Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Postavy Hodnocení postav SGA

Hodnocení postav SGA

Charakteristiky všech hlavních i vedlejších postav

Příspěvek 06.8.2008 23:21:33
JamesCLC Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Lt. Col. John Shepperd 9/10
Dobrý kecy ale rád bych u něho viděl více vojenského ducha.

Dr. Rodney McKay 9/10
Rodny je roztomilej :D ale skvělej, bez něj by to vskutku uz nebylo ono.

Ronon Dex 4/10
Mno jak by rekl Rodny... Neandrtalec :D Ovsem Karete ovlada dobre, az na to ze sceny kde cvicil chlapce od US MARINES a hazel s nima o zem byli podle me prehnane.

Teyla Emaggan 3/10
Xena :-) Obcas nebyla spatna ale jak se zapojila moc do veci Tauri na Atlantis tak mi nak prestala vonět a navic ted to dite...

Dr. Radek Zelenka 9/10
Skvelej... rad bych ho tam videl co nejvic, vzdycky kdyz byli spolu s Rodnym tak to nemelo chybu :-)

Dr. Jennifer Keller asi 5/10
Musim uznat jako nahrada za Dr. Becketa neni spatna... ale jak kdy :-)

Dr. Carson Beckett 6/10
Doktor telem i dusi co k nemu dodat, mrzelo me ze umrel i kdyz na muj vkus byl moc velkej pacifista :-)

Mr. Richard Woolsey asi 4/10 plus mínus
Zvlastni clovek, kdyz makal pro IOA tak v pohode, ale ted ve veleni SGA mi nesedi no treba me prekvapí :-)

Col. Samantha Carter 9/10
Skvela, mam ji rad, akorat me mrzi ze odesla z Atlantis kdyz se tam ani moc neukázala, cekal sem toho od ni na Atlantisu vic ale bohuzel ale jinak skvela:-)

Dr. Elizabeth Weir 5/10
Nebyla spatna... nak nevim co k ni napsat, ale kdyz sem se dozvedel ze ji nahrazuje Col. Sam Cartrova mel sem radost:-)

Lt. Aiden Ford 8/10
Mladej, spravnej chlapec od letectva. Mel sem ho rad a proto me velice mrzi ze odesel neznamo kam... a o to vic kdyz se dal do clubu enzymacu.

Mjr. Evan Lorne 9/10
Jeden z nejlepšich postav na SGA. Spravnej chlap co děla dobře svou práci, jen by to chtelo aby tam byl víc.

Col. Steven Caldwell 8/10
Dobrej velitel - jeden z mala co pusobí jako voják :-)

Příspěvek 31.8.2008 23:15:23

Odpovědět s citací

Lt. Col. John Shepperd 7/10

Neni to spatna postava, ze zacatku byl pomerne sympaticky, ale jak uz tu kdosi kdesi zminil, takove to Shepperd zachranuje situaci v 99% pripadech uz zacina byt pomerne ohrane.

Dr. Rodney McKay 9/10

Rodney mi byl protivny. V SG-1 obzvlast. Ale zrovna jeho postava se alespon podle meho pomerne vypracovala. A ta jeho povestna protivnost vlastne aj nahrazuje SG-1ckovsky syndrom 'dokonalosti charakteru', kdy cela SG-1 je takova 'bezchybna, statecna a noblesni', cimz se Rodny vymyka a vlastne ve vysledku pusobi vice 'lidsky', protoze ma i zapory a neni to perfect human being.

Ronon Dex 7/10

Sice toho moc nenamluvi a vicemene je to takovy 'SGA Teal'c', ale myslim si, ze tu sedmicku si zaslouzi, protoze je, alespon pomerne stabilni postava, ktera ma vyhraneny charakter a narozdil od SGA postav se dovidame i neco z jeho minulosti.

Teyla Emaggan 3/10

Nemam ji rada. Je to zbytecna postava, a stala se o to zbytecnejsi, kdy otehotnela a vsechno se kolem toho tocilo. Ty 3 body ma ode mne za to, ze alespon ze zacatku vypadala jako postava, ktera mohla mit i jinou roli nez mamina s velkym brichem a vnadama.

Dr. Radek Zelenka 8/10

Co vice dodat. Radek ma svoje kouzlo a obcasne ceske hlasky jsou fajn.

Dr. Jennifer Keller 4/10

Asi mne nekdo narkne z toho, ze nemam rada zenske charaktery. Neni to pravda, Sam Carter je super charakter.. Nicmene doktorka Kellerova je slaba postava, a mozna ji ubira i ten fakt, ze nahradila Carsona Becketta. Ale proste pro mne to bylo jako srovnavat trabanta (Kellerova) a Porsche (Beckett)...

Dr. Carson Beckett 10/10

Carson je proste andel. Prilis dokonaly na to, aby nekdo takovy mohl na svete existovat - a ted mluvim o jeho charakteru. Nekde jsem videla, ze ho nekdo nazval ztelesnenim Hypokratovy prisahy. Laskavy, mily, pratelsky. Celkove hrejivy charakter. Jeho skotsky prizvuk a hezky vzhled uz je jen tresnicka na dortu. :oops:

Mr. Richard Woolsey 6/10

Poprve kdyz jsem ho videla v SGA, moje reakce byla 'Ta krysa!'. Byrokraty nesnasim a proto jsem si zrovna Woolseyho neoblibila. V soucasne dobe se zrejme autori snazi jeho postavu trosku 'vyzehlit', nicmene kvalit Weirove nedosahuje.

Col. Samantha Carter 7/10

Sam jsem vzdycky mela rada. Konecne zensky charakter, ktery neni jen na ozdobu serialu. Dala jsem ji 'jen' 7 bodu, protoze do SGA proste nepatri. Sam je a vzdy byla SG-1. Ale na to, ze mela tak malo prostoru proste udelala co se dalo.

Dr. Elizabeth Weir 8/10

Tak nejak Weirova k SGA patrila. Skoda, ze scenaristi neznaji jine zbaveni se postavy, nez zabiti...
[img][http://kilitar.cz/avatars/jenn-sig.jpg]http://kilitar.cz/avatars/jenn-sig.jpghttp://[/img]
Cpt. Jennifer J. Firali / Teal'auc

Příspěvek 01.11.2008 10:41:24
dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Přidám svou trošku do mlýna :
Zatím jsem na třetí serii, proto nehodnotím ostatní, o kterých vím zatím jen ze spoilerů.

John Sheppard - celkem oblíbený velitel týmu SGA-1 :D našel jsem v něm také zalíbení :roll:
8/10
Elizabeth Weir - líbí, pasuje do role a hodí se tam :P
7/10
Ronon Dex - Ze začátku nic moc. Forda jsem měl raději, ale postupně u mě stoupá jeho kredit
6/10
Teyla - wtf ?Neeee, to fakt neeeee ! (btw. jak mohla právě ona velet Atlantis (jakožto alien) - v době, kdy se tým vracel ze Země na přelomu 1. a 2. série
2/10
Radek Zelenka - příjemné zpestření seriálu, líbí se mi
9/10
Carson Beckett - jop, příjemný vedoucí lékařské sekce
9/10
Rodney McKay - "on si opravdu někdo myslel, že je superman?" Jooo, já jsem si to myslel !!
20/10

Star gate Atlantis -jakožto seriál - 1.-3. řada - 9/10

Toť ode mne vše !
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

Příspěvek 01.11.2008 12:51:18
Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

OK, takže také se zapojím

Lt. Col. John Sheppeard
John, nejoblíbenější postava :D Prostě velitel, jak má být. Občas trošku přehání ten heroismus a některé jeho nápady jsou... dost špatné, ale sedí tam, je dobře, že je takový jaký je. Možná měl vycházet z Jacka, ale to se moc nepovedlo. Spíš nemluvný člověk, co je radši sám...

Hodnocení: 10/10

Dr. Elizabeth Weir
Nejlepší velitel SGA vůbec. Oblíbila jsem si ji. Prostě mi na Atlantis patří. Dokázala vést město opravdu skvěle a získat si respekt i když byla civilista. Hrozně mě mrzí, že už ve městě není. Její konec byl velice smutný... Jako velitel mi tam vyhovovala nejvíc :-)

Hodocení: 9/10

Dr. Rodney McKay
David je skvělý herec a Rodney je úžasná postava. Prostě šílený vědec, který pusu nezavře a nápady mu v hlavě víří jeden za druhým. Má skvělé hlášky, ulehčuje atmosféru... Bez něho by to bylo o hodně chudší. Vtipná postava, která má v seriálu naprosto úžasné scény!

Ronon Dex
Oblíbila jsem si ho už od začátku. Bojovník, který je tam spíš na zabíjení, ale na druhou starnu - tým tam někoho takového potřebuje. Bez něho by to nebylo ono. Jeho životní osud se značně podepsal na jeho charakteru. Další velmi oblíbená postava :-)

Hodnocení: 8/10

Teyla Emaggan
OK, všichni ji velice odsuzují a extistuje tolik anti-topiců, až to není hezké. Mě tedy nevadí, mám ji ráda. To že trénuje v tělocvičně, jak vy s oblibou píšete "s klacíkama" se mi líbí. Je to krásné bojové umění a je dobře, že ho umí ovládat.

Dr. Radek Zelenka
Všichni ho obdivují. Ano, je to Čech, má good hlášky, ale tím to pro mě nějak končí... nikdy jsem ho neměla moc ráda. Jsem ráda, že je tam člověk jako on, ale rozhodně mi nevadí, že není hlavní postavou...

Hodnocení: 5/10

Dr. Jennifer Keller

Nemám proti ní to, že nahradila Carsona, ale jako postava mi tak nesedí. Není špatná, třeba se z ní vyklube něco jiného, ale prostě mi do oka nepadla. Jedu chvíli je ze všeho vyklepaná a pak mlátí po pár lekcích Wraitha. Já nějak nevím :roll:

Hodnocení:
5/10

Dr. Carson Beckett

Carson, srdce Atlantis. Ochotný všem pomáhat... Ke každému se choval hezky, lékař naprosto skvělý. Jeho smrt byla smutná, proto jsem ráda, že se tam teď objevuje :)

Mr. Richard Woolsey
Zezačátku jsem ho vůbec nemusela, ale teď... přijde mi jako vhodný velitel. Má tam vtipné scény a hlášky. Umí skvěle vyjednávat (Ghost in the Machine, Inqusition...)

Col. Samantha Carter
Patří do SG-1. Oblíbená postava, ale nějak mi na Atlantis nesedla. Udělala tam však obrovskou práci a měla velký úspěch. Přála bych ji velení nějaké dobré lodi ;-)

Hodnocení:
7/10 (SGA) ; 10/10 (SG-1)

Lt. Aiden Ford

Oblíbila jsem si ho již na začátku, při průchodu bránou, při všem. Byl skvělá postava, ale nedostal moc prostoru. Když pak přišel s tou svou bandou feťáků :D Prostě good. Škoda, že už tam není.

Hodnocení:
7.5/10

Mjr. Evan Lorne

Moc se neobjevuje. Měl by podle mne dostat víc prostoru. Nezachází s ním moc dobře. Bohužel. Na druhou stranu má dobrý charakter - nikomu nenadává, z nikoho si nedělá srandu...

Hodnocení: 7,5/10

Col. Steven Caldwell

Skvělý velitel Deadelusu. Ta jeho klasická pozice ve velícím křesle... :lol:

Hodnocení:
7/10

Atlantis+Gate
Nádherné město i brána. Plní největší úlohu v celé SGA, ale přesto nejsou moc zmiňovány :D:D. Městu se tedy vůbec nevěnují. Měli by ho prozkoumávat mnohem častěji...

Tak, to je snad vše :D
Obrázek

Předchozí

Zpět na Postavy