Ori píše:
SGU by mohol byť skvelý seriál. Za predpokladu, že:
1) Noví, svieži scenáristi, ktorí nikdy nemali nič spoločné so Stargate scenármi.
2) Nové vedenie, noví ľudia, nový duch. Ak sa na to podujme Malozzi, tak prisámbohu MGM štúdiá vyhodím do vzduchu.
3) Úplne nová myšlienka seriálu.
4) Celistvosť príbehu.
V takomto prípade by mohol vzniknúť skvelý seriál.
obávám se, že všechny tyhle věci v SGU nehrozí.
Čo seriál môže zruinovať:
1) Tím. Keď na tej lodi stroskotá najvyšší dôstojník-sarkastik, vedec, supersilák, ktorý toho veľa nenarozpráva a štvrtá postava do počtu, tak pilotný diel označím za pohreb ságy Stargate. Čo takto - 17 ľudí, rozdelení do viacerých sociálnych vrstiev, ktoré sa navzájom neznášajú (podľa postupného vykryštalizovania situácií a spôsobu, akým ju chcú riešiť), veľmi jasná hierarchia jednotiek.A už vôbec nie práca ako tímu, ale na povel hierarchicky vyššieho dôstojníka rozkaz zísť dolu a niečo urobiť... Možností je 1000 a 1.
čtyřčlenný tým superhrdinů je opravdu už něco strašnýho. Chce to změnu alá BSG nebo B5. Ale se současnýma lidma ve vedení to je nepravděpodobný.
2) Angličtina. Ak sa tam bude nachádzať nejaká primitívna rasa - Athosiania like - a bude rozprávať severoamerickou angličtinou - podpálim všetky DVDčka so Stargate, ktoré mám. Originál-neoriginál. Čo takto pre zmenu niektoré planéty neobývané, niečo ako keď u nás žili dinosauri - ešte sa to len vyvíja. A niektoré planéty, kde bolo obyvateľstvo vyhubené. A povedzme nejaké tie 2 rasy, ktoré rozprávajú svojimi jazykmi, to na seriál úplne stačí.
Tak tohle mi zas tak nevadí.
3) 10 sérií a 2 "filmy". Takto sa jednoducho seriál robiť nedá. Podľa mňa by najlepšie bolo: Pilotný film, 3-4 série, Záverečný film (možno trilógia) - nie na 90 minút, ako Archa-Kontinuum! Normálny/e film(y)!
tohle by fungovalo za předpokladu, pokud by tvůrci měli vymyšlenej celej příběh od začátku do konce a byli by ochotní omezit seriál na předem danej počet sezön. Jenže Stargate neni typ seriálu jako BSG, kde měl Moore na začátku vymyšlený jak to všechno ukončí a neudělal z toho seriál jako Stargate, kde je příběh omezenej akorát na první, poslední díl a prostřední dvoudíl v každý sezóně.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.