Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

K té Mlze
Jako triky jsou sice špatný, řekl bych až hodně špatný, ale to nic nemění na tom, že ten film je naprosto úžasný. Znám spostu filmu, kde jsou sice vynikajcí triky, ale film je naprostá sračka. Hlavně knižní předloha je perfektní, ale film Mlha patří k jedněm z nejlepé zpracovaných filmů podle knižní předlohy. I když má úplně jiný konec:
Toto je spoiler!!!:
Na rozdíl od filmu, kde všechny postřílí a sám přežije, v knížce odjedou z obchodu a pořád jedou, jedou, po dálnici a všude je mlha a konec. Jsou tam prostě náznaky naprosté skázy světa.

Ale závěr je podle mě velké plus tohodle filmu. I sám autor povídky S. King se vyjádřil, že se mu tenhle závěr líbil.

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jj, 96 hodin miluju :-D Říkám, nějak mi to příjde více Max Payne než film Max Payne...

DOPISY Z IWO JIMY
Taková lepší a psychologičtější variace na 300... Poslední velká bitva 2. světové války, kdy američané útočí na poslední japonskou pevnost před pevninou, ale tentokrát je to brané z pohledu zoufale se bránících Japonců. Pravděpodobně nemá smysl o tomhle filmu pět chválu, dneska jsou všichni už zvyklí, že Eastwood rovná se kvalita. Je to velmi příjemná změna od amerických velkofilmů (zvláště když to srovnám třeba s Kod Navajo!), je to samozřejmě v jádru protiválečný film, a rozhodně je prima, že hlavní postavy na konci prohrajou. Pokud vám nevadí nějaká ta ustřelená noha a válka, tak rozhodně doporučuju. Pro příznivce třeba Band of Brothers je to nutnost.
5/5 (vracím se k číslům)

BE KIND REWIND
Popravdě, čekal jsem trochu více. Nemám Gondryho moc nakoukanýho, nicméně na můj vkus byl v tomhle příliš předvídatelný děj. Pro obeznámení - dvojice kamarádů spravuje videopůjčovnu, jeden z nich se zmagnetizuje a smaže všechny filmy, takže je napadne, že je natočí znovu. A opravdu, scény, kdy se točí filmy, jsou z celého filmu nejlepší. Nicméně jich bohužel není tolik, řada jiných civilních scén je buď pouze vlažně příjemná, nebo v horším případě už trochu trapná. Základní nápad je supr, ale chtělo to IMO trochu více.
3/5

MEMENTO
Opět krystalický Nolan s jeho zamotaným scénářem a geniálními scénáristickými kličkami. Nápad vyprávět pozpátku příběh chlápka, který přišel o schopnost utvářet si nové vzpomínky, je opravdu svěží a po celý film ve vás vzbuzuje nové a nové otázky. Doslova sledujete film očima hlavní zapomětlivé postavy, která musí interprerovat vztazy ze svojí minulosti s vy s ní, protože díky nechronologickému plynutí děje máte zrovna tak málo informací. Mimoto vytváří jedny z nejgeniálnějších vtipných scén, co jsem za dlouhou dobu viděl (scéna s flaškou vína a koupelnou). A hraje v tom i ten Cylonský Kara-lover z BSG a Californication. Na druhou stranu je to i dost nepřehledné a dost mi dělalo problém rozlišit mezi všemi jmény postav a jejich rolemi. Stejně jako u nového Batmana. Přesto rozhodně doporučuju všem.
4/5

OBČAN PES
To je hodně zvláštní. Neviděl jsem dodneška Amelii z Mortněcortu, nicméně rozhodně si ji po tomhle seženu, protože ji s Občanem Psem každý srovnává. Nemá smysl u toho filmu vyprávět děj, takže snad jen několik linií. Dívka najde knihu spadlou z nebe a popsanou cizím jazykem a vysní si, že je to dar od boha (nebo tak něco) a smyslem jejího života je knihu přečíst, což po několika bizarních zvratech vyvrcholí v to, že dívka se stane zapálenou enviromentalistkou a postaví si u domu VELEHORU z plastových láhví. Nebo mluvící plyčový medvěd je odvržen osmiletou kouřící holčičkou, která si myslí, že ji je 22, a tak medvěd chodí světem a kouří nedopalky a chlastá v baru. Nebo muž se chce oběsit a zachrání ho jeho mrtvá babička ve formě leguána, načež je vám v krátké sekvenci naprosto logicky zdůvodněno, jak funguje převtělení babičky z urny až do plaza.
Pokud máte rádi divné filmy, rozhodně 5/5.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nedávno sem konečně zkoukla Crash. Plánovala jsem ho neskutečně dlouho a nějak se mu dařilo mi unikat, ale asi tak před týdnem, konečně... A jako paráda. Konstrukcí těch příběhů mi připomněl Babel (je sice novější, ale já ho viděla dřív), několik zdánlivě nezávislích linií, které se v samém závěru propojí a ukážou celý obraz - to se mi líbí. Navíc byly ty příběhy opravdu skvělé, ten pohled na rasovou problematiku v USA byl pro mě docela osvěžující. Jak si tu tak člověk žije zakopán v té naší malé zemičce odkázán na mnohdy v tomhle směru optimistickou a ve výsledku poměrně jednotvárnou americkou distribuci, tak žije v takovém podvědomém přesvědčení, že "jasně, všechno asi ještě není o.k., ale přeci jen v té střední třídě už to je nejspíš takové klidnější"... No, vypadá to, že ne. A i přesto ve mě po dokoukání převažoval právě ten optimistický dojem. Rozhodně to šlo udělat mnohem depresivnější, ale právě to, že to vlastně dopadlo až na pár smutných (a vzhledem k celému průběhu silně paradoxních) vyjímek, se mi líbilo.

A pak pro změnu něco úplně nového - Milionář z chatrče. Rozhodně musím vysoko ocenit originální nápad, nicméně se to postupem času začne utápět v takových klišovitých konstruktech. Úvod je naprosto parádní, indické slumy jsou působivé a vůbec celé dětství hlavního hrdiny se mi líbilo výrazně víc než ta druhá polovina, kdy už přeci jen vyplave na povrch trocha toho patosu, kterému se zjevně v současné době podaří vyhnout jen střípkům americké produkce. Ale aby to nevypadalo, že jen kritizuju - je to pěkný film, hezky odsejpá, herci jsou neokoukaní, prostředí exotické, už zmíněných příběh (no vážně, koho by napadlo dát jako ústřední motiv Chcete být milionářem?) je skvělý... Je mi naprosto jasné, proč tak úspěšně boduje na všemožných filmových festivalech a proč získal těch - kolik? - asi jedenáct nominací na Oscara... Hned po dokoukání mě kromě toho závěru (který IMO postrádá špetků překvapení, ale na druhou stranu to k tomu docela sedělo) nenapadla žádná výtka. Jenže jakmile se mi to rozleželo v hlavě, tak se ty mínusy nějak prodraly na povrch. Pokud bych však měla hodnotit bodově, tak si těch 8/10 zaslouží a stejně tak doporučení ;)
Nedávno zhlédnutá Eastwoodova Výměna ve mně ale přeci jen zanechala mnohem hlubší dojmy.
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Odpovědět s citací

Sunset Blvd.
Těžko říct jestli tenhle film někdo tady znáte, nebo jestli jste ho někdo viděl, spíš asi ne a většina z vás si ho asi ani nikdy nepustí, ale tak zkusím ho trochu popsat a tím vám ho doporučit. Jedná se o černobílý film z roku 1950 a ano, přiznejme si to, většina z vás teď přestala číst co? :D Ale k filmu - Hl. postavou je neúspěšný scénárista, který potřebuje peníze a náhodou se dostane do domu padesátileté bývalé filmové hvězdy (tedy ještě nemého filmu). Ona se snaží napsat scénář, podle kterého by se natočil film a ona by tam hrála hlavní hrdinku a tím se stala opět hvězdou. A protože má docela dost peněz tak platí našemu hrdinovi, který ji pomáhá se scénářem. Z herečky se ovšem vyklube docela šílený psycho, takhle jsem se naposled bál nějaký postavy ve filmu možná u Spalovače mrtvol. Film se po celou dobu naváží do filmového průmyslu, bohužel hodně hlášek "normální smrtelník" nemá šanci pochytit, ale to je úplně jedno, prsotě si ten film pusťte a uvidíte, zajímal by mě názor i někoho kdo tolik film nežere a nevyzná se v nich.

Australia
Tenhle film mi opravdu nesedl. Zbytečně moc dlouhá stopáž, 10x natahovaný konec, směšný záporák, otravný děcko, celá ta záležitost s King Georgem mi vážně nesedla a triky ani snad zmiňovat nemusím. Jediný co to drží nad vodou je Nicole s Hughem.
5/10 and never again

Den, kdy se zastavila země
Ten film jsem viděl nedávno, tak jsem si řekl, že bych o něm měl sem něco napsat, ale nyní zjišťuju, že si z toho nic moc nepamatuju. Snad jen otravný děcko a to ještě více než v Austrálii. Potom cool Keanu, sexy J. Conelly a vážně divnej film o kterým nevím co si mám myslet. Myslím, že námět je hodně dobrý, ale šlo to natočit a hlavně napsat (některé dialogy by se daly přirovnat k někaým českým filmovým dialogům) o mnoho lépe.

Seven pounds
Podobně jako u předchozího filmu i tenhle by se dal natočit o mnoho lépe, ale tenhle ještě není tolik zmršenej. Jako vždycky vynikajcí Smith a Dawson a docela zajímavý příběh o člověku, který (tohle musí jít do spoileru)
Toto je spoiler!!!:
při autonehodě zabil sedm lidí a teď na oplátku sedmi lidem strašně moc pomáhá (od peněz až po ....)

Body of Lies
R. Scott opět nezklamal. Nevím co k tomu filmu víc napsat.

A Good Year
R. Scott v nejlepší formě a naprosto úžasný R. Crowe v hl. roli a pokud jste viděli Bobule a pak tohle, tak uvidíte kde tvůrci našeho filmu mega vykrádali (vinice, děda, pár karikatur, super auto, člověk co před něčím utíká, osudová láska z vinic atd.)

Evil Dead 1, 2 a Army of Darkness
Škoda, že Raimi nepokračuje v natáčení takovýchto filmů. Napostý nářez, od hodně hororový 1 (parta lidí přijíždí na chatu, promění se v démony, zbyde jen jeden normální a ten je pozabíjí, ale nemůže se dostat pryč), po hodně vtipnou i hodně hororovou 2 (tomu člověku přijíždí někdo na pomoc a démoni, jdou po nich), až po sebeparodující, nehororový ale hlavně strašně moc vtipnou 3 neboli Army of Darkness (hl. hrdina se dostává do roku 1300 kde bojuje proti Armádě temnot s motorovkou na ruce, brokovnicí na zádech a s autem předělaným na sekání kostlivců)
Vím, že to nedává smysl, ale rozhodně na to jukněte, protože takhle jsem se nenasmál už dlouhoooo.

Ještě jsem viděl asi pět filmů ale o těch příště.

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Austrálie - Po třetím shlédnutí, tentokrát už doma v klidu na velké obrazovce, bych se ráda opravila. Poprvé v kině se mi film líbil, ale vadila mi trochu ta délka. Komediální ražení zpočátku vůbec nevadilo, naopak. Obvyklá stížnost na to, jak jsou to dva filmy v jednom, pro mě neplatí. Osobně si myslím, že Luhrmann, i když se do filmu místy opravdu snažil nacpat všechno, dokázal plynule přejít z lehce rozverné komediální romance k dramatu. Chemie mezi Hughem a Nicole byla dobrá, a scéna z plesu je jedna z mých nejoblíbenějších. Oba své postavy zvládli, a jiní současní australští herci by to asi nezvládli lépe. I když si myslím, že Jackman v druhé půlce trochu ukradl film pro sebe, a když tam pár minut není, tak film ztrácí tempo. Jackman má charisma a hereckého talentu na rozdávání a Nicole (i přes občasné nelichotivé záběry) vypadá stále hodně dobře a ten herecký talent tam taky pořád dřímá. Nějak nevím, jak by to dopadlo, kdyby to původně hrál Russell Crowe - jako drsný kovboj možná, ale tu "jemnější" část postavy by asi hledal komplikovaněji. Co se týče Nicole, tak jakkoliv moc ji mám ráda, tak tady mi přišla přece jen místy trochu ztracená. Přechody mezi žánry ji moc nešly, a komediální poloha ji nesedí vůbec. Nakonec to ale ustála vcelku se ctí. Jen bych čekala, že při své druhé spolupráci s Luhrmannem už bude rozumět tomu, že rád "přehání". Co bych oželela, je ta mystická složka. Ono to k Aboriginiům patří, ale místy to bylo trochu přehnané. Creamy mi nevadil, ale nijak bych ho nevyzdvihovala. Byl zkrátka dětsky přirozený, a stačilo, když se podíval očima do kamery. David Wenham byl skvělý, slizký záporák, a byl pro mě asi největším překvapením. Pro mě je klíčem ke sledování přistoupení na Luhrmanovu hru - dělá si ze starých filmů i z diváků legraci, na druhou stranu jsou tam očividné odkazy, které mají vzdát těmto filmům úctu (umělé stromy, celá plesová scéna...). Záběry Austrálie byly opravdu krásné, a útok na Darwin byl zvládnutý stokrát lépe než Bayův Pearl Harbor. Je to zkrátka epický film, plný klišé, ale taky krásné přírody, romantiky a hlavně má dva z mých oblíbených herců. A je škoda, že tenhle film američtí kritici strhali, protože by si rozhodně zasloužil víc pozornosti.

Dějiny násilí - Nejsem moc velká fanynka Cronenberga, i když jeho filmy určitě jistou působivost mají. Ovšem tenhle film se u něj trochu vymyká. Jistě, násilí a sex jsou tu ve velké míře, ale jsou určitým hybatelem děje a vývoje postav.
Hodně na mě působili herci, kteří byli všichni výborní. Viggo Mortensen, který je tu často zabíraný velmi z detailu, dokáže zahrát svou postavu s takovým vnitřním klidem, že člověk neví, na čem s ním je. Na druhou stranu lehké změny v jeho tváři jsou vidět, hlavně když celý od krve objímá svého syna. Působí taky jako hodně zmatený člověk, který sám neví, čí je. Maria Bello se pomalu a jistě stává mou oblíbenou herečkou. Líbila se mi vždycky, ale její Edie je zahraná výborně, taky s drobnými změnami postojů, tváře, a přístupu, jak se celá rodina mění. Hlavně to není žádná křehká květinka, což se mně osobně hodně líbí.
Obě sexuální scény ukazují změnu ve vztahu Toma a Edie, i v jejich osobnostech. Ed Harris a William Hurt jsou výborní záporáci, a i když má William Hurt po hříchu málo prostoru, jde z něj mráz po zádech a zároveň to hraje s takovou nadsázkou a ironií, kdy to poslední scénou vyšperkuje (ví, že Joey je s pistolí za dveřmi, ale jen pokrčí rameny a začne od nich hledat klíč). Asi se na to znovu hned tak nepodívám, protože z toho sálá stísněná a místy depresivní atmosféra (stále ale podkreslená ironií). Zjistila jsem, že poslední scéna filmu se hodně lidem nelíbí, já osobně ji považuju za výbornou. Beze slov, kdy si činy a výrazy v obličejích řeknou všechno, je skvělý závěr.
Jen hudba mi místy, nevím proč, připomínala Pána Prstenů :smile:
Film doporučuju, ale jen pro doby, kdy nemáte depresi a nejste úplně slabá povaha :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mr. Brooks zabijacka podivana s Kevinem Kostejem :D misty nudy ale dalo se 7.5/10
" IMMORTALITY "

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Vybičoval jsem se k dalšímu českému filmu, Bobulím. Narozdíl od Karamazových, ze kterých jsem byl dost odvařený, je tohle klasická komedie, ve které se sympatický velkoměstský podvodníček ocitne na dobromyslném nesofistikovaném venkovském prostředí, kde postupně najde sám sebe a změní se v dobromyslného Moraváka, nebo tak něco. Čili něco, co je asi tak originální, jako Hvězdná brána.
Jako už u mnoha jiných českých filmů tady je určitý potenciál. Kamera je IMO opravdu velmi podařená a všechny ty záběry na jižní Moravu a staré rozhrkané auto odjíždějící do západů slunce, celé je to sympaticky kýčovité a do toho sympatičtí herci (namísto mnohde omílané smokin' Terezy Voříčkové vypíchnu českéhu Judea Lawa Lukáše Langmajera), kteří jsou i občas vtipní. Opět ale bohužel selhává scénář, respektive dramaturgie. Nejde o to, že je to hrozně předvídatelné, to je i Disturbia, ale po cestě k cíli tu chybí rozptýlení. Příliš mnoho vtipů není vtipných, popřípadě tam jsou vložené hrozně zbytečně. Postavy jsou nedostatečně prokreslené, chybí motivace. I u žánrových filmů, které končí v 99% vždy tak, jak tušíte od základní synopse, by se při vhodně zvoleném ději měl divák ptát "Tak sakra dají se ti dva dohromady nebo ne?" nebo "Tak kruci přežije to hlavní hrdina nebo umře?", jinak selhává napětí. A tady je všechno bohužel ukázané jako hotová věc. Nejlepší je IMO nejezdnoznačná první půl hodina, pak už jen čekáte kdy se teda Hádek "změní", ohne už od začátku povolně se tvářící Voříškovou a kdy ho doženou dva "legrační" pražství policajti. Závěrečná scéna ve stylu "Dejte mi poslední večer, abych se mohl rozloučit" je už opravdu na hranici únosnosti.
3/5 za vizuálnost.
Naposledy upravil Raynor dne 22.2.2009 18:56:17, celkově upraveno 1
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Také jsem se podíval na 96 hodin, ale navzdory tomu že myšlenka filmu byla skutečně chabá (bývalému agentovi unesou dceru a on se rozhodne dceru zachránit a všechny ty troufalce poslat na onen svět), tak se mi film líbil. Možná proto že jsem na něj koukal po zkouškovém, kdy jsem už vážně nechtěl používat mozek.
Liam Neeson ten film prakticky vytvořil (u toho se skutečně nedá říct zachránil) a jeho hlášky byly skutečně trefné a do filmu zapadly (například, když řekl vyslíchanému, že mu sice věří, ale to ho nespasí, otočil vypínačem čímž mu skrz hřebíky co mu zarazil do nohou, pustil do těla elektrický proud a následně odešel pryč). Tenhle film mi připomněl klasické akční filmy z 80. a 90. let, které prostě měly a mají svoje kouzlo...
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Odpovědět s citací

Raynore viděl si Dobrý ročník? Já jen jestli nejsem jedinej kdo vidí do šílený vykrádání Bobulema.

Východní přísliby
Ano, konečně jsem se dopracoval k hodně oceňovaným Východní příslibům a že bych z toho byl teda nějak odvařenej, to teda nejsem. Jako to, že Viggo je polda, jsem odhadl asi v 15. minutě a sebevražedný pudy N. Watts nechápu do teď. Ale jo, je to drsný, občas i vtipný, někdy jsem viděl velkou podobnost s Kmotrem. 8/10

[REC]
A opět se potvrdilo, že Evropa točí nejlepší horory (Španělsko, Francie, VB).
Horor z pohledu kameramana (styl Cloverfield nebo Záhada Blair Witch).
Mladá reportérka a její kameraman točí příběh o hasičích, jako co dělají v noci atd. Najednou jsou hasiči zavolání k případu a reportéři jedou s nima. Dostáváme se do paneláku, kde je zombie babička se zombie vnučkou. Ty nakazí další lidi atd. Armáda uzavře celý dům a čím dál tím více lidí je nakažených. Díval jsem se v naprosté tmě, v noci, sice se dvěma kamarády, ale i tak jsem bál jako sviňa. Zavíral jsem oči, jednou z posledních scének znám je z vyprávění :D A neznám moc hororů s inteligentnější pointou.

Meet the Feebles
Jeden z prvních filmů P. Jacksona (Pán prstenů 1, 2, 3 a King Kong). Jedná se o loutkový film. Loutky jsou herci v divadle, plus vedení divadla, novináři a samozřejmě dodavatelé drog. Jo a loutky jsou zvířata. Ve filmu pobíhá Králiček nakažený AIDS, moucha alias paparazzi, mrož jako vedoucí divadla, buldok jeho osobní ochranka, divoký prase dodavatel drog, hrošice - žena mrože a hlavní herečka v divadle, která na konci všechny postřílí M - 60 (zbraň Ramba), ježek, který se zamiluje do feny, kočka - milenka mrože, slon, který má dítě se slepicí a nehlásí se k němu, červ jako takový stařešina divadla, který radí novému herci ježkovi... atd. No prostě šílená sranda, brutalita, má to tempo, krásně to ubíhá a uvidíte jaký je P. Jackson úchyl.

Plan 9 Outer from space
Ed Wood. Co k tomu říct? :D Jeden z nejhorších ale zároveň i nejlepších filmů jaké jsem kdy viděl. Strašné kulisy, ještě horší herci (policajti drží zbraň proti sobě). Nevím co k tomu psát, podívejte se na ČSFD, stáhněte si to a jukněte na to, protože to je neopakovatelný zážitek :D

Die Welle
Film podle skutečné události, kdy jeden učitel na nějaký USA škole má týdenní projekt o fašismu, nacismu, prostě autokracii. Oni se do toho pustí jako s hodně velkou vervou. Udělají si logo, název, začnou nosit stejnokroje a postupně se z lidí, kteří jsou přesvědčení demokrati, stávají fašisti, který začnou nenávidět všechny ostatní lidi, kteří k nim nepatří a začnou se považovat za něco víc. Běhal mi s toho mráz po zádech.

Ils
Ano další evropský horor, tentokrát francouzský. Je podle skutečné události a vypráví o dvouch lidech, kteří si užívají víkendu na chalupě v lese a začnou je napadat různí lidi. Nemá to sice takový spád, a protože jsem to viděl po REC tak jsem se skoro nebál, ale i tak je docela drsný a posledních 20 minut spolu s pointou je docela nářez.

Čte ty moje příspěvky vůbec nikdo? :D

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Milionář z chatrče, nejlepší film, který jsem za poslední dobu viděl. Bylo to rozporuplné, chvíli vtipné a během jediné sekundy se atmosféra otočí o 180stupňů.. Nejvíc mě dostal asi ten slepej kluk, jak mu vypálili oči...
Nevím, někteří tomu vyčítají ukončení, ale osobně bych řek, že se stalo moc velkým hitem zabít na konci filmu hrdinu, popřípadě hrdinovu lásku. A ten tanec na tom nádraží - klasické ukončení nějakého bollywoodského braku. Navíc bych byl hodně naštvanej, kdyby to nevyhrál... to by bylo klišovatější než cokoliv jiného ..a tak spolu žili z čisté lásky...

Doufám, že vyhrajou oscara :)

General
General

Odpovědět s citací

Vertigo - tak na tohle jsem mohla po skončení filmu říct jen "tý jo" :shock: Mám ráda Hitchcocka a dosud jsem za nejlepší kousek považovala Na sever severozápadní linkou, ale asi změním názor. Jeho oslavované Psycho nebo Ptáci jsou oproti tomuhle čajíček. Zatímco u Ptáků jsem se chvílemi i nudila a postavy se tam chovaly dost hloupě, hlavní herec byl dřevo a vůbec mi tam vadila spousta věcí, tak tady je to napínavé od začátku do konce. Člověk vůbec netuší, na čem tu je - jestli je to mystery (to ale Hitchcock ve zvyku neměl, tak jsem jen čekala na nějaké racionální vysvětlení), nějaká špionážní detektivka nebo o co tam sakra jde. Hlavního hrdiny mi bylo děsně líto, protože pak totálně zblbnul a na konci jsem jen polkla naprázdno. Na Hitchcocka je to i nezvykle sureálné, což si nikde ve svých filmech moc nedovoloval. Ukazuje to, že zvládá docela v pohodě hodně žánrů a škoda, že se nenarodil jen o dvacet let později nebo se nedožil dneška - taková invaze mimozemšťanů by u něj vypadala možná trochu jako ve Znameních, jen o 100% lépe. Můžeme jen litovat, že se takové filmy už netočí.
Hrozně se mi tu líbil James Stewart (jeho druhou práci s Hitchcockem, Muž, který věděl příliš mnoho, nemůžu sehnat, přitom to tu kdysi běželo v televizi!), o kterém bych neřeklal, že dokáže něco tak výborně zahrát. Kim Novak jsem neznala skoro vůbec a tady působila hrozně křehkým dojmem, skoro holčičím, ale ze všech "Hitchcockových žen" mi byla zdaleka nejsympatičtější.
Asi na tom něco bude, že dokázal ze svých herců dostat maximální výkony. Proto se u něj asi Stewart i Grant našli.

81st Annual Academy Awards - :D Vím, není to film, ale nevím, kam s tím :D Hodně jsem se na letošní předávání těšila. Ani ne tak kvůli nominacích, které byly imo dost mimo, ale kvůli moderátorovi. Hugh Jackman je výborný muzikálový herec (The Boy from Oz, za kterého dostal cenu Tony, mi způsobuje padání čelisti dodnes) a jeho oscarový úvod byl skvělý. Celé předávání bylo letos o hodně svižnější, s příjemnější atmosférou. Člověk měl pocit, že si to ti herci opravdu vzájemně přejí a ne, že je to jen tlupa kolegů. Předávání cen hercům provedli zajímavě, jen bych příště vybírala herce, kteří mají k nominovaným nějaký vztah a nemají to předem naučené. Nejupřímnějí na mě působila Shirley McClaine, která si k Anne Hathway (tu holku nejde nemilovat :D), přidala osobní postřehy. Ani cena pro Ledgera se netopila v slzách, ale byla to taková pěkná vzpomínka. Doufám, že většina těch herců, co tam byla s ním, dostane své ceny příště, protože tohle bylo, upřímně, trochu nefér. Kolik nominací bude muset mít Philip Seymour Hoffman?
Jen mi trochu vadili výherci v některých kategoriích (hudbu bych Milionáři nedávala). Sean Penn je vynikající herec, skoro mimo kategorie, ale Mickey Rourke by si to zasloužil spíš.
Každopádně se mi to líbilo o hodně víc, než loni. Doufám, že takhle budou pokračovat a že příští rok to zase bude uvádět Hugh Jackman :D

gmakov - Já čtu všechny příspěvky tady. :wink: Občas se spíš ptám sebe, jestli ty mé romány někdo čte. :smile:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

ted jsme dokoukal na Valkyrie amusim rict velice povedeny filmek, skoda ze jim to v te 2sv nevyslo, konec smutny t ypopravy.. a konecne od Cruise neco dobreho po dlouhe dobe

9/10
" IMMORTALITY "

Odpovědět s citací

Klenotka: Muže, který veděl příliš mnoho jsem taky legální cestou nemohl získat. Takže
http://www.warforum.cz
a je tam. Bohužel

81st Annual Academy Awards
Ano, také jsem se díval a Hugh Jackman je naprostý borec. Já ho nikdy nějak zvlášť nemusel, i když třeba v Dokonalém triku byl super, ale já prostě nemám rád X - Meny a když on je hl. postava, tak to je těžký. Tady byl ovšem naprosto bombastický. Intro je úžasný (od parodování Westlera, Benjamina Buttona, TDK, Slumdoga, Milk nebo Frost/Nixona až po Readera, kde už se sám Hugh neudržel a začal se smát) a závěr intra, kdy vylezl nahoru a nakonec prohlásil I´m Wolverine... No prostě mega.
K samotným cenám:
Jsem hodně naštván za kameru, tady byl podle mě TDK jasnej. S. Penn mě se*e čím dál tím víc. IMHO umí jen přehrávat a tady měl jasně vyhrát Rourke. Potom měl vyhrát asi Valčík s Basirem, ale ten japonský film, co vyhral, jsem neviděl, takže těžko říct. A pak mě ještě naštval původní scénář, tady to měly jasně získat V Bruggách. Jinak celkem v pohodě. Heath, Kate, Cruz, Wall - E, Masky, kostýmy, zvuk, soundtrack, střih, režie, film všecko IMHO zaslouženě.

General
General

Odpovědět s citací

U scénáře jsem byla vážně naštvaná, protože si to zasloužilo "V Brugách", jenže to by zase přišli o doják v podobě gaye-scénáristy. :roll: Proč se každý rok musí vozit na nějaké módní vlně?
Vicky Christina Barcelona jsem neviděla, takže výkon Penelopé Cruz nemůžu posoudit. Osobně mě nikdy jako herečka moc neoslovovala, ale člověk se může mýlit :) Kate jsem to přála a sázela jsem na ní, hlavně taky proto, že Meryl Streep budou nominace dávat i kdyby hrála strom v zahradě. :smile: Tím nechci snižovat její herecké umění, jenom že jí nominují skoro pokaždé. Takže ona se ještě nejmíň jedné sošky dočká.
Já mám Hugha Jackmana opravdu hodně ráda, a vlastně díky Oscarům vím, že je to skvělý muzikálový herec. Jak se už pak sám odrovnal u toho "Reader", to bylo hrozně pěkný. :D
Hned jak ohlásili, že bude Oscary moderovat, tak jsem si našla na youtube pár videí a je opravdu výborný. Doufám, že bude hostovat častěji, protože imo tohle je to, co Oscaři potřebují. Hlavně by bylo fajn, kdyby byl víc, než jen na začátku a pak už skoro ne. Loňský ceremoniál byl docela pěkný, na to, že byl po stávce, ale bylo to děsně dlouhé a sledovat tam nějakou šíleně dlouhou desetiminutovou písničku bylo ve čtyři ráno na mě bylo už trochu moc. I když tady mě dostávaly reklamy každých pět minut.

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zack and Miri make a porno - Zack a Miri jsou spolubydlící "jen kamarádi". Nicméně dluží na nájemném, elektřině, vodě a všem možném, proto se rozhodnou natočit porno. Seženou všemožná individua a s natáčením po několika problémech skutečně začnou. Samozřejmě se do sebe zamilují a vše skončí happyendem :)

Celkem příjemný a zábavný film od kterého nemůže nikdo nic čekat, ale ve své kategorii patří zcela jistě mezi lepší.

PředchozíDalší

Zpět na Filmy