Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Siria: WALL-I kdykoliv proti Shrekovi. Podle mě to byl jeden z nejlepších filmů od Pixar (nejlepší jsou asi pořád Úžasňákovi). To "Vall-i" a "E-va" bylo skvělé a ten robot byl hrozně roztomilý. Jeho let vesmírem byl parádní. Znám dost lidí, co to viděli a každý se u toho pobavil - rozhodně si myslím, že, aspoň druhá půlka, dětem zase tak moc neřekne. Ale tak je jasné, že každému se líbí něco jiného. Třeba ta kráva Spáčilová v MF Dnes tomu taky dala asi jen 40%, jenže to je kráva, tak to se nepočítá. :smile:

Já jsem teď viděla opět, posté, Návrat do budoucnosti, první dva filmy - zklamalo mě, že na první DVD dali nový dabing a na druhém ten starý. Buď to hernajs sjednotím, nebo udělám rovnou nový. Překladové koniny jsou u obou, jak jsem zjistila, protože napsat do překladu "Marty", když tam doktor říká "storm" může leda idiot. Na druhou stranu u toho starého překladu zase nedává smysl ten hovor o sázení s tím starým pánem - původně se baví o Miami a o tom, jak by si pán vsadil na Miami, kdyby se mohl vrátit v čase (do toho je tam ta cinkavá hudba - jako že to Martymu došlo), kdežto ve starém překladu se baví o úplně něčem jiném a skoro to nedává smysl. Nemluvě o tom, že se tam střídá pět dabérů. Za to ale nemůžou, takže prostě zůstává mizerný překlad. Hlavně mě štve, že výborné "U všech Skotů", které pak ve třetím filmu spolu s Martyho "to je síla", v tom původním dabingu ztrácí. Ale zase ho mluví Michal Dlouhý, což je plus.
Každopádně - filmy snad představovat nemusím. :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka: Já si právě předevčírem konečně zaskočila do trafiky pro jedničku. Ani sem si neuvědomila, jak dlouho jsem to neviděla :) Dvojka už taky vyšla nebo až někdy příští týden? Každopádně já to sledovala v originále, takže co se týče překladatelských bot atp. nemůžu soudit - nesebrala jsem odvahu na to mrknout s dabingem :D
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

General
General

Odpovědět s citací

Dvojka vyšla dneska, trojka příští pátek :) Asi taky rezignuju na dabing. Už to není jako před lety, kdy jsem na tom ještě v 90. roce byla v kině a tyhle věci mi nevadily. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nadávat Wall-E, že není jako Shrek, je jako nadávat Pusinkám, že nejsou jako Snowboarďáci, nebo nadávat frisbee, že nechutná jako pizza... zdálky si ty věci můžou být podobné, ale v jádru jsou každý něco jiného.

Jinak já mám od Pixarů nejraději asi Ratatouie, pokaždý z toho na mě dýchá taková úžasná atmosféra... ale zbytek jejich produkce je samozřejmě také lepší, že 80% jiných amerických hraných filmů. :-)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Klenotka: Tak série Návrat do budoucnosti patří k mým nejoblíbenějším. Když jsem se dozvěděla, že to budou vydávat, byla jsem šťastná, jelikož jsem tyhle filmy už dlouho neviděla. Na dvojku jsem se ještě podívat nestihla. Oni tam vážně dali jinej dabing? :shock: No nic, asi na něj rezignuju a pustím si to v aj. Nemůžu se dočkat, až vyjde příští týden trojka - z těch tří je mým nejoblíbenějším. Hned po něm následuje jednička a až pak dvojka.
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

S pár kámošema a kámoškama jsme si udělali hororový tejden, který začal už minulý víkend.

Inside - Nevím, jestli jste vůbec někdo tenhle film viděl. Já se k němu dostal přes doporučení na Moviezone, kde se po diskuzí hororu Mirrors hodně řešili hororové snímky za poslední dva roky. Asi takhle - Saw je proti tomu nevinná pohádka, jedna kámoška to ani nedodívala a takový krve a opravdu brutálních vražd jsem snad niky neviděl. Samozřejmě je to strašně moc samoúčelnej horor, prostě jen ukázat co nejvíc brutality a krve. Škoda, že se to na konci zvrhne v totálně dementní chování postav - dementnější než v normálním hororu a opravdu neuvěřitelné zabíjení, takže posledních 10 minut jsme prožívali v záchvatech smíchu.

Strangers - Opravdu super horor. Tři lidi v maskách začnou terorizovat jeden rozhádaný pár. Krásně si s něma hráli. Hodně jsme se báli.

Noční můra v Elm Street 1 - 7 - 1,3,7,5,4,6,2 asi takhle bych to viděl co se týče kvality. Prostě klasika z 80. let. Zdá se mi, že jsme se víc smáli než báli, protože Fredyho cynizmus fakt rulez :rflmao:

Sirotčinec - Krásný film. Perfektně vybudovaná atmosféra, žádná krev, kterou už jsem po těch hororech co jsme viděli předtím nemohl ani vidět. Dobré výkony herců a zdá se mi, že Španělsko začíná ovládat hororový žánr.

Teď se chytáme na Fragile, REC, Pátek třináctého 1 - 8, Freddy vs. Jason a nakonec na všech 9 Halloweenu...

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jak jsem včera psal o Ratatouie, tak jsem si z Paříže dal dneska Taken, u nás myslím nějak jako 96 hodin (v Paříži) a velmi se mi to líbilo. Liam Neeson je otec Maggie Grace (ta blbá blondýna z LOSTu) a jeho dcera jede do Paříže a asi ani ne hodinu potom, co tam dojede, ji unesou do obchodu s bílým masem. Jenže Arabové si zahrávají se špatným macho, protože Liam je bývalý superagent CIA a v cool monologu jim slíbí, že si je najde.

Celé je tak trochu 48 hodin v Paříži se potkává s Mužem v ohni a starýma drsnýma francouzskýma kriminálkama. Vizuálně a dějově sice nic extra, ale celý film je one-man-show kdy nasraný Liam chodí a vraždí nebo mučí velmi nekompromisně a velmi cool veškerý póvl v Paříži. Přitom ignoruje nějaké vyšší cíle; většinou sice nějak postřílí gangstery v bordelu, ale jak mezi prostitutkama nenajde svoji dceru, tak jde dále. Konec je bohužel poněkud americký, ale vzhledem k předešlé jízdě, kdy se fakt hromadí mrtvoly jako v nějaké počítačové hře a Liam jde v zisku informací dalece za hranici, za kterou normálně chodí sympatičtí hrdinové, jsem ale ochotný mu to odpustit a doporučuju všem, kterým chybí třeba drsný francouzský akčňáky ze 70. a 80. let :-)

Tenhle chlápek měl točit Maxe Payna...
Obrázek

gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Kdokoliv jinej měl točit Max Payna, ale o hodně víc chtěl Max spíš lepšího scénaristu :wink:

General
General

Odpovědět s citací

Díky FFS jsem zvládla většinu filmů, které mi utekly a které jsem chtěla vidět.
Především Hancock - Líbil se mi. Není to až tak zapamatovatelný film, ale Will Smith dokáže utáhnout cokoliv a ten konec byl docela překvapivý. Jen by mě zajímalo, jak pořeší to, že ten jejich syn bude za pár let starší, než máma :D
Nelíbilo se mi moc, jak to bylo nevyhraněné žánrově, a to vysvětlení o tom, kdo Hancock je, taky ne, ale jinak vcelku příjemný film. :) Na to, že to vlastně nemělo komiksovou předlohu si s tím poradil režisér velmi dobře.

Kung-Fu Panda - když se animáky neberou vážně, je to sranda. Spolu s Wall-im jediný letošní animák, který si opravdu zapamatuju a chci ho vidět víckrát. Je jen škoda, že to trochu zapadlo v tom ostatním animovaném balastu, který ne všechen stál za pozornost.

Sirotčinec - Co na to říct? Španělé přebírají štafetu v hororech a dělají to velmi dobře. A sledovat to s plným kinem, kdy se lidi svorně lekají, má neuvěřitelné kouzlo :D Mám hrozně ráda horory, kde netečou potoky krve, ale kde je to o staré dobré atmostféře. A další film, kde mě utvrdili v tom, že děti dokážou být zatraceně děsivé. Ta hra na schovávanou, jak se tam děti postupně objevovaly, byla opravdu velmi, velmi strašidelná. :)

Next - Nesdílím vždycky uměle vytvořený odpor k jednomu herci a Nicolase Cage mám dál velmi ráda. Nejlépe s hlasem Zdeňka Mahdala :D Tedy, film samozřejmě na hony vzdálený předloze, ale mně se to líbilo. Sice tam plno věcí nevysvětlili, ale bylo to rychlé a pěkně se na to koukalo a o to jde především.

Řidič slečny Daisy - Hrozně dlouho jsem tenhle film neviděla. Snad od doby, co běžel v kině a to mě to tenkrát strašně dostalo. Byl to snad můj první "vážný" film. Pořád má tu sílu, protože vztah dvou lidí, založený na čistém přátelství, navíc tak odlišných lidí, je málokdy takhle pěkně udělaný. Pěkně se tam i promítají změny doby, kdy se za 15 let změnila Amerika k nepoznání. Má to trochu pomalé tempo, takže nic pro lidi, co čekají akci. Ale kdo chce vidět pěkný, ještě "postaru" dělaný film, má možnost. :)

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

velice dobry film 96 hodin(taken) s Liamem Neesonem 8/10 :wink:
" IMMORTALITY "

Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Tak včera jsem viděl film Definitely, Maybe (Určitě, Možná).
Je to Romantická komedie, která by se příběhem dala přirovnat k HIMYM.
Chlápek vypráví své dceři příběh o tom jak se seznámil s její matkou. Avšak v příběhu změní jména a tak jeho dcera musí sama přijít na to kdo vlastně její matka je.
Dalo by se říct trochu jiné pojetí HIMYM (bez Barneyho :roll: :D )
Ale je to zajímavý a docela i pěkný film (s pěknou herečkou :lol: )
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Major General
Major General

Odpovědět s citací

- And this of course is Juno.
- Like the city in Alaska!
- No.
- ...No..? OK...

Co říct. Může to být tím, že jsem posledních 14 dnů trochu naměko, ale fakt se mi tahle romantická dramedy hodně líbilo. Šestnáctiletá ironická/držkatá školačka Juno otěhotní s introvertním stejně starým běžcem a řeší to tak, jak by to možná řešila jiná šestnáctka. Nakonec se rozhodne, že dítě nechá k adopci bohatému manželskému páru, ale jak lze tušit, tím, že se s párem seznámí, do něho také nezvratně zasáhne, zároveň řeší vztah k otci dítěte, ale nakonec to celé skončí možná trochu jak by jste nečekali (vrámci možností žánru; ufoni skutečně nepřiletí). Super je, že se nedočkáme klasických scén podobných dějů; žádné hysterické záchvaty poté, co to Juno oznámí rodičům, dokonce žádné řešení toho, jestli si dítě nechá nebo ne.
Celé je to příjemně a svěže natočené a skutečně cool je, jak všichni herci perfektně hrajou a jak dobře je to obsazený. Ellen Page je fakt cool, v dalších rolích je tu třeba J.K.Simmons (Vote for me, if you wanna live), Jennifer Garner nebo Allison Janney.
Pokud vyloženě nemáte chronickou averzi k čemukoliv, kde se delší dobu řeší vztahy a přitom v pozadí nic nevybuchuje, tak si to IMO i jako chlap užijete. :)

Abych nevypadal příliš jako sissy, pustil jsem si krátce po něm Po krk v extázi neboli v originále Layer Cake. Název odkazuje na zločinecku hierarchii a vysvětlí se vlastně až na konci.
Daniel Craig hraje takového středostavovského normálního obchodníka, který akorát shodou okolností obchoduje s drogama. Na začátku a po většinu filmu (až na jednu scénu) je to vlastně úplně normální chlap, který by rád bral prodávání drog jako normální business, ale kdosi jiný ho zaplete do nepříjemného obchodu souvisejícího s jugoslávskými dealery a ukradenými třemi milióny tabletami extáze. Craig je tak donucen být trochu více gangster, což mu ne vždy úplně jde. Stylově je to dost podobné věcem od Guye Ritchieho, taková klasická britská gangsterka plná bizardních násilnických postav a situací.
Kromě výborného Craiga tu hraje například i Colm "Chief O'Brien" Meaney a pokud jste někdy chtěli vidět O'Briena zbít Jamese Bonda a pokud jste někdy chtěli slyšet O'Briena říkal několikrát za sebou "Fuck! Fuck!", tak si připočtěte plus :-)
A má to perfektní twist ending :-)
Obrázek

General
General

Odpovědět s citací

Já jsem Juno viděla už před časem, ale nemůžu zase tak až moc říct, že bych z toho byla úplně nadšená. Tedy, je to brané pěkně s nadhledem, ale nebýt ironických poznámek Juno, tak nevím, jestli by to bylo stejné. A rozhodně mě tu velmi mile překvapila Jennifer Garner, kterou si všichni zaškatulkují k jednomu špatnému filmu a už se to s ní veze (fanoušci jsou občas opravdu hrozní :smile: )

Neuvěřitelný Hulk - dneska jsem si to stáhla a jsem z toho trochu rozpačitá. Hulka z roku 2003 jsem neviděla, takže mi chybělo pár věcí do skládačky, ale komiks znám, takže jsem se někde chytala. Přišlo mi to trochu nejednotné, ale nebyla to nějaká katastrofa, jak se něktěří recenzenti snaží tvrdit (i když většina recenzí, které jsem četla, byly vesměs pozitivní). U Marvelu oceňuju, že to vzali za trochu jiný konec a už s Iron Manem ukázali, že jim sice jde o hlavního hrdinu, ale taky i o nějakou akci a dokázali osvěžit vzduch mezi všemi těmi depresivními a s vnitřními démony bojujícími superhrdiny. Stejně jako u předchozího marveláckého počinu, ani tady by se nemělo moc přemýšlet, ovšem chybí humor, a ačkoliv Norton je vynikající herec, tak Downeyho charisma mu přece jen chybí.
Iron Man se mi líbil hodně, ale co si budeme povídat, hlavně taky díky klapajícímu hereckému obsazení a jiskření mezi Paltrow a Downey Jr. Tady sice Edward Norton nemá moc co hrát, ale rozhodně to nic nedělání zvládá s přehledem, ovšem s Liv Tyler jakoukoliv chemii postrádá. Ta z nějakého důvodu celý film mluví hrozně potichu, respektive šeptá, jako by si spletla dveře studií a myslela, že hraje pořád elfku Arwen.
Digitální efekty pokulhávají, Tim Roth je ale jako záporák eňo ňůňo a konec slibuje ještě možné pokračování. Tedy, konec s Hulkem v kanadských lesích. *Úplný* konec ho slibuje na 100%. Cameo Tonyho Starka je snad to nejlepší na celém filmu, protože naznačuje vznik Avengers - očividně se to taky odehrává až po Iron Manovi, protože generálova poznámka o "pěkných oblecích" byla krásně trefná a podprahová. :)
Co se touhle rozpravou snažím říct? Že se těším na Avengers jako malá! :D

Princ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Star Wars - Klonové Války
Bylo to dost drsné samé bitvy ale nejdivnější je to že to bylo v 3D grafice a to na tom to nejdivnější abych víc zdůraznil to slovíčko.
Bitev je tam hafo ani nevíte kolik. Doporučuji všem kteří mají rádi bitvy.
StarGate Libertas(2.série)2x20http://ftltvshows.wordpress.com/category/stargate-libertas/1-serie-sgl/I have become your nightmare
Say good-bye to every thing

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

vcera jsme videl film po precteni splate s Malkovichem , pittem a clooneym, docela dobry film :wink:
" IMMORTALITY "

PředchozíDalší

Zpět na Filmy