Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek StarTrek XI

StarTrek XI

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 16.5.2009 23:58:32
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak se mi ani po delší diskuzi nepovedlo dva starší studenty filmových věd přesvědčit o tom, že Star Trek není dokonalý a že pár věcí v ději je špatně uvozených/realizovaných a v univerzu Star Treku nepatřičných (osudové vysvětlení Spock/Kirk setkání na "Hothu") :lol: Byl jsem zavalen mnohými odbornými výrazy, které jsem si pak musel googlovat. Nakonec jsem se z debaty stáhl, protože to začínalo připomínat tradiční "arguing on the internet" diskuze.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 17.5.2009 12:08:49
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Allerlei píše:
Tak nějak koukám, že jsem asi viděla jiný film než vy :lol: Nějak z ST XI nadšená nejsem... a to jsem docela popkornový typ diváka :? Nejvíc za to může Kirk - není tu někdo, komu se z něj také dělalo špatně a chtěl na něj při konečné scéně, kdy ho vychvalují a tleskají mu, něco hodit? :lol:

Ha, tak se dá říct, že jsme tu už tři, kdo není úplně nadšený. :D
Pine byl v pohodě v tom smyslu, že dokázal zachytit Shatnera, a přesto zůstat svůj a dát Kirkovi takovou tu mladickou zbrklost. Hodit jsem po něm nechtěla nic, ale máš pravdu, že když třeba převzal jen tak velení, tak mi bylo divný, že to nikomu nevadilo, když je loď plná lidí, kteří dění na můstku až tak nesledovali a netušili, kdo je sakra tenhle Kirk a proč by mu měli věřit. To, že ho Pike udělal Spockovým prvním důstojníkem nebylo nejspíš ani nikde zaneseno nebo to Spock dal do deníku "mimo záběr", což je taková ta typická SG věc, která mě naprosto irituje.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 17.5.2009 13:08:29
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No jo, jenže Abrams musel už tak docela dost stříhat, nemohl si IMO dovolit, aby letní hit měl dvě a půl nebo tři hodiny. A vůbec, pošlu ti, Klenotko, tu diskuzi s filmařema. To se nasměješ...

Je docela funny si po STXI pustit Wrath of Khan, zvláště, jak hezky lživě (v kombinaci s Kirkovým superegem) působí jeho "dostal jsem za Kobyashi Maru medajli za kreativní přemýšlení" :lol:
Obrázek

Příspěvek 17.5.2009 13:40:35
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak teďka se na trekkies.cz objevil článek a v něm je hezky vidět, jak je nová enterprise velká oproti té předchozí.. je asi 4x nebo 5x větší oproti původní sérii, což jí dělá snad ještě větší jak "galaxy" třídu.

Příspěvek 17.5.2009 14:23:30
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vidím, že se mi znovu potvrzuje pravidlo, že pokud se film nelíbí kritice, tak je parádní :D Za soukromý kritiky tohohle fora bych si dovolil označit Klenotku a Raynora, máte v tomhle oboru přecijen jakési skušenosti...
Já sem měl značné výhrady před uvedením, ale jsem spokojen. Podle mě to byla paráda a těch několik účelových věcí jako náhodné setkání Kirka a Spocka prime mi nevadí.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 17.5.2009 17:13:11
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

PrometheusX: Přečti si komentáře pod tím článkem.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 17.5.2009 18:43:12
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jako restart to nebylo špatné, naopak mě to velmi příznivě překvapilo, jen ten Vulkán apod... to že se Kirk a starý spock potkali se dá logicky vysvětlit, to že z kirka udělali hned kapitána ani poté co udělal kadetské zkoušky a měl být praporučík a Spock v hodnosti komandéra měl převzít velení po pikovi jenž swe stal admirálem... no to je největší chyba, ale když přivřu obě oči tak to projde....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 17.5.2009 19:02:31
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Pomeranc: četl četl, nikdo tomu evidentně nevěří .)

Příspěvek 24.5.2009 16:04:17
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Balial: Že by se mi nelíbíl je nesmysl, kdybych ho hodnotil, dal bych mu třeba 80%, možná i 90%, když to hodnotím v kontextu toho, jak šel Trek do hnoje, ale rozhodně bych o něm neřekl, že je to nejlepší film tohoto roku nebo že je geniální. To mi zase připomíná mánii okolo Temného rytíře, který byl taky velmi dobrý, ale rozhodně to nebyl nejlepší film všech dob, nebo jaká aura se okolo něho šířila...
Naposledy upravil Raynor dne 24.5.2009 16:30:17, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 24.5.2009 16:29:34
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Balial: Opět děsím sama sebe, ale zase musím souhlasit s Raynorem :lol:
A já nemám "zkušenosti", nemám vystudováno nic blízko filmu, jenom jsem zkrátka odmala velký filmový fanda, což mi nedává právo psát nějaké recenze, ale čistě prezentovat vlastní názor. :wink: Takže se na mě moc nespoléhej v tom ohledu, že se ti to líbit bude nebo nebude. :wink: A jelikož jsem kritický cynik (či cynický kritik :smile: ), tak to obvykle schytá film, okolo kterého se vytvořila aura dokonalosti a kolem čeho je hromadné šílenství. A to je právě případ ST (a třeba i Temného rytíře).
Zajdu si na to znovu, až to bude u nás v kině, ale do Prahy na to podruhé nepojedu, protože to hrozně leze do peněz :? Jen kdyby tady u nás všechno nechodilo s měsíčním zpožděním :roll:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.5.2009 16:33:51
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já jsem právě za měsíční zpoždění celkem rád. Jinak bych neřekl, že mám kolem filmu něco vystudovanýho, za ten rok na škole se moje buranské názory o moc teorií neobohatily - a jak jsem psal, dva (sečtělejší?) teoretici se mnou v kritice nesouhlasili, takže tak.
Jinak... já nemám lepru! Děsím se toho, že se někdo děsí, že se mnou souhlasí ;-) :lol:
Obrázek

Příspěvek 24.5.2009 17:45:22
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Já sem to myslel trochu jako poklonu :-D Dobře, profesionální kritici nejste, ale možná je to dobře. Proto že ve vašich recenzích je vidět celkem profesionalita a na druhé straně taky pohled normálního člověka, takže takový pěkný skloubení. Ale často hold nesouhlasím :-D

Rozhodně je mi to ale sympatičtější, než recenze od nějakých rádoby kritiků... proto že tam mám dojem, že co se jim nelíbí se líbí mě a naopak, když se náhodou něco líbí kritice tak mi přijde že se na to nedá dívat...

Samozřejmě možná jiní lidi to vidí jinak.

EDIT: Raynore, já nemám problém s tebou souhlasit. Ale oblastí, kde se shodnem, je prostě zoufale málo :lol:
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 24.5.2009 17:57:43
Poul Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Souhlas s Raynorem a Klenotkou ohledně té "aury dokonalosti". Film dobrý, ale neměl my se tolik vyzdvihovat (stejně jako Dark Knight).

Příspěvek 24.5.2009 18:05:06
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Balial: Což není nic proti ničemu, já znám osobně taky dost lidí, kteří mají rádi Kameňáky nebo třeba i jsou filmově znalí ale hold se jim líbí něco jiného než mě (spolubydlící obdivuje TNG a ne DS9, nebo třeba miluje Dunu od Lynche, což já nenávidím) a přesto jsem schopný uznat, že může jít o inteligentní lidi a rád si s nima posedím nad pivem ;-) Na katedře taky nemají rádi argument "je to jeho názor a já mu ho neberu", ale to asi jenom proto, že nemají zkušenost s internetovými unwinnable flame wars :lol:
Obrázek

Příspěvek 24.5.2009 18:33:30
tominocz Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak sem taky koukal na ten film a musim rict. ze me velmi sklamal je to takovy uz divny tam po nekom strili sem ani nevidel odkud to lita snad z celyho trupu byl sem z toho docela zmatenej hlavne nakonci jak odhazovali kolik ? snad 10 reaktoru.
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek