Musím se přiznat, že ST se mi vždy líbil, ale moc dílu jsem z něj neviděl. Pokusil jsem se to dohnat stažením všech dílů Voyageru, který jsme vždy s otcem sledovali s posvátnou úctou na VHS. Ovšem zde se projevil problém s titulky (nenašel jsem dále než první sérii) a s odposlechu se to opravdu nedá. TNG vidím občas díl na AXN, DS9 jsem neviděl ani ukázky, Enterprise jsem viděl už ve veškerém, kromě správného pořadí a na TOS jsem příliš rozmazlen počítačovými efekty. No jinak řečeno: Doteď jsem byl ohledně ST téměř na suchu a teprve dnes přišel ten vlhký okamžik. No ale abych už ukončil to hnusné OT:
|
Toto je spoiler!!!:
|
Tenhle film mě opravdu dostal. I když kameraman zřejmě považuje LSD za "čajíček pro mimina" a moje oblíbená Jennifer Morrison si zde opravdu střihla "roli", kterou patrně odehrála jen tak z dlouhé chvíle (také účet Paula McGilliona se patrně nepřetížil platem za 10ti vteřinový výstup). Moje oblíbené "Shields up. Red alert.", zamilované především z Bridge Commandera tu zaznělo a dokonce i stejné zvuky jako v TOS. Zničení Vulkánu už bylo trochu zarážející, ale zase nesmím být přízemní. Zachary mi v roli správňáka k začátku moc nesedl, ale když neusekl ani jednu hlavu za celý film řekl jsem si že mu to opravdu jde (už jen překonat to pokušení ). Hlášky se povedly, ale zaručeně nejvíc mě dostal 17ti letý důstojník s ruským přízvukem jako poleno i když mi přijde poněkud divné, že počítač měl potíže poznat co říká, když se ST vytahuje automatickým překladačem (pokud v té době ještě nebyl vynalezen, tak předpokládám, že se tu za chvíli objeví minimálně deset příspěvků o tom informujících). |
Moje hodnocení je 10 z 10 a tenhle film si je rozhodně zaslouží. Kdybych kradl (když si vzpomenu na protipirátskou reklama na začátku titulků tak vlastně kradu) tak bych si na to velmi rád zašel znovu. A teď už musím setřást nostalgii a hlavně vypnou znělky na všechny série ST co mi tu po celou dobu psaní článku hučí do hlavy

In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!