Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate:Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore part I

Stargate:Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore part I

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Pěkný díl, asi se holt budu muset opakovat :)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

A ještě (málem bych už zapoměl).
S Mackenzie jsme se dohodli, že s velkou pravděpodobností uděláme nějaký společný díl. (Spojení dvou povídek). Nebylo by teda na škodu, abyjste si její povídku přečetli (Abyjste byli v obraze)

viewtopic.php?f=27&t=5903&st=0&sk=t&sd=a
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

supr díl, moc se mi líbil :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Příspěvek 06.10.2008 19:19:04
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak přišel jsem s dalším dílem

Stargate Babylon
díl 2x09
Jaws of mekka

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, řídící místnost

"Loď vystoupí z hyperprostoru za 5...4...3...2...1...je tu", informoval Radek.
"Jakmile budou v atmosféře transportuj je do toho hangáru, kde byl před tím křížník Furlingů", přikázal Jack.
"Ano, pane"
"A já je půjdu uvítat", pousmál se ještě a odešel pryč.

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylonská věž, 1. patro

Gen. O'neill jenom nervózně přešlapoval v hangáru, kde se kdysi tyčila válečná Furlingská loď třídy Semiramis. Po chvíli se přímo před ním objevila obrovská loď třídy Daedalus. Z trupu se sesunuly schody a zhora sešla mladá žena.
"Generále", zasaultovala a dala se do pozoru.
"Pohov, plukovníku. Jaký byl let?"
"Dlouhý, pane", řekla s úsměvem už v pohovu.
"Žádné větší komplikace?"
"Ne, pane. Ten nový motor pracoval řádně"
"Lidé z oblasti 51 to zvládli dobře"
"To ano. Původně jsem si sice myslela, že stejně, jako s Furlingským hyperpohonem tady budem do několika hodin, nebo dokonce minut. Ukázalo se však...", nedořekla.
"...Že ten hyperpohon není stejný, ale je upravený podle Furlingského vzoru", dokončil Jack.
"Na 3. zastávce jsme od vás obdrželi subprostorovou zprávu, že se tady nezdržíme moc dlouho...můžu se zeptat proč?"
"ST-1 a 2 bohužel padla do zajetí. Naši informátoři tvrdí, že jsou zajati v Mece. Pouze tam poletíme je vyzvednout. A rovnou podle nařízení IOA jejich mekku zničit"
"Potřebuju 2 hodiny na zkontrolování všech funkcí a asi hodinu na doplnění zásob", pousmála se.
"Za čtyři hodiny vyrážíte. Odchod, plukovníku", řekl a odešel.

Smaragdová galaxie, Del-el-Hassa, Mekka, někde ve vězení

"No konečně", zajásal Tomas, když se probral Daniel, jako poslední z nich. ST-1 i 2 byli naráz v kamenné místnosti s nápisy na zdech.
"Co se stalo?", zajímalo Dannyho, když si nasazoval brýle.
"Nic hrozného. Na S-017 nás omráčila sebranka domorodců. Vyměnila nás za...topení", pousmál se John.
"Topení?!"
"Ano"
"No tak to je skvělý. Kde to jsme?"
"Ehm...ve vězení?", podivil se Ronon.
"To mi došlo, ale kde ve vězení?"
"To mi pověz ty", řekl Tomas. Daniel vstal a začal si prohlížet nápisy na zdech.
"Tak?", zeptal se Torrment.
"Je to korán", odvětil zapáleně Daniel.
"Korán?", nechápal Torrent.
"Je to kniha...základ vědomostí muslimů"
"Muslimé?"
"To jsou vyznávači Islámu"
"ISLÁM?!"
"Je to náboženství na Zemi"
"Tak řeknu svatá kniha Země"
"Tam, odkud pocházíme máme více než jen jedno náboženství"
"Vy neuctíváte stavitely?"
"Taky jsem se divila", usmála se Mephala. Najednou tou zdí prošli dva Hassassini a za nimi Zub-al-Hassara. Chvíli se rozhlížel a pak ukázal na Daniela.
"Toho", řekl jenom a odešel zpět zdí. Dva Hassassini přišli k Danielovi a když na jednoho z nich chtěl Ronon skočit jenom ho odhodil až nadpozemskou silou. Ronon narazil do zdi a spadl. Daniel byl Hassassiny uchopen a pomocí nějakého nervového chvatu uspán.

Probudil se na kolenou před trůnem Zuba, který na něm seděl a nasazoval si nějakou rukavici.
"Víš co to je?", zeptal se a prohlížel si stále tu rukavici.
"Ne, netuším"
"Chyba", řekl a postavil se. "Dronové měli spoustu zařízení na zvyšování strachu, aby se pak mohli více napapat. Tohle je jedno z nich. Pomocí tohoto zařízení ti vniknu do mysli, najdu ty nejhorší vzpomínky a udělám je...ještě daleko, daleko horší. Nakonec budeš prosit, abych toho nechal", říkal.
"CO chcete?"
"Dej mi adresu Tau'ri. Aláh mne informoval, že je plná Lantianů"
"Ne Lantianů, ale jejich potomků"
"To mne nezajímá. Jsou krve démona", řekl a udělal krok k Danielovi a vztáhl proti němu ruku s rukavicí. Z jeho dlani začaly šlehat paprsky rudého světla. Daniel byl chvíli v klidu, ale poté začal cítit tlak. Netrvalo dlouho a řval na celé kolo.

"Sha'reeeeeeeee!", šlo slyšet až ve vězení.
"Co tam s ním dělají?!", ptala se ustaraně Sam. Mephala a Torrment si stále vyměňovali pohledy.
"Co je?", zeptal se Tomas.
"My víme, co mu dělají", řekl Torrment.
"A?"
"Je to způsob, jakým Dronové zvyšovali strach svých obětí", začala Mephala.
"Jednoduše vám vniknou do myšlenek a pak je využijou. V hlavě budete mít několik nejhorších nočních mur najendou", dokončil Torrment.
"A jéje", zaskučel John.

Asi o pět minut později prošli zdí zase ti dva Hassassini a táhli za sebou Daniela. Jakmile ho pustili, odešli. On se rychle schoulil do kuličky. Sam se k němu doplazila, změřila mu pulz a podívala se mu do očí. Měl je celé podlité krví, z uší a z nosu mu tekla krev a stále opakoval jméno Sha're.
"Danieli", oslovil ho Tomas.
"A...a....a...a...ano, Tome?"
"Musím vědět, co po tobě chtěli, a zdali jsi jim to řekl"
"Ne...nemluvil jsem....noční můru prožíval jsem"
"Dobře, to jsem rád"
Po chvilce zase přišli ti dva Hassassini se Zubem a on si jednoho zase vybral. Takhle to šlo stále a stále dokola, několik hodin. Tomase, Ronona a Johna si "pozval" rovnou několikrát. Nakonec byli všichni vzati a ocitli se v trunní místnosti na kolenou před Zubem.
"Nikdo mi neřekl ani slůvko. Proto jsem se rozhodl začít s jinou taktikou", řekl a vytáhl si dýku. Rychle přikráčel k Sam a už už by ji zapíchl, když tu se celá Mekka zatřásla a ozval se hlas: "Pane, pane. Ozvěte se prosím!"
Zub rychle dokráčel k trůnu, sedl si na něj a řekl: "Pokračuj Khajjare"
"Nějaká loď vystoupila z hyperprostoru. Pokusila se o nějaký druh transportu, který byl však přerušen, jelikož jsem zapnul štíty, do kterých nám teď pálí"
"Kolik ještě máme?"
"8000 Joharrů...80%"
"Tak tedy...Mekka vzlétá", řekl a začal zaříkávat: "ooh Alaaha Ma'ane de Hassara. ooh Alaaha Ma'ane de Hassara", ozval se zvuk motoru a mekka sebou trochu trhla.
"Pane, máme problém s energií. Nemáme ji dostatek!", ozývalo se.
"Vydrží trup mekky zásah jejich zbraní?"
"Ne moc, ale ano"
"Až budete připraveni sundejte štít a skočte do hyperprostoru"
"Ano, pane"
Po chvilce se ozval zvuk štítu a v tom okamžiku byl ST-1 a 2 tým přenesen na palubu nové lodi třídy Daedalus - Kirké.

Zpět v Babylonu

"Ještě, že jste se vrátili", pousmála se Jennifer, když přišli všichni členové ST-1 a 2 na ošetřovnu.
"Proč tak usměvavá?", zeptal se Tomas a Jennifer jen všem podala zapečetěný dopis. Všichni jej nedočkavě otevřeli, byla tam pozvánka na svatbu.
"Blahopřeji", usmála se Sam a objala Jennifer.
"Je to na panství mého bratra ve Washingtonu D.C. Všichni jste zváni", pousmála se.

Toto je spoiler!!!:
V příštím díle potkáme úplně novou rasu, která bude mít něco společného s Mardukem. (Kdo se vyzná v Mytologii, tak možná ví, co to může znamenat) Tato rasa bude velmi technologicky aji kultúrně vyspělá.

Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no opět si nezklamal..paráda....jenom by mě zajímalo jak to dopadlo s Mekkou...a těšim se na novou rasu :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

taky by mě zajímal osud Mekky, ale hlavně že jsou St-1 a -2 týmy v pořádku :P Jinak další dobrý díl
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mekka úspěšně vstoupila do hyperprostoru. Objeví se zase v 17 a 18 díle.
Mimoto Hassassini se objeví ve 13,14,17,18,19 i 20 (speciálním) díle.

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jsem teď happy, takže tu dávám další díl.

Stargate Babylon
díl 2x10
Daughters of Marduk

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, hlavní místnost

"Aquanat", ozval se hluboký hlas a brána se otevřela. ST-1 se do ní ihned vydala. Objevili se na pláži u moře a brána se za nima opět zavřela.
"Tak jo, nejdřív rychlý průzkum, pak hlášení", říkal Tomas a prohlížel si moře.
"Bez DHD?", divila se Sam.
"A co chcete prohledávat?", ukázala Mephala. Průměr ostrůvku na kterém byli byl asi jenom 5 m.
"Plukovníku", mávala mu před očima rukou, ale on stále jenom zíral na moře, stejně tak, jako Daniel.
"Tomasi! Huuu!", volala Sam, ale on nereagoval. Najednou se začal ozývat hlasitý ženský zpěv. Tomas i Daniel ihned padli na kolena. Z moře pak vyšla nádherná žena s modrými vlasy. Její tvář byla úplně stejná, jako lidská, až na žábry, které byly nenápadně skryté za ušima. Měla na sobě dlouhé třpitivé modré šaty a ikdyž neotvírala pusu zdálo se, jakoby tu lahodnou píseň zpívala ona sama. Přišla k Tomasovi a prohlížela si jej.
"Cokoliv řekneš má paní", řekl, jakoby byl v tranzu.
Poté přešla k Mephale, která nic z toho nechápala a prohlížela si ji.
"Jak jsi nádherná", říkala a stále si ji prohlížela. Poté jenom zvedla ruku k nebi a Mephala omdlela. Sam si vytáhla zbraň a chtěla střílet. Ta žena ji však pouhým pohledem omráčila taktéž.

O několik minut později se obědvě probudily v jakési místnosti. Ležely na hedvábných postelích. Všechno bylo nádherné. Jídlo nachystané, koupel a dokonce i skříň plná toho nejhezčího oblečení, jaké kdy ty dvě zahlédly. Mephala vstala z postele, přišla k závěsu a roztáhla je. Pokoj byl několik set metrů pod hladinou moře v obrovském městě. Vypadalo, jakoby bylo celé uděláno z různých druhů mušlí a vůbec se nepodobalo Antickým, ani Furlingským stavbám. Vodou plavalo spoustu nádherných žen. Proháněly se navzájem s různými delfínovitými rybami a také třeba plavaly na různých obrovských mořských konících. Ovšem nikde nebyli vidět mužští zástupcy této rasy. Okno se najednou otevřelo, avšak voda nenatekla dovnitř. Zadržovalo ji jakési energetické pole, jimž po chvilce proplavala ta žena, která je unesla a udělala stylový kotrmelec. Sam se ihned postavila.
"Vítám vás. Já jsem Psyré, zástupkyně rodu Sirén, dcer Myrduka, boha vodního elementu, lásky a plodnosti", usála se.
"Kde je Tomas?", zeptala se Sam stroze.
"Je v pořádku. Daniel Jackson také"
"Jak znáte jeho jméno?"
"Používáme Mindortomis...telepatii, jak vy říkáte"
"Proč jste nás tu vzali?"
"Chtěli jsme hlavně muže"
"Proč?"
"Před necelými 3 milióny let se vydala mužská populace našeho národa hledat stavitele na Tauris do "střední galaxie". Použili tedy loď, kterou si vytvořili a letěli do jiné galaxie. Od té doby se nám začaly rodit jenom ženy. Muži postupně odbíhali, nebo umírali. Hlavní je, že jsme zůstaly samy. Proto sem bereme muže z jiných planet a necháváme se od nich oplodnit. Pomocí manipulace mysli...samozřejmě", dovyprávěla.
"Takže to děláte, aby jste nevyhynuly?"
"Ne, věkově máme neomezenou životnost. Tady jde o rozšiřování a hlavně...o potěšení nás a našich...hostů"
"Ale oni s tím nesouhlasí. Nemůžete to dělat bez jejich dovolení"
"Už se stalo. Jakmile se proberou, pošlu je sem", řekla a přišla zpět k oknu, že zase odplave. "Mimochodem. Tomovo bude moje", řekla ještě a proskočila silovým polem. Ještě se za ni zavřelo to okno a silové pole se deaktivovalo. O pár minut později se v pokoji objvil i Daniel a Tomas. Obadva zmatení a spocení.
"Co...co...co se stalo?", koktal Daniel.
"Byli jsme unešeni...sirénami"
"Ano...to vím. Co je to se mnou?"
"No, třeba to, že budeš otec"
"COŽE?!", vyjekl Tomas.
"Víš tato civilizace je...", začala Sam.

O několik minut později

"...a tak se prostě nechaly od vás oplodnit", dokončila Sam.
"Jak to jenom mohly udělat!", rozčiloval se Tomas.
"Promiň jim"
"To nemohu"
"Pochop, jde jen o další nedorozumění kultur"
"A jejich kultůra dostane přes ruce!"
"To bych neřekla. Z toho co jsem prozatím viděla mají vivinuté schopnosti, jako je Telekineze, nebo dokonce dominanci. Technologii mají taky celkem vyspělou"
"Ale...to není fér", klel Tomas, když tu se to okno zase otevřelo a zase odtamtud vyplavala Psyré.
"TY!", vstal Tomas a rychle k ní přikráčel a chtěl na ni začat řvát, ale opět kleknul na kolena.
"Nedělej to!", křičela Mephala.
"Dobrá", usmála se Psyré a Tomas jenom vydechnul.
"Tohle už nedělej!", vykřikl.
"Nerozčiluj se!", uklidňovala jej a z očí ji vyšel tenký paprsek modrého světla, který propojoval její a jeho oči. Jakmile paprsek zmizel tak se Tomas začal usmívat, postavil se a s zářivým úsměvem řekl: "Děkuji"
"Máte volnou cestu, doprovodím vás na povrch", usmála se Psyré.
"Ještě jedna otázka", ozval se Daniel.
"Ano?"
"Žádnou zprávu jste od svých mužských druhů nedostali? Od těch, kteří letěli na Tauris?"
"To ano", řekla a vytáhla nějaký přístroj. Položila ho na zem a aktivovala. Na stropu se objevil krátký nápis ve Furlingštině.
"Co tam je?", zeptal se Tomas.
"Stojí tam:", začal Daniel. "Dorazili jsme v pořádku na Tauris. Je tu Mardukův portál, to je stopa. Možná se ještě ozveme. Drahá Omoroka", dokončil Daniel.
"Omoroka byla jejich vůdkyně", pousmála se Psyré.
"No jasně Omoroka!", vykřikla Sam.
"Něco mi uniká?", nechápal Tomas.
"Když jsme se poprvé potkali s Oanessanem, chtěl po mně, abych mu řekl, jaký je osud Omoroky, jeho družky. To by znamenalo, že Oanessané..."
"Jsou vlastně mužský národ sirén", dokončila Sam.
"Vy jste potkali mužský národ?", divila se Psyré.
"Ano"
"A jsou v pořádku?"
"No, nepotkali jsme se zrovna s celou civilizací, ale jsou...jo", pousmál se Daniel a Psyré se celá rozzářila, vzala si zpět zařízení, které leželo na zemi. Poté vytáhla kulovité zařízení a pomocí ní vytvořila jakousi bublinu.
"Prosím", ukázala. Mephala do ni vstoupila jako první, poté Sam, Daniel a Tomas. Psyré pak něco naklikala na tom kulovitém zařízení a ta bublina se posunula přes silové pole a plavala vzůru k hladině následována Psyré. Bublina pak vyletěla až do oblak a začala klesat až k bráně, kde čekala Psyré. Bublina pak pukla.
Psyré zvedla ruce k nebi a brána se otevřela. Tomas na to jenom úžasle zíral.
"Víte, můžeme být spojenci...stýkat se a tak", ozval se Daniel
"Ještě ne. Přijď te přesně za 4 měsíce", řekla a zmizela.
"Jsem otec", řekl si Tomas a prošel branou.
"Yop, já taky", přidal se Daniel a taky prošel. Mephala a Sam jenom zakývali hlavou aprošli za nimi.

A napište co nejvíce komentářů.

Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

parádní povídka..a skvělý využití rasy, která nebyla nikdy rozvinuta....bomba :)

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

tak další dobrý díl :thumleft:

Mé Povídky ZDE

DarkLive Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

super povídka, fakt :bravo: koukám, že tu jsou noví smajli :yahoo: jen tak dál pokračuj, fakt super povídky :ok:

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

A pokračujeme

Stargate Babylon
díl 2x11
S.A.A

Mléčná dráha, Země, U.S.A, Washington D.C, Panství Johnatana Kellera

"Sešli jsme se tady, abychom uzavřeli sňatek tohoto mladého páru. Prosím ženicha o slib", říkal s úsměvem právník na zahradě velkého panství na okraji Washingtonu.
"Já, Meridith Rodney McKay, odevzdávám se tobě, Jennifer Abigail Keller a přijímám tě za manželku. Slibuji ti, že ti zachovám lásku, úsctu i věrnosti, že tě nikdy neopustím, a že s tebou ponesu vše dobré i zlé až do smrti. Na znamení mé lásky k tobě ti předávám svůj prsten...a tím i svou duši", pronesl Rodney a nasadil Jennifer prsten, který držel na hedvábném polštáři malý chlapec.
"Nevěsto", pousmál se právník.
"Já, Jennifer Abigail Keller, odevzdávám se tobě, Meridithe Rodney McKayi a přijímám tě za svého manžela. Slibuji ti, že ti zachovám lásku, úctu i věrnost, že tě nikdy neopustím, a že s tebou ponesu vše dobré i zlé až do smrti. Na znamení mé lásky k tobě ti předávám svůj prsten...a tím i svou duši", pronesla s úsměvem Jennifer, vzala si prsten z hedvábného polštáře, který vedle ní držela malá holka v bílých šatech a nasadila jej Rodneymu.
"Dr. McKayi, přijímáte tedy zde dr. Keller za svou právoplatnou manželku?", zeptal se ještě právník.
"Ano"
"A vy, dr. Keller, berete si zde přítomného dr. McKaye za svého právoplatného mažela?"
"Ano"
"Doktore, můžete políbit nevěstu", řekl ten právní, Rodney chytl Jennifer kolem ramen a políbil ji. V tom okamžiku se všichni roztleskali.

Po tom nekonečně dlouhém polibku a svatebním večírku

"Takže asi si berete volno", pousmál se Tomas, když vyšel s Rodneym ven z oslavní místnosti panství na čerstvý vzduch.
"Jo, zítra v poledne nám odlétá letadlo na líbánky"
"Kam jedete?"
"Nejdříve Paříž, poté Benátky, Řím, Praha, st. Petersburg, Moskva, Konstantinopolis, Atény, Madrid, Barcelona, New York, Torronto, Quebec a nakonec zpět do SGC"
"Máte nabitý program. A jde vidět, že vás dobře platí"
"Platí to její brácha"
"Cože?"
"Nedal se přemluvit. Původně jsme chtěli jet pouze do Paříže na týden. Teď jedeme na takovou malou cestu kolem světa na 2 měsíce"
"2 měsíce vás postrádat nemůžeme"
"Radek za mne určitě rád vezme všechny směny v řídící místnosti", pousmál se Rodney.
"To asi ne. No, ale už nebudete mít ani jedno volno"
"To je fér"
"Ne, to je naddržování. Limit jsou 4 týdny. Já vám dávám o 4 víc"
"Díky"
"Máte za co"

O dva dny později

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, řídící místnost

"Neplánovaná aktivace brány", řekl Radek do intercomu.
"Nikoho nečekáme", řekl přicházející John. Tomas, který tam už stál spolu s gen. O'neillem.
"Nic neprochází?", zeptal se Jack, když se nic nedělo.
"Prozatím nic, ale s bránou se něco děje", řekl Radek.
"A co?"
"Nějak se nabíjí energií"
"Co?! Může to být nebezpečné?", zhrozil se John.
"No, kdyby to trvalo delší dobu, tak ano, jenže brána neudrží stabilní díru déle než 38 minut. Takže ne, není to životu nebezpečné"
"A může to být něčemu jinému nebezpečné?"
"Ne, je to absolutně...", začal Radek, když tu počítače zapípaly.
"Co je?"
"Dochází k přetížení"
"Cože?"
"Štít brány se co nevidět zhroutí"
"Ochranný tým 1,2,3 a 4 do prostorů brány...ihned", zareagoval Jack a seběhl dolů k bráně spolu s Tomasem a Johnem. Jakmile byli dole ozval se grčivý zvuk, štít zazrněl a zmizel. Pár vteřin na to prošli branou 4 lidé v kožené zbroji. Přes pusu měli roušku a na hlavě měli kapuci. Na jejich brnění bylo hned několik zařízení, které se pdobaly Furlingskému designu. V ruce srřeli stříbrné kopí. Ten, který prošel branou první zamířil své kopí na jednoho člena ochranky a zmáčkl nějaké tlačítko. Z kopí vyšlehl proud jasné energie a usmažil toho vojáka na popel. Všichni poté začali střílet, ale kulky se jen odrážely od štítu, který se kolem těch dobyvatelů objevil. Jeden z nich poté zmáčkl tlačítko na jednom z zařízení na jeho ruce. Hlavní místností se pak rozlehl bzučivý zvuk a všichni kolem padli omráčení k zemi. Dobyvatelé se pak rozutekli po městě.
O pár minut později se všichni probrali. Zorientoval se nejdříve generál O'neill, ihned vyběhl do řdící místnosti, kde se právě probouzel Radek a naklikal na jednom z notebooku stav nouze. Ozval se alarm a všechny dveře v celém zařízení byly uzavřeny.
"Co se stalo?", nechápal Radek.
"Vnikli k nám nějací mimozemšťni"
"A co udělali?"
"Pomocí nějakého zařízení nás všechny omráčili"
"Nevíme, kde jsou teď"
"Doufal jsem, že budou na senzorech"
"O tom, jak senzory dokáží snímat a rozpoznávat jednotlivé objekty měl mít přednášku Rodney až se vrátí. Nikdo tady neví, jak to udělat"
"Sakra!", klesl Jack.
"Můžete na to přijít?", zeptal se Tomas přicházejíc do řídící místnosti.
"Chvilku to potrvá. Furlingské programy jsou složitější, než ty antické"
"Tak začněte", přikázal Jack
"A co budeme dělat my?"
"Utvoříme týmy, dáme jim přístup ke všem dveřím a začneme hledat, dokud je nenajdeme"
"Dobrá. S Johnem když dovolíte sestavíme plán"
"Není problém. Stejně ještě musím kontaktovat zemi"

O pět minut později

"Tak jo, generál Landry neotevře Iris dokud nezadáme dva kódy vyšších důstojníků", řekl generál, když přišel do své kanceláře, kde Tom polemizoval s Johnem o strategii.
"A posily nám asi nepošlou, že?", doufal Tomas
"Jenom balíček P-90 a nábojnice nám dali"
"To bude muset stačit"
"Máte strategii?"
"No, nejdříve bychom měli zabrat 1 .patro, kde je stále ještě dosti Furlingských lodí, 5. a 3. patro a nakonec bychom měli postupně procházet jednotlivé patra"
"Do té doby bude mít snad Zelenka zjištěné, jak je sledovat"
"Snad", zdůraznil John a vzal si svou P-90. Všichni poté vyšli ven do prostoru brány.
"Tak jo, odbojový tým plk. Shepparda bude tady strážit za každou cenu řídící místnost. Babylon se jim nesmí dostat pod kontrolu. Můj odbojový tým půjde zabezpečovat jednotlivé oblasti", řekl Tomas, nabil si P-90 a vyrazil s týmem mariňáků do transportéru.

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, 1. patro

"Tak jo, prozkoumáme to postupně. Nejdřív levou, pak pravou stranu", přikázal Tomas, když se ocitli v krátké chodbě se 4 exity a vytáhl si skener známek života.
"Tak začneme", řekl a otevřel první dveře.

Asi o patnáct minut později

Když už všichni znuděně prozkoumávali poslední hangár, který byl plný Furlingských stíhačů.
"Taky nic", řekl jeden mariňák a chystal se na odchod, když tu ho zasáhl blesk do zad. Zbyl po něm jenom prach. Střelec stál za jedním ze stíhačů a jakmile po něm zase začali střílet zase se kulky jenom odrážely od štítu, který se kolem něj objevil. Nakonec byl Tomas sám mezi hromádkami popela. Vytáhl granát a hodil ho po útočníkovi. Granát bez problému proletěl štítem a vybuchl. Na místě útočníka zůstaly jen jeho boty.
"Plukovníku", ozvalo se z vysílačky.
"Poslouchám", řekl unaveně.
"Už máme způsob, jak je stopovat"
"Ano?"
"Ano. Jeden je teď v 5. patře, jeden v 3. patře, jeden v 8. patře a poslední...byl ve vašem patře"
"Ano,zneškodnil jsem ho...za cenu života 5 mariňáků"
"Jaká byla vaše taktika?"
"Tím štítem jsem prohodil granát"
"Aha, takže živý asi není"
"To ne"
"Ale nezapomeňte, ednoho z nich potřebujeme živého"
"Ten v 8. patře se mi zamlouvá. Rodney mi nedávno říkal, že zdejší věznice mají speciální vlastnosti, které se ovládají z řídící místnosti"
"Ano, prý mají transportovací, omračovací, lečící a další vlastnosti"
"Toho můžeme využít. Nalákám ho dovnitř, pak vám dám signál a vy věznici uzavřete. Mne poté trasportujete spolu s jeho vybavením"
"A na co vám bude jeho vybavení?"
"To ještě uvidíte. Smith konec", ukončil Tom vysílání a vešel do trasportéru. Zde zmáčkl 8. patro.

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, 8. patro - věznice

"Na detektoru známek vám ho označíme", řekl ještě Radek potichu do vysílačky, když Tomas vyšel z transportéru. Pomalu se plížil chodbami až ho uviděl, jak něco kliká na nějakém panelu. Schválně udělal nějaký zvuk a rozběhl se směem k věznici jedna. Útočník jej následoval. Po chvilce doběhl do věznící místnosti. Útočník doběhl za ním a pomalu vstoupil do vězení.
"Proč utíkáš", pronesl hlubokým hlasem.
"Jste nepřátelé", odvětil Tom.
"A vy jste potomci Antiků"
"Jste Hassassini?"
"Ne"
"Tak mi povězte proč..."
"Nejste v postavení, abyjste kladl dotazy", odsekl stroze.
"Právě naopak", pusmál se Tomas. "Teď!", zařval do vysílačky. V tu chvíli se dveře věznice uzavřely a Tomas byl přenesen do hlavní místnosti. Vedle něj se po chvíli objevilo i vybavení toho chlápka.
"Tomasi, povíš mi už co máš za plán?", zeptal se generál, když sestoupil z řídící místnosti a uviděl, jak si Tomas navlíká to kožené brnění.
"Budu vypadat jako oni a všechny je postupně pozabíjím", řekl Tomas.
"Snad to vyjde"
"Snad", řekl si potichu Tomas a nasadil si roušku.

O pár minut později

"Vypadáš jako oni", pochválil jej po chvilce John.
"Dík", řekl Tomas a vyrazil do transportéru, kde zmáčkl 5. patro.

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónsá věž, 5. patro

"Seulusi. Proč jse neozýval?", ozývalo se z vysílačky na ruce.
"Zdržel mne nějaký voják. Už je to vyřízené. Mířím k tobě, kde jsi?"
"V nějakém pokoji. Měl označení Postriius. Je tu Rebelka a příslušník nějaké divné rasy"
"Dobré, jdu k tobě"
"Pospěš", ozvalo se ještě a spojení bylo ukončeno. Po chvilce došel Tomas ke dveřím, jenž byly označeny velkým řeckým písmenem PÍ. Otevřel je a uviděl toho chlápka v lehké zbroji, jak míří na Mephalu, která seděla vedle Torrmenta.
"Tady jsi", pootočil útočník hlavu.
"Astalavista", řekl potichu Tomas, namířil na něj kopí a vystřelil jasný blesk. Po útočníkovi zbyl jen prach.
"Nechápu..", vyvalila Mephala oči.
"Neměli by jste to dělat ve stavu nouze", pohrozil jim Tomas prstem a odešel.
"Hej, Tome, co se děje?", zeptal se ještě Torrment.
"Zneškodňujeme jejich jednotky", pousmál se Tomas a odešel.
Zamířil zase do transportéru, kde zmáčkl třetí patro.

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, 3. patro

"Tak jo, jdu na poslední cíl", řekl Tomas do vysílačky a pokračoval dál v cestě. Po chvíli došel do lékařské laboratoře. Zde bylo pár lékařů jako rukojmí útočníka.
"Co se děje, pane?", zeptal se útočník. Toho tomas využil a pronesl: "Mají všechny ostatní, vracíme se"
"Ale nejdříve musíme splnit misi. Získat informace o štítu je zásada"
"Mají mnohem vyspělejší technologii. Přemohou nás"
"Jak říkáte, pane", řekl útočník a vydal se ke dveřím. Jakmile byl u nich, Tomas ho střelil do zad. Zbyl jen prach. Poté si sundal roušku a pronesl: "Fuj v tom se nedá dýchat"...

Smaragodvá galaxie, Babylon, Babylónská věž, 8. patro

Do věznící místnosti vešel Gen. O'Neill, Tomas a John.
"Tak, co nám o vás povíte?", zeptal se John.
"Všechno. Můžu ale dostat sklenici vody?", poprosil útočník.
"Radku, transportuj mu do vězení sklenici vody, prosím", řekl Tom do vysílačky.
"Ano", ozvalo se.
"Dobrá. Mé jméno je Keghat. Pocházím ze Akkadu a jsem služebník Sargona. Patřím do speciální jednotky, S.A.A, neboli Special Akkad Agency. Našim úkolem bylo zjistit, kdo obývá Babylon a jak se sem dostat. Nejdůležitějš byly informace o štítu, které jsme museli získat za každou cenu", řekl a chtěl pokračovat, jenže v tu chvíli se na lavičku z ním přenesla sklenka vody.
"Přesně tak", klesl, vzal sklenici a hodil ji do mříží věznice. Rozbila se o energetický štít.
"To vám nepomůže", usmál se Tomas.
"Právě naopak", řekl Keghat, vzal střep a sebevědomě si sním v bolestech rozřízl břicho.
"Co to?", nechápal John. Keghat pak z břicha vytáhl jakési kulovité zařízení a vší silou jej stiskl. Okamžitě vybuchnul.
"A sakra", klesnul jenom Tomas...

Dávejte sem co nejvíce komentářů pls. :-)
Naposledy upravil rocketman dne 13.10.2008 20:30:52, celkově upraveno 1

Příspěvek 13.10.2008 20:12:50
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Úžasný díl, možná nejlepší z 2.série zatim, akorát, když Zelenka hlásí kde jsou, tak říká, že jsou ve 3., 5. a 15. patře, ty potom pracuješ s údaji 3., 5., 8. patro , ale to je jen detail. A druhá věc - přišlo mi trochu divné, že u poslali sklenici místo nějakého plastového kelímku.... :)

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 13.10.2008 20:19:35
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

luxusní dílek.....akorát teda ten spešl agent byl dost krutej..a jak blo řečeno..divim se že dostal skleněnou sklenici....ne plastovej pohárek nebo něco podobnýho

Příspěvek 13.10.2008 20:23:00
sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zajímalo by mě jak by se asi zatvářil kdyby mu tam přenesli plastovej kelímek nebo PET láhev. :D
To by nevěděl co s tim a asi by to nerozdejchal :D :D :D :D

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky