Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Tajemná antická technologie***

Tajemná antická technologie***

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Dr. Daniel Jackson Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jak může ZPM vydávat tolik energie? To je jednoduché, vytváří si přece vlastní subprostor, to znamená, že mi vlastně ani nevíme, jak je ZPM veliké, či jaké má tvary. My pouze vidíme tu část, která je v našem prostoru.
- That would be virtually limitless power. What happened?
- A slight problem. It was the creation of exotic particles in the containment field.
- He destroyed a solar system.
- Meredith.
- It was uninhabited.
---------------------
Obrázek
Obrázek

Nové Stargate SG-1 & Atlantis video
http://cz.youtube.com/watch?v=JE6JvkmkD3k

-----------------------
Blahoslavená budiž Sam.

Odpovědět s citací

Uznávám, že nejsem odborník na SGA, sice jsem ho viděl kompletně asi 2 krát, ale mám tam spoustu nesrovnalostí,.... Takže se omlouvám, pokud píšu blbosti,....

S tím ZPM, jak tu napsal Dr.Daniel jackson, že nevím, jak je ZPM veliké,.....Možná, že v nějakým paralélním vesmíru je ,,něco,, jako (teď mi odpusťtě ten název) ,,centrální,, ZPM, (jako elektrárna) a ZPM, ty co známe, prostě hezký sklenářský výrobek, mohou být něco jako zásuvky , kam je tím subprostorem rozváděná energie,.......Asi další výtrvor mé šílené představivosti a neinformovanosti o technice v SGa....
O´neill : ,,Řeknu Ti Tiel´cu, že jestly brzy nezjistíme jak z toho ven, tak se cvoknu.Zcvoknout, to znamená přijít o rozum, zbláznit se,zešílet, zmagořit, přestat se ovládat, mít o kolečko víc, plácat pátý přes devátý, ZBLBNOUT !!!!!!

petr__ Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

radek.zelenka.sga píše:
Jak může nějaká věc, o takové stuktuře generovat tolik energie,...? Nebo energii obecně? Tomuhle teprv nerozumím,......A to vynechávám výrobní proces,.......

Je to jako by se někdo před sto lety zeptal, jak může pár kousků krystalu Si udržovat informace, provádět výpočty.... jo a i tu energii generovat dokáže (nebrat za slovo, jde samozřejmě o přeměnu).
Jinak zrovna to sklo krystal není.

*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

2 Petr__:No jo, nejjednodušší je tam hodit nějakou dobrou metaforu, pak se vše zdá jednoduchý jako facka, ale "ale" tam vždycky je. Třeba to tak bejt nemusí... :wink:
To nebyla narážka tak na tebe, jako na tenhle způsob odpovídání vůbec... :)
2 radek.zelenka.sga: Docela hezky jsi to řekl a ani mi to tak blbé nepříjde, i když bych se pak mohl ptát, jakto že se ZPM vůbec vybíjejí... ale to je fuk... :)
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

cernakus Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jen v rychlosti:

V našem vesmíru hyperprostor neexistuje, je to matematická fistule (a není jediná) u které si autoři řekli, že když s ním lze počítat, může existovat. Což je sice věcně správná úvaha, ale z fyzikálního hlediska blbost. Tečka

Hyperprostor v SGA není nic jiného než posuvná červí díra. Ostatně několikráte bylo zmíněno, že se jedná o techniku blízkou branám. Taková červí díra sledovat jde.

ZPM - vesměs se jedná o řádný akumulátor. Jak jej nabijete je na vás. V každém případě se jedná o holý fyzikální nesmysl, protože tzv "energie vakua" sice existuje, ale jedná se o tzv. negativní energii. Neumíme si ani představit, jak ji z oblasti prostoru čerpat a pokud by to šlo, porušili bysme časoprostor a ten by se to snažil kompenzovat do rovnováhy. Bylo to jemně pseudovědecky naznačeno v díle o projektu Arcturus. Problém se subprostorem, ze kterého ZPM čerpá je, že nic takového neexistuje a hlavně je dost pravděpodobné, že částice a kvanta, pro které by přestaly platit fyzikální zákony by zcela bez problémů prorazily stěnu ZPM.

Ovšem je to seriál a tudíž nemusíme řešit dokonce ani to, že každý vořech, i z nejzapadlejšího koutu galaxie umí english(čest výjimkám), že zrovna na Abydosu měl Daniel J. smůlu, že při první cestě uměli jenom staroegyptsky. Startrek to od TNG řeší alespoň těmi superbrožemi co mají na hrudi.

Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já sem četl, že lodě ve Strgate se oprasvdu pohybují hyperprostorem, a ne červí dírou, je to trochu složitější

Nejdřív se vytvoří hyperprostorové okno, na takový časoprostorový díry nebo co to je, je potřeba obrovský množství energie, takže Goauldský lodě nebo Prometheus musí mít zdroj energie, který vyrobí za malou chvíli daleko víc energie než celá naše Země za rok.
Loď se tím ohybem pak přesune do hyperprostoru, kde by se normálně mělo lítat jako v B5, (jestli jste neviděli, tak je to takvej červenočernej vesmír, kde se za stejnou dobu v Hp urazí nesrovnatelně větší vzdálenost, než za stejnou dobu v normálním prostoru) jenom že ty lodě pak nějak manipulují "kvantovým polem" a svým tahem a tímhle vytvaří ten tunel, co vidíme.

Samozřejmě, je to čistá fikce. Ale říkat že to v žádným případě neexistuje, no, vypůjčím si jeden výrok od pana Clarka myslím.."Ten kdo říká, že něco lze, má velmi pravděpodobně pravdu, ale ten kdo říká že něco možné není, se s největší pravděpodobností mýlí".
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Naprosto souhlasím. A navíc existuje neskutečné množství fyzikálních teorií ohledně hyperprostoru o červích dírách a podobných věcech, které mají ulehčit a hlavně zkrátit mezihvězdné cestování. Takže for cernakus Tvrdit že hyperprostor v našm vesmíru neexistuje sice můžeš, ale je hloupé stát si za tím ať to stojí co to stojí. Je tolik teorií, které neznáš a ještě víc, o kterých nemáš ani ponětí. Nic proti tobě nemám, ale musíš brát v úvahu že teoretická fyzika je opravdu rozsáhlá.

Před tisíci nety si také lidi mysleli že dostat se do vesmíru je nemožné a teď je to v podstatě rutiní záležitost.
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no ja kedze niesom moc znalec fyziky zaujímalo by ma aká je to tá negatívna energia a aká je potom pozitívna (čiže opačná) ak som netreskol totálnu blbosť
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

deleted
Naposledy upravil Ivory dne 31.12.2009 11:06:49, celkově upraveno 1
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Odpovědět s citací

Možná tím myslel Temnou hmotu a Temnou energii. Naše galaxie a mezigalaktické prosotry jsou prý vyplněny jakousi temnou hmotou, která ovlivnuje rotaci galaktických ramen, proto že ty se otáčejí jinak, než by měly jenom za působení gravitačních sil.Viditelná hmota prý zastává asi 1% celkové hmoty ve vesmíru, přez 70% nebo kolik je tahle temná hmota a zbytek temná energie (ktará měla být ta vakuová energie, kterou chtěli čerpat Antici projektem arcturus) ale z tohole se nakonec sešlo.
Nejsem žádnej fyzik a je to pohled lajka kterej si o tom občas něco přečte, takže to asi nebude úplně přesný.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

deleted
Naposledy upravil Ivory dne 31.12.2009 11:08:08, celkově upraveno 1
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Dovoluji si ti trochu oponovat v tom, co jsme všechno viděli, počítej jejich silné štíty, laserový satelit s napájením na naq. generátor, pak merlinova zbraň proti povzneseným a nezpočet nezbraňovejch technologiií mezi které počítám například využití transportního obelisku, který přenesl tu merlinovu základnu z jedné planety na druhou skrz hvězdnou bránu, to by šlo například perfektně využít i pro cestování s loděmi... :wink:
Jinak je ale pravda, že jsem od atlnatis čekal více takových průzkumných misí jak z atlantis, tak z těch rozmborbadovaných ruin všude po galaxii, toho můžou bejt tuny a byli by to zajímevý epky podle mého názoru... je to škoda, že se na to pak vysr*li a dělali jen ty bojový i když byli celkem kvalitní, ale já byl zastáncem těch průzkumných misí, kde nejde jenom o Shipologii a Fighty... :)
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já souhlasím s tím, že z Antické technologie jsme prozatím viděli jen tak málo, když jsou pravděpodobně nejvyspělejší rasa ve vesmíru (No, ještě nevíme nic o Furlinzích a taky se tam daleko přeci jenom mohou skrývat nějací alieni ještě vyspělejší, než Antici).
V Atlantis jsme mohli čas od času získat nějakou tu antickou technologii aniž bychom ji potřebovali ke zničení nepřtel.
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Odpovědět s citací

Mě je docela za těžko uvěřit, že by ve vesmíru nebyla žádná rasa co by byla mocnější a vyspělejší než Antici. I Antikové si uvědomovali, že se svvojí technologií dokáží prozkoumat minimum vesmíru a proto se soustředili na povznesení, ale když to nedokázaoi oni tak to neznamená, že někdo jiný na opačné straně ve vesmíru to nedokázal.

Z jiných seriálů, jestli ste někdo viděl Taken (u nás Uneseni) tak ti mimozešťani tam prováděli IMO věci co přesahují vědu Antiků.

bzum Airman
Airman

Odpovědět s citací

no tak zbraně antiků sou podle mě hodně vyspělé vždyť dron je vlastně něco jako naše rakety daj se použít na všechny cíle. A nevim to jistě ale myslim že štíty na ně nemaj vliv jak vidno v bitvě s anubisem a s wraihtama. To na dakaře vlastně nebyla zbraň ale nástroj k zasetí života. A taky mam strašně rád antický lodě. Ono jich bylo víc druhů Aurora byla jejich největší třída pak byli ještě menší lodě pak ještě o něco menší a pak jumpery. A to že asurani je nedokázali využít no nevim co k tomu říct možná kopírovali tu technologii tak že tam dali i to že nemaj ten gen tak to nemohli ovládat ale to by zase nevysvětlovalo to že svoji atlantis ovládat mohli. Nebo jim antici prostě zamezili ovládání jejich nejmocnější zbraně. Jinak technologie antiků bala na výborný úrovni oni prostě nepotřebovali víc oni se soustředili na svuj hlavní cíl. Kolonizovat a šířit život ve vesmíru. Jinak jak ste mohli vidět tak vynalézali dál protože jim ta technologie na wraithy nestačila. Jen vynalezli maximum. Cestování v čase, brána, HP, ZPM atd.

PředchozíDalší

Zpět na Technologie