Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Postavy Máte rádi Teylu?

Máte rádi Teylu?

Charakteristiky všech hlavních i vedlejších postav

Máte rádi Teylu?

Ano
105
50%
Ne
107
50%

Celkem hlasů : 212

Příspěvek 30.8.2008 10:09:03
Ori Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Sgt. Hoot píše:
Myslíš, že scénáristé jí píšou tak, aby v každém druhém záběru koulela očima a měla tak debilní tón hlasu?

Myslím, že áno. Ak to chceš rozoberať, ako to vidím ja (s mojimi dlhoročnými skúsenosťami s profi recitáciou + párkrát obsadený ako herec v bočnej postave), pustime sa do toho.

Ale chcel by som sa tomu vyhnúť - aspoň v tomto vlákne, ak ti to nevadí.

P.S.: Nieže by som sa chválil, alebo čo. Alebo naznačoval, že v tom mám viac skúseností, ako ty. Iba na to mám proste zo svojho pohľadu svoj vlastný názor.
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 30.8.2008 12:26:51
bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pro ty co nenávidí Teylu : můžete si pohrát s videem a dát si místo její postavy černý obdélníček + vypípávat když mluví :D
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 30.8.2008 13:27:00
ipa Airman
Airman

Odpovědět s citací

Teyla me nevadi ja nesnasam Ronona a toho kretena jak se jmenuje jo us vim Sheppard

Příspěvek 30.8.2008 14:46:13
Camel Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Osobně proti Teyle nic nemám, postava není zas až tak špatná, teď jde o to jestli chceme rozebírat Teylu nebo Rachel, což je v tomto vláknu někdy spojované...
Teyla je tam takovým zajímavým doplňkem, nicméně je asi pravda, že Rachel je někdy moc taková "umělá", vyvstává tedy otázka, pokud by jiná herečka ztvárnila tuhle postavu, jestli by se nám pak více líbila, možné to je. Zkrátka taky tady hlavně jde o to, ujasnit si, jestli se bavíme o Teyle, tedy napsané postavě nebo ztvárnění této postavy od Rachel, ale ankteta je jasná, jestli se nám líbí ta postava. To jen pro ujasnění, jelikož až to budeme rozebírat, tak aby bylo jasno, viz. např. Klenotka, ta to vysvětlila pochopitelně.
Obrázek
I'm never same like others!

Příspěvek 31.8.2008 13:27:39
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Já si myslím, že Teyla byla ze začátku dobrá postava a dala by se skvěle rozvinout, ale jak ji začali odsouvat na stranu, ztratila důležitost její wraithská DNA a tak... šlo to vy víte kam. Ze začátku se mi i líbila a do tho týmu seděla. To je něco jako Sheppard, dnes, kdybych porpvné viděl první díl SGA, tak bych se tlemil, jak můžou udělat z pilota vrtulníku druhého a potom i hlavního velitele vojáků v expedici... to je přece úplná blbost. Ale zahráli ho dobře a nevadil mi ani teď tolik ne, jen mi už od konce třetí nebo začátku čtvrté řady vadí ten jeho zvhled, ta stará černá vojenská bunda, potítko a tak... :D Daleko lepší byl v atlantisácké uniformě s P90sátkou a detektorem známek života... to je ale trošku větší OT, omlouvám se, jen jsem chtěl nějak poukázat vliv scénáristů, jak už tady podobně řekl Ori.
Jinak, pokud by teylu neodsunuli a neotěhotnila by a nenosila by furt plnou výbavu SGA uniforem, ale taky nějaký více "sexy" oblečky... Bylo by to všechno jinak...

Závěr: Podělali to scénáristi, ne Rachel a za sebe nemůžu říct, že bych ji neměl rád, i přes ty všechny chyby mi připadá, že říct "ne" zní jako nesnáším ji, alespoň dle stylu tohoto topiku...
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 31.8.2008 14:19:09
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já si myslím, že právě to, že Teylu začali ve druhé sérii naopak do těch oblečků oblékat, hodně uškodilo. Naopak to, že chodila oblečená v tom, v čem má tým chodit, bylo dobře. To mi hodně vadilo, že postupně rezignovali na nějaké psaní postavy a dělali z ní jenom klasickou "sci-fi babe" bez duše a role. Jen s holým břichem a nohama. Ale možné je, že kdyby to hrála jiná herečka, tak by to třeba taky dopadlo jinak. Dobrá herečka dokáže i z mála něco udělat. U obou hlavních mužských postav je to vidět, sice jim občas píšou pitomé texty, ale herecky to zvládnou, že je to částečně snesitelné (i když někdy ani to nepomůže). Rachel byla nezkušená herečka a obávám se, že už se asi moc herecky nerozvine. Když tam talent není, nikdo s tím nic neudělá. Samozřejmě, nikdo nemůže říct, "tenhle herec je dobrý a tenhle špatný", ale podle mě, Rachel má problémy se zahráním čehokoliv a i když má pak možnost, tak buď hrozně přehrává (Kindred) nebo ji to jakoby celkem nezajímá (Shrine). Třeba má dobré scény, které od ní nevyžadují velké herecké nasazení, ale civilní přístup, a o to možná jde. Teď si nevzpomenu, ale třeba to, jak popisovala ten pohovor s IOA nebo čajový obřad v Tao of Rodney, to bylo fajn. Třeba kdyby hrála nějakou obyčejnou ženu ze Země, tak by to bylo lepší. Role přemoudřelé mimozemšťanky jí imo zkrátka nesedí.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 31.8.2008 21:04:05

Odpovědět s citací

Teylu nemusim. Je to takovy ten typ zenske hrdinky, ktera ma jen ukazovat sve prednosti, moc nemyslet a obcas se zavlnit, aby to pritahlo muzske publikum... a s tou pribehovou linii kdy byla tehotna a porodila dite mne jen utvrdilo o duvodech proc ji nemam rada. Prijde mi, ze od cca 2. sezony je v SGA jen proto, aby tam 'byla nejaka ta zenska' a to i presto, ze je jeji uloha v serialu absolutne zbytecna.

A to podle mne opravdu neni dobry duvod. :shock:
[img][http://kilitar.cz/avatars/jenn-sig.jpg]http://kilitar.cz/avatars/jenn-sig.jpghttp://[/img]
Cpt. Jennifer J. Firali / Teal'auc

Příspěvek 01.9.2008 12:46:49
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Myslím, že už to, že přišli s těma Teylinýma wraith-detektor schopnostma, byla chyba, protože Lutrell se na do jako (ne)herečka vůbec nehodí, neumí to zahrát. Při tom souboji myslí s wraithskou královnu jsem si rval vlasy, to byla jedna z nejhůř zahranejch scén, co sem v SGA viděl... :) a to je co říct
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 05.9.2008 14:22:03
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Teyla šla do hajz** v díle Duet v její "famózní" scéně, kde střílí z Minimi po dartě. Od tý doby je to horší a horší. Její fakan, resp. ten tzv. příběh o něm, je tam jen proto, aby jí tam tvůrci mohli nechat a nějak to mohli ospravedlnit. Caldwell jí a Michaela měl odpařit v 501. Kdyby na to měli tvůrci koule, jako je měli v případě Carsona a Elizabeth, tak by byl klid a udělali by mnohem líp, než v případě těch dvou. A zmizení Teyly by moc lidem nevadilo.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 05.9.2008 18:48:12
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

g.o.d: Výjimečně s tebou v něčem naprosto souhlasím.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 26.9.2008 12:43:27
Tommaso Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
Teyla šla do hajz** v díle Duet v její "famózní" scéně, kde střílí z Minimi po dartě. Od tý doby je to horší a horší. Její fakan, resp. ten tzv. příběh o něm, je tam jen proto, aby jí tam tvůrci mohli nechat a nějak to mohli ospravedlnit. Caldwell jí a Michaela měl odpařit v 501. Kdyby na to měli tvůrci koule, jako je měli v případě Carsona a Elizabeth, tak by byl klid a udělali by mnohem líp, než v případě těch dvou. A zmizení Teyly by moc lidem nevadilo.

možna by měli odpařit tebe :lol:
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 26.9.2008 12:48:54
yzerman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Teyla je mi krajně nesypmatická už jenom tim jak se tváří. Absolutně neumí hrát a její humální názory jako třeba: "Nemůžeme jim vzít ZPM, je to prostný národ" a podobně mě pěkně točí. Nejlepší by bylo kdyby se jí zbavili už na začátku 5. série a když už to neudělali tam tak se měla přidat k wraithum a bejt jejich královna. Ale pořád se nevzdávám naděje že se tomu stane :)

Příspěvek 28.9.2008 08:57:20
bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mne osobne ako som uz pisal teyla nevadi no jej hlasky nemozeme im zobrat ZPM ma zrovna netesia
co je dvolezitejsie zachovanie nejakej primitivnej planety alebo antického mesta do kt. by ich aj tak mohli nastahovat (nehovoriac o pevnine)
ale inak mi nevadi
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Příspěvek 28.9.2008 10:08:57
Kaia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě taky nikdy Teyla zvlášť nevadila a do teď nevadí. Navíc o tom jak má vypadat postava nerozhodují jenom herci, ale spíš scénaristé a ostatní lidi kolem toho...jak už tady bylo parkát řečeno. Pokud ji někdo nemáte rádi, tak nemějte, však vždycky se najde nějaká postava, která vám nepadne do oka, tak už to prostě je. Já zrovna moc neřeším, jestli mi je někdo protivný anebo ne. Ale když už mi fakt někdo začne hooodně vadit, tak se prostě přestanu na to dívat a je to, a mám klid :)

Příspěvek 28.9.2008 14:03:59
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ona Teyla postava je dejme tomu pouzitelna, ale herecke vykony Rachel jsou na bodu mrazu. Zadna mimika obliceje, intonace taky nulova... zmeni ton hlasu jednou za serii. Kdyby byla aspon atraktivni (hezka je zavadjici slovo) a hrala poradnou, jak napsala Klenotka, Sci-fi babe, ale ani to ne. Takze ne, nemam ji rad...

Příspěvek 29.9.2008 15:38:59
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Kaia píše:
Mě taky nikdy Teyla zvlášť nevadila a do teď nevadí. Navíc o tom jak má vypadat postava nerozhodují jenom herci, ale spíš scénaristé a ostatní lidi kolem toho...jak už tady bylo parkát řečeno. Pokud ji někdo nemáte rádi, tak nemějte, však vždycky se najde nějaká postava, která vám nepadne do oka, tak už to prostě je. Já zrovna moc neřeším, jestli mi je někdo protivný anebo ne. Ale když už mi fakt někdo začne hooodně vadit, tak se prostě přestanu na to dívat a je to, a mám klid :)

to ano, taky jedno z řešeni, jenže nektery lidi si proste radsi ulevi a zadanavaji si :?

To StOrm: aha takže se ti taky nelyby proto protože nechodi v minisuknich, velky vystřihi, nekrouti zadkem a nechodi ve spodnim pradle po atlantis :roll: :lol:
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 29.9.2008 17:47:43
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak Teylu jsem neměla ráda od začátku. Taková přemoudřelá obdoba Tealca. Ale ještě víc mi jí zprotivili v posledních sériích, kdy z ní dělají odbornici na všechno jenom proto, aby nebylo na první pohled patrné, že už je tam vyloženě jen do počtu.

Příspěvek 29.9.2008 17:58:55
Blackburn Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

mě připomíná sousedku, taky mensi nez ostatní a par podobných věcí, které nebudu jmenovat :-)))))))))))
Gilbertsonův zákon: Nic není dostatečně chráněno před průměrně talentovaným blbem.

Eureka SGA SG1 SGU

Příspěvek 05.10.2008 21:51:39
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Eleira píše:
Tak Teylu jsem neměla ráda od začátku. Taková přemoudřelá obdoba Tealca. Ale ještě víc mi jí zprotivili v posledních sériích, kdy z ní dělají odbornici na všechno jenom proto, aby nebylo na první pohled patrné, že už je tam vyloženě jen do počtu.

nj ona je straaasne moc přemoudřela, mela by se stydet, OMK :roll: :lol:
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 06.10.2008 15:13:45
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ano, je přemoudřelá. Kdyby byla moudrá, tak by nikdo neřek proti ní ani slovo. Jenže ty její řeči v situacích, ve kterejch by normální člověk mlčel, lezou většině lidí na nervy. A ty její grimasy, což je chyba Rachel, je něco hroznýho. Za texty herečka nemůže.

Příspěvek 07.10.2008 15:39:27
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
ano, je přemoudřelá. Kdyby byla moudrá, tak by nikdo neřek proti ní ani slovo. Jenže ty její řeči v situacích, ve kterejch by normální člověk mlčel, lezou většině lidí na nervy. A ty její grimasy, což je chyba Rachel, je něco hroznýho. Za texty herečka nemůže.

nj hej, vadi ti jeji grimasi, nj desny fakt hruza a copak ti na ni jeste vadi? jeji uces? znacku rasenky kterou požiiva? nebo snad jak chodi?
tjn grimasi jsou dobrej duvod nekoho nesnaset, asi proto tak casty valky ne? :rflmao: :lol: :rflmao:
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 07.10.2008 16:41:43
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

jestli nedokážeš argumentovat líp, tak raději mlč

Příspěvek 07.10.2008 16:45:14
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

O co ti jde Tommaso? Když tě tak unavujou topicy jako je tento, proč se v nich ještě účastníš hádek?
Každopádně: Herec má hrát a ne opakovat dosti omezenou sérii šklebů, kterou se snaží vyjádřit, jak se zrovna cítí.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 11.10.2008 08:55:28
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
jestli nedokážeš argumentovat líp, tak raději mlč

a jestli neumis nic jineho než dementne kritizovat tak taky shut up :rflmao:

Nohajc: protože me serou takovy blbi lidi a kdyz mam hadavou naladu, tak se i přidam :lol:
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 11.10.2008 10:02:12
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tommaso: Nejdřív by ses měl přestat omezovat jen na komentáře typu "jseš dement že nemáš Teylu rád". Je rozdíl mezi rozumnou argumentací a navážením se do lidí, kteří mají jiný názor než ty. Ale už začínáme být dost OT.
Naposledy upravil Lirael dne 15.6.2009 20:41:50, celkově upraveno 1
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Postavy