Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

V Bruggách - vynikající film. Tedy, je trochu problém ho strávit - musí se nechat uležet, ale ve finále je to prostě takový ten film, na který se nezapomíná. Tak trochu jsem čekala komedii, a při tom jsem se od srdce zasmála jen dvakrát (přo scéně se "stádem slonů" Američanů a pak při narážce na to, jak "jeden Amík tady dostal infarkt, tak je dneska zavřeno"). Jinak se jedná spíš o tragikomické situace až ironické náhody a škodolibosti osudu - "jsem zaseklý v Bruggách a nemůžu odjet, ani kdybych chtěl". Zpočátku mi k tomu pomalá, až depresivní hudba vůbec neseděla, ale jak atmosféra houstla, sedla perfektně. Hlavní tři herci, z nichž Ralph Phienes se objeví až v druhé půlce filmu, jsou úžasní a mají mezi sebou výbornou chemii. I ostatní doplňující postavičky jsou zajímavé, a doplňují mozaiku okolo hlavních hrdinů, kteří i přes své povolání mají pevně stanovené zásady.
Navíc to, jak se tam objevují různé narážky a i to, že v "pohádkových" Bruggách vesele bují obchod s drogami a zbraněmi, je typickým obrazem dnešní Evropy. Bylo super vidět film v Evropě, o Evropě, s takovým zajímavým pocitem, že je to opravdu skoro "doma".
Jenom konec byl k zbláznění, protože my vlastně nevíme, jak to dopadlo.
A ano, dokonce jsem si i pobrečela.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Kurz negativního myšlení - Norský film z roku 2006 o skupince tělesně handicapovaných jedinců, které vede sociální pracovnice Tori, která pomáhá řešit jejich psychické problémy. Všichni se tváří spokojeně a šťastně, dokud nedojde k sezení s dalším vozíčkářem Geirdem..
Film nabírá nečekaný spád a každý řeší své problémy jiným způsobem.. Ale ani když se zhulí a opijou, nic neřeší...

Tady trochu "kvalitnější" recenze:
http://www.csfd.cz/film/232435-kurz-negativniho-mysleni-kunsten-and-229-tenke-negativt/?text=75456

..ani se nedivím, že v severských zemích maj tolik sebevražd, když točí takovéhle filmy, ale už jen proto, že film má 70minut se na něj stojí za to podívat, místy jsem nevěděl jestli se mám smát, ale o tom ten film asi je, lidem na vozíku ostatní nepomůžou nějakou přeháněnou lítostí...
Myslím že i hodnocení filmu na csfd je víc než dobré...

Tu depresi z prvního filmu jsem odehnal animákem Kung-fu panda, přes otřesné vyznění názvu bych film a jeho příběh hodnotil kladně...a opět se mi potvrdil fakt, že mám radši DreamWorks než Pixar..

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Indeed, In Brugges je velmi kvalitní; miluju scénu Farrellovy "sebevraždy" :lol:

"The characters are all fictional."
Darjeeling Limited (u nás pod dementním Darjeeling s ručením omezeným). Nikdy jsem neviděl nic od Wese Andersona, i když se mi půl roku válí na disku Rushmore, ale asi to brzy napravím. Celý film jsem si vlastně nebyl jistý, jestli se nudím nebo ne, ale celá podivná poetika filmu, ty propracované delší zpomalené záběry a humor vyplývající z toho, jak jsou všechny postavy svým způsobem v depresi... nebo spíše jak noc jsou v prdeli, a v neposlední řadě prostředí Indie, mě nakonec u monitoru na hodinu a půl udrželo. A to je víc, než na co jsem u roadmovie (railmovie?) o duchovní cestě tří bratrů zvyklý.
EDIT: Takže nakonec se mi to asi vlastně dost líbilo, protože si to potřetí znova proklikávám :lol:
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

film chaos z r 2006 velmi dobry akcnacek napinavy thriller hraje tam jason statham wesley snipes docela joooo 7/10
" IMMORTALITY "

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

A já podporuju tři měsíce starý dobrý dojem Klenotky z filmu Disturbia. Pokud vám unikl, rozhodně si ho sežeňte, protože je to výborně a awesome natočená kombinace teenagoviny a thrilleru.
Shia LaBeouf dostane za zmlácení učitele domácí vězení kontrolované čipem na noze, takže jakmile zajde za hranici svého domu, začne ho vždycky nahánět policie. Protože mu jeho matka (Carrie-Ann Moss; Trinity z Matrixu) zrušila net a on se prostě nudí, začne lehce úchylně šmírovat sousedy. Jaké je ale jeho překvapení, když začne pojímat podezření, že jeho soused je vrah...
99% z vás asi už ví, jak film dopadne - a budete samozřejmě mít pravdu. Nic to nemění na tom, že je řemeslně natočené a bylo velmi příjemné to hodinu a půl sledovat. Rovnou měrou jsem si užil teenage část, kdy Shia neopatrně sleduje a poté balí sexy intelektuální sousedku, tak i napínavou část, kdy zjišťuje s kamarádem a sousedkou, jestli je soused opravdu vrah nebo jen na silnici autem sestřelil jelena a oni jsou paranoidní. A jak říkám, rozuzlení není překvapivé, ale o rozuzlení tu přece vůbec nejde. Nakonec, možné dějové kombinace jsou u tohohle žánru poměrně omezené a asi už 50 let dobře známé. Člověk by si při sledování filmu skoro přál, aby dostal na tři měsíce zákaz vycházení a za sousedy sexy holku a děsivého možná-masového vraha, a že by to mohla být cool zábava.

A moc bych chtěl, aby v teenage SGU hrál alespoň nějaký klon Shii :-)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

bulantik Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Vrátil jsem se ke staré americké klasice o boxeru Rockym konkrétně k 6 dílu. Film byl pěkný a skončilo to zajímavě (pro mě).
-I když, se mince v letu točí, nakonec vždy dopadne správnou stranou.
SEIDON-13. 2. 2009

Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Max Payne... no jak začít... nic jsem od toho nečekal a překvapivě se mi to docela líbilo... Wahlberg je super (a docela podobný své digitální předloze) a vizuální stránka je docela povedená... horší je to s příběhem, ale tam se snad ani nedá nic očekávat :) Myslím, že spousta her byla natočená mnohem, mnohem hůř. Max Payne se docela poved :)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

burak Airman
Airman

Odpovědět s citací

no nedavno sem koukal na filmy: tahle země neni pro starý a requiem for a dream
prvni je uplně super a druhej je trochu psycho, muzete si taky zvopáknout třeba klasiku typu pulp fiction... dalsi dobrej neznamej film sou 4 pokoje

Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Včera jsem podruhé viděl Faunův labyrint a bylo to ještě lepší než před tím. Hlavně ten požírač dětí (či jak se přesně jmenoval) byl snad ještě děsivější než před poprvé :D a pak ten konec. Ačkoliv jsme věděl jak to končí, stejně jsem čtvrt hodiny jsem se díval tupě na tmavou obrazovku.
ADRIC WILL FALL

Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Quinix píše:
Max Payne... no jak začít... nic jsem od toho nečekal a překvapivě se mi to docela líbilo... Wahlberg je super (a docela podobný své digitální předloze) a vizuální stránka je docela povedená... horší je to s příběhem, ale tam se snad ani nedá nic očekávat :) Myslím, že spousta her byla natočená mnohem, mnohem hůř. Max Payne se docela poved :)

Tak tady to mám uplně naopak - nejhorší herní zpracování co jsem viděl. Čekal jsem od toho docela hodně, a bylo to tak nudný, že jsem to nakonec ani nedokoukal :roll:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Get Smart (Dostaňte agenta Smarta)
Akční komedie z prostředí americké zpravodajské tajné služby.
Nedoporučuju u toho jíst, hrozí riziko udušení. :lol: :lol: :lol:
Barney: It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jsem nedávno se ségrou opět sledovala na DVD Harryho Pottera 5. No, byla to ještě větší hrůza než si pamatuju. Vlastně všechny HP filmy byly dost děsné, kdyby nebyly točeny podle slavné knižní předlohy, byl by to propadák.

1. a 2. díl - dějově ještě celkem ušly, ovšem herecké výkony obzvláště představitelů hlavního tria, to bylo něco jiného, vadilo mi zkratkovité ukazování jednotlivých vyučujících. Tohle mohli trošku prodloužit, ukázat víc z normálního studentského života školy a vyřadit zbytečný famfrpál.

3. díl - dějově děsné, herecké výkony se taky nijak nezlepšily. Nejsem sice perfekcionista a chápu, že nejde zfilmovat knihu doslova, ale PROSÍM, to by bylo tak těžké zařídit, aby ten vklodlak vypadal jako vlk a ne kříženec čehosi s opicí? Jak potom vysvětlit Snapeovu otázku : "Jak poznáme vlkodlaka od vlka?" Ještě víc mi ovšem vadila chybějící scéna z Chroptící chýše. Ten, kdo viděl film, se tedy nedozví, kdo vlastně byli Tichošlápek, Náměsíčník, Dvantácterák, Červíček. Holt si to musí vydedukovat.

4. díl - ještě větší dějová hrůza. Scéna s drakem, proboha co to bylo? Sice mám draky ráda, ale trochu realismu přeci! Copak je možné, aby se na prestižním mezistátním turnaji, už takhle potenciálně nebezpečném, nedodržovala bezpečnostní opatření? Další věcí, co jsem nepochopila, byly uměle přidané rádobyvtipné scénky, jako třeba ta se Snapem, kdy tam všichni žáci psali... cosi. Podle tvůrců to měla být jedna z nejvtipnějších scén filmu. Ani mi to tak nepřišlo. Jednak jsem nepochopila, co tam vůbec dělají, nebo jak je možné, že žáci několika ročníků píší to cosi dohromady... nebo ta u jezera, jak "Neville říkal, že Parvati říkala, že Hermiona říkala..." Radši se v tom nešťourat. Bludiště taky nebylo zrovna výkvětem filmografie. Co ovšem ušlo, byla scéna pod vodou. Tenhle úkol zfilmovali dost dobře. Přišlo mi, že herecké výkony se taktéž dost zlepšily.

5. díl - tak tohle bych spíš nazvala sestřihem scén. Jasně, chápu, že tak velkou knížku prostě nejde směstnat do jedenapůlhodinového filmu, a že jelikož je to film prvoplánově pro děti, není ani možné, aby měl třeba pět hodin jako Návrat krále. Fajn, ale mohli to rozdělit na dva nebo na tři filmy, nebo ne? Tady se mi celkem nelíbilo představení, nebo spíš nepředstavení Krátury. Prostě Rowla řekla, že kvůli sedmýmu dílu by tam měl bejt, tak mu tam dali minutovou scénku. Paráda. A taky - co ta věštba? Není ta náhodou jednou z nejdůležitějších věcí v knize? O tom, že kouzelníci se přemisťují v každém díle jinak ani nemluvím, i když v tomhle díle to už fakt bylo přitažené za vlasy. Ale abych jen nehanila, tak Umbridgeová byla dokonalá :palka: :rflmao: Herecké výkony ještě lepší, a celkově to mělo dost dobrou atmosféru. Bohužel, film opravdu působí jen jako sestřih scén - a to ještě ne vždy těch nejdůležitějších.

Já vážně nevím, proč když amíci zfilmují knihu, tak jim z toho obvykle vyjde balast (samozřejmě jsou i světlé výjimky, např. LOTR jako film je opravdu skvělý, ač ve srovnání s předlohou by neobstál, Jackson odvedl vynikající práci). Jako příklad může posloužit Eragon (o kterém radši nemluvit, leda snad jako o parodii na knihu), nebo Spiderman, u něhož jsem dvojku a trojku ani neviděla. Který chorý mozek napadlo udělat z puberťáckého hláškaře "přátelského Spideyho ze sousedství" tragického hrdinu??? A jak dopadl chudák Doc Ock? (Mluvím samozřejmě o starých dobrých padesátých letech, kdy Marvelersu šéfoval Stan Lee, vynálezce nejen Spideyho, ale X-manů, Iron Mana, Fantastic Four, Wolverina - jednoho z mých nejoblíbenějších komiksových hrdinů, Hulka a dalších) béčkové komiksy bylo něco, co dokonale splnilo význam slov oddechová četba.)

Heroes Latios a Latias - jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Příběh sice dost předvídatelný, ale jinak paráda. Latias patří k mým hrdinům. Jen škoda, že na
Toto je spoiler!!!:
konci musel Latios umřít

Scéna v Secret Garden a ta muzika u ní - už jen kvůli tomuhle stojí za to se na tenhle film podívat (alespoň pro mě).

Mewtwo Strikes Back - tak u tohohle filmu jsem dost rozpačitá. Má sice dost dobrou temnou atmosféru a Mewtwo se stal mou nejoblíbenější postavou. Konec byl taky dost dobrý. Jen mi bylo líto Mewtwo - a to, že v americké verzi, na kterou byl dělaný český dabing, vystřihli dobrých 15 minut filmu! :wall:

Mewtwo Returns - pokračování předchozího filmu, možná o trochu lepší než předchozí. Mewtwo tu alespoň není bad guy, ale zato celkem dobrý filozof :D Oba filmy patří ke kategorii jednoduchých oddychovek, nad kterými se nepřemýšli.

Lucario and the mystery of Mew - jeden ze dvou filmů, které mě kdy rozbrečely. Úžasný opening a hlavně ending, který dokresluje atmosféru konce filmu, kdy
Toto je spoiler!!!:
Lucario a Sir Aaron umírají

Vytkla bych jedinou věc: Mew! Tohle snad nemyslí vážně! Já chci zpátky toho možná roztomilého, ale hlavně silného Mew z Mewtwo strikes back! Tohle ukníkaný stvoření byla jen nějaká jeho nepodařená napodobenina. Jinak příběh filmu byl dobrý, pro mě silný, emotivní. A písnička na konci "We will meet again" to byla prostě nádhera.
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zní to jako klišé, ale srovnávání filmů a knížek je prostě kravina... Já se většinou kouknu na film a pak si přečtu knížku a řeknu si, wow perfektní čtení a mile mě to překvapí... Nebo když první čtu knížku, nedělám si naivní naděje, těžko navlíknou 300stránkovou knížku do 2 hodinového filmu..
Je to jako DaVinci code, první jsem viděl film, který mě opravdu dostal, byl propracovaný do detailu, i když jsem si pak přečetl knížku, která je propracovaná mnohem více, ale pochybuji že by tam dostali smysluplně všechno... Už teď se těším na další zfilmovávanou Brownovu knížku Andělé a démoni (i když podle mě "Pavučina lží" je lepčejší), jen doufám že vynechají ve filmu zrovna tu část, kdy Robert Langdon vyskočí z vrtulníku a nezabije se protože si z folie proti sluničku ve vzduchu udělá padák...ani nevím kdy bude mít film premiéru...ale to jsem stejně trochu odbočil od tématu..

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Siria: Tvá hodnocení mě občas překvapují (třeba na perfektního Wall-Eho). U 4. filmu částečně souhlasím, tam vynechali dost podstatných věcí, které by byly potřeba vysvětlit. Pátá kniha je tak tlustá, že by s ní jeden umlátil zloděje, takže je opravdu naivní očekávat přesnou adaptaci - adaptace není přesný přepis knihy, pouze je založena na knižní předloze.

U třetího filmu s tebou ale absolutně nesouhlasím. Alfonso Cuaron je výborný režisér a po Columbusových pouhých ilustracích ke knihám, jakými byly oba první filmy, dal ve třetím filmu čarodějnickému světu život. Změněný konec s časovými paradoxy se mi líbil mnohem víc, než v knize, předěly v podobě Vrby mlátičky byly vtipné a pěkně udělané. Prostě na třetí film nedám dopustit. A ano, nesmíš moc přemýšlet o knižní předloze, protože to by se člověk musel zbláznit.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Abych vysvětlila, já přece chápu, že nejde zfilmovat knihu dokonale. Dobrý film podle knihy je pro mě takový, na který by se dalo dívat a který by se dal označit za dobrý i kdyby člověk neznal knižní předlohu, což je právě příklad Pána prstenů. Jako samostatné filmy je to nádhera. Už se těším, až zfilmujou Hobita.
Ovšem musíš uznat, že u třeba takového Eragona kdybys nečetla knihu, tak bys kolikrát nevěděla ani kde jsou, proč tam jsou, co dělají, proč to dělají, jaký mají význam některé postavy... a to je to, co mi vadí na filmech o HP - kdybych je viděla a neznala knihu, asi těžko bych to úplně chápala. Jasně, můžete namítnout, že knihu zná a četl asi každej, ale to taky úplně pravda není. Třeba moje ségra, která by tak tlustou knížku ani zaboha nepřečetla, zná HP jenom z filmů. Co se pátého dílu týče - psala jsem přeci, že ho mohli rozdělit na několik filmů. Ve trojce mi (já vím, jsem hrozná) vadil snad nejvíc právě ten vlkodlak :D a ta chybějící scéna v Chroptící chýši.
A k tomu Spideymu - film byl klišovitý až na půdu. To komiks sice, přiznám, možná taky, ale ten alespoň pobaví. Navíc, je vážně tak těžké zachovat ve filmu alespoň zhruba původní povahové vlastnosti z knih? Vřele doufám, že nezfilmujou Wolvieho. To by byla teprve katastrofa.
K dobrým filmům podle předlohy bych zařadila taky Hellboye, jednu z nejlepších komiksových adaptací. Tam přece taky nebyla dodržena původní předloha, spíš to byla kombinace dílů Probuzení ďábla, Pravá ruka zkázy a pár dalších. Přesto je to pro mě pěkný film, na který bych se dívala, i kdybych komiks nečetla. Charakter minimálně hlavní postavy je dodržen, Hellboy je správně cynický. Tenhle Hellboyovský cynismus mi trochu chyběl ve druhém díle, kde se naštěstí zase zmátořila Liz. A mimochodem, to, že v jedničce hraje Rasputina Karel Roden, je taky fajn :D
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

PředchozíDalší

Zpět na Filmy