Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak včera večer sem se zase dokoukal, asi už třetí večer zasebou na Jestli se rozzlobíme, budeme zlí -- klasika s Budem Spencerem a Terence Hillem. Myslím, že není třeba rozepisovat, prostě KLASIKA. Pro ty, kdo neznají,
http://www.csfd.cz/film/26204-jestli-se-rozzlobime-budeme-zli-altrimenti-ci-arrabbiamo/
. *****
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Měl jsem tu neskutečnou smůlu, že jsem včera viděl Zítra se bude tančit všude, budovatelský "muzikálový road-movie" (s přihmouřením všem smyslů). Pokud promítání Světla jeho očí učitelé mysleli jako takový "kanadský žertík a připínáčkem", tak tímhle "kanadským žertem s C4" to teda podělali. Celý film byly dvě neskutečné hodiny teroru, který nešlo ani brát moc vtipně - Světlo byl prostě blbý film, ale u tohodle spíše mrazilo. Navíc není technicky špatně udělaný, není v něm sice nic invenčního (kromě barvy), ale neobjevuje se tu prostě špatný střih a tak. Dialogy jsou samozřejmě za hranicí demence, ale nejhorší jsou megadlouhé "stalkerovské" záběry na krajinu a především superdlouhé záběry na nějaké lidové tance. Ne že by všechny kreace byly hrozné, ale když vezmete dobrou kapelu a natočíte ji, tak z toho ještě nebude nejlepší hudební film, žejo.
Jediným světlým bodem idiotského děje (byť ten film de facto děj ani neměl...) je mrzutý "housovský" budoucí emigrant; nicméně tam bohužel není celé dvě hodiny.

Pokud vyloženě nejste masochisti nebo se nezajímáte o film i s jeho temnými stranami síly, tak se tomuhle vyhněte obloukem.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak zrovna předevčírem a včera jsem viděla anime filmy Vampire hunter D a Vampire hunter D: Bloodlust. Doporučuju milovníkům anime. Ačkoli milovníci anime asi znají, možná. Nicméně ten první je poněkud starší (čímž myslím někdy z osmdesátých let), takže taková nostalgie. Jednoduchý příběh, jednoduché dialogy a samozřejmě japonská úchylka na krátké sukně a bílé kalhotky :D
Nicméně druhý díl je zálěžitost už poněkud novější a je to znát. Dialogy už jsou lepší, příběh už má propracovanější dějové zvraty (ty v prvním díle jsou hodné Esmeraldy...no ačkoli myslím, že Esmeraldu netrumfne nic), samozřejmě už je to i hezčí na pohled a hlavně už se tu vyskytuje poměrně víc zajímavých postav. Například dáma v nesnázích, kvůli níž se to všechno děje vlastně není tak úplně dáma v nesnázích, zlý upír vlastně není tak zlý a samotný lovec upírů mi charakterově připomíná jednoho z těch neústupných klaďasů, s kterými se prostě nedomluvíte, i kdybyste vlastně nebyli záporák, nicméně tak úplně v tom zase neplave. A úplně nejlepší je Deeho sympatická mluvící ruka, která mu do všeho pořád kecá :D

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

The Departed, neboli Skrytý identita. Oscarový snímek od Martina Scorseseho, který jsem sice z jistých společenských důvodů měl s nějakými ruchy, a navíc trvá skoro tři hodiny, ale stejně stojí za to zajít si na to, nebo si to teda aspoň sehnat. Je prima vidět střílejícího Matta "Bourna" Damona na odvrácené straně, a je prima vidět DiCapria hrát tak perfektně (ne, že by nehrál perfektně i jindy). Příběh o tom, jak se skrytý polda uvnitř mafiánského klanu snaží vypátrat krtka, agenta mafiánů, u policie a opačně, je dostatečně napínavý a plný mnoha lahůdkových scén a především okořeněný dost černým humorem. Příběh je IMO trochu překomplikovaný (ať zvedne ruku, kdo nečekal ten konec...) a moc ala "Obvyklí podezření" a možná by snesl konec dříve, ale atmosférické klady převažují zápory. Třešničkou na dortu jsou herci ve vedlejších rolích - znovu úchylný Nicolson a trojice policejních důstojníků Wahlberg, Sheen a Baldwin.

Slnko v sieti. Asi takhle - na dvacet minut jsem u toho usnul. Je to poměrně dost pomalá story o "děsivém tajemství" jedné průměrné rodiny žijící v Bratislavě, k tomu je tu ještě přítel členky téhle rodiny, který si vyjede na venkov a zaplete se tu s nějakou děvčicou a náhodou se potká s otcem matky té rodiny... Nebo tak nějak; říkám, že jsem usnul. Pointa je, že u tohodle filmu o děj až tak moc nejde. Z námětu by to klidně mohla být noir detektivka. Slnko v sieti je ale novovlnové asi-existenciální drama, což se vyznačuje dost pomalými ale zajímavě udělanými záběry na nějaké lidi stojící na seníku, které jistě mají svoji poetiku (a k tomu fantastická práce se zvukem!), ale pravděpodobně není dobrý nápad jít na to ospalý.
Rozhodně zajímavý dílo po technický/režijní stránce, který si někdy pustím znova. Určitě ale ne tak dobrý, jako třeba třeba Sedmá pečeť, a určitě jsem v tom neviděl nikde trapně vtipné Formanovské dialogy ala Černý Petr (viz. názor na ČSFD). Humor mi naopak dost scházel.
Což nic nemění na tom, že to je asi o milion procent lepší, než Zítra se bude tančit všude.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Kaia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

nevim jestli nahodou tady uz o tom nekdo nepsal, ale nejlepsi film posledni doby co jsem videla byl urcite Mamma Mia! :bravo: byl to opravdu jeden z nejzabavnejsich filmu co jsem kdy videla. kdo by to cekal ze nam nekdy zazpiva Pierce Brosman alias agent 007, ale tak budiz. Je to spise film pro nás dámy ale myslim si ze i muzi by se tam nekde nasli :D pokud se chcete pobavit tak dost otaleni a honem do kina!!

Ale stejne pro me nejlepsi film co jsem videla byl Asterix a Obelix:Mise Kleopatra :ok: to je proste dokonaly film, na kterym vubec nemusite premyslet. Proste sedite, koukate a smejete se...Paradni film :rflmao:

oba filmy vrele doporucuju!!! :bye:

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tropic thunder- zacatek dobry ale pozdeji uz prumer ale da se to
" IMMORTALITY "

rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Nedávno jsem shlédl film Ilusionista a hne dpo něm Saw 1-4, o němž si spousta lidí mylně myslí, že je to jen nějaký obyčejný krvák. Obadva filmy mne velmi dostaly dávám jim hodnosení 9/10.
Dále jsem viděl např. komedii Get smart, u níž jsem se smíchy válel po zemi, nebo třeba You don't mess with the Zohan. Obadva filmy taktéž plný počet bodů. A ještě s plným počtem bodů pokoj 1408 (nebo tak nějak to bylo), u nějž mne mrazilo v zádech.

Na druhou stranu tu je třeba (film) Eragon, jenž byl dle mého názoru ten největší propadák ze všech největších propadáků ve světě největších propadáků. 0/10.

A pak je tady Hellboy. No to tež je blbost šílená, ale mnohem lepší, než ten Eragon, takže dávám 1/10.
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Právě jsem se dodívala na StarGate: Continuum s dabingem. Originál lepší, ale určitě není moc věcí, na které by se dalo stěžovat. Tohle by se ale mělo řešit jinde, já vím. Souvislost to ale má. Continuum se mi líbí, dávám osm bodů z deseti. Lepší než Archa.
Jinak jsme se tůhle ve škole dívali na Výchovu dívek v Čechách... já na tyhle filmy nejsem... ani knihy. Prostě to není nic, co bych musela extra vidět nebo číst. Nicméně to nebylo špatné. Jen mám radši trošku víc sci-fi a akčnější filmy...
Obrázek

meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

ja bych doporucil Deth Race :arrow: :arrow:

http://www.csfd.cz/film/230468-death-race/
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Sem se to přímo nehodí, ale původní téma co tu kdysi bylo jsem nenašel a nevím kam jinam to dát tak to házím sem:
Dneska vyšel na DVD: Návrat Do Budoucnosti
ale bohužel s Dabingem z Novy :wall:
tím mě dost naštvali :x
Ten Dabing z novy nemám rád. Příjde mi blbej, míň vtipnej....
(A Klenotko nezačínej zas s tím že v tom dabingu z ČT měli chyby :lol: )
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem minulou noc absolvovala 1. filmovou noc v Palace Cinemas. Zajímavá akce, rozhodně dobrý nápad, ale bohužel pár věcí mi ji trochu kazilo. Ale obecně podařená věc. Stihli jsme pět filmů s tím, že jsme si dali mezi druhou a čtvrtou hodinou noční pauzu na kafe :smile:

Děti noci - nevím, nelíbilo se mi to. Docela nuda, ale hlavně Ofka! Za celý film jsem tu postavu nepochopila, kdysi sem četla, že se s ní ztotožní mladí, pubertální diváci (nepochopena rodiči, světem, nikým)... No nevím, věděla jsem, jaké rozhodnutí v každém momentu Ofka udělá, ale ne proto, že bych se s ní dokázala ztotožnit, ale proto, že jsem si mohla být stoprocentně jistá, že udělá pravý opak od toho logického, racionálního, normálního. Každé její rozhodnutí mi bylo naprosto proti srsti a za celý film jsem si ji nedokázala ani trochu oblíbit. Ubr byl na druhou stranu v pohodě, Mádlovi se povedl.

Juno - příjemný filmeček. Šestnáctiletá dívka otěhotní se svým kamarádem, rozhodne se dítě donosit a dát ho k adopci. Na inzerát si najde sympatický pár a pak už jen divák sleduje, jak se Juno v průběhu celého těhotenství mění... nejen po fyzické stránce. Líbilo se mi to, bylo to doprovozeno příjemnou hudbou, hlavní hrdinka byla velmi sympatická a házela perfektní hlášky :smile: K závěru už bylo sice trochu náročnější udržet pozornost, ale za to mohla hlavně pokročilá hodina (byly asi dvě hodiny v noci). Rozhodně můžu doporučit ;)

Nestyda - žádný přelomový snímek to není, Hřebejk produkuje každý rok víc a víc filmů... nebo se mi to jenom zdá? Macháček to celé krásně zachraňoval, takže z toho byl sympatický úsměvný film, ale IMO moc Českých lvů bych za to nečekala.

Zakázané království - Jet Li a Jackie Chan jsou opravdu vynikající dvojka :smile: Jak už to bývá zvykem u těchto filmů, kostými byly nádherné, scenérie (kromě pouště, té mohlo být méně) též, hudba perfektně seděla a samozřejmě choreografie! Té není co vytknout. Samotný příběh je pak už dost slabý, ale na takovéhle filmy se přece většinou nechodí kvůli příběhu ;) Poslední film noci, potřebovali jsme něco, u čeho neusneme a příjemně se odreagujeme, to Zakázané království splnilo.

Jako první jsme měli na programu Mamma Mia! - byla jsem jediná, kdo ji z naší skupinky už viděl, takže jsem se "obětovala"... No, napodruhé už to není tak vtipné, ale šlo to. Jediné, co mě opravdu žralo, byly titulky během písní. Chápu, že to musí narýmovat, ale mohli by ponechat původní myšlenku textu, ne? Některé překlady mi přišly hodně mimo a nakonec sem je začala úplně ignorovat.

No, akce to byla fajn, ovšem měla jsem sto chutí kopnout lidi, kteří se během promítání bavili na plnou hubu (pardon) jak v hospodě. Jestli si mysleli, že když je to "filmová noc" a ne "obyčejné kino", že můžou rušit zbytek narvaného sálu... K tomu nemám co dodat. Taky mačkanice před sály byla chvílemi fakt o život (doslova) - umačkání, ušlapání, všechno bylo možné. Nicméně to už se dalo brát jako takové spestření a součást akce :D
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

no vcera jsem videl bangkok dangerous, a musim rict ze jsme cekal vice akce, ale i tak nebylo to spatne 7/10
" IMMORTALITY "

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak mě poslední dobou oslovila ČT1 svými pondělními filmy podle skutečných událostí sice je dávají v půl jedenáctý, ale stojí za to si na ně počkat... Před třema týdnama dávali první a to Příběh Antwona Fischera, film je zaměřený na postavu mladého černého a dost problémového námořníka, jehož životní příběh odkrývá svému psychiatrovi, ke kterému musí docházet. Posléze oba zjišťují že si vlastně pomáhají navzájem a Antwon se svou přítelkyní se vydává hledat svou rodinu..

Druhý film jsem neviděl protože to tam bylo samej rákosník, popravdě nevím ani jak se ten film jmenoval...

No a teďka v pondělí dávali Hotel Rwanda tenhle film už jsem viděl jednou předtím a rád jsem se na něj kouknul znovu.. Je to příběh manažera hotelu, ve Rwandě, která je na pokraji občanské války.. celý svět dává od konfliktu ruce a v zemi dojde ke krveprolití národ Huttyů se mstí národu Tutsiů za léta tyranie v době belgické nadvlády.. Právě manažer hotelu Paul (dál má africký příjmení, který nezvládám) je z kmene Huttyů ale jeho žena je Tutsií a tak začíná boj o čas - Paul nakonec zachrání asi 1200 lidí obou národů a dostává je za pomoci mírových sil za nepřátelské linie a sám s rodinou odejde do Belgie... Musím říct, že lepší film jsem dlouho neviděl...

Tady je víc:
http://www.ceskatelevize.cz/program/10121932586-27.10.2008-22:25-1-hotel-rwanda.html

Už teď se těším na další pondělí 3.11. , kdy budou dávat Veronicu Guerin, což je taky perfektní film...
A taky začnou dávat III. řadu Zdivočelé země, podle mého názoru nejlepší seriál hned po Četnických humoreskách, který v čechách je. Ale to už jsme někde jinde..ale těšim se..

Bože jak já nenávidím VKV... :evil: :evil: :evil:

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak v nedávné době jsem byla na několika filmech:

Mumie 3 - tak tohle bylo něco mezi parodií na Mumii a čtvrtým dílem Indyho. Příběh slabý, ale to by se ještě dalo odpustit. Co mě ale naštvalo, byl herecký výkon herečky, která hrála Evy. To si snad dělá srandu! Vážně, když se tam lepila na Frasera, přišlo mi, že ji snad vybrali odněkud z bordelu. :evil: Zlatá Evy z prvních dvou filmů, ta hrála alespoň přirozeně. Herec, který hrál Alexe, se taky zrovna extra nevytáhl. Jediní, kdo tam byli dobří, byli Rick, Jonathan a ta číňanka. Bohužel tihle tři film zachránit nemohli, navíc ani Johnatan nebyl tak dobrý jako v jedničce a dvojce. Jediné, co se mi tam jako milovníku draků líbilo, bylo, když se ten císař v jednoho proměnil :D Ačkoliv na Imhotepa tenhle bad guy ani náhodou neměl. 5/10

Indy 4 - tak tenhle film se mi dost líbil. Dost dobré pokračování série o Indym. 8/10

Wall-e - na tenhle film jsem šla se ségrou celkem s nadějí, jelikož jsem slyšela, že je to něco jako Shrek. Větší krávovinu jsem snad v životě neviděla. Pozorovat dvě hodiny dva roboty, kterak řvou "Walli!" "Evo!" to fakt nemusím. Pobavit to mohlo snad jen děti a zabila bych toho, kdo o tom referoval jako o "něčem podobném Shrekovi". 1/10

Asterix a Olympijské hry - tak tenhle film mě dost pobavil. Brutus rulezz :rflmao: Příběh sice nic moc, mírně řečeno hodně předvídatelné, ale kvůli tomu se na tenhle typ filmů nechodí. Šla jsem tam, abych se pobavila, a to se splnilo. Trochu jsem se bála, když jsem zjistila, že Asterixe nebude hrát Christian Claviere, ale žádná škoda to nebyla. Koneckonců, hlavní hvězdou byl Brutus. Z jeho "tati, přinesl jsem ti dáreček!" jsem už pak vážně nemohla :rflmao: Alain Delon coby Caesar taky nebyl špatný. Řekla bych, že ho zahrál dost obstojně. Nejlepší byl ale stejně Schumi na konci :rflmao: Tenhle film má u mě 8/10
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Hemond Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak ja jsem naposledy videl Iron Man a pote Incredible Hulk, proste parada, tyhle filmy podle animaku se mi libej, spravna akce, nikdo neresi otazku zdali je to mozny, atd. Jeste doufam, ze natocej neco na zpusob Ultimate avengers (alespon na konci Hulka to bylo naznaceny).
Mír ochráníme i za cenu použití jaderných zbraní!!!

PředchozíDalší

Zpět na Filmy