Replikatori: skveli a zajimavi nepratele, navic ocenuji originalni myslenku
Asurane: no ... nevim, prilis se mi nelibily, pripadalo mi to, jako kopirovani s SG-1
Aschenove: dalsi skveli nepratele, ocenuji jejich zajimavou "dobyvaci" taktiku jak "2010" tak "2001" jsou vynikajici dily, jen me mrzi, ze namet na 3 episodu s Ascheny nakonec ztroskotal
Ori: se zmeny jsem nebyl nadseny, ale nakonec se ukazalo, ze byla ku prospechu, jen jsem mel problem s jejich "bozskou silou". Nemel jsem pocit, ze po Goa´uldech musel automaticky prijit nekdo jeste mocnejsi, tvurci ocividne byli jineho nazoru (Adria byla skvela

)
Cyloni: zprvu se mi zdali nezajimavi, ale s postupujicim dily zacinaji byt vyborni, hlavne "number 6"
Stejne nejvetsim padouchem v je BSG Gaius Baltar( i kdyz ten to vetsinou nedela umyslne)
NID: meli stejny cil, ale odlisne prostredky k dosazeni cile. Harrymu Maybornovi jsem vzdycky fandil
Magogove: banda chlupatych alienu co pojida popr. klade do svych obeti vajcka, jak originalni ....
Borgové: Star Trek jsem videl jen par dilu, nepamatuji si na ne
Goa´uldi:

Sel z nich strach, originalita, velmi propracovani, skvele technologie, nadherne lode, vladli temer cele galaxii... " I love them"
Moje vysnena prace: Lothar, ale jedine, ze by Goa´uldi dodrzovali odborova prava
A taky jsem rad, ze aspon pro jednou nejsem v nazorove minorite.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes