Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek StarTrek XI

StarTrek XI

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 22.3.2009 19:48:52
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

ja vyrostl na voyageru, nove generaci, ds9 jsme videl stridave a enterprise vubec, filmy jsme videl s picardem akorat a dost to mam rad, a ze to Abrams chytil za pacesy audelal to s technologickymi moznostmi teto doby je jen dobre po traileru c2 uplne parada stahl jsme si ho ve full HD a na mych 5.1 geniusech to je posmak super :smile:
" IMMORTALITY "

Příspěvek 24.3.2009 08:34:46
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nová kraťounká TV upoutávka (která konečně otevřeně přiznává, že se jedná o restart :smile: ):

http://downloads.paramount.com/mp/startrek/tv_3/ST_tvspot3_experience_480p.mov

http://downloads.paramount.com/mp/startrek/tv_3/ST_tvspot3_experience_720p.mov

http://downloads.paramount.com/mp/startrek/tv_3/ST_tvspot3_experience_1080p.mov

Příspěvek 25.3.2009 17:29:14
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nechápu, jak s timhle souvisí umírání herců a postav, herci a postavy existujou na různých rovinách, filmy a seriály jsou na stejný. Tady vůbec o žádnej rozdíl mezi realitou a fantasií nejde, tady o realitě nepadlo ani slovo.

Teď tě moc nechápu, tady vůbec nejde o rozdíl filmu a seriálu jako konceptu, ale o to, že pokud pokud zemře postava nebo se restartuje fiktivní svět, je to na stejné úrovni. Proto jsem dával příklad toho, že většině lidí je pět minut po konci filmu smrt postavy ukradená - je jim ukradený i restart - je to "jen" film. Přesto většina lidí během filmu ten fiktivní svět hltá (pokud je to tedy něco, co se jim líbí) a "žijí" psychologicky uvnitř něho.
Teď jsem jen oponoval tomu, že podle tebe je fiktivní svět v myslích každého fana. Podle mě je film/seriál/knížka/hra úžasný v tom, že člověka (nejen geeka) vtáhne dovnitř do jiného světa. Ale pořád je to jenom fiktivní svět - což říkám i jako trochuautor - a je potřeba rozlišovat mezi ním a realitou.

Balial: Já tady oponuju proti tomu, že vám na filmu vadí naprotá zbytečnost a součást jeho principu. Na to, že "z tvých příspěvků vyplývá, že se přes to dokážeš přenést" tu o tom debatuješ na mnoha úrovních setsakramensky dlouho. :-)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 25.3.2009 21:15:51
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Teď tě moc nechápu, tady vůbec nejde o rozdíl filmu a seriálu jako konceptu, ale o to, že pokud pokud zemře postava nebo se restartuje fiktivní svět, je to na stejné úrovni.

Dobře, tak jinak, nechápu, proč by nesouhlas lidí s případnym anulovánim TOS (a dalších) měl vypovídat cokoliv o jejich schopnosti rozlišovat mezi fikcí a realitou.
Raynor píše:
...Proto jsem dával příklad toho, že většině lidí je pět minut po konci filmu smrt postavy ukradená - je jim ukradený i restart - je to "jen" film...

Jenže právě ten restart ten fiktivní svět zboří a v to je ten problém.
Obrázek

Příspěvek 04.4.2009 12:40:51
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Dobře, tak jinak, nechápu, proč by nesouhlas lidí s případnym anulovánim TOS (a dalších) měl vypovídat cokoliv o jejich schopnosti rozlišovat mezi fikcí a realitou.

Pošedesátý opakuju, že jde o míru toho, jak moc to vadí. Pokud mi to vadí stylem, že nad tím mávnu rukou, tak budiž. Pokud kvůli tomu nahrávám na YouTube videa a vymýšlím složité konstrukce, asi se v životě nudím trochu víc, než je zdrávo.
Normální geek nad tím mávne rukou nebo se rozhodne to brát jako alternativní realitu a je to. Není to nijak rozdílný oproti kterémukoliv jinému restartu od BSG po Jamese Bonda - že to u STXI zdůvodnili cestou časem není vážnější než jiný restart, primárně proto, že třeba i nová BSG popírá, že by se někdy mohla stát stará BSG 78.

Jenže právě ten restart ten fiktivní svět zboří a v to je ten problém.

Ale to prostě není pravda. Vaše vzpomínky při sledování to nevymaže a o ty tu přece jde.
(mimoto asi po šedesátý první opakuju, že film ještě nevyšel a IMO tam k nějakému významnému popření TNG, DS9 a VOY nemůže dojít)
Obrázek

Příspěvek 05.4.2009 21:35:28
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Není to nijak rozdílný oproti kterémukoliv jinému restartu od BSG po Jamese Bonda - že to u STXI zdůvodnili cestou časem není vážnější než jiný restart, primárně proto, že třeba i nová BSG popírá, že by se někdy mohla stát stará BSG 78.

Je to rozdíl právě v tom, že nová BSG a BSG 78 jsou na sobě nezávyslý, kdežto tady to má na sebe navazovat.
Ale to prostě není pravda. Vaše vzpomínky při sledování to nevymaže a o ty tu přece jde.

Ne, o ně tu právě nejde. :wink:
(mimoto asi po šedesátý první opakuju, že film ještě nevyšel a IMO tam k nějakému významnému popření TNG, DS9 a VOY nemůže dojít)

Mluvim čistě hypoteticky, taky si to nemyslim (a názor si dělat nechci dokud film neuvidm), ale snažim se ti vysvětlit, kde by pro někoho mohl být problém.
Obrázek

Příspěvek 05.4.2009 22:05:46
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak já nevím, reagováním bych v podstatě jenom opakoval to, co jsem už řekl, takže bych to uzavřel, stejně se navzájem nepřesvědčíme :-) Chtělo by to nějaký nový trailer na zapuzování, když to má pozítří premiéru...
Obrázek

Příspěvek 06.4.2009 08:23:52
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Pozítří? Snad až za měsíc ne?
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 06.4.2009 14:35:17
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nope, naplno až za měsíc, ale zítra bude v Sydney první promítání.
Obrázek

Příspěvek 06.4.2009 15:25:22
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Hmm, tak to celkem riskujou.

Příspěvek 06.4.2009 15:56:37
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Právě, že ne. Ale otestují si reakce publika a případě nouze největší, můžou ještě film přestříhat. To snad ale nutné nebude. :)

Jinak na té slavnostní premiéře budou hlavně osobnosti a VIP, běžných diváků tam bude málo, i když nějaké vstupenky do prodeje šly. Nemyslím si, že by hrozily nějaké kinoripy. Chraň bůh. To by byla katastrofa, nevím jestli bych to přežil.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 06.4.2009 17:29:59
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

:? Jo, přežil...z Wolverina se vzpamatovávám ještě dneska a to utekla jenom nehotová verze (už je prý prodávají pouliční prodejci i na DVD :roll: ). Já měla za to, že lidi mají mozek a nebudou koukat na něco, kde je flek místo exploze a Hugh Jackman tam nad zeleným pozadím visí na laně. Jako zajímavost jo, ale ne jako hotový film. :roll:

Každopádně...um, jo, Star Trek... :smile: Jsem zvědavá na reakce, určitě nějaké budou. Samozřejmě si udělám vlastní názor potom v kině, ale je fajn vědět názory ostatních. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 06.4.2009 18:53:15
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Dneska jsem šel do kina na Rychlí a Zběsilí a akorád když jsem šel do sálu tak jsem slyšel jak tam zrovna hrajou trailer na ST a pak jsem už viděl jenom Nera jak říká "Čekání je u konce" Ani nevíte jak mě to naštvalo - to byl jedinej trailer kterej jsem chtěl v kině vidět a já ho prošvihnu :wall: (Ne že bych ho už Xkrát neviděl, ale co :D )
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 07.4.2009 15:49:53
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak už to někteří šťastlivci viděli a už mě ty nadšené komentáře nebaví číst. Chcu to vidět :D

http://www.slashfilm.com/2009/04/06/early-twitter-buzz-star-trek-has-secret-premiere-in-austin-texas/

Příspěvek 07.4.2009 16:44:58
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jo, taky mě to děsně štve, že už to někdo viděl. :D :D :D
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek