Tak nejdřív vyjmenuju scifárny, na které nikdy nezapomenu:
Star Wreck: In the Pirkinning - jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Je prostě dělaný nadšenci pro nadšence a ten styl humoru mi padne dokonale. Vystřelit místo fotonových torpéd sudy s pivem a úspěšně tím vyřadit nepřátelskou loď, to se jen tak někde nevidí. BRAVO!
-
The Fifth Element - Pátý element - Mille to opravdu moc sluší; Willis válí. Nikdy nezapomenu na vystoupení Divy Plavalaguny.
-
Artificial Intelligence: AI - A.I. Umělá inteligence - aneb "kde je hranice lidskosti?"
-
Independence Day - Den nezávislosti - Will Smith ve své nejlepší formě, atomovky lítají ve správném množství.
-
BTTF - Návrat do budoucnosti - tahle trilogie byla snad nejpřehrávanějšími kazetami, kterými se zaobíral náš VHS přehrávač, když jsem byl ještě děcko, a nutil jsem ho do přehrávání něčeho dennodenně.
-
The Butterfly Effect - Osudový dotek - změnit minulost je fajn, ale co když to člověka bude stát zdraví a i tak to nedopadne tak, jak si přál? Film má minimálně 2 verze konců, a obě jsou skvělé. Druhý díl je pouze parazitem těžícím z názvu. Třetí díl je úplně jiný žánr, ale podle mě se povedl docela dobře.
-
Waterworld - Vodní svět - "modrá planeta" dostává nový význam. Už jen ta myšlenka mě dostává.
-
Ghost Busters - Krotitelé duchů - "nikdy nekřižte paprsky!"
-
Dále jen jmenuji:
Starship Troopers - Hvězdná pěchota, Iron Man, Demolition Man, Hancock, I Am Legend, Click, Matrix série, Alien série, Terminátor série. Star Wars moc nemusím, protože když chci pohádku, tak radši fantasy, než sci-fi.
A filmy k seriálům:
Serenity, Stargate, Star Trek (zatím jsem ale neviděl většinu filmů z TOS éry),
Battlestar Galactica (a
Razor). Dále jsem zrovna včera viděl úvod do seriálu, který bude prequelem k BSG - film
Caprica, a musím říct, že se mi to líbilo snad ještě víc, než samotné BSG, a to už je opravdu co říct.
A teď se dostávám k tomu filmu, který je ze sci-fi mým nejoblíbenějším, a tím je
The Chronicles of Riddick - Riddick: Kronika temna. Prsty v tom sice asi bude mít hlavně představitel Riddicka - Vin Diesel, ale tenhle film můžu prostě vidět stále dokola, a přitom mě pořád neskutečně baví. Škoda, že příběh není dokončen (Diesel tvrdí, že to měl být první díl trilogie; teď se zase prý něco děje, a možná pokračování bude - doufejme). Dále mi na něm vadí nesoudržnost univerza (se hrami a s Pitch Black). I tak je ale tohle dílko mým favoritem.