Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Stargate Universe - obecný pokec

Stargate Universe - obecný pokec

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

izzy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak to jsem dva, ale na druhou stranu sg má přece jen své kouzlo. Které ovšem vyprchalo po 7 možná 8 sezone. Kdy lidi začali stavět vesmirny lodě a střílet asgardskejma paprskama.

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

izzy: Já si nemyslím, že by SG nemohlo být ok bez lodí, stejně jako si nemyslím, že Atlantis uškodil kontakt se Zemí. Jinými slovy, SG IMO není v pořádku, SGA také ne, ale kontakt se Zemí nebo Deadalusky IMO nejsou tím, co je problém. Problémy jsou jinde, než v tomhle, protože jsou i kvalitní seriály s loděma a jsou i kvalitní seriál, kde mají kontakt s Zemi...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

izzy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No jde o to, že po kontaktu se zemí už měla atlantis všechno zásoby atd.. Už to prostě nebylo ono ta atmosfera... V 9 a 10 sezone SG1 už ani neobjevovali žádné nové technologie.. Prostě možná, že by to tak i fungovalo jen se stím autoři nedokázali poprat. Neřikám, že ty sezony jsou špatné naopak mě se libi celou dobu jsem čekal až budeme mit vyspěle technologie, vesmírné bitvy to je moje... jen už to nemá takoví nádech s jakým to začínalo a zrovna ten tomu možná chyběl proto to dopadlo jak to dopadlo..
edit male OT :oops: : promin, ale já tomu nikdy nerozumněl co znamená to IMO?

Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

izzy: IMO = In My Opionion/dle mého názoru

EDIT: preventivně ještě izzy: IMHO = In My Humble Opinion/dle mého skromného názoru... :)
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Major General
Major General

Odpovědět s citací

jen už to nemá takoví nádech s jakým to začínalo a zrovna ten tomu možná chyběl proto to dopadlo jak to dopadlo..

Hmm, ne, alespoň mě se to nelíbilo z jiných důvodů, než že se to změnilo. To je jako nadávat na Pána prstenů, že se všechny tři knihy neodehrávají v příjemné žravé atmosféře Hobitína, ale někam ten děj evolvuje. Problém vidím v tom, jak to evolvování udělali, ne v tom, že ho udělali.
Obrázek

Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Mám strach z toho zaměření na mladší publikum.
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

To "younger audience" může být trochu zavádějící. Podle mě zcela správně pochopili, že pokud má Stargate jako obchodní značka přežít, potřebuje novou krev. A přiznejme si, na SGA a z velké části i na SG1 kouká spousta lidí proto, že jsou opravdu fanoušky, nebo to znají dlouho (případně na ní přímo vyrostli) a nedají na ní dopustit. SG potřebuje nové fanoušky a ty těžko najdou mezi námi, zčásti cynickými, kritickými, co víme o SG všechno a nejradši bychom si ji psali sami (což tedy, pravda, částečně děláme :D).
Takže to mladší publikum může znamenat prostě to, že si chtějí nechat na SGU vyrůst novou generaci.
Jako já jsem vyrůstala na ST na TNG a částečně DS9, tak pro spoustu lidí zase může být tím bodem SGU (jako pro některé byla SG1) .
Jestli tedy rozumíte, co tím myslím. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka: Já rozumím bez problémů, jen možná pro nezasvěcené trochu přehršle zkratek, ale to nic... :D stává se to nám všem

Když už by teda chtěli chytit novou generaci, mohli by se podívat, na co dneska nová generace diváků v seriálech letí: vývoj a psychologie postav, dobrý a smysluplný příběhy, události, který maj příčiny a následky... :) Už přeci jen nejsou osmdesátý/devadesátý léta...
- Londo Mollari

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Však mi jsme přeci mladá generace, já si teda staře nepřipadám, hlavně aby tam nebyli EMOufouni.. :D
Teď vážně, nedokáži si představit, že nebudou moci loď ovládat, že nebudou moci manévrovat v případě, že budou pod útokem.. Nápad "kdo zůstane pozadu" se mi celkem líbí, ale především se bojím jedné věci, že budou opět řešit tradiční SGA problém "nemáme funkční ZPM" možná že ani nebude na té lodi používané. No nevím, příliš brzy soudit..

Ale ten nápad - jít tam kde ani antikové nebyli...emmm... :) :)

Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Osobně si myslím, že o tom "kdo zůstane pozadu" bude aspoň jedna epizoda. Myšleno, naši hrdinové to prostě nestihnou a snaží se loď dohonit.

Jinak jako SGU no ne že bych se přímo těšil, ale říkám si, že by to mohlo být zajímavý.
ADRIC WILL FALL

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vypadá to nanejvýš zajímavě, akorát se trochu obávám aby to neskončilo ve druhé řadě stylem našli jsem tři ZPM, dohonili nás 304-ky a nakopali jsme zadek nepříteli... :roll:

Jinak ale trochu nechápu, když někdo zůstane pozadu a nedokáže se spojit s lodí bránou, proč prostě nevytočit jinou bránu která je blíž lodi ? Ale třeba nebudou mít DHD... :smile:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

mikey: a nebo třeba už loď bude tou dobou v nějaké jiné galaxii, hm? 8) To už by mohl být kapku větší problém
Ale s tou připomínkou ohledně ZPM, 304 a nakopanejch zadků souhlasím. Když to udělali v Atlantis, dost u mě SGA klesla...
- Londo Mollari

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Halajda V jiný Galaxii, to mě nenapadlo, ale v tom případě je trochu divný posílat lidi na průzkum, když víš že za pár hodin odlétáš jinam, ale oni si to nějak vyřeší... :lol:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

mikey: to se odvíjí od toho, jestli expedice zjistí, jak loď pracuje, a bude vědět, že se chystá odletět jinam... Nebo jestli nebude dopředu žádné upozornění, až se bude chystat opustit galaxii. Popřípadě, jestli se ta loď vůbec bude dát řídit... 8)
- Londo Mollari

Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

SGU by mohol byť skvelý seriál. Za predpokladu, že:

1) Noví, svieži scenáristi, ktorí nikdy nemali nič spoločné so Stargate scenármi.
2) Nové vedenie, noví ľudia, nový duch. Ak sa na to podujme Malozzi, tak prisámbohu MGM štúdiá vyhodím do vzduchu.
3) Úplne nová myšlienka seriálu.
4) Celistvosť príbehu.

V takomto prípade by mohol vzniknúť skvelý seriál.

Čo seriál môže zruinovať:

1) Tím. Keď na tej lodi stroskotá najvyšší dôstojník-sarkastik, vedec, supersilák, ktorý toho veľa nenarozpráva a štvrtá postava do počtu, tak pilotný diel označím za pohreb ságy Stargate. Čo takto - 17 ľudí, rozdelení do viacerých sociálnych vrstiev, ktoré sa navzájom neznášajú (podľa postupného vykryštalizovania situácií a spôsobu, akým ju chcú riešiť), veľmi jasná hierarchia jednotiek.A už vôbec nie práca ako tímu, ale na povel hierarchicky vyššieho dôstojníka rozkaz zísť dolu a niečo urobiť... Možností je 1000 a 1.

2) Angličtina. Ak sa tam bude nachádzať nejaká primitívna rasa - Athosiania like - a bude rozprávať severoamerickou angličtinou - podpálim všetky DVDčka so Stargate, ktoré mám. Originál-neoriginál. Čo takto pre zmenu niektoré planéty neobývané, niečo ako keď u nás žili dinosauri - ešte sa to len vyvíja. A niektoré planéty, kde bolo obyvateľstvo vyhubené. A povedzme nejaké tie 2 rasy, ktoré rozprávajú svojimi jazykmi, to na seriál úplne stačí.

3) 10 sérií a 2 "filmy". Takto sa jednoducho seriál robiť nedá. Podľa mňa by najlepšie bolo: Pilotný film, 3-4 série, Záverečný film (možno trilógia) - nie na 90 minút, ako Archa-Kontinuum! Normálny/e film(y)!
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Halajda Pořád ještě věřím že by tu loď třeba nedokázali ovládat, ale že by nanejvýš po dvou dílech nepřišli na to jak fungují alespoň základní systémy, který ti řeknou že loď se chystá opustit galaxii, to už je bohužel podle mne jen zbožné přání... :cry:

Ori MGM studia nevyhazuj do vzduchu, stačí aby shodou okolností došlo k výbuchu plynu tam kde se budou zrovna nacházet scénáristi v čele s Malozzim. :wink:

Jinak souhlas s tim že angličtina je trochu uhozená v jakési neznámé galaxii, ale tomu se asi nevyhneš...

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ori: Rád bych si od tebe poslechnul, co bys vymyslel s anglictinou, jako aby kazdymu neandrtalcovi vymysleli jinou hatmatilku??? To jaksi nejde, to se hold musis smirit nebo se na sci-fi nedivat... Ono bys mohl spalit i DVD s puvodnim filmem, ono je uplne jedno, jestli mluvi mimozemstani anglicky v galaxii far far away nebo na abydosu... porad stejna kravina...Navic by se jim trochu blbe delali mimozemsky dialogy a kdyby s kazdou mimozemskou rasou komunikovali stylem: A HOJ, JA JSEM PA VEL A JSEM ZE ZE ME..tak by to skoncilo zle velice brzy.. Takze jestli neco, tak tohle bych jim za zle nemel..

Sarkastickeho vojaka tam mit budeme jisto jiste, a zastavam nazor ze nejlepsi byl Jack O'Neill, hlavne proto ze byl prvni dal uz to jenom upadalo, Mitchell jeste sel, ale Shepperda uplne nesnasim...je to porad dokola, pral bych scenaristum aby takovouhle chybu neudelali...

Ja doufam, ze krome nepratel tam natrefi uz na poradny spojence, a ne nejaky magory, co se vyhodi do vzduchu i s celou svoji planetou :) :) :)

Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Prečo by som mal podpáliť pôvodný film? V pôvodnej Stargate Abydosania nevedeli (úplne logicky) po anglicky. Komunikovali mierne upravenou egyptskou rečou, ktorú po niekoľkých hodinách rozlúštil Daniel Jackson.

A navyše to bolo veľmi reálne podložené, že rozprávaju po egyptsky. Keďže ich Ra priviezol zo starého Egypta, a mali zakázané písať => jazyk sa menil len minimálne.

Trochu mi je ľúto, že práve od takéhoto reálneho mytologizmu Stargate upustila a uchýlila sa k nejakým úplne fiktívnym Antikom.

EDIT: A čo takto naraziť na všestranný komunikátor - nasadíš si to na hlavu, a nerozprávaš, ale posielaš/prijímaš myšlienky... Je 1000 a 1 možností, ako to vyriešiť. Nevrav mi, že Antikovia by nemali prostriedky na komunikovanie s inými rasami, keď už majú subspacom lietajúce mesto.
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

IMO by šlo udělat seriál, ve kterém se alespoň občas komunikuje s emzákama nějak složitěji, než angličtinou. Když nic jiného, aspoň univerzální překladač by tam mohli dát.
Obrázek

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Nebo rovnou překladatelský bakterie (Farscape) :lol: Aby to měli co nejoriginálnější.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Ne, univerzální překladač je ta největší kravina, co sem kdy slyšel. Jak může nějakej krám přeložit řeč, zvuky, který slyší poprvé? Jak může počítač jakkoli pokročilej, překládat řeč kterou nemá naprogramovanou? Kterou nezná? Jak ti počítač může spustit hru, když ji nemá nainstalovanou, nezná ji? No nemůže.To už je mi milejší to, že mluví anglicky než tahle ubohá omluva pro to, že všichni mluví stejně.

Ori:Nojo, ale film je něco jinýho než seriál. Možná tě to nenapadlo, ale víš kolik času by se ztratilo, kdyby v každým díle musel Daniel překládat řeč místních, nebo ji dokonce luštit? Nikam bysme se nepohli. A nakonec by vznikaly prostesty, že Danielovy jazykové schopnosti jsou naprosto nerealistické, to se vsaď .
Ve filmu to mělo logiku, ano, tam na to byl čas a zapadalo to i do děje, v seriálu to prostě nejde. A v sg se objevily i jiné jazyky. Občasná Goauldština, Asgardé mluvili párkrát svým jazykem, Antičtina. To že všichni vidláci mluví anglicky, z toho obviňovat scénáristy je opravdu...nevím, prostě, tohle je to poslední co bych jim vyčítal, sou tam daleko větší problémy.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Balial píše:
Ne, univerzální překladač je ta největší kravina, co sem kdy slyšel. Jak může nějakej krám přeložit řeč, zvuky, který slyší poprvé? Jak může počítač jakkoli pokročilej, překládat řeč kterou nemá naprogramovanou? Kterou nezná? Jak ti počítač může spustit hru, když ji nemá nainstalovanou, nezná ji? No nemůže.To už je mi milejší to, že mluví anglicky než tahle ubohá omluva pro to, že všichni mluví stejně.

Ori:Nojo, ale film je něco jinýho než seriál. Možná tě to nenapadlo, ale víš kolik času by se ztratilo, kdyby v každým díle musel Daniel překládat řeč místních, nebo ji dokonce luštit? Nikam bysme se nepohli. A nakonec by vznikaly prostesty, že Danielovy jazykové schopnosti jsou naprosto nerealistické, to se vsaď .
Ve filmu to mělo logiku, ano, tam na to byl čas a zapadalo to i do děje, v seriálu to prostě nejde. A v sg se objevily i jiné jazyky. Občasná Goauldština, Asgardé mluvili párkrát svým jazykem, Antičtina. To že všichni vidláci mluví anglicky, z toho obviňovat scénáristy je opravdu...nevím, prostě, tohle je to poslední co bych jim vyčítal, sou tam daleko větší problémy.

Samozrejme, že sú podstatne väčšie problémy. Ale myslím si, že je to dosť trápne. A nechápem, prečo musia rozprávať? Čo ak sú bytosti, ktoré sa nerozprávajú? Fungujú na princípe telepatie? Jednak by to pridalo seriálu mysteriozitu, namiesto častokrát absolútne nudných dialógov vidieť efektne urobené vízie, predstaviť jednoduchého človeka, sprístupniť obrazovke jeho strach, vnímanie jeho emócií. Sám viem, ako by som to urobil - ale je to príliš pocitová záležitosť - ťažko sa vysvetľuje, ako by som to natočil. A čo ak narazia aj na takú rasu, ktorá - nezávisle od toho, či sa chápeme, alebo nie - nás bude chcieť aj tak zničiť. A čo ak bude rasa - hlavný (ne?)priateľ - vedieť telepaticky sprístupniť naše rečové centrum a naučiť sa náš jazyk v priebehu sekúnd? Aspoň takto nejako by sa tá angličtina mohla vysvetliť....

Ja neviem. Ale proste mi to príde príliš trápne na to, aby sa to neriešilo.

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ori píše:
SGU by mohol byť skvelý seriál. Za predpokladu, že:

1) Noví, svieži scenáristi, ktorí nikdy nemali nič spoločné so Stargate scenármi.
2) Nové vedenie, noví ľudia, nový duch. Ak sa na to podujme Malozzi, tak prisámbohu MGM štúdiá vyhodím do vzduchu.
3) Úplne nová myšlienka seriálu.
4) Celistvosť príbehu.
V takomto prípade by mohol vzniknúť skvelý seriál.

obávám se, že všechny tyhle věci v SGU nehrozí.

Čo seriál môže zruinovať:

1) Tím. Keď na tej lodi stroskotá najvyšší dôstojník-sarkastik, vedec, supersilák, ktorý toho veľa nenarozpráva a štvrtá postava do počtu, tak pilotný diel označím za pohreb ságy Stargate. Čo takto - 17 ľudí, rozdelení do viacerých sociálnych vrstiev, ktoré sa navzájom neznášajú (podľa postupného vykryštalizovania situácií a spôsobu, akým ju chcú riešiť), veľmi jasná hierarchia jednotiek.A už vôbec nie práca ako tímu, ale na povel hierarchicky vyššieho dôstojníka rozkaz zísť dolu a niečo urobiť... Možností je 1000 a 1.

čtyřčlenný tým superhrdinů je opravdu už něco strašnýho. Chce to změnu alá BSG nebo B5. Ale se současnýma lidma ve vedení to je nepravděpodobný.
2) Angličtina. Ak sa tam bude nachádzať nejaká primitívna rasa - Athosiania like - a bude rozprávať severoamerickou angličtinou - podpálim všetky DVDčka so Stargate, ktoré mám. Originál-neoriginál. Čo takto pre zmenu niektoré planéty neobývané, niečo ako keď u nás žili dinosauri - ešte sa to len vyvíja. A niektoré planéty, kde bolo obyvateľstvo vyhubené. A povedzme nejaké tie 2 rasy, ktoré rozprávajú svojimi jazykmi, to na seriál úplne stačí.

Tak tohle mi zas tak nevadí.
3) 10 sérií a 2 "filmy". Takto sa jednoducho seriál robiť nedá. Podľa mňa by najlepšie bolo: Pilotný film, 3-4 série, Záverečný film (možno trilógia) - nie na 90 minút, ako Archa-Kontinuum! Normálny/e film(y)!

tohle by fungovalo za předpokladu, pokud by tvůrci měli vymyšlenej celej příběh od začátku do konce a byli by ochotní omezit seriál na předem danej počet sezön. Jenže Stargate neni typ seriálu jako BSG, kde měl Moore na začátku vymyšlený jak to všechno ukončí a neudělal z toho seriál jako Stargate, kde je příběh omezenej akorát na první, poslední díl a prostřední dvoudíl v každý sezóně.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Balial: IMO by to šlo vysvětlit tak, že ten přístroj třeba umí nějakou lingvistickou telepatii, nebo tak něco, prostě strašný technoblábol. Jako mě by se mnohem více líbilo, kdyby většinou mluvili anglicky (popřípadě jinak, ale všichni aby si rozumněli a nám divákovi to "jakože" bylo překládáno do angličtiny) a občas museli řešit nějakou domorodštinu, ale to nejde dost dobře v objevitelském seriálu, kde mají co díl novou kulturu. IMO raději ať to vysvětlí nějak, než nijak.

god: Tak on Moore není MJS, neměl BSG vymyšlenou celou od počátku do konce. Hromada věcí se předělávala a měl asi jen velmi mlhavou představu o tom, jak to celé bude směřovat.
Což nic nemění na tom, že, jak zde všichni ví, je mi vyprávění ala BSG/B5 milejší než vyprávění ala SG. :-)
Obrázek

Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Já souhlasím,doufám že se dočkáme provázanýho příběhu. Ale vím jistě, že v původních náčtrech bylo jasně řečeno, že chtějí jiný model týmu než 4-členný,ten stereotyp, co známe. Snad se toho budou držet ale troufl bych si říct, že jo. S provázaným příběhem netuším.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

PředchozíDalší

Zpět na Obecné