Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách SG-1 na Nove

SG-1 na Nove

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Budete sledovat SG na nove ?

Ano
186
49%
Ne
46
12%
Kdyz bude cas
146
39%

Celkem hlasů : 378

Příspěvek 03.9.2008 14:45:38
Del_S Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No že by si po několika měsících rozmysleli moc nevěřim... Když každý kdo odeslal prosbu o bránu na novu byl hozen do hromadné odpovědi.. Nemáme ted v plánu kupovat SGA nebo že nemaj vysílací práva tak nevim...

Příspěvek 03.9.2008 19:03:53
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

A i kdyby, tak se vsadím, že by to neběželo paralelně s 8. řadou SG-1. Jsou totiž určitě tak hloupí, že ani neví, jak to má být správně.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 04.9.2008 16:46:45
Del_S Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jj kdyby to měli dávat tak by čekali až zkončí SG-1.. Protože musej dávat jiný kraviny...

Příspěvek 04.9.2008 16:55:24
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
se vsadím, že by to neběželo paralelně s 8. řadou SG-1. Jsou totiž určitě tak hloupí, že ani neví, jak to má být správně.

Výrok týdne...

SG1 podle mých posledních informací mají dávat na Nově od první řady.
Někde jsem tu myslím psal,že na prvních šest řad už nemají vysílací práva.
Omlouvám se dezinformaci ,ale programové oddělení mi odpovědělo jinak :)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 05.9.2008 15:55:23
Zachin Airman
Airman

Odpovědět s citací

Začnou to od prvního dílu dávat přesně za týden. Jinak práva na reprízy k prvním šesti sezónám museli zřejmě zas obnovit. Už se ani nepamatuji po kolikáté budou seriál reprízovat, počtvrté nebo popáté určitě (prvních 6 řad) 7 -10 řada bude reprízována poprvé.

Příspěvek 06.9.2008 09:12:09
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Áno, s tými reprízami je to niekedy trápne. STV-čka (alebo Jednotka, ak chcete) znova reprízuje Dr. Housa od prvej série. Už po koľký? Tretí? Štvrtýkrát? :roll:
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 12.9.2008 14:34:31
ronin Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

AAAAAA dneska dávájí první díl teda zrovna ho píšu nebo psal při reklamě :D úplně mi běhal mráz po zádecc :D
coming soon or later

Příspěvek 12.9.2008 15:04:55
ipa Airman
Airman

Odpovědět s citací

ja se na to divat nemužu pač mam vsech 10. serii na DvD a nedavno sem dokukal posledni dil tak si musim co nejmin nepamatovat abych to kolem vanoc rozjel znova :D

Příspěvek 18.9.2008 14:41:27
swat Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Před chvílí jsem se díval na originál ze sedmé série. A potom jsem zjistil, že na Nově je stargate. Ten rozdíl dabing-originál je strašně výrazný. Chvilku jsem myslel, že se dívám na jiný seriál :).

Teď jsou reklamy, takže budu hodnotit jenom první polovinu epizody (Broca Divide). Když jsem jí před nějakým časem viděl v angličtině, moc mě nezaujala. Přišlo mi to tak trochu nudné. Ale česká verze je úplně jiná. Možná je to proto, že vidím Hvězdnou bránu česky (běhal mi mráz po zádech, jak to říkali :)) po roce a půl. Měl bych sice výhrady k dabingu, protože Danielovo: "Povolili? Opravdu?" my spíš znělo, jako by to pro něho nic neznamenalo. Přitom mu poprvé armáda (vláda) něco povolili.

Jak hodnotíte epizodu vy? :)

EDIT: Tak nakonec 7/10. A ten vtip na konci vyzněl parádně i v češtině.

Příspěvek 18.9.2008 18:55:18
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ja koukal tusim vcera, kdyz bezelo Emancipation... pote, co jsem ten dil videl asi pred mesicem a pul v anglictine, jsem na ty dialogy a hlasy jen misty nevericne ziral. Asi po deseti minutach jsem uz nevydrzel a prepl na Bostonskou stredni... :)
Tu aspon v originale neznam, tak jsem to mohl jeste stravit. Ale kazdopadne jsem se opet ujistil, ze ceske televize... to neni nic moc pro me.
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 18.9.2008 19:01:40
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Kdyby jste si nahráli zvukovou stopu ze Stargate v originále a stargate s českým dabingem, tak snad ani neuhodnete, jaký je to seriál?
Že by Stargate: Anděl?"
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 18.9.2008 19:05:28
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Skvělé, jen to všichni pěkně zkritizujte. Proč to dávají s dabingem, když v originále je to mnohem lepší, že? To už opravdu nevím, co by lidi chtěli. Dabing prvních sérií je skvělý a hlasy sedí tak jako v ničem jiném.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 18.9.2008 21:03:22
The Best Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já teda na sg-1 koukal vždycky jen v TV a ani si to neumim představit bez dabingu, když sem viděl Teal'ca v Atlantis tak mi to přišlo strašně divný bez dabingu, no prostě sem strašně rád že zas v tý televizi aspoň něco dávaj :lol:

Příspěvek 19.9.2008 13:36:23
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ano, nejdříve ti to přijde divné, pokud přecházíš z dabingu na originál, který jsi před tím nikdy neslyšel. (Což jedině dokazuje, jak ty české hlasy nesedí.) Ale pak si na to zvykneš a začneš vidět klady. Těch je tolik, že si potom člověk musí originál zamilovat.

Příspěvek 19.9.2008 14:56:29
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
(Což jedině dokazuje, jak ty české hlasy nesedí.)

Uh? Vážně? Co je to za zvrácenou logiku - kdyby neseděly, tak by ti to přeci divný bejt nemělo.
Obrázek

Příspěvek 19.9.2008 15:36:19
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

*české hlasy nesedí*

Najděte mi na světe dva lidi, kteří by měli na chlup stejný hlas a intonaci. Když pak zvážím, kolik je mezi lidma profesionálních dabérů, tak mi ve výsledku vychází, že dabing původní SG-1 je dokonalý.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 19.9.2008 16:14:32
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Dabing cehokoliv co dabuji nasi je totalni katastrofa. Kdyz uz se prenesete prez nepodobnost hlasu, misty nepasujou ani k vzhledu herce, tak jsou plne faktickych chyb. Je to jako s DVD, kdy titulky dela jedna skupina, dabing druha a pak mas jeste original. V kazdem rikaji neco uplne jineho. Pratele, hvezda brana, Pan prstenu... sama bota...
Z toho duvodu absolutni ne v hlasovani

Příspěvek 19.9.2008 16:15:03
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ralen píše:
Nohajc píše:
(Což jedině dokazuje, jak ty české hlasy nesedí.)

Uh? Vážně? Co je to za zvrácenou logiku - kdyby neseděly, tak by ti to přeci divný bejt nemělo.

Já to myslím z jeho subjektivníhov pohledu. On nejdřív viděl SG-1 česky a zvykl si na to. Potom, když uslyšel originál, slyšel (přirozeně) změnu. V tu chvíli mu to přišlo divné.

Příspěvek 19.9.2008 19:44:33
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Měj je jasný, co si tim chtěl říct, ale neni mi vůbec jasný, jak z takovýho tvrzení můžeš vyvozovat, že k tomu ty hlasy nesedí?
Obrázek

Příspěvek 19.9.2008 20:04:02
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tím "nesedí" jsem chtěl pouze říct: jsou jiné než originály (většinou o hodně).
Takže se omlouvám, jestli to vyznělo špatně.

Příspěvek 19.9.2008 21:19:22
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Ano, jsou jiné, není to totiž originál.... je to dabing! OMG :x
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 20.9.2008 21:00:12
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
Tím "nesedí" jsem chtěl pouze říct: jsou jiné než originály (většinou o hodně).
Takže se omlouvám, jestli to vyznělo špatně.

Aha, mě to vyznělo v tom negativnim smyslu, takže pokud si myslel že nesedí, jakože nesedí a ne že nesedí, tak to pak jo. :lol:
Obrázek

Příspěvek 21.9.2008 17:34:39
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Hlasy ve videu mi docela seděly, jen by to chtělo delší věty aby se to lépe posuzovalo... .Jen u McKaye mi trochu. no dobře trochu víc hlas neseděl. a Jen po mě nechtějte Alternativního dabéra. Já totiž ty jména a lidi k nim vůbec neznám...
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 22.9.2008 08:34:31
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Je taky potřeba si uvědomit, jakým způsobem se ten dabing dělá. To přijde dabér do studia, dostane scénář (pokud měl štěstí, tak měl scénář už včera a mohl si ho napřed přečíst), pustí mu epizodu a on okamžitě dabuje, aniž by to předtím slyšel v té angličtině. Musí tak sám odhadnout tón, délku slabik, o hlasitosti ani nemluvě. A navíc to dneska už dělá každej dabér samostatně, takže nemaj jeden na druhýho žádnou zpětnou vazbu...
Celej dabing trvá jednomu herci právě akorát tu 3/4 hodinu, kterou má ten díl.

Není pak divu, že to mnohdy dopadne tak, jak to dopadne...
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 11.10.2008 00:48:34
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
Ano, nejdříve ti to přijde divné, pokud přecházíš z dabingu na originál, který jsi před tím nikdy neslyšel. (Což jedině dokazuje, jak ty české hlasy nesedí.) Ale pak si na to zvykneš a začneš vidět klady. Těch je tolik, že si potom člověk musí originál zamilovat.

Já ti nevím, ale Carterová mi nevadila, dokud jsem ji znala s hlasem Simony Postlerové. Stačila jedna série originálu, abych si všimla, jak je Amanda pořád stejná a jak má hlas pořád stejný a díky tomu se mi zprotivila.

Mejzlík je na RDA dokonalý. Mně tedy spíš trvalo si zvyknout na jiný "český hlas", protože v MacGyverovi ho mluvil Martin Stránský (teď dabuje třeba House, pokud vím).

Originál je fajn, ale SG1 má hodně dobrý dabing. Mejzlík tehdy v dabingu moc známý nebyl a tak to byla příjemná změna. Hodně jich je tam "neoposlouchaných", když vezmu tu dobu, kdy s tím dabingem začínali.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách