Tak, po menším zpoždění tu jsem opět s dalším dílem. Vahisht vám už asi zdělil tu novinu. No, vidím že ano. Teď bude opět dvoudíl, takže tento a další díl mám ještě na starosti. S Vahishtem jsme vedli dlouhou debatu, ohledně toho, co bude dál. Ještě jsme se neshodli, ale nemusíte se bát, že by Anscension přistála na Atlantis a pokračování viz díly SGA...
Stargate: Anscension
1x11 – Aboard, part 1
Námět: Vahisht.cZ
Scénář: Black Arrow
Sepsal: Black Arrow
Děkuji za přečtení Stargate : Anscension
VOLNÝ VESMÍR
ANSCENSION, STROJOVNA
Wolford: Dokáží detekovat jakýkoliv předmět, ať asteroid nebo loď v okruhu 2 parseků. Dokonce i kdyby byli v hyperprostoru.
Raer: Jenom?
Wolford: No, naše menší lodě mají i menší dosah. Tyto jsou relativně nové. Jsou dokonce výkonnější než ty Antické.
Raer: Antikové dokázali zjistit loď i kdyby byla dál.
Wolford: To byli skenery hlubokého vesmíru, byli účinné, ale velmi pomalé. Pro boj absolutně nevhodné.
Raer: Musíte si něco uvědomit. Momentálně jsou v bariéře 3 rasy. Vy, Tyrhooni a my. My jsme nejvyspělejší, za námi jsou Tyrhooni a vy jste na posledním místě. Tyrhooni mají velmi účinné senzory. To je pro ně obrovská výhoda. Nikdy totiž nebudete mít moment překvapení. To se musí změnit.
Wolford: Takže?
Raer: Dokážeme vaše senzory upravit, nýbrž bude to něco vyžadovat.
Wolford: Co přesně?
Raer: Už jsem prozkoumal vaše obvody. Jsou podobné těm našim, ale mají nedostatek operační paměti.
Wolford: Naše senzory už zabrali co potřebovali, kdybychom jí tam dali víc, byla by nepoužívaná, k ničemu, zbytečná.
Raer: Naše úprava by se týkala především software, ovšem senzory by se jenom se softwarovou mohli přetížit.
Wolford: Odpálili bychom je.
Raer: Přesně. Zjistil jsem, že k efektivnějšímu zvednutí operační paměti potřebujete zvýšit potenciální energii obvodu. Máme štěstí, že senzory jsou napájeny jen na jednu anténu. Stačí vylepšit pouze jeden obvod a pak už stačí jen software.
Wolford: Antén máme více, jsou to záložní antény. Pokud by selhala jedna, byli bychom slepí.
Raer: To je sice hezké, ale pokud budu opravovat software, musí být všechno vypnuté.
Wolford: To by šlo zařídit.
Raer: Dobře, zatím uděláme jednu anténu s našimi vylepšeními. Pokud to bude fungovat, může vylepšit i ty ostatní. Zjistil jsem, že ke zvednutí potenciální energie máte takové válcovité modré součástky… kapacitory.
Wolford: Kondenzátory? Kapacitory, to byl jejich dřívější název. Máme jich tu spoustu.
Raer: Dobře, ukážu vám, kam by se měli umístit.
VOLNÝ VESMÍR
ANSCENSION, MŮSTEK
Peterson: Uvědomujete si, co by o pro nás znamenalo?
Vysílačka: Ano, chápu, byli by jsme slepí. Ale za to riziko to stojí. Tyrhooni mají výhodu. Oni to vědí. Když je o tu výhodu připravíme a stále si budou myslet že jsme slepí na delší vzdálenosti, můžeme je zmást.
Peterson: Chápu co tím myslíte. Dobře, máte mé svolení, ale ať jsou BC-304 na pozoru a pošlete Ecolsovi a Wilsonovi zprávu ať udělají hlídky.
Vysílačka: Rozumím. Jdu jim to říct.
VOLNÝ VESMÍR
ANSCENSION, ZASEDACÍ MÍSTNOST č. 12
Wilson: Ježiš kde to bereš!
Ecols: No co, mam štěstí.
Wilson: Vždyť si vyhrál už počtvrté za sebou!
Ecols: Jo, a potřetí z tebe tahám záložní sumu z boty.
Skupinka pilotů Puddle Jumperů, F-302 s Wilsonem a Ecolsem hráli karty. Tato zasedací místnost nebyla moc používaná, proto jí používali piloti k hraní pokeru.
Cliff si vzal karty a rozdal. Všichni si vzali karty do ruky.
Wilson: Tak, koho jsi poslal na hlídku?
Ecols: Žlutou letku.
Wilson: A kdy je budeš střídat.
Ecols: Já neletím, Wolford říkal něco o tom že mě potřebuje tady.
Cliff: Jsem rád že jsem ve stejné letce jako vy.
Ecols: No jo, dej mi dvě karty.
Cliff dal Ecolsovi dvě karty. Wilson si cucnul z flašky před sebou. Bylo to černé, něco jako cola, akorát to chutnalo jako pivo. Byla to jakási nealkoholická náhražka kávy a coly.
Wilson: Jsem zvědavý, jak to dopadne s těma senzorama.
Pilot: Jak by to dopadlo? Jako když si krátkozraký vezme brýle.
Wilson: Asi jo, pokud se jim to nebouchne. Mně stačí jedna.
Cliff dal Wilsonovi jednu kartu.
Ecols: Co by to bouchalo? Myslete na to, že Argoniáni na palubě jsou naše nezměrná výhoda. Když nás budou vylepšovat, Tyrhoonská šance bude menší a menší.
Cliff: Ale něco to stojí.
Ecols: Co jako?
Cliff: Říkali něco o tom, že jejich technologie musí být použiti pouze v našem společném zájmu.
Ecols: A?
Cliff: To znamená že teď nemůžeme odletět a jít na Ori, jelikož s tím by jsme je asi určitě dostali.
Ecols: No jo, ale věří nám, a my je zklamat nechceme.
Cliff: No to jo, ale myslíte že nám ty věci nechají až to skončí?
Ecols: No, tohle doopravdy vypadá na dlouho. Pokud je nezklameme, možná nám to nechají jako odměnu.
Wilson: Uvidíme.
Pilot: Já chci taky jen jednu kartu.
Vysílačka: Poplach! Vlk se blíží do kurníku! Opakuji! Vlk se blíží do kurníku!
Ecols: Sakra!
Všichni si vzali svoje karty a rychle je schovali tak, že si na ně buď sedli, nebo si je zastrkali do kapes. Flašky s pitím schovali pod stůl. Během chvíle to tam vypadalo jako na poradě.
Dveře se otevřely a dovnitř vešel Rosenfield. Jeden z pilotů Jumperu, už v praxi, začal mluvit.
Pilot: No ale má to své výhody.
Ecols: Je to blbost, jestli chceme smísit letky Jumperů a F-302, vzniknou jen rozpory.
Wilson: Jaký prosimtě?
Ecols: Rychlost, nasazení. Uznej sám, že Jumpery mají jiné využití než F-302. Je to hloupý nápad.
Rosenfield: Nazdar vespolek.
Ecols: Nazdar. Copak potřebuješ?
Rosenfield: Jdu jen tak omrknout, kam se ztratili všichni piloti. Copak tu provádíte?
Ecols: Probíráme nějaké návrhy.
Rosenfield: Jasně.A to že ti trčej karty z kapsy je co?
Ecols: Co?
Rosenfield: Ne ty, ale Wilson.
Wilson: Doprčic.
Rosenfield: O co se hraje?
Ecols: O tvrdou měnu.
Rosenfield: Máte volné místo?
Ecols kývnul, všichni vyndali karty. Rosenfield si sednul. Ecols mu podal jednu flašku.
Rosenfield: Co to je?
Ecols: Oxid Siřičitý.
Rosenfield se zašklebil a začal zužovat zásoby flašek.
VOLNÝ VESMÍR
ANSCENSION, STROJOVNA
Wolford: Všechno na svém místě.
Raer: Můžeme to spustit?
Wolford: Určitě.
Raer něco namačkal na klávesnici. Některé konzole ožily. Wolford přešel k velké obrazovce na stěně strojovny., která taky ožila. Uprostřed byla malinká Anscension. Vlevo od ní byla malá kulička, byl to Asteroid, který byl vidět i z Anscension. Dohled senzorů byl doopravdy obrovský.
Wolford: Funguje to.
Raer přišel k němu.
Raer: Ještě se to dá zoomovat.
Raer stiskl něco na klávesnici před obrazovkou a Anscension se ještě zmenšila. Dohled byl zase o něco větší.
Wolford: Pěkné. Tak tady třeba něco je. Dá se o tom něco zjistit?
Raer: jo dá. Začnu třeba se směrem letu.
Objevila se přímka. Začínala u skupinky teček, ale vedla k Anscension.
Wolford: Letí to na nás?
Raer: Letí. Podle senzorů to jsou Tyrhooni.
Wolford: Hlídka?
Raer: To jsou bitevní lodě.
VOLNÝ VESMÍR
ANSCENSION, ZASEDACÍ MÍSTNOST č. 1
V největší ze zasedacích místností byla vášnivá porada. Nastoupili to velitelé všech složek, velitelé BC-304 a jiný personál.
Peterson: Takže lidi, máme tu závažný problém. Wolforde.
Wolford: Jde o to, že se na nás blíží skupinka Tyrhoonských bitevních lodí. Podle vybavení to není hlídka. Jdou nás zničit. Tady spolu s Argoniánským představitelem jsme vytvořili plán.
Obrazovka se probrala k životu. Ukázala Anscension, kolem ní červený kruh. Tam, kde končil červený kruh, začínal zelený. Skupinka teček byla v zeleném poli. Okolo skupinky teček byl žlutý kruh, který zasahoval kousek do červeného pole, ne ale na Anscension.
Wolford: Zelený kruh je náš dosah senzorů. Červený kruh je náš starý dosah. Tyrhooni si myslí, že tak daleko vidíme. Žlutý kruh je dosah jejich senzorů. Podle analyzátoru jsme zjistili, že Tyrhooni z hyperprostoru vystoupí kousek před začátkem červeného kruhu. Tam zřejmě chtějí provést poslední přípravy. Náš plán je ale jiný. My vyšleme skupinku třísta čtyřek a poletíme okolo žlutého kruhu a připlížíme se k nim zezadu. Zjistili jsme, že Tyrhoonské senzory se nejdříve ptají na identifikační číslo, pokud není, zjišťují co to je zač. Máme tady tu Tyrhoonskou loď, kterou jsme ukradli při útoku na stanici. Vyndáme z ní kód a dáme jí do jedné z BC-304. Tyrhooni si budou myslet, že jsme nějaký posel, proto na nás zřejmě počkají. Ovšem, bude je čekat překvapení.
Raer: Lodě nebudou mít zapnuté štíty. Musíte po nich pálit vším, co máte. Dostanete obrovský moment překvapení, nesmíte jim dát šanci nabít si štíty. Pokud se toho budete držet, sundáte je rychle a bez jakékoliv ztráty.
Godman: Nádherný plán.
Peterson: Souhlasím, a teď kdo poletí. Poletí Nubair, Splitfire, Belerofontes, Patrokles a Splinter. Daeshyios a Chiméra tu zůstanou. Spolu s původními posádkami letím i já, Rosenfield a Wilson. Chceme vědět, proti čemu stojíme. Godman, Ecols a Wolford tu zůstanou. Godmane, vy tu budete mít velení.
Godman: Rozkaz.
Peterson: Lidi, přichází naše chvíle. Tyrhooni nás podceňují, my toho musíme využít. Ukážeme jim, jak utrhnout ptáčkovi křidýlka.
VOLNÝ VESMÍR
NUBAIR, MŮSTEK
Velitel: Tak jak jsme na tom?
Vysílačka: tady Peterson. Už jsem na Splinter, mžeme vyrazit. Splinter konec.
Velitel: Dobře. Letíme. Držte se tady.
Vysílačka: Rozumíme. Daeshyios konec.
Před skupinkou třísta čtyřek se objevilo se hyperprostorové okno a do něj vstoupilo 5 lodí.
VOLNÝ VESMÍR
DAESHYIOS, MŮSTEK
Velitel: Hele Chiméro, možná byste už mohli pomalu vyrazit z hangáru.
Vysílačka: My bychom rádi, ale ty idiotské hangárové dveře nejdou otevřít.
Velitel: A to říkáte až teď?
Vysílačka: Teď jsme to zaregistrovali. Asi to budete muset venku zvládnout sami.
Connors: Jen doufejme že nic nepřijde.
Velitel: Přesně.
Vysílačka: Tak v to doufáme všichni. DeVinne konec.
VOLNÝ VESMÍR
ANSCENSION, STROJOVNA
Wolford vešel do strojovny.
Wolford: nenapadá někoho, co tu budeme dělat, než se nám vrátí kavalérie?
Technik: Ani ne.
Wolford: Za jak dlouho nám zmizí z dosahu vysílače.
Technik: Už zmizeli, před dvěma minutama.
Wolford: Teď už jen můžeme držet palce. Co ukazují senzory?
Technik: Blíží se k nim a úspěšně oblétávají hranici jejich senzorů.
Wolford: No jo. Vyznáte se v tom?
Technik: Jo, modré jsou naše jednotky, žluté jsou označené nepřátelské jednotky a červené asteroidy.
Wolford: Cože? Červené jsou neoznačené nepřátelské jednotky. Kde jste to viděl?
Technik: tady.
Technik ukázal na místo na mapě. Skupinka tří teček si to mířila přímo na Anscension.
Wolford: Průšvih. Tak proto tam ty Tyrhooni měli čekat, oni jsou záloha.
VOLBÝ VESMÍR
DAESHYIOS, MŮSTEK
Velitel: No to si snad děláte srandu?
Vysílačka: Ne.
Velitel: Za jak dlouho tu budou?
Vysílačka: Za dvě hodiny.
Velitel: No tak to jsme vážně v průšvihu. Jak to vypadá s tou Chimérou?
Vysílačka: Ty dveře jsme odpojili a probíhá diagnostika. Ty neotevřeme dobrých 12 hodin.
Velitel: Nemůžete je odpálit?
Vysílačka: Ne! Dokud by se neopravili, nemohli by jsme do hyperprostoru.
Vysílačka: Tady Godman. Musíme se přemístit.
Vysílačka: Dovolte abych vám upřesnil jak sou ty lodě silné. Až se sem bude kavalérie vracet, moment překvapení bude na jejich straně. A s tím dostanou takovou výhodu, že nám žádná loď nezbude. Všichni tam zemřou.
Velitel: No a co chcete dělat?
Vysílačka: Zůstaneme. Zatím musíme vymyslet.
O HODINU POZDĚJI
HYPERPROSTOR
SPLINTER, MŮSTEK
Pilot: Do vystoupení z hyperprostoru máme 12 minut.
Peterson: Všem lodím, přichází naše chvíle. Až tam budete, palte vším, co máte. Nešetřete je. Jakmile některé loď bude spouštět štíty, zaměřte se na ní. A žádná hrdinství.
Rieman: Tak tohle bude drsné.
Rosenfield: Uvidíme.
Peterson: Drsné to bude určitě, ale dobrý nápad.
Rieman: Každopádně to bude drsné.
Peterson: Jste nějaký krvežíznivý… teda šrotužíznivý…vlastně šrotuhladový
Rieman: To mam od té doby co jsem velitel.
Rosenfield: To my všichni.
Pilot: Vystupujeme!
Ve vesmíru se volně vznášelo 8 plavidel. Byli to Tyrhoonské válečné lodě. Jejich motory lehce svítili, štíty nebyli aktivované. Za nimi se otevřelo hyperprostorové okno. Z něho vystoupilo dalších 5 lodí. Byli to třísta čtyřky. Jakmile vystoupili z hyperprostoru, okamžitě z nich začali létat střely. Střely Railgunů, Asgardské paprsky, útočné hlavice. Prostě vše. Pár lodí vypálilo i svůj horizont. Všechna tato vystřelená munice chvíli letěla, potom dorazila ke svému cíly. Tyrhoonské lodě, absolutně bez obrany, čelily neskutečné síle. Spousty menších výbuchů otřásaly povrchem. Horizont, který stále letěl, dorazil ke svému cíli. Bylo to někde mezi loděmi. Objevil se oslnivý výbuch. Tlaková vlna během chvíle zasáhla dvě lodě. Jedna to schytala tak, že se z ní odlomil velký kus z boku. 5 třista čtyřek se rozdělilo mezi nepřátele. Nešetřili je, stříleli vším, co měli a jak mohli.
VOLNÝ VESMÍR
ANSCENSION, STROJOVNA
Wolford: Doprčic, bez obrany nemáme šanci. I když budeme střílet vším, co máme, nezabráníme jim v nalodění. Lodě zničíme, ale budeme je mít na palubě.
Vysílačka: A to je špatné?
Godman: Jo, to je špatný?
Wolford: Podle toho, co jsme viděli dole, že Godmane, jejich zbraně na blízko nás vyřadí z boje ještě než uvědomíme jednotky.
Vysílačka: Ehm, Wolforde, tady Connors, mám tady takový nápad.
Godman: Sem s tím, za 15 minut tu jsou.
Vysílačka: Jsme jediná loď tady venku. Vím, že existuje pojistka, která zabraňuje jádru ve výbuchu, když se loď zničí. Tu dokážeme deaktivovat.
Wolford: No to snad nemyslíte vážně?
Godman: Co tím myslel?
Vysílačka: Sami je nezvládneme, ani s vaší pomocí jim nezabráníme v tom dostat se na palubu.
Godman: Nemůžete mi někdo vysvětlit, co tím chtěl říct?
Wolford: Existuje určitě spousta jiných řešení, ale chce to čas.
Vysílačka: Máte 15 minut.
Godman: Hú-ú Wolforde, já jsem tady!
Wolford: Chce zničit loď!
Godman: Kterou?
Wolford: Tu velkou.
Godman: Vážně?
Wolford: Ne.
Godman: Dokáže to udělat dostatečný rámus?
Vysílačka: Rozhodně.
Wolford: Dokonce takový, že naše štíty spadnou přibližně na 50 %.
Godman: Dobře, máme plán B.
Wolford: No to je sice pěkné, že máme plán B, ale jaksi postrádáme plán A.
Godman: Něco vymyslíme.
Vysílačka: Takže?
Wolford: Až přiletí, šanci na odpálení lodě mít nebudeme. Paralyzují ji, loď bude bez energie a posádka zemře na vyřazení podpory života.
Vysílačka: Přesně.
Godman: Dostanete se tamodtud?
Vysílačka: Přeneseme se.
Wolford: 4 minuty do příletu.
Godman: Máte moje svolení.
Daeshyios odletěl kousek od Anscension. Potom zastavil a zhasly mu motory.
Velitel: Veškerá posádka nechť se okamžitě dostaví do nákladového prostoru.
Všichni z můstku vstali a vydali se pryč. Velitel Daeshyiose, Connors s zbraňový důstojník se vydali do strojovny.
Velitel: Můžete odpálit ty drony?
Technik: Ano pane.
Connors:Střílíme.
Na plášti Daeshyiosu se otevřely vrata a z nich začali vylétávat desítky dronů.
Velitel: No jo, budeš mi chybět. Už je asi čas odtud vypadnout.
Náhle se ale všichni odlepili od země. Přestala fungovat umělá gravitace.
Technik: Ehm, no, právě jsem si vzpomněl, proč mi ten chlápek na zemi říkal, že nemám vypouštět víc jak 20 dronů najednou.
Connors: A to?
Technik: No, řízení takového množství dronů přetíží naše obvody. Nic nefunguje. Vůbec nic.
Velitel: Vůbec nic?
Technik: Ne. Transporty v žádném případě. Ani dveře neotevřeme.
Connors: Drony dorazili k BP, otáčejí se.
Velitel: Anscension, máme tady vážný problém!
VOLNÝ VESMÍR
ANSCENSION, STROJOVNA
Godman: Proč už tu nejsou?
Wolford: Nemám tušení. Už se sem měli dávno přenést. Vypnuli komunikaci, nemáme se jich jak zeptat.
Godman: Tohle je divné.
Wolford: Ehm… je, jsou bez energie.
Godman: Cože?
Wolford: Jsou úplně bez proudu. Ani podpora života tam nefunguje.
Godman: Dostaňte je tamodtud.
Wolford: No to bude trochu problém.
Godman: Proč?
Wolford: Bezpečností opatření zabraňují přenosům věcí z jiné lodě kamkoliv jinam. To pro případ, že by nám někdo ukradl loď. Mohl by transportovat celý můstek do volného vesmíru.
Godman: No to je sice pěkný ale co teď budeme dělat.
Wolford: Musim ten příkaz najít a vymazat.
Technik: Náraz dronů ETA 23 sekund.
Godman: Přeneste je do nákladového prostoru. Jdu tam.
VOLNÝ VESMÍR
DAESHYIOS, STROJOVNA
Velitel: SAKRA ANSCENSION!
Technik: Vysílání nefunguje. Neslyší nás. Náraz za 20 sekund
Zbraňový: Vypadá to, že tady…
Connors: Ne, takhle to neskončí.
Technik: 10 sekund
Velitel: Lidi, jakkoliv to dopadne, chci, abyste věděli, že jste byli ti nejlepší, s kým jsem kdy pracoval. Nejlepší z nejlepších, nejodvážnější z nejodvážnějších.
Connors sklonil hlavu a zavřel oči. Každá sekunda byla dlouhá celou věčnost. Otevřel oči. Stál v jakémsi bílém prostoru. Podíval se na své tělo, bylo tam. Okolo něj byla jen oslnivá bílá záře. Rukou si promnul oči. Byl stále tam.
Těším se na vás v příští epizodě 1x12 – Aboard, part 2