Tak včera večer jsem se také zašel podívat do kina - do pardubického CineStaru. V kině jsem už několik let nebyl, takže zážitek byl perfektní.
Hned po příchodu a vyzvednutí vstupenek jsem se dozvěděl, že nás do sálu ještě nepustí, protože v poslední řadě někdo dostal při předchozím promítání (první premiéra Star Treku v kině) epileptický záchvat, takže se muselo čekat na bleskový zásah uklizečky.
Co bych řekl k filmu...
TOS jsem nikdy neviděl (snad jen druhý film), ale měl jsem víceméně představu o prostředí a o postavách.
Postavy mě nadchly (hereckými výkony, dialogy, výběrem herců), snad jen s výjimkou Nerona, který mi prostě připomínal Star Wars, které já opravdu nemusím (on mi dost připomínal i Picardova klona z Nemesis, ale toho jsem taky neměl rád...všeobecně Romulany nemusím, mám radši Borgy). Možná mu měli dát více času na plátně. Měl jsem zpočátku problém zvyknout si na "Sylara" jako na klaďase. Nimoy si roli sehrál s chutí a sednul tam parádně.
|
Toto je spoiler!!!:
|
Technika pěkná, Nokia v autě mě rozesmála . Enterprise zvenku nic moc - chybělo mi tam takové to umělé zplastičnění, jako měla třeba NX-01 z ENT (ale o to to bylo zase také "realističtější", takže v pohodě). Líbily se mi zbraně, zvláště pak ten rozkládací meč. Nějak jsem se tomu nezasmál (narozdíl od souseda), když při přepravě říkal Kirkovi, že má specializaci v šermu...asi jsem měl nějaké podvědomé tušení . Strojovna příšerná - souhlasím s tím, že to vypadalo jako pivovar a navíc mi to dost připomínalo i nějakou rafinérii. Nevím, jak to bylo v TOS s warp jádrem, ale pro ten únik z vlivu černé díry, jak vyhazovali jader několik, to jsem nějak neunesl. Jestli to je ale podle TOS správně, tak se omlouvám. |
Bojové scény měly na mě až příliš rychlý střih. Nestihl jsem si je pořádně užít. Opravdu by to chtělo delší, méně radikálně sestříhanou verzi. Ještě mě štvala jedna věc - jak se "rozkmitala" kamera při přechodu do Warpu - to je prostě nesmyslné kopírování BSG, kde to smysl má vzhledem k povaze toho pohonu. Scénář byl podle mě výborný. Efekty a triky na skvělé úrovni, zvlášť transportní paprsky - prostě cool

.
Všechny interiéry i exteriéry (mimo tu strojovnu Enterprise) se mi líbily. Vypíchnu třeba výukové středisko mladých Vulkánců a můstek Enterprise.
Shrnutí: Nestříhat tak drasticky akční scény, dát více prostoru záporákovi, a nedělat ze strojovny ropnou rafinérii, tak by byl pro mě film na 100% hodnocení. Takhle má u mě 90 % a konstatování, že 139 Kč za lístek nelituji.
EDIT: Na hudbu bych vážně málem zapomněl

. Musím říct, že byla super.
ad
1) V tom máš pravdu, ale dalo se.
2) To nevím, co by tam pro mě museli udělat, aby byli příjemnější

. Ti co byli v CineStaru byli fakt super. Chovali se dost přívětivě a prohodil jsem s nima i pár slov.
3) Normální širokoúhlý plátno přes celou místnost. V kině jsem fakt dlouho nebyl, ale lepší si představit nedovedu.
4) Sedačky byly čisté a pohodlné.
5) Jo, zvuk jsem čekal o kapku lepší, ale co neměli na kvalitě, to dohnali na hlasitosti.
6) Jo, škoda, že jste to nepostli na fórum. Hledal jsem takhle na fórech, jestli v Pardubkách někdo nejde, ale nenašel jsem.