Tak jsem tu opět zpátky. Než ale vypustím díl, musím vyrovat, že teď, když je škola, nebudou díly vycházet každý druhý den, ale asi až ten třetí, v nejhorším případě čtvrtý. Pokud bude nějaký dlouhodbější problém (několikadenní výlety atd.), předem to upozorním. No, dost okrádání času, další díl přichází
Stargate: Anscension
1x08 – Family Ties, part 1
Námět: Vahisht.cZ
Scénář: Vahisht.cZ
Sepsal: Black Arrow
Děkuji za přečtení Stargate : Anscension
NEZNÁMÉ MÍSTO
SPLINTER, MŮSTEK
Na můstku bylo ticho. Všichni byli v bezvědomí. Peterson ležel ne zemi před velitelským křeslem. Pomalu mhouřil očima – probral se jako první. S menšími obtížemi se postavil na nohy a podíval se skrz přední sklo. Byla tam tma. Šel blíž, aby se lépe podíval. Pak si všiml, že světla jsou vypnutá a že žádná obrazovka nesvítí. Pak se znovu podíval ven. Vypadalo to, že jsou v nějaké špinavé místnosti s hnědými zdmi.
Otočil se na neosvětlený můstek a všiml si, že někdo leží přes velitelské křeslo. Při bližším zkoumání odhalil, že to je Rieman.
Peterson: Vzbuďte se!
Rieman dál ležel. Peterson se k němu naklonil.
Peterson: BUDÍČEK!
Rieman prudce otevřel oči a pustil se křesla, pak se poškrábal na hlavě.
Rieman: Co se stalo?
Peterson: Dobrá otázka.
Rieman: Jsme mrtví?
Peterson: Nevypadá to.
Rieman: Co je s ostatními?
Peterson: Jsme v bezvědomí. I vy jste byl v tom stavu.
Rieman: Ještě napůl jsem. Kde to jsme?
Peterson: Vypadá to na nějaký neosvětlený hangár.
Peterson přešel k panelu pilota. Pilot byl v bezvědomí a hlavu měl na tlačítkách. Peterson ho šetrně opřel o jeho křeslo a podíval se na konzoli.
Peterson: Jsme bez energie.
Rieman se postavil na nohy, Peterson mezitím zkoušel přivést konzoli k životu.
Rieman: Tady odtud to nespravíte, musíme do strojovny.
Rieman vypadal hodně rozespale a chodil s lehkými obtížemi. Vydal se chodbou pryč z můstku následován Petersonem.
Peterson: Co se mohlo stát?
Rieman: Rozhodně nás nezničili.
Po chvíli chůze došli až do strojovny. Rieman už vypadal mnohem lépe.
Rieman: Energii můžeme obnovit od generátoru.
Peterson: Nádhera. Kde je?
Rieman: Tady.
Peterson se rozhlédl po strojovně. Po zdech byla spousta panelů, konzolí které nevyjevovali známky energie. Na prostředku místnosti bylo prázdno.
Peterson: Tady?
Rieman: No rozhodně tady byl.
Peterson došel ke středu místnosti. Na zemi byla díra, která nebyla v té tmě moc vidět. Trčela z ní spousta tlustých kabelů.
Peterson: Byl. Buď se tu někdo hodně baví, nebo je inteligentní. Bez generátoru si neuvaříme ani kafe, natož se zvednout.
Rieman došel do vedlejší místnosti. Bylo tam trezor, ale kontrolky na něm svítili.
Peterson: On funguje?
Rieman: Je napájený z vlastního zdroje.
Peterson: Černá skříňka taky?
Rieman: Ano, ale pochybuji, že by byla najít Anscension a vysílat.
Peterson: Proč?
Rieman: Když jsme přenesli černou skříňku z místa na místo, byla zmatená a nemohla najít, místo kam má vysílat. A já si jsem jistý, že jsem před tím, než jsem usnul, viděl modré pronikavé světlo.
Peterson: Jako asgardské transportní paprsky?
Rieman: Správně.
Rieman naťukal číselnou kombinaci a trezor se otevřel. Uvnitř byli 3 stříbrné pistole. Rieman je všechny vyndal a jednu dal Petersonovi.
Rieman: Nevíme co je venku.
Peterson si jí vzal.
Peterson: Co teď?
Rieman: Zkusíme najít nějaké otevřené dveře.
Peterson s Riemanem opustili strojovnu a vydali se k východu.
Peterson: Bezpečnostní opatření?
Rieman: Jak sám jistě uznáte, tyhle pistole jsou užitečné.
Peterson: Nemám tyhle zbraně rád.
Rieman: Lepší mít a nepoužít, než potřebovat a nemít.
Peterson: tak s tímhle souhlasím.
Oba došli k východu. Byl zavřený. Z tohoto místa bylo vidět na druhou stranu lodi, kde byl i druhý východ. Taktéž zavřený.
Peterson: Jak se sem sakra dostali?
Rieman: Pojďte za mnou.
Rieman otevřel jedny dveře nalevo. Oba vešli do místnosti s lanem s poklopem na zemi. Rieman otočil uzávěrem poklopu a hodil tam lano. Nebylo tam moc místa, asi 2 metry. Peterson si všiml červeného nápisu:“Toto není přetlaková komora! Používat pouze v atmosféře!“.
Rieman vlezl dolu a otevřel i ten druhý poklop. Bylo vidět na zem.
Rieman: Půjdeme?
Peterson: Určitě.
Rieman se spustil dolu, následován Petersonem.
HLAVNÍ PLANETA TYRHOONŮ
SÍDLO VLÁDCE
Vládce: Teď bych měl jednu otázku já, proč se zajímáte o taková témata?
Godman: Jaká myslíte?
Vládce: Proč se neustále zajímáte o to na tom bojišti? Snad si nemyslíte, že jsme vás chtěli využít?
Wolford: Jen to proboha ne. My vám věříme, jste spojenci.
Vládce: Aha, tak to jsem rád.
Godman: Ale jako ke spojencům byste k nám mohli být trochu upřímnější.
Vládce: nechápu.
Godman: Tak třeba, proč jste se přejmenovali?
Vládce: Už jsem vám říkal, že to nevím. Jsou to záležitosti staré milióny let.
Wolford: Ale jak šla stavba všech budov po sobě, si pamatujete.
Vládce: Na co narážíte? Myslíte si, že vám lžu.
Wolford: To v žádném případě!
Vládce: Jsem rád, že máte tento názor.
Wolford: Akorát nám neříkáte celou pravdu.
Vládce: Dobře, řeknu vám pravdu.
Godman: No?
Vládce: Je tu více národů. Je to technicky velmi vyspělí národ. Ovšem ten národ je zlý. Využívá své technologie k uškození jiným národům.
Wolford: Nechápeme co to má společného s rebely.
Vládce: Oni jim dávají technologie. Proto tam posíláme naše lodě, abychom zničili jejich konvoje a shazujeme to na piráty.
Godman: Oni tu nějací jsou?
Vládce: Nejsou. Je to menší zlo pro větší dobro. Rebelům se dostane do rukou méně technologií a tím jsou rebelové slabší.
Wolford se otočil na Godmane a usmál se.
NEZNÁMÉ MÍSTO
HANGÁR
Peterson s Riemanem stále pod Splinter. Loď neměla vysunutý podvozek. Seděla na motorech a dolní části přídě.
Rieman: Kam teď?
Peterson: K východu. Pokud mají symetrické myšlení, tak bych udělal východ někde uprostřed přední zdi.
Rieman: A která z nich je přední?
Peterson se podíval nahoru na Splinter.
Peterson: Tipnul bych, že je to ta, ke které je Splinter otočená přídí.
Rieman: pěkná úvaha.
Rieman s Petersonem se vydali k té zdi. A skutečně, byli tam dveře, ale nebyli v té tmě moc vidět.
Rieman: Jak se asi otevírají.
Peterson: Moment, o tomhle jsem už slyšel. O tomhle mi vyprávěl Wolford.
Rieman: Kdy?
Peterson: Pamatujete, jak jsme v Mléčné Dráze našli tu stanici? Říkal mi, že měli zvláštní způsob otevíraní dveří. Pak to chtěl zarchivovat a tak to nakreslil. Nedával jsem tomu moc pozor, ale vypadalo to nějak takhle.
Rieman: Co se s tím má dělat?
Peterson: Povídal, že když se to správě otočí, některé obvody se spojí a pak se to otevře.
Rieman: Mě to spíš připomíná ten Orbánský přístroj co byl složitý jak křížovka v novinách.
Peterson: Co vy víte. Co když to otočím…
Peterson trochu pootočil nástavcem a dveře se téměř okamžitě otevřely.
Peterson: …takhle.
Rieman namířil do dveří pistoli.
Rieman: Pokračujeme?
Peterson: Moc na výběr nemáme.
Rieman pomalu pokračoval následován Petersonem. Byla to krátká chodba, která vedla do další, ale mnohem větší místnosti. Ta byla mnohem lépe osvětlená a v několika patrech tu byli naskládané rebelské lodě, které bojovali u Tyrhoonské planety. Rieman sklonil zbraň.
Rieman: Rebelové. No, mají tu docela slušnou flotilu.
Peterson: Ten Tyrhoonskej vládce nám řekl, že když mu pomůžeme ochránit jejich planetu, zničíme poslední zbytky jejich armády. Poznám, když někdo lže, ale tohle mi připadalo, jako by tomu skutečně věřil.
Rieman: Co tím myslíte?
Peterson: Nejde jim o zničení Tyrhoonů, kdyby ano, poslali by tohle všecko. Mají v úmyslu něco jiného.
Zprava se ozval něčí hlas. Peterson i Rieman tam okamžitě namířili své zbraně. Byli tam 2 lidé oblečení v jakémsi brnění a se zbraní v ruce, která připomínala AG36, akorát byla stříbrná.
Peterson to okamžitě schytal laserem do ramene a svalil se na zem.
Rieman: Přísahám vy parchanti že jestli okamžitě neodejdete, tak vám vystřelím mozek z hlavy!
Rieman to také schytal do břicha a svalil se na zem.
ORBIT HLAVNÍ PLANETY TYRHOONŮ
NUBAIR, PRAVÝ HANGÁR
Skupinka s Ecolsem, Wilsonem, Cliffem a jinými pilot Jumperů a F-302 seděla u jednoho Jumperu a hráli karty.
Cliff: Říkal jsem ti, že když se nemáš sázet. Říkal jsem, že mám pěkné karty.
Pilot Jumperu: Myslel jsem, že blafuješ.
Ecols: A taky jsi o 200$ lehčí,
Pilot Jumperu: Kdo tě učil?
Ecols: Já!
Pilot Jumperu: Aha… tak to už se sázet nebudu.
Wilson: Nebuď srab a prohraj i to co ti zbylo.
Pilot Jumperu: Právě že mě už nezbylo nic.
Pilot F-302: Jo tak. Kdo teď rozdává?
Cliff: Tak mi to dej.
Pilot F-302: Zapomeň! Ty máš peněz až moc. Kdo tu ještě je?
Pilot se podíval na Ecolse.
Pilot F-302: Radši to zamíchám já.
Wilson: Je hrozný tu jen sedět a čekat. Co se asi děje tam dole?
Ecols: Co se asi děje se Splinter? Co našli?
Pilot Jumperu: Jsou naživu?
Ecols: Jasně že jsou. Peterson má sice někdy blbé nápady, ale je to dobrý velitel.
Wilson: Rosenfield snad není?
Ecols: Rosenfield je spíš jeden z nás podřízených. Má taky své práce dost. Štvalo by mě, kdyby jemu musel říkat pane.
Cliff: Já bych teď chtěl znát pravdu. Tyrhooni nám pravdu rozhodně neříkají.
Wilson: Tak to by poznala i moje prababička.
Ecols: Ty máš prababičku?
Wilson: Ne. Proč?
NEZNÁMÉ MÍSTO
NEZNÁMÁ MÍSTNOST
Peterson se vzbudil, jelikož do něj Rieman zašťouchal.
Peterson: Co se stalo?
Rieman: Našla nás hlídka.
Peterson: Taky jste to schytal?
Rieman: Jo.
Peterson se rozhlédl po místnosti. Byla malá, celkem čistá a dobře osvětlená.
Peterson: Tohle není hangár.
Rieman: Ale co to v tom případě…
Otevřely se dveře. Z nich vystoupil jeden strážce, stejně oblečený jako ti, na které narazili Peterson s Riemanem v hangáru. Když si všiml, že jsou oba vzhůru, otočil se na dveře. Z nich vystoupila další osoba. Normálně oblečený muž. Byl oblečen v bílém jako Antikové. Strážce odešel.
Muž: Konečně vzhůru.
Rieman si kousek poodhrnul kalhoty aby se Peterson všiml, že tam má schovanou tu třetí pistoli.
Muž: Jmenuji se Raer.
Peterson: Já jsem plukovník Peterson a toto je plukovník Rieman.
Raer: V první řadě mám na vás otázku. Co tu děláte?
Peterson: Sledovali jsme Tyrhoonskou plenící loď, a ta nás dovedla až na místo, kde jsme narazili na vaše lidi.
Raer: Popravdě, neobvyklá konstrukce vaší lodi je věc, která vám zachránila život. Poznali jsme, že není Tyrhoonská.
Rieman: A teď se zeptáme my!
Rieman vytáhl pistoli a namířil ji Raerovi na hlavu.
Rieman: Co jste zač? Co tu děláme a co je s našimi lidmi?
Do místnosti vtrhla stráž, ale Raer ji mávnutím zastavil. Stráž odešla. Ze země vylezli 3 kusy kamene, které se změnili v židle.
Raer: Pánové, prosím, posaďte se.
Rieman: Nejdřív nám odpovězte!
Raer se posadil a v klidu mluvil.
Raer: Odpovím na otázku otázkou. Kdo si myslíte, že jsme?
Peterson: Rebelové.
Raer: A odkud tu informaci máte? Od Tyrhoonů?
Peterson: Ano.
Raer: Sami tomu nevěříte, že? Nehledáte Tyrhoony, hledáte Argoniany. I když jste slyšeli verzi, že Argoniáni se přejmenovali, nevěříme tomu. Musím vám říci, že vaše hledání je u konce.
Peterson: Proč?
Raer: MY jsme Argoniáni.
Rieman sklonil zbraň.
Rieman: Máte nějaké vysvětlení?
Raer: Myslím, že je čas, abyste dostali, co hledáte. Pravdu.
Peterson s Riemanem se posadili.
Peterson: Mluvte.
Raer: Jsou to již milióny let. Žili jsme ve vesmíru jako ostatní. Všichni k nám vzhlíželi, my jsme byli nejvyspělejší rasa. My jsme dokázali vytvořit věci, o kterých se jiným ani nezdálo. Jednou z těchto věcí bylo i vytvoření vlastního vesmíru.
Peterson: Uvnitř jádra Mléčné Dráhy?
Raer: Tak to není, Bariéra je vlastně další časoprostor, alternativní realita, akorát jsme ji poupravili tak, aby nebyla závislá na událostech z jiných alternativních realit a změnili jsme planety. Je úplně odlišná od těch ostatních. Protože jsme sami sebe označili za nebezpečné pro ostatní rasy, rozhodli jsme se, že odejdeme. Že odejdeme do vlastního vesmíru a dáme šanci na vyvinutí ostatním.
Ovšem, víte, tehdy nás sužoval jeden nepřítel. Tyrhooni. Říkali jsme jim prostě „nepřátelé“. Nebyli moc silní, i kdyby spojili veškeré své síly, na moc by se nezmohli, a když už jsme je málem našli, proklouzli nám mezi prsty. Čest jim nic neříkala. Zabíjeli civilisty, ničili konvoje, spalovali úrodu a kradli jídlo. Naši lidé hladověli, o důvod více se přestěhovat.
Když jsme se sem dostali, začali jsme stavět několik velkých měst jako hlavní planety různých provincií. V té době rada odsouhlasila, že zbraně jsou potřeba pouze tam, kde je nepřítel. Tady jsme byli sami, a tak pro větší mírový život byly zbraně zakázány a pohřbeny. Jedinou zbraní byl satelit, který jsme dali ke vstupu do Bariéry. Když už jsme byli neozbrojení, nesměl nás nikdo rušit. Ten satelit měl velkou palebnou sílu a dokázal zničit cokoliv, co přišlo zvenčí.
Ovšem, Tyrhooni se svou „úžasnou“ maskovací technologií objevili naše záměry a našli cestu dovnitř. Pár se jich sem dostalo, ještě než jsme postavili satelit. Usídlili se a neslyšeli jsme o nich. Když tak uběhl čas, stali se silnějšími, postavili nekonečné flotily a pak se pustili do boje. Byli jsme bezbranní, neměli jsme se jak bránit. Rychle převzali kontrolu, a co se týče nás, přežili jsme jen jako malé skupinky, kterým ostatní říkají rebelové. Tyrhooni se stali doopravdy nebezpečnými, jejich flotily dokázali zničit všechno. Báli jsme se, že by opustili Bariéru a vládli okolnímu vesmíru. Stali by se vládci všeho.
Ovšem, k našemu překvapení, ten satelit nebrání jen lidem dostat se dovnitř, ale i ven. Tyrhooni nejsou dostatečně silní na to, aby zničili náš nejvyspělejší satelit. Už nějakou dobu to zkouší, ale zatím bez úspěchu.
Proto jsme se s bratry zavázali. Naše útoky vždy vedou na loděnice a laboratoře, brzdíme jejich technologický vývoj a snažíme se je poslat nejrůznějšími viry v jejich vývoji zpátky. Obětovali jsme se! Držíme Tyrhoony vevnitř, bez jakékoliv naděje na náš normální život.
Peterson se podíval na Riemana.
Peterson: Ehm…no… a jak si myslíte, že jsme se sem dostali?
Raer: Pokud dobře chápu, vyhnuli jste se střelám a také se nemáte jak dostat zpátky.
Peterson: No… ono je to trochu jinak.
Raer se zatvářil poněkud znepokojeně.
Raer: Co jste udělali?
Peterson: Naše motory a senzory byli ochrnuté. Vypálil jsme naši nejsilnější střelu na tu co na nás vypálila ta stanice a ten výbuch jí zničil.
Raer se rychle postavil.
Raer: Ta stanice je zničená?
Peterson: No… ano.
Raer: Vědí o tom?
Raer: Právě jsme se dostali do těžké situace. Ta stanice vás chránila před Tyrhoony několik miliónů let!
Peterson: Můžeme je zastavit, máte tu spoustu lodí!
Raer: Tato základna byla už dávno objevena. Tyrhooni s její teď snaží zničit. Další plenící loď co přijde, už nedokážeme zastavit! A lodě už odletět nestihnou. Ne tolik lodí, aby dokázali zničit alespoň část jejich armády.
Peterson: To tu jen čekáte na záhubu?
Raer: Ano.
Peterson: Můžete odletět s námi, máme velkou flotilu a silnou loď. Najde se v ní pro vás místo.
Raer: Kolik máte lodí?
Peterson: Jednu velkou a 7 takových jako je Splinter. Teda, pokud se vrátí i ta výprava na Tyrhoonskou planetu.
Raer: Jakou výpravu?
Peterson: Mají nás za blby a to nechceme tolerovat. Chceme jim říct fakta co my známe a vymáčknout z nich pravdu.
Raer: A jaká fakta znáte?
Peterson: Třeba to o té stanici a …
Raer: Vy jim chcete říct to o té stanici? Tak to jsou vaši lidé mrtví…
Rieman: Proč.
Raer: Tal’aer, ten jejich rádoby vládce je sice červ, ale není to hlupák. Jakmile mu řeknete že to víte, zabije vaše lidi.
Peterson: Musíme pro ně letět.
Raer: Nemáte šanci je zničit. Ale můžete to zkusit, vaše loď má generátor zpátky.
Peterson: My je nechceme zničit, ale dostat naše lidi zpátky.
Raer: I za cenu vašeho života?
Raer se otočil.
Raer: Zmýlil jsem se tedy ve vás.
Peterson: My tedy odcházíme. Pokud se budete chtít přidat, chvíli počkáme na lodi.
Peterson vstal a vyrazil k východu spolu s Riemanem. Zorientovat se tu nebylo těžké. Chodba vedla do onoho hangáru, kde byli ti dva chyceni. Prošli dveřmi do hangáru se Splinter, dveře už byli otevřené. Oba nastoupili dovnitř. Světla už svítila, energie byla zprovozněna. Došli na můstek.
Pilot: Pane.
Rieman: Pohov, připravte nás ke startu. Musíme se co nejrychleji dostat k planetě Tyrhoonů. Naši lidé jsou v nebezpečí.
Pilot: Hyperpohon jsme už zprovoznili, ale štíty jsou teprve na 20%, chvíli jim potrvá než se nabijí.
Voják: Vetřelci!
Peterson se otočil k chodbě. Byl tam Raer a několik dalších lidí.
Peterson: Složte zbraně!
Raer se rozhlédl.
Raer: Milióny let se naši předci snažili udržet Tyrhoony uvnitř. Já a mí bratři jsme jediní co ví že Tyrhooni mohou utéct, a my NEDOVOLÍME aby se tak stalo!
Peterson: Pokud chcete bojovat, vítejte na palubě.
Rieman: Zvedněte nás.
Motory Splinter se rozzářili a loď začala stoupat otvorem ve stropě.
VOLNÝ VESMÍR
SPLINTER, MŮSTEK
Loď plula vesmírem, nebyla v hyperprostoru.
Zbraňový: Pane, blíží se k nám hyperprostorem loď s identifikační kódem BC-304 Daeshyios.
Peterson: Aspoň někdo nás začal hledat.
Raer: Co je to za loď?
Peterson: Stejná jako tahle.
Před Splinter se otevřelo hyperprostorové okno a z něho vystoupil Daeshyios.
Vysílačka: BC-304 Daeshyios lodi BC-304 Splinter, hledali jsme vás
Peterson: Connorsi? Kde máte velitele?
Vysílačka: Je na cestě, ale ještě tu není.
Peterson: na to není čas, musíte okamžitě letět ke svému bratrovi a říct mu, že Wolford s Godmanem jsou ve smrtelném nebezpečí! Ať pošle vše co mají. My dorazíme později, ještě se stavíme pro zbytek kavalérie.
Vysílačka: Rozumím, Daeshyios konec.
Daeshyios se otočilo a vstoupila do hyperprostoru, chvíli po ní i Splinter.
VOLNÝ PROSTOR
ANSCENSION, MŮSTEK
Rosenfield: Máme nějaké zprávy o tom co se děje na planetě?
Zbraňový: Rozkaz k útoku zatím vydán nebyl… máme tu jednu BC-304 které se k nám blíží hyperprostorem.
Rosenfield: Identifikační kód?
Zbraňový: Splinter.
Před Anscension se objevilo hyperprostorové okno a z něho vystoupila BC-304.
Vysílačka: Anscension, tady Splinter. Nemáme čas mluvit. Okamžitě leťte na planetu! Zahajujeme akci!
Rosenfield: Už letíme.
Splinter vstoupila do hyperprostorového okna a chvíli po ní i Anscension a Partrokles.
HLAVNÍ PLANETA TYRHOONŮ
SÍDLO VLÁDCE
Vládce: Konvoje jsou všude, rebelové sílí…
Godman: A dost. Dost těchto lží. Jsme tu,abychom zjistili pravdu, ne abychom si nechávali něco nakukávat když tomu sami nevěříme!
Wolford: Chceme vědět, kdo je „nepřítel“.
Vládce: Jaký nepřítel? Náš nepřítel jsou rebelové.
Wolford: Na stanici která měla šířit váš odkaz jste nechali zprávu o „nepříteli“.
Vládce: Stanici?
Godman: Ještě říkejte že o ní nic nevíte.
Vládce: Já o ní vím. Máte pravdu, proč si něco nalhávat. Ale teď přestaňte lhát vy mě, pravdu znáte sami. Proč to tedy prodlužovat. STRÁŽE!
Do místnosti vtrhl Khaa’ir a další 2 stráže.
Vládce: Možná jste to na mě nemuseli hrát. Ale přece jenom se vás zeptám, jak chcete zemřít?
Wolford: Stářím.
Vládce: Je vidět že vám humor nechybí ani v posledních… okamžicích…
Vládce jakoby zamrznul a díval se z okna. Blížil se jeden Puddle Jumper. Nezastavoval, letěl přímo do okna. Během chvíle proletěl sklem. Jeden ze strážců stačil uskočit, druhý ne. Wolford s Godmanem uskočili na druhou stranu a strhli s sebou Khaa’ira, Vládce byl Jumperem odražen na druhou stranu místnosti. Jumper si rychle sednul a otevřel dveře, dovnitř naskočil Wolford a Godman, který držel v ruce Khaa’ira. Jumper se zvednul, otočil se a začal nabírat rychlost. Ještě než zmizel, schytal jednu ránu ze strážcovi pušky do pláště.
Ecols: Jste celý?
Wolford: Doufam.
Godman přimáčkl Khaa’ira k zemi.
Godman: Zkus se hnout!
Vládce se probral a podíval se na odlétající Jumper. Zařval na strážce.
Vládce: RYCHLE! V té lodi jsou jejich velitelé! Když je zničíme, jejich loď bude oslabena!
Ecols se podíval na radar.
Ecols: Evidentně máme společnost.
Wolford: Stíhačky?
Ecols: 3 napravo a 5 nalevo.
Wolford: Máš plán?
Ecols: Jako vždycky.
Ecols zvednul vysílačku, zmáčkl čudlík a mluvil.
Ecols: Dobré ráno. Jako pravidelně vysílá naše rádio „padněte na kolena a proste o milost!“ s vaším oblíbeným hlásičem Airem Ecolsem. Dne si povíme něco o té hře, kde se u tří hrnků snažíte najít ten, ve kterém je kulička. Nejlépe ji pochopíte, když si ji zahrajeme, ne? Nebuďme žabaři, proč jen jeden hrnek? Dáme jich sem hned desítky, ne? A kdo bude dělat kuličku?
Ecols se otočil na Godmana s Wolfordem.
Ecols: Á, tady pan Wolford a pan Godman se přihlásili. Dobře, nyní už jen najděte ten správný jumper, ve kterém jsou. Jumpery jsou stejně barevné i tvarované. Můžete začít…. Teď!
Ecols otočil Jumper prudce doleva a odbočil do ulice nalevo. Pak doprava. Tam už na něj čekala obrovská skupinka Jumperů. Ecolsův se tam brzy ztratil. Postupně začali Jumpery náhodně odbočovat doleva a doprava a tak dál a dál. Za chvíli byl absolutní zmatek. Tyrhoonské stíhačky jen naslepo stříleli a ani se pořádně netrefili, ale za chvíli je sejmula raketa ze strany nebo zezadu. Po chvíli už žádná stíhačka nezbyla.
Ecols: Nádhera lidi. Přestoupíme k druhé fázi.
Z ulice vyletěla jedna BC-304 s nápisem Belerofontes. Pár Jumperů se pod ním schovalo. Belerofontes vystoupal pryč z atmosféry. Zbylé Jumpery udělali to samé s ostatními 304.
Vládce: Zvolili jste si tedy sami…
VOLNÝ VESMÍR
ANSCENSION, VĚZENÍ
Skupinka dvou vojáky vedená Ecolsem došla až k jedné otevřené cele a tam hodili Khaa’ira. Zavřeli. Vojáci odešli, zůstal jen Ecols.
Ecols: Bude se ti tady líbit, krásná útulná cela. Máš i vlastní postel.
Khaa’ir: Co se mnou bude?
Ecols: Zůstaneš tu dokud nám nepomůžeš.
Khaa’ir: Já vám nepomohu.
Ecols: Uvidíme.
Khaa’ir: Mí druzi mě najdou a sovobodí!
Ecols: Vážně? Ty tomu sám nevěříš, že?
Ecols přešel k několika strážcům.
Ecols: Hoši, víte, jak vypadá vězení v Iráku?
Strážce: Dokážu si to představit pane.
Ecols: No, tady pan mimozemšťan to neví. Možná by jste mu to mohli předvést.
Strážce: S radostí pane.
Těším se na vás v příští epizodě 1x10 - Deconstruction