Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

knowing

s nickym cagem docela dobry filmek 7/10

jinak na moviezone uz je recenze noveho startreku a to proste bude total cool uz se tesim,protoze na MZ vzdycky jsou tak prisni ale tohle dostalo 9/10 takze parada
" IMMORTALITY "

Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tobruk
Jako vážně míněný český válečný film to relativně obstálo, určitě po stránce atmosféry. Problémem pro mě ale byly všudypřítomné vybuchující nálože suplující dopady šrapnelů, kterých nejen bylo až zbytečně moc, ale navíc byly nevěrohodné... Takhle opravdu dopad dělostřeleckého granátu ani za mák nevypadá.
Po pozitivní stránce se autoři nebáli jít do krve a záběr, jak nebohému pěšákovi výbuch utrhne obě nohy, je opravdu kořeněný. Stejně tak plazící se desátník, chrchlající krev, s tuctem kulek v zádech.
Jako největší neduh asi vidím, že ten film trpí tím, čím veškerá česká současná filmová tvorba. Je seskládaný z drobnějších epizod, aniž by existoval nějaký ucelený příběh nebo aspoň téma. Tenhle recept možná skvěle funguje u komedií, ale u válečného dramatu nevím, nevím.

Starship Troopers 3: Marauder
No... co říct. Někomu to přijde jako amatérská slátanina, někomu jako nutnost. Já jsem druhý případ, jelikož prostě dokážu tu sebeironii a přehnanost ocenit místo toho, co bych jí spílal. Škoda, že tam Casper až tak moc nebyl, ten to celkem táhl.
Akorát teda současně koukám na ENT, takže už z toho mám deformaci, když jsem v jedné scéně v Lole Beckové úplně viděl (a hlavně slyšel) tu T'Pol...
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tak pro ty co neviděli můžu jen doporučit film Davida Hewletta A Dog´s Breakfast.

Naopak bych ale varoval před filmy Kostka 2: Hypercube a Varan vs. Cobra. To jsou vážně :jako: skvosty :jako: .

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Varan vs. Cobra a Starship Troopers 3: Marauder? Podle názvů by tyhle filmy mohly mít silný GP potenciál :twisted: seženu si

Wrestler
Vynikajcí, dalo by se říct až komorní drama (ten film stál určitě minimum), které stojí na vynikajcím hereckém výkonu M. Rourka.
Určitě si zaslouží pochvalu perfektně natočené wrestlerové scény.
Moc se mi taky líbilo, že v hodně scénách je poznat Aronofskyho rukopis (zvuk, když si Rourke nasazoval naslouchátko do ucha nebo když šel pracovat a při cestě k pultu byly slyšet povzbuzující diváci)
A už vážně nevím za co, by měl herec dostat oscara, než za to, co předvedl Rourke v tomhle filmu, shame on you akademici.

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

W
Opravdu dost se mi líbí Stoneův JFK, a Četu považuju za nejlepší film z vietnamské války - ale asi jenom proto, že jak Full Metal Jacket, tak i Apocalypse Now se mi moc nelíbí - ale 'W', čili jeho film o Georgi Bushovi, mi opravdu nepříjde dobrý.
Nejprve ze všeho, Stone vykresluje Bushe v podstatě jako dobromyslného ňoumu ovládaného poradci. Bush má "father issues" a proto útočí na Irák. Budiž, Jelcin taky nebyl ve skutečnosti takový alkoholik a Churchill taky ve skutečnosti nebyl takový génius, osobní linie by mohla být ok. Přitom ale Stone ukazuje všechny rozhodující události za posledních dvacet let jako by jsme byli v sitcomu a i Lojza z Máselné Lhoty má pochopit v jakém roce zrovna jsme. Takže například příjde flashback na Bushe staršího, který stojí před televizí, na jedné straně Colina Powela v generálské uniformě, a se založenýma rukama říká něco ve smysl "Pane jo, takže jsme vyhráli válku v Kuvajtu, tak to jsem nečekal, ještě že jsme provedli tu důkladnou leteckou kampaň, Coline, dobrá práce!", což od prezidenta tak nepravděpodobný dialog, že i Star Wars jsou reálnější. Působí to jako vysvětlovací scény z Hvězdné brány; ale zatímco v SG se to dalo zkousnout, tady se máme dívat na světové politiky...
'W' by zřejmě chtěl být film pro masy, ale přitom si je vědom, že jim předkládá mnohavrstevnou story světové politiky, a tak to takhle bizarně zjednodušuje. Každý politik je buď idiot, nebo nemá skrupule - což je možná pravda, ale rozhodně to nepoznáte na první pohled, jako v 'W'.
A v neposlední řadě tu jsou herci v rolích politiků. Ano, vypadají sakramensky věrohodně a i ten Josh Brolin mluví fakticky jako Bush. Ale z nějakého důvodu, když se to jejich hraní podobá spíše karikaturám, a protože je dobře znáte i z jiných rolí, jim máte problém uvěřit, že jstou to skutečně Condoleeza Rice nebo Colin Powel. Jeden pořád čeká, kdy si pro Thandie Newton přijede Tom Cruise, Jeffrey Wright odjede poradit něco Jamesi Bondovi a kdy Josh 'W' Brolin najde při toulkách texaskou farmou tašku plnou peněz...
No a pak to má IMO i špatnou dramaturgii. Zkrátka podle mého dvě hodiny nudy a pokud chcete něco s Bushem, pusťte si znova 'Who is Hu' na YouTube.
2/5

FROST/NIXON
Mě tenhle film zase až tak moc nevzal. Pominu-li, že mi to příjde trochu moc zhollywoodizované a Frostova story je standartní variace na Rockyho (opravdu mi dělá problém uvěřit, že tři dny Nixon dusil Frosta, a pak mu z nějakého důvodu upadla morálka a Frost zčista jasna podusil Nixona), a přejdu k tomu, že je tu i jistý problém s hlavním skandálem filmu. Podobně, jako na mě moc nepůsobila pointa Valčíku s Bašírem o tom, že před 25 lety na blízkém východě proběhl masakr - jednoduše jsem už otupen současnými blízkovýchodními masakry - podobně mě nevykolejuje ani pointa Nixonovy řeči, protože jsem otupen jinými domácími i zahraničními politickými skandály.
Ron Howard to celé natočil tak, jak filmy obvykle Ron Howard točí. Nic nepřekvapí, nic neuškodí.
3/5
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Fanboys
Film o fanoušcích Star Wars, píše se rok 1998 a parta přátel se chystá vkrást na Skywalker Ranch, aby shlédli epizodu I ještě před premiérou. Jedná se o celkem povedenou komedii se zajímavým obsazením. Těšit se můžete např. Kristen Bell, Carrie Fisher a další známé, či neznámé tváře. Je perfektní pozorovat souboj mezi Trekkies a Star Wars fans :D A když budete sledovat pořádně neunikne vám ani tým SG-1.
Obrázek

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

deleted
Naposledy upravil Ivory dne 31.12.2009 12:48:05, celkově upraveno 1
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

na titlukach se zaclo delat dneska ,film vysel vcera v noci na torentech uz ho mam jeste cekam az nekdo z titulky .com zrobi preklad ;-)
" IMMORTALITY "

Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

FANBOYS
STAR WARS!!!
Co říct víc?
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Teď jsem se díval na film Nostradamus z roku 1994. Nedokoukal jsem to. Zdálo se mi to až příliš dlouho a stejně se mi z toho filmu líbily jen scény s jeho vizema. Někoho to ale může zaujmout.

Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zajímavé zrovna jsem rozečetl knihu o té samé osobě.

Ale abych nebyl OT:
Nedávno jsem zjistil, že vyšel třetí díl Starship Troopers (Hvězdná pěchota) a po zhlédnutí jsem byl velmi příjemně překvapen (narozdíl od druhého dílu).
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tillion: No přece Star Trek!!!! :D :D

Na Fanboys jsem zvědavý, na ten film se těším už od doby první ukázky. Jen to teď bude mít u mě možná těžší, protože mám pořád v hlavě nový Trek. Ten film vě mě jako ve fanouškovi nechal stopu, a ještě nějakou dobu ho budu vstřebávat. Takže jestli někdo jen ukáže na Jamese T. Kirka světelným mečem, tak mu ho ustřelím fotonovým topédem tak rychle, že ani nestihle říct "May the force be with you." :lol:

EDIT: Ok, tak už jsem taky fanboys viděl. Sice jsem moc nežral jak tam ukazovali trekkies :lol: , ale byla to sranda. Tu rivalitu přehnali pěkně. :D Komedie pro nerdy super. :thumleft:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Carlitova cesta
Moc zajímavá gangsterka od B. de Palmy. Bohužel na rozdíl od ostatních gangsterek, co jsem zatím viděl a to jak od de Palmy, Scorseseho nebo Coppoly, které naprosto zbožnuji a dávám jim maximálí hodnocení, tahle mě moc nezaujala. Příběh mě nějak nechytl, i když mi byl Carlito v podání Al Pacina hodně sympatický a fandil jsem mu, ale prostě něco, něco mi tam chybělo. Když si to teď shrnuji v hlavě, tak mi to přijde vlastně jako dost o ničem.

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Crank 2 High voltage

no opet akcni zajimava kamera sprosta mkluva ,sex, a i ten humor ,bavil jsme se 8.5/10 :D
" IMMORTALITY "

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wolwerin

hustá akce,celekm slušný efekty 7/10
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek