Nevím, neznám autora toho scénáře, neseděl jsem s ním hospodě. Na co jsem narážel je, že v tomhle díle řekli něco na způsob "povznesení antici by mohli ukončit Goa'uldy hned, ale mají nějaké zvláštní pravidla o nezasahování, které ale stejně porušujou, a ty pravidla z mnoha důvodů nedávájí smysl". Později to ještě jadrněji rozšířili na Ori, kteří "na pravidla kašlou, ale přesto sílu nepoužívají ani u sebe doma, ani u nás v mléčné dráze", načež samozřejmě to pokaždé museli scénáristi obkecávat tím, že Antici blokujou Ori výhled a sílu a podobné capiny. Přitom je jasné, že celé tyhle pravidla tam jsou, aby ubozí lidé, SG-1, měli vůbec šanci nějak protivníka zničit ale zase to netrvalo příliš krátce. Dává to asi takový smysl, jako kdyby si US Army najala křováky, protože jsou dostatečně zaostalí na boj proti Talibanu. Ale totéž platí vlastně i o Asgari-Replikátoři a pomoci od SG-1. Přitom by to šlo vysvětlit mnohem jednodušení a lépe.
Ano, je to subjektivní. Ale nejsem asi jediný, komu to vadí.
To co ty jsi napsal bylo, že kdybych měl učit psa aport, tak mu zároveň nesmím položit míček před něho a jenom bych mu měl mu šeptat povely, kterým nerozumí. To asi tak stejný, jako když v BSG nebo SG povznesení dirigujou ty lidi dole pomocí andělů nebo šifer, aby dělali, co oni nahoře celou dobu chtějí. Efektivní jako prase.
Každopádně, od mě asi poslední post, stejně tvůj názor na tohle dávno znám a ty znáš asi můj