Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek StarTrek XI

StarTrek XI

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 08.5.2009 20:42:11
m746 Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak na novy Star Trek sem take včera byl v Ostravskem Cinestaru a byl sem docela překvapen jak byl tenhle film výborný akční zabavny Sci-fi.Film sice přepisuje historii star treku např.
Toto je spoiler!!!:
zničení Vulkanu
,ale restart musel přijit proto aby si v dalších filmech mohli vest svojí příběhovou linii a nemuseli respektovat pedchozi filmy a serialy. :D :jako: Protože v posledních letech star trek umíral a staval se obětí sve zafixovanosti na určitou skupinu lidi pro kterou byl určen.
Ohledně režisera:Abramse sem se bal že star trek zprasi jako M:I3 která vypadala spíš jako napodobenina serialu Alias a hodně si s toho serialu vzal a tím M.I poslal do kopru!!!Ale naštěsti u star treku tuhle chybu neudělal :D
a zcela jistě vím že zajdu i napodruhe do kina dat repete :lol:

Hlavně nechapu lidi co místo aby si na toto zašli do kina stahují otřesne kinoripy :puker: :puker:

EDIT: Na takové info ještě používejte funkci spoiler. Pomeranc

Příspěvek 08.5.2009 21:27:45
pilarius Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak včera večer jsem se také zašel podívat do kina - do pardubického CineStaru. V kině jsem už několik let nebyl, takže zážitek byl perfektní.
Hned po příchodu a vyzvednutí vstupenek jsem se dozvěděl, že nás do sálu ještě nepustí, protože v poslední řadě někdo dostal při předchozím promítání (první premiéra Star Treku v kině) epileptický záchvat, takže se muselo čekat na bleskový zásah uklizečky.

Co bych řekl k filmu...
TOS jsem nikdy neviděl (snad jen druhý film), ale měl jsem víceméně představu o prostředí a o postavách.
Postavy mě nadchly (hereckými výkony, dialogy, výběrem herců), snad jen s výjimkou Nerona, který mi prostě připomínal Star Wars, které já opravdu nemusím (on mi dost připomínal i Picardova klona z Nemesis, ale toho jsem taky neměl rád...všeobecně Romulany nemusím, mám radši Borgy). Možná mu měli dát více času na plátně. Měl jsem zpočátku problém zvyknout si na "Sylara" jako na klaďase. Nimoy si roli sehrál s chutí a sednul tam parádně.

Toto je spoiler!!!:
Technika pěkná, Nokia v autě mě rozesmála :D . Enterprise zvenku nic moc - chybělo mi tam takové to umělé zplastičnění, jako měla třeba NX-01 z ENT (ale o to to bylo zase také "realističtější", takže v pohodě). Líbily se mi zbraně, zvláště pak ten rozkládací meč. Nějak jsem se tomu nezasmál (narozdíl od souseda), když při přepravě říkal Kirkovi, že má specializaci v šermu...asi jsem měl nějaké podvědomé tušení :smile: . Strojovna příšerná - souhlasím s tím, že to vypadalo jako pivovar a navíc mi to dost připomínalo i nějakou rafinérii. Nevím, jak to bylo v TOS s warp jádrem, ale pro ten únik z vlivu černé díry, jak vyhazovali jader několik, to jsem nějak neunesl. Jestli to je ale podle TOS správně, tak se omlouvám.

Bojové scény měly na mě až příliš rychlý střih. Nestihl jsem si je pořádně užít. Opravdu by to chtělo delší, méně radikálně sestříhanou verzi. Ještě mě štvala jedna věc - jak se "rozkmitala" kamera při přechodu do Warpu - to je prostě nesmyslné kopírování BSG, kde to smysl má vzhledem k povaze toho pohonu. Scénář byl podle mě výborný. Efekty a triky na skvělé úrovni, zvlášť transportní paprsky - prostě cool :P .
Všechny interiéry i exteriéry (mimo tu strojovnu Enterprise) se mi líbily. Vypíchnu třeba výukové středisko mladých Vulkánců a můstek Enterprise.

Shrnutí: Nestříhat tak drasticky akční scény, dát více prostoru záporákovi, a nedělat ze strojovny ropnou rafinérii, tak by byl pro mě film na 100% hodnocení. Takhle má u mě 90 % a konstatování, že 139 Kč za lístek nelituji.

EDIT: Na hudbu bych vážně málem zapomněl :oops: . Musím říct, že byla super.

Blackthunder píše:
...

ad
1) V tom máš pravdu, ale dalo se.
2) To nevím, co by tam pro mě museli udělat, aby byli příjemnější :D . Ti co byli v CineStaru byli fakt super. Chovali se dost přívětivě a prohodil jsem s nima i pár slov.
3) Normální širokoúhlý plátno přes celou místnost. V kině jsem fakt dlouho nebyl, ale lepší si představit nedovedu.
4) Sedačky byly čisté a pohodlné.
5) Jo, zvuk jsem čekal o kapku lepší, ale co neměli na kvalitě, to dohnali na hlasitosti.
6) Jo, škoda, že jste to nepostli na fórum. Hledal jsem takhle na fórech, jestli v Pardubkách někdo nejde, ale nenašel jsem.
Naposledy upravil pilarius dne 09.5.2009 13:40:49, celkově upraveno 6
Obrázek
Kritiku přijímám pouze tehdy, je-li podána slušně. Snažím se k vám chovat přívětivě, tak se ke mně prosím chovejte také tak.

Příspěvek 08.5.2009 21:33:26
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

2 pilarius
Ježiš do Cinestaru? Měl jsi jít do paláce a to z několika důvodů:
1) víc místa na nohy,
2) příjemější uvaděči
3) lepší plátno
4) lepší sedačky
5) lepší zvuk (Mnoooohem lepší)
6) Včera jsem tam byl já s Malasem :rflmao:

Sorry za OT ale nedalo mi to :D
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 08.5.2009 21:46:49
Havtek Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Tak ja jsem taky byl včera v kině v tom proslulém co máme jen tady v Českých Budějovicích, ti co netuší proč tak je to to kino kde se natáčel animák Simpsonovi ve filmu:):):) Ale o to nejde, byl jsme na Star Treku hned ve tři odpoledne, a to že do kina nechodim, ale stahnout si kinorip zrovna tohodle filmu, to bych si pracky urazil. Film se mi zdal opravdu suprovej, nejsem měkota, ale slza mi ukápla hned zezačátku filmu, kdy Kirk starší nalítnul s USS Kelvin do těžební lodi a přitom se mu narodil syn. Ta scena jak se Spock emocionalně a uplně v klidu vyrovná s tím ze jeho otec je zradce byla opravdu ukázková:) Kdo to videl pochopí, kdo to neviděl tak snad jen to si děláte prdel ne :):) Za mnou taky sedel nejaký pár a při sceně zachrany z Vulkanu kdy se teleportovali a Spockova matka to jaksi nezvládla, ta paní za mnou prohlásila " to si nemohla stoupnout blíž" , no konec. Spck a Uhura fíha, čekal jsme že ona skončí s někým jiným ..... :) Ale co scenaristi tomu tak chteli tak proc ne. Celkový dojem od 1 do 10 no dam 15 zvuk vynikající, vesmírné bitvy strhující, a ten trouba v červeným skafandru k smíchu, když neumí s padákem tak dobře mu tak:):) Jen takový postřech, 126 minut mi uteklo jako bych tam sedel pul hodiny. Takže žijte dlouho a blaze :yahoo: P.S. A ted už jen Terminátor a kino mám zase vybraný na pár let

Příspěvek 08.5.2009 22:13:01
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Čeká mě to v pondělí. Dokonce půjdu do kina nejen s netrekkies (to asi nejsme ani já), ale i s negeeky! Odevšať se na mě valí superkladné ohlasy, takže se docela bojím efektu přechválenosti, ale co už :lol:

Jinak lidi, sakra, musíte sem psát tak očividně ty spoilery? Všichni víme, že jde o reboot, ale napsat, že
Toto je spoiler!!!:
tam dojde ke zničení nějaké planety..?
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 08.5.2009 22:24:15
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Souhlasím s Raynorem, zkusme ještě chvíli psát očividné spoilery do spoileru. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 08.5.2009 22:47:42
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Na tenhle film jsem se díval, jako by to byl můj poslední, jenom sebrat převrhnutej popkorn bez toho, abych nevynechal ani okamžik mě docela dalo zabrat :)

Když už jsem na ten film šel, tak jsem se nevím proč připravoval na to, že všechny nejlepší scény už byli hozené do trailerů, k mému překvapení tomu však nebylo a tak jediné co bych filmu vytkl je malý prostor pro příběh.. od samého skákání a střílení se mi zdál trochu neznatelný .)

Ale jsem fanda megalomanských a drahých akcí a efektů a hláškování též (ovšem musim říct, že na titulcích si mohli dát víc záležet - chybějící věta dokonce zkazila povedený vtip), ale co mi tam nesedlo je ztvárnění:
Toto je spoiler!!!:
.. a) červené hmoty jako prostředku pro vytvoření černé díry - takovýhle podobný čevený balon máme doma taky :))
b) strojovna - kotelna; i ta v TOS vypadala víc hi-tech

Nebýt trekkie tak filmu dám 9/10, ale myslím že desítka mu i přes drobňoučké chybky sluší víc .)

Příspěvek 09.5.2009 09:50:44
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

To se nedá vydržet! :D Jdu na ten film dneska ve 14:40 do Slovanského Domu (Praha). Už se fakt nemůžu dočkat. Dokonce se mi o tom včera zdálo.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 09.5.2009 09:55:12
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Každopádně nejlepší film, co jsem za poslední roky viděl a spolu s Prvním kontaktem asi nejlepší ST film.
Rozhodně to bylo rychlé. Ani jednou jsem během filmu nepocítil nutkání podívat se na hodinky, či jinak sledovat čas. Proto mě překvapilo, že to mělo celé dvě hodiny. Nakonec ale bych strašně rád viděl i ty vystříhané scény.
Po efektové stránce si nemůžu stěžovat. Zůstalo to ST a přitom je to o kus realističtější. Nový efekt warp pohonu (navíc ovládaný tím kniplem) mi přijde pěkně stylový. Leč se mi nezdálo, že chvíli potom co Enterprise odlétla, to měla k Vulkánu jen tři minuty...
Nová Enterprise vypadala úžasně. Ten pohled, když raketoplány přilétaly k stanici, jsem si vyloženě užíval. Strojovna mě taky zarazila, ale ne zas tolik, jako to vodní potrubí. A taky mě zarazilo, že loď měla čtyři warp jádra.
K postavám. Spock byl naprosto stylově démonický a pak mě zaujali hlavně McCoy, Scotty a Sulu.
Ještě mě zarazila jiná věc - hvězdná data. V TOS používaly SD bez nějakého systému, ale rozhodně to nereflektovalo skutečné roky. Možná, že během filmu, tedy ještě před TOS, to bylo opravdu jinak, ale Spockova loď z budoucnosti odpověděla datem výroby taky ve standartních rocích, i když to už se dávno používá SD.
Jako Trekkieho mě tam spousta věci potěšila, ale hlavně závěr. Celá původní posádka ve správném složení a pak klasický proslov včetně klasické hudby... IMBA.

Zajímá mě, jak chtějí pokračovat pro spekulovaný 12. film. Takto si vytvořili alternativní realitu, ve které chtějí určitě pokračovat. Ale jak? Posádka se nakonec dostala do původního složení, ale alternativní realita nabízí jiné možnosti. Opravdu mě zajímá, jak se poperou s tím, že teď mají k dispozici dva ST univerza.
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 09.5.2009 17:05:50
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Bylo to naprosto dechberoucí! Opravdu jsem si to užíval. Líbilo se mi, jak do toho zapojili Leonarda Nimoye. Sice je to taková adaptace Xindi story arcu, ale vůbec mi to nevadilo.
Další věc: Simon Pegg v roli Scottyho. Myslím si, že nemohli vybrat nikoho lepšího. (McGillion by se na něj asi opravdu moc nehodil)
Všichni ostatní ze staronové posádky se mi zamlouvali taktéž.

Malinko mě tam zarazilo několik maličkostí jako např. odkdy má černá díra nějaké ústí, natožpak v jiném čase...
Co to bylo za Romulany, že naprosto změnili dosavadní image?
Datum výroby Spockovy lodi se mi taky tak úplně nezdálo...
Jestli jsem to správně pochopil, události, které vedli ke Spockově a Nerově cestě zpět v čase, by se měly odehrát až někdy po všech ST seriálech a filmech.
Čili něco jako 2380 nebo později (v normálním datování). Znamená to tedy reset všeho a start alternativní reality, která by se ale podle mého už měla brát jako jediná správná (pokud se někdo nepokusí dát věci do pořádku)

Samozřejmě by se to ještě dalo brát tak, že na začátku filmu, nebo resp. v bodě, kdy se začlo všechno měnit, jsme nebyli v naší realitě, ale v jiné, která se liší pouze tím klíčovým výbuchem supernovy. Tzn. že v "naší" realitě k němu nikdy nedojde, tudíž je celý tenhle projekt na vedlejší koleji bez žádného propojení.

Příspěvek 09.5.2009 17:22:46
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Na většinu tvých otázek co se stalo před filmem by měl odpověděť komix Star Trek Countdown :wink:

Jinak
Toto je spoiler!!!:
já osobně jsem rád za tenhle restart. Znamená to, že se klidně může oběvit v příštím filmu William Shatner :yahoo:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 09.5.2009 17:37:58
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Restart je dobrá věc. Takhle se můžou do celé ságy pustit znovu. Takové další tři seriály řekněme. :D Star Trek: Druhý pokus. :rflmao:
Jo, o tom komixu jsem se právě před chvíli dočet na memory-alpha. Dá se sehnat na netu, resp. kde?

Příspěvek 09.5.2009 17:50:57
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Na trekkies.cz jsou všechny čtyři čísla přeloženy v češtině. :wink:

http://www.trekkies.cz/view.php?cislocl ... romhlmenu=
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 09.5.2009 18:55:20
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Díky.

Příspěvek 09.5.2009 18:56:15
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Wau, už je venku i soundtrack! :-D (já vim, asi objevuju ameriku...)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek