Tak jsem minulou noc absolvovala 1. filmovou noc v Palace Cinemas. Zajímavá akce, rozhodně dobrý nápad, ale bohužel pár věcí mi ji trochu kazilo. Ale obecně podařená věc. Stihli jsme pět filmů s tím, že jsme si dali mezi druhou a čtvrtou hodinou noční pauzu na kafe
Děti noci - nevím, nelíbilo se mi to. Docela nuda, ale hlavně Ofka! Za celý film jsem tu postavu nepochopila, kdysi sem četla, že se s ní ztotožní mladí, pubertální diváci (nepochopena rodiči, světem, nikým)... No nevím, věděla jsem, jaké rozhodnutí v každém momentu Ofka udělá, ale ne proto, že bych se s ní dokázala ztotožnit, ale proto, že jsem si mohla být stoprocentně jistá, že udělá pravý opak od toho logického, racionálního, normálního. Každé její rozhodnutí mi bylo naprosto proti srsti a za celý film jsem si ji nedokázala ani trochu oblíbit. Ubr byl na druhou stranu v pohodě, Mádlovi se povedl.
Juno - příjemný filmeček. Šestnáctiletá dívka otěhotní se svým kamarádem, rozhodne se dítě donosit a dát ho k adopci. Na inzerát si najde sympatický pár a pak už jen divák sleduje, jak se Juno v průběhu celého těhotenství mění... nejen po fyzické stránce. Líbilo se mi to, bylo to doprovozeno příjemnou hudbou, hlavní hrdinka byla velmi sympatická a házela perfektní hlášky

K závěru už bylo sice trochu náročnější udržet pozornost, ale za to mohla hlavně pokročilá hodina (byly asi dvě hodiny v noci). Rozhodně můžu doporučit
Nestyda - žádný přelomový snímek to není, Hřebejk produkuje každý rok víc a víc filmů... nebo se mi to jenom zdá? Macháček to celé krásně zachraňoval, takže z toho byl sympatický úsměvný film, ale IMO moc Českých lvů bych za to nečekala.
Zakázané království - Jet Li a Jackie Chan jsou opravdu vynikající dvojka

Jak už to bývá zvykem u těchto filmů, kostými byly nádherné, scenérie (kromě pouště, té mohlo být méně) též, hudba perfektně seděla a samozřejmě choreografie! Té není co vytknout. Samotný příběh je pak už dost slabý, ale na takovéhle filmy se přece většinou nechodí kvůli příběhu

Poslední film noci, potřebovali jsme něco, u čeho neusneme a příjemně se odreagujeme, to Zakázané království splnilo.
Jako první jsme měli na programu Mamma Mia! - byla jsem jediná, kdo ji z naší skupinky už viděl, takže jsem se "obětovala"... No, napodruhé už to není tak vtipné, ale šlo to. Jediné, co mě opravdu žralo, byly titulky během písní. Chápu, že to musí narýmovat, ale mohli by ponechat původní myšlenku textu, ne? Některé překlady mi přišly hodně mimo a nakonec sem je začala úplně ignorovat.
No, akce to byla fajn, ovšem měla jsem sto chutí kopnout lidi, kteří se během promítání bavili na plnou hubu (pardon) jak v hospodě. Jestli si mysleli, že když je to "filmová noc" a ne "obyčejné kino", že můžou rušit zbytek narvaného sálu... K tomu nemám co dodat. Taky mačkanice před sály byla chvílemi fakt o život (doslova) - umačkání, ušlapání, všechno bylo možné. Nicméně to už se dalo brát jako takové spestření a součást akce