesův agent právě nastoupil do služby v řídícím středisku portálu a ihned se pustil do plnění svého tajného smrtonosného poslání. V okamžiku kdy se nikdo nedíval, připojil datový krystal k počítači a nahrál virus. Ten se okamžitě začal dekomprimovat a šířit do systému.
Vesmírné loděnice Proxima 3, 3.2.2212, 18:20 UST
Magellan byl již téměř připraven k odletu. Probíhalo nakládání posledních zásob pro výzkumnou stanici a kontrola všech systémů. Thomas se právě nacházel ve své kajutě a chystal se k nástupu do služby, když tu náhle zapípal tón ozamující píchozí hovor. Thomas usedl ke kovovému 1 m vysokému stolku a aktivoval průhlednou obrazovku, umístěnou na něm, a stisknutím několika kláves přijal hovor. Na obrazovce se objevila tvář jeho přítele Haru Komata.
„Haru, rád tě vidím, jak se ti líbí na novém místě?“ Zeptal se ho.
„Já tě taky rád vidím Thomasi a rád bych si s tebou popvídal, ale musím ti říct něco důležitého.“ Řekl Haru a tvářil se velice vážně.
„Tak povídej, co se děje?“
„Já nevím jak ti to říci. Musíš pochopit, že co jsem udělal se nakonec ukáže jako správné.“ Řekl velmi smutně.
„Co se děje, co jsi udělal.“ Řekl Thomas s obavami v hlase.
„Já, já…“
„Major Redong ať se urychleně dostaví na můstek.“ Přerušil z interkomu rozhovor Thomase a Harua hlas nadporučíka George Kellera.
„Hned tam budu.“ odpověděl Thomas.
„Tak co se děje Haru?“
„Já jsem členem CLA.“ Odpověděl mu konečně na otázku Haru.
„CLA?! To snad ne! Jak, jak je to možné?“ Tázal se ho nevěřícně Thomas.
„ Na tom teď nezáleží. Volal jsem ti proto abych tě varoval jako přítel přítele. Thomasi musíš ihned opustit Magellana, jinak zemřeš!“ Naléhal Haru na Thomase.
„Co, co jsi udělal?“
„Sabotoval jsem portál, jakmile do něj Magellan vletí, tak bude zničen!.“
Thomas nemohl uvěřit, že jeho nejlepší přítel, je členem terroristické organizace a navíc chce zabít více než 1200 lidí, kteří se zrovna nacházejí na palubě Magellana. Přesto neztratil rozvahu a přešel k interkomu rozhodnut vše nahlásit kapitánovy.
„Co to děláš Thomasi?“ Ptal se ho Haru.
„Jestli se snažíš spojit s můstkem, tak se ti to nepovede. Ten virus se totiž rozšířil i do hlavního počítače Magellana a umožnil mi tak přístup ke všem jeho systémům, včetně vnitří komunikace, kterou jsem právě vyřadil. Věděl jsem že asi takhle zareaguješ.“ Vysvětlil Haru Thomasovi situaci.
Thomas se tedy pokusil na můstek dojít, ale Haru zablokoval i dveře jeho kajuty.
„Proč tohle děláš?“ Ptal se ho rozčíleně Thomas.
„OUS a Flotila jen vykořisťují kolonie! Vše co je v koloniích vyrobeno, je hned dopravováno na Zemi, případně použito na stavbu lodí flotili, koloniím nezůstane nic!“ Vysvětlil mu Haru důvody svého jednání.
„Haru ty víš že to není pravda.“ Oponoval mu Thomas.
„Je to pravda! Thomasi moc tě prosím opusť Magellana. Pokud mi teď tady slíbíš jako přítel příteli, že opustíš Magellana a nikomu neřekneš co jsem ti řekl, tak tě pustím.“ Prosil Haru naléhavě svého přítele.
„Ne to neudělám, to by byla zrada!“
„V tom případě sbohem Thomasi, je mi to líto.“ Rozločil se Haru a ukončil spojení.
Thomas byl celý bez sebe. Musel se ihned dostat na můstek, ale nevěděl jak.
Na můstku bylo mezití rušno, všichni připravovali loď k odletu.
„Všechny systémy připraveny, hlavní reaktor je zapojen.“ Hlásil ze strojovny major Fedorov kapitánovi.
„Díky majore.“ Odpověděl mu kapitán a vydal rozkaz ať se celá posádka dostaví na svá místa.
Po chvíli hlásil první důstojník pluk. Cheng že jsou téměř všichni na místech,chybí jen major Redong .
„Nadpor. Kellere, zavolejte prosím ještě jednou majora Redonga na můstek.“ Rozkázal kapitán.
„Ehmm pane? Mám tu malý problém, nemohu se s majorem spojit, vypadá to že selhal vnitřní komunikace v kajutách posádky. Zbylé systémy fungují normálně.“ Hlásil po chvíli poručík Keller kapitánovi.
„Cože! Ihned zjistěte důvod toho výpadku.“ Vydal rozkaz kapitán a zároveň přikázal plukovníkovníkovi Chengovi, aby nařídil ostraze majora aby majora co nejdříve nalezla. Poté přikázal odpojit kotvící mechanizmus a opustit dok, prtože byl tlačen časem. Bylo bezpodmínečně nutné aby Magellan uskutečnil tuto testovací misi podle plánu, jinak by se celý projekt mohl zdržet o celé týdny, možná i měsíce.
Po odpojení kotvícího mechanismu se spustili pomocné iontové motory lodi a ta se asi 100 kilometrovou rychostí rozletěla směrem ven z doku.
„Jsme z doku venku, kapitáne.“ Hlásil pilot nižší major Joseph McBrien.
„Výborně. Zadejte kurz k portálu, rychlost ½.“ Přikázal mu kapitán.
Magellan se vydal směrem k portálu vztříct svému osudu.
Thomasovi se mezitím podařilo dostat z kajuty, díky příruční laserové pistoli, kterou mají všichni vyšší důstojníci. Hned se rozběhl, chodbou osiúhelníkového průřezu, směrem k můstku a doufal že se tam dostane včas.
Magellan se mezitím přiblížil k portálu a dostal povolení k odletu z odletového bodu 1 jakmile dojde k otevření červí díry. Obsluha protálu začala zadávat souřadnice na Tau Ceti, když tu náhle počítač v řídící místnosti nahlásil chybu v zadávací sekvenci.
„Co se děje?“ Ptal se velitel obsluhy jednoho z techniků.
„Nevím pane, počítač hlásí neznámou chbu v zadávací sekvenci. Pokouším se jí ukončit, ale nejde to!“ Dostal odpověď.
„Spojte se s Magellanem ať neodlétají.“ Přikázal velitel.
„Nelze to pane, komunikační systémy právě vypadli na celé stanici.“ Hlásil jiný technik.
Mezitím se portál již aktivoval a otevřela se červí díra. Kapitán Aripov rozkázal vstoupit do červí díry rychlostí 0.8. V tom na můstek vběhl udýchaný Thomas a naléhavě zakřičel na pilota.
„Ne! Stůjte!“
Pilot naštěstí ještě nestihl zadat příkaz do své ovládací konzole.
„Major Redongu, co to má znamenat a kde jste sakra byl?!“ Tázal se ho překvapeně kapitán.
„Na tom teď nezáleží! Za žádnou cenu nesmíte vstoupit do portálu, byl SABOTOVÁN!“ Odpověděl mu na to Thomas.
„Sabotován? O čem to kčertu mluvíte majore?“ Ptal se ho nechápavě kapitán.
Thomas se už nadechoval, aby vše kapitánovi vysvětlil, když tu náhle sebou celá loď trhla a velkou rychlostí se rozletěla do červí díry.
Obsluha portálu se v tu dobu marně snažila portál uzavřít. Náhle do kontrolní místnosti vešel Haru Komato s batohem na zádech a namířil zbraň na velitele osluhy. Ten, stejně jako zbytek lidí v místnosti, byl celou situací naprosto zaskočen.
„Řekni jim ať odstoupí od těch panelů!“ Přikázal Haru veliteli.
Ten ho poslechl a přikázal technikům v místnosti přerušit činost a odstoupit od kontrolních panelů. Před okny místnosti právě proleťel velkou rychlostí Magellan a vstoupil do portálu. Haru se usmál nad úspěchem své mise, kdž ho najednou zezadu praštil do hlavy jeden z techniků. Haru spadl na podlahu a následně se snažil namáhavě zvednout. Jenže to už na něj skočili další technici a znehybnili ho. Přesto se mu podařilo aktivovat bombu, kterou měl v batohu právě pro takovýhle případ. Následná exploze zničila celou kontrolní místnost a vážně poškodila celou stanici.
Zatím na Magellanu se posádka snažila znovu získat kontrolu nad lodí.
„Pane, vstuopili jsme do červí díry, naše současná rychlost je 0,711.“ Hlásil pilot kapitánovi.
„Musíme se co nejrychleji dostat na druhou stranu, kapitáne.“ Upozornil ho Thomas.
„To je mi jasné majore! Pilote pokuste se zvýšit rychlost.“
Pilot rychle zadal příkaz do konzole, ale nic se nestalo.
„Nejde to pane, úplně jsme ztratili kontrolu nad lodí!“ Ohlásil pilot kapitánovi.
Do toho hlásil poručík Karinov:
„Kapitáne už jseme měli vystoupit z červí díry!“
„Cože? Jste si jistý ?“Zeptal se ho kapitán.
„Ano pane, při této rychlosti by jsme se měli vynořit z červí díry za 24 sekudn od vstupu do ní, ale letíme už déle než minutu.“
Magellan se řítil červí dírou a její konec byl nedohlednu.
„Musíme něco udělat, pane.“ Naléhl na kapitána pluk. Cheng, když v tom najednou poručík Karinov ohlásil, že senzory zaznamenaly konec červí díry. Toho Magellan dosáhl asi za 18 vteřin.
Neznámá soustava, 3.2.2212, 19:07
Magellan se velkou rychlostí vyřítil z ústí červí díry, které se nacházelo uvnitř portálu. Ten se ovšem vzhledově lišil od portálů používaných lidmi.
„Pane podařilo se mi získat kontrolu nad brzdnými motory.“ Hlásil pilot.
„Okamžitě je aktivujte!“ Rozkázal kapitán.
Zatímco se Magellan řítil prostorem, zatáhly se kryty brzdných motorů, umístěných po stranách lodi, motory se aktivovaly a loď začala prudce zpomalovat.
„Hášení o stavu lodi.“ Vykřikl kapitán hned jak loď zastavila.
„Hlavní motory jsou vypnuté, reaktor v pořádku, umělá gravitace a tlumiče také stejně jako podpora života. Je narušená vnitřní komunikace, hlavní počítač je nepřístupný, nemůžeme zapojit štíty ani zbraně.“ Hlásil poručík Karinov.
„Majore Zangu, máte údaje o naší poloze?“ Zeptal se kapitán navigačního důstojníka.
„ Je mi líto pane nemohu určit kde jsme bez přítupu k centrálnímu počítači.“ Dostalo se mu odpovědi.
Kapitán aktivoval komunikátor na boku svého křesla a spojil se se strojovnou.
„Majore Fedorove, ztratili jsme přístup k hlavnímu počítači, takže nejsme schopni určit naší polohu a přišli jsme o štíty a zbraně ať se na to vaši technici soustředí.“
„Jistě pane, hned začneme.“
„Plukovníku Chengu, majore Redongu, přijďte do mé pracovny.“ Přikázal jim kapitán.
„Ano, pane.“ Odpověděli oba a opustili můstek společně s kapitánem.
Magellan mezitím plul prázdnotou v nezámé soustavě.
Pokračování příště…….
Tak to byla závěrečná část 2. dílu, 3. díl se budu sanžit napsat co nejdřív. Jinak doufám že se vám povídka líbí.