Tak proboha...jsou situace, do kterých se člověk může dostat ať svou vinou nebo někoho jiného (a to nemám na mysli cikány) Je to lepší řešení než sociální dávky.. protože, kdyby zase nebyl metr na to, komu je dát a komu ne, tak by to byla akorát živná půda pro korupci...
Mě taky nikdo nic nedá, protože to nepotřebujeme...co si budeme povídat...máme se fajn, protože kdybychom potřebovali stravenky na jídlo nepotřebovali bysme internet, atd...
Náš stát je založen na principu solidarity, ať v sociálních věcech tak ve zdravotnictví a je to dobře...
Dneska jsem se koukal na Sama doma (bez prdele...) a tam bylo řečeno že za oceánem v americe je naprosto šílený být matka na mateřský dovolený, že američanky-matky mohou těm našim leda závidět...
Tohle téma je jedno z těch témat, ve kterým ať budeme řikat co budeme říkat, nic nevyřešíme, a když někdo řekne, jedině radikální řešení, tak to taky ničemu nepomůže.. Dostaneme za rasismus sankce od EU, budeme pod drobnohledem OSN, který tu můžou vyhlásit občanskou válku pošlou modrý přilby..
- chápu, celý poslední odstavec je blbost ale více méně sci-fi, a asi by to bylo jinak, ale řešení by to nebylo určitě..
EDIT: já než se vymáčknu tak mě předběhnou 3 lidi, byla to reakce na uživatele im(cosi)_shadow...
EDIT:
Možná nějaké postupné snižování, podle odpracovaných měsíců a let, podle toho, jak dlouho jsou bez práce atd. Jako to normálně funguje, kromě těchhle "výjimek". Jen se nebát to udělat, a v tom je asi ten hlavní problém.
Jenomže oni se nechají zaměstnat na měsíc a pak by jeli odznova...
EDIT: Vylítnul jsem jak čertík z krabičky...