Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Policie rozprášila radikály, Rómové uspořádali veselici!

Policie rozprášila radikály, Rómové uspořádali veselici!

diskutujte o všem a o ničem

Příspěvek 22.11.2008 12:11:10
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Každý stát má problémy. Víte kolik Holanďanů a Francouzů si u nás pochvaluje to, že to tu není samý arab a černoch? :)

Oblečení je někdy velký kámen úrazu. :D Rád nosím černý bomber, tak jsem to trochu zmírnil SGA nášivkou. :lol:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

..a turecký getta po Mnichově a dalších německých městech... to je pravda..

bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

jojo ještě na tom tak špatně nejsme
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Docela pěkně napsaný článek o událostech v Litvínově ... Předesílám, že se nejedná o žádnou obhajobu rasismu ale spíš o nestranný pohled člověka, který viděl danou událost na vlastní oči. Je tam i pár fotek a věcí, které stojí za zamyšlení.

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008102701
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Vahisht Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Ty cikání si koledují... jednoho dne si extrémisti přinesou také něco ostřejšího než pěsti...

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

V Maďarsku se už střílí, a hází granáty, takže žádná sranda.

http://www.novinky.cz/clanek/154681-madarske-manzele-zabil-granat-hozeny-do-pokoje.html

Oni tedy tvrdí, že jde o vyřizování účtů, ale kdo sleduje tamější situaci, ne nepodobnou tady...
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

bob 1 Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kdyby chtěli extrémisti něco řešit tak tam pojedou v několika dodávkách přijedou na sídliště vyskáčou pomlátěj několik rómů a zase odjedou jenomže to sou lidi který potkáš i na fotbalovejch zápasech apodobně prostě se chtěj jenom rvát.

+ dávám otázku co byste přesně chtěli aby tam ti extrémisté udělali ?
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Překvapivě: Nic :roll:

Banda nabušených holohlavců nadělá víc škody než užitku. :scratchanym:

Invaze - 41. část

Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jak už psal Dracul, to že by tam někdo přijel a zmlátil pár "černejch" (ano promiňte, že to zní tak děsně rasisticky) nic nevyřeší. Jedinej, kdo by na tom byl nakonec škodnej by byli místní. Už tak tam mají s určitou menšinovou skupinou docela problémy a tohle by bylo více méně přilévání oleje do ohně. Paradoxem ovšem je, že situace se sama nevyřeší stejně tak jako se nevyřeší rozbíjením hlav o chodník. Ale dokud naši politikové budou sedět dál a dloubat se prstama v pr.. nose a budou jim dál štědře sypat sociální dávky a naše bulvárně retardovaná média budou hledat senzaci v utlačovanejch černejch t*amách, tak se, jak již bylo řečeno tolikrát, absolutně ale absolutně nic nevyřeší.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak pokud vím, tak zrovna v Litvínově se to snažili vyřešit tím, že jim začali rozdávat stravenky. Sice to může být nefér vůči lidem, co opravdu práci hledají, ale nemůžou ji najít (ne každý má možnost jako my tady, že sice pojedeme hodinu do Prahy, ale práci mít budeme), ale bylo to řešení. A tuším, že snad ministerstvo sociálních věcí jim to zatrhlo, protože to bylo protizákonné?
Ale asi jsem trochu vedle, protože to možná bylo jinde a bylo to jiné ministerstvo :D

Přitom myslím, že zrovna stravenkami a poukázkami se to docela dobře řešit dá. Ne definitivně, ale bylo by to aspoň *něco* pro začátek. Cigarety ani alkohol na ně nedostanou, ale na to, co by teoreticky měli potřebovat, ano.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak stravenky jsou jistě krok dopředu, jenomže se stravenkama, jako před 30ti lety s Bony se prostě začne šmelit... Ale nechtěl bych to takhle odsoudit, když to není ještě ani zajeté.

Je mi moc líto lidí, kteří tam musí bydlet a věřím, že se k protestujícím přidali čistě ze zoufalství, ale to je ten důvod proč "tam prostě nepřijedou v dodávkách a nevymlátí to tam", prostě si našli líbivé téma pro většinu Čechů a dělají si na tom reklamu, myslím, že kdo viděl dneska resp. včera Střepiny, tak to tam slyšel... Myslím, že bude velice zajímavé sledovat, až bude posílat DS své zástupce do Štrasburku do parlamentu.. :) akorát nevím, jestli budou poslanci EPP-ED nadšení až z takové pravicové podpory.. :laugh: :laugh: :laugh:

Všichni dávají vinu státním orgánům, jenomže oni mají prostě strach. Protože každý kdo řekne "nedáme cigánovi dávky" je označen za rasistu, všichni víme, jak dopadnul Čunek ve Vsetíně... jenom protože řekl, že je na čase vyříznout vřet města...a to navíc ještě citoval z nějaký knížky, tak hned alarm, že je křesťan a ještě takovej rasista... Žádnej kapr si rybník nevypustí, tím spíš český úředník a já to i chápu. Nikdo nechce ztratit práci... Myslím, že řešení by měli přinést vrcholní politici, jenomže ministerstvo vnitra má "prý" řešení, jenomže je tajné, aby mělo účinnost. Tak jsem zvědavý, s čím ten pštros Langer vyrukuje...

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Ve Střepinách to ukázali překvapivě i dost objektivně, což mě potěšilo. :) Reportáž byla i ve 168 hodinách :) S odstupem se to i v televizi hodnotí jinak. Ne, že by to nějak pomohlo, protože Čunek řekl v jedné větě "komplexně" asi pětkrát, tak by mě zajímalo, co s tím jako "komplexně" hodlají dělat.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Taková zajímavost. :)

Obrázek

Invaze - 41. část

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hned jsem si to musel uložit... To je poklad pane vašnosto..

Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

NO trochu jsem měla strach tohle téma číst, ale je vidět, že tu jsou vážně lidé, kteří se umí nad věcí zamyslet a extrémismus jim není moc vlastní. Takže díky za takové názory.
Zkuste si představit, jaké by to bylo být uvnitř toho problému. Být trochu snědší než ostatní a přitom pocházet ze slušné rodiny, studovat a mít stejné zájmy jako vy a přitom se někdy cítit blbě, protože se na vás upírají nenávistné zraky , za to , že se podobáte určité menšině, jakkoliv s nima nemáte nic společného. Tohle je rasismus - odsuzovat někoho jen proto, že nějak vypadá.
Nemám vůbec nic proti tomu trestat bezpráví a kriminální jevy, ale vždy se musí jednat o zákonnou cestu - ne o zvůli (na jakékoliv straně). Taky bych určitě nechtěla bydlet v Janově, ale děsí mě extrémismus. Chápu naštvanost lidí, kteří musí snášet hluk a bordel, ale myslím, že DS je něco jako strana velkých kluků, co si chtějí hrát na vojáky. Asi je to tím, že zkrátka nesnáším taková fanatická - hurá hnutí. Chápu, že nějaký člen DS se může cítit povolán a do určité míry vyvolen bránit a chránit...a to je asi vůbec nejhorší.
Ale každý je tam , kde je. Nemá smysl vymlouvat někomu jeho názor. Každý jsme sám za sebe, podle toho, kam jsme dospěli ve svém vývoji. Někdo v DS - někdo třeba budhista :roll: .
After hard working I like hard playing

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tuším že ve Francii, se nemůžou srocovat ani demonstrovat lidi, kteří mají jakkoliv zakrytou tvář. Myslím, že by se to mělo zavést i u nás a pak by měla dělnická strana problém, protože většině z nich by to zakázali rodiče....

Mrs. Sheppard: Já si myslím, že Češi nejsou až zase takoví rasisti, tam není prvořadá barva ani rasa co jim vadí, ale vadí jim to kolik % cikánů je slušná a kolik % třeba krade. Chápu, že to nejde říct přesně protože takové číslo ani rozdělení neexistuje, ale dám příklad, který se stal.
Mého strýčka okradli cikáni. Bylo to před Vánocema, takže měl u sebe zrovna dost peněz... Samozřejmě to ví celá naše rodina a tak když vidíme cikány poblíž, držíme si peněženky při sobě a dokážeme to dát jaksepatří najevo. Takhle když je okraden určitý počet lidí, tak cikány bude nenávidět skoro celá republika. A proč, ano protože jsou černí, ale ne přímo kvůli tomu, protože to je něco jako značka, něco jako když ve středověku zloději usekli ruku. Každý ho hned poznal. Zkrátka když je někdo róm, tak je velká pravděpodobnost že krade a dělá bordel.. Přiznejme si to, ať to zní jakkoliv rasisticky, je to pravda...

- Navíc nechci tvrdit, že i když je to podle mého pravda, že je to dobře..

Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ok, je to tvůj názor a je to docela trefné a děsné zároveň. Taky bych se bála v noci potkat hlouček lidí tmavé pleti - to asi prostě člověku vytane podvědomě na mysl , ale za světla a když mám klid na to rozlišovat, tak lidi beru podle toho , jak se chovají, jací prostě jsou - ne podle toho jak vypadají.
Učím na střední škole a opravdu vůbec nevnímám barvu pleti žáků. Asi lze předpokládat, že romští středoškoláci budou ze slušných rodin, že :)? Problém je v tom, že za slušné - asimilované chování s většinou se nevybělí pleť.
After hard working I like hard playing

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

A právě proto by ti slušně asimilovaní měli dělat něco proto aby jich bylo víc a ne aby jen vykřikovali "češi jsou rasisti" a nebo "emigrujeme"...
Jsem asi radikálnější, ale jinak s tebou taky souhlasím..v něčem.. :)

Martincz Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Stravenky byly dobrá věc.. ale hned se začali měnit za normální peníze takže nápad to byl dobrej ale nic už neřeší a nečekaně hned nazvali Litvínovskou radnici rasistickou protože dělala něco co se jim nelíbilo..

Asi jsem radikál protože si myslím že všechny slušné nápady došli a je třeba začít jednat tvrději..

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo, ale proboha bez DS... resp. byl bych radši... otázka je jestli se politici na něco zmůžou.., ale představa, že tam hloupí náckové podříznou někoho úplně nevinýho..

impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Stravenky byly dobrá věc? Bohové, proč?! Mně nikdo nic zadarmo nedá, mému otci nikdo nic zadarmo nedá, mému dědovi nikdo nic zadarmo nedá!

Naopak, pro slušný život musí pracovat, odvádět daně a dodržovat platné zákony.

Tak proč JIM "dávat"?

V tomhle problém taky z části vězí; jsou zvyklí, že se peníze "dostávají" a ne "vydělávají". Můj otec již přes patnáct let pracuje jako policejní vyšetřovatel, z toho většinu času přímo ve "středu dění", blízko aktivního působiště snad jedné z největších "tlup" v celé republice, takže vím o čem mluvím.

"Oni nedaly. Davky nedaly. Nemam penize. Oni nedaly."

Co na tohle říct…
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Amen...
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Dobrá věc v tom smyslu, že to nebyly peníze, ale stravenky určené navíc jen na věci denní potřeby. Samozřejmě to nic neřeší, a vlastně jsou to peníze v jiné formě, ale za tyhle si nepořídí cigarety a alkohol, ale jen to, na co by dávky jako takové měly jít. Zase, je to nefér vůči slušným lidem (i slušným cikánům), kteří prostě práci nemají proto, že ji nemůžou sehnat, ale když jsou v menšině, tak je to smutné a nefér, ale je to tak.

Upřímně, nějak mě kromě extrémního řešení jako poslání jejich dětí od šesti let do internátních škol (a vymanit je z vlivu rodičů), moc věcí nenapadá. Pokud by jim teď sebraly dávky, tak tu máme zase na krku "rasismus" a "Štrasburk", kde kdo se bude ohánět tím, jak se tu porušují lidská práva a vzpoury jako byly na Slovensku. Možná nějaké postupné snižování, podle odpracovaných měsíců a let, podle toho, jak dlouho jsou bez práce atd. Jako to normálně funguje, kromě těchhle "výjimek". Jen se nebát to udělat, a v tom je asi ten hlavní problém.

šAshrak Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

gravidus píše:
A právě proto by ti slušně asimilovaní měli dělat něco proto aby jich bylo víc a ne aby jen vykřikovali "češi jsou rasisti" a nebo "emigrujeme"...

Jenže ti asimilovaní tohle neřvou, protože jsou spokojení, tohlecto řvou ty co jsou na davkách protože nechtěj makat....
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak proboha...jsou situace, do kterých se člověk může dostat ať svou vinou nebo někoho jiného (a to nemám na mysli cikány) Je to lepší řešení než sociální dávky.. protože, kdyby zase nebyl metr na to, komu je dát a komu ne, tak by to byla akorát živná půda pro korupci...
Mě taky nikdo nic nedá, protože to nepotřebujeme...co si budeme povídat...máme se fajn, protože kdybychom potřebovali stravenky na jídlo nepotřebovali bysme internet, atd...
Náš stát je založen na principu solidarity, ať v sociálních věcech tak ve zdravotnictví a je to dobře...
Dneska jsem se koukal na Sama doma (bez prdele...) a tam bylo řečeno že za oceánem v americe je naprosto šílený být matka na mateřský dovolený, že američanky-matky mohou těm našim leda závidět...
Tohle téma je jedno z těch témat, ve kterým ať budeme řikat co budeme říkat, nic nevyřešíme, a když někdo řekne, jedině radikální řešení, tak to taky ničemu nepomůže.. Dostaneme za rasismus sankce od EU, budeme pod drobnohledem OSN, který tu můžou vyhlásit občanskou válku pošlou modrý přilby..
- chápu, celý poslední odstavec je blbost ale více méně sci-fi, a asi by to bylo jinak, ale řešení by to nebylo určitě..

EDIT: já než se vymáčknu tak mě předběhnou 3 lidi, byla to reakce na uživatele im(cosi)_shadow...

EDIT:
Možná nějaké postupné snižování, podle odpracovaných měsíců a let, podle toho, jak dlouho jsou bez práce atd. Jako to normálně funguje, kromě těchhle "výjimek". Jen se nebát to udělat, a v tom je asi ten hlavní problém.

Jenomže oni se nechají zaměstnat na měsíc a pak by jeli odznova...

EDIT: Vylítnul jsem jak čertík z krabičky... :)

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo